پسوریازیس چیست؟
پسوریازیس چیست؟
پسوریازیس یک بیماری خودایمنی مزمن است که باعث تجمع سریع سلولهای پوست میشود. این تجمع سلولی باعث ایجاد پوسته پوسته شدن روی سطح پوست میگردد.
التهاب و قرمزی اطراف فلسها نسبتاً شایع است. فلسهای پسوریازیسی معمولی نقرهای مایل به سفید هستند و به صورت لکه های ضخیم و قرمز ایجاد می شوند. با این حال، در پوستهای تیرهتر، آنها میتوانند بیشتر به رنگ بنفش، قهوهای تیره با پوستههای خاکستری ظاهر شوند. گاهی اوقات، این تکهها ترک میخورند و خونریزی میکنند.
پسوریازیس نتیجه تسریع فرآیند تولید پوست است. به طور معمول، در افراد سالم سلولهای پوستی در عمق پوست رشد میکنند و به آرامی به سطح میآیند. در نهایت، سلولهای پوستی پوسته پوسته شده و میریزند. چرخه زندگی معمولی یک سلول پوست 1 ماه است.
در افراد مبتلا به پسوریازیس، این فرآیند تولید ممکن است تنها در چند روز رخ دهد. به همین دلیل، سلولهای پوست زمانی برای ریزش ندارند. این تولید بیش از حد سریع منجر به تجمع سلولهای پوستی میشود.
اگر شما مبتلا به بیماری پسوریازیس هستید و قصد درمان آن را دارید، پیشنهاد ما به شما خرید بهترین کرم برای درمان پسوریازیس ساخت شرکت مام دارو اصفهان با قیمت 103 هزار تومان می باشد. همچنین از کرم پسوس رام به عنوان قاتل پسوریازیس یاد می شود.
علائم پسوریازیس چیست؟
علائم پسوریازیس از فردی به فرد دیگر متفاوت است و به نوع پسوریازیس شما بستگی دارد. نواحی پسوریازیس میتواند به کوچکی چند پوسته روی پوست سر یا آرنج شما باشد یا بیشتر بدن شما را بپوشاند.
شایع ترین علائم پسوریازیس پلاکی عبارتند از:
- لکههای برآمده و ملتهب پوست که در پوست روشن قرمز و در پوست تیره قهوهای یا بنفش به نظر میرسند
- پوستهها یا پلاکهای سفید نقرهای روی لکههای قرمز یا پوستههای خاکستری روی لکههای بنفش و قهوهای
- پوست خشک که ممکن است ترک بخورد و خونریزی کند
- درد اطراف لکهها
- احساس خارش و سوزش در اطراف لکهها
- ناخن های ضخیم و سوراخ دار
- مفاصل دردناک و متورم
همه این علائم را همه افراد تجربه نمیکنند. برخی از افراد اگر نوع کمتر رایج پسوریازیس داشته باشند، علائم کاملا متفاوتی را تجربه خواهند کرد.
اکثر افراد مبتلا به پسوریازیس “چرخه” علائم را پشت سر میگذارند. این عارضه ممکن است برای چند روز یا چند هفته علائم شدیدی ایجاد کند و سپس علائم ممکن است برطرف شوند و تقریباً غیر قابل توجه باشند. سپس، در عرض چند هفته یا در صورت بدتر شدن توسط یک محرک رایج پسوریازیس، این وضعیت ممکن است دوباره شعلهور شود. گاهی اوقات علائم پسوریازیس به طور کامل ناپدید میشوند.
هنگامی که هیچ نشانه فعالی از این بیماری ندارید، ممکن است در حال بهبودی باشید. این بدان معنا نیست که پسوریازیس عود نمیکند، اما در این مدت زمان، شما بدون علامت هستید.
نواحی درگیر در پسوریازیس
فلسها معمولاً روی مفاصل مانند آرنج و زانو ایجاد میشوند. با این حال، آنها ممکن است در هر نقطه از بدن شما ایجاد شوند، از جمله:
- دستها
- پا
- گردن
- پوست سر
- صورت
انواع کمتر رایج پسوریازیس بر موارد زیر تأثیر میگذارد:
- ناخنها
- دهان
- ناحیه اطراف اندام تناسلی
آیا پسوریازیس مسری است؟
پسوریازیس مسری نیست و از فردی به فرد دیگر منتقل نمیگردد. لمس یک ضایعه پسوریازیس روی شخص دیگری باعث ایجاد این بیماری در شما نمیشود.
مهم است که در مورد این بیماری آموزش داده شود، زیرا بسیاری از مردم فکر میکنند پسوریازیس مسری است.
پسوریازیس علائمی مانند پوسته پوسته شدن، خشکی یا خارش پوست ایجاد میکند. هیچ درمانی برای پسوریازیس وجود ندارد، اما شناسایی محرکها، مصرف داروها و ایجاد تغییرات در شیوه زندگی میتواند به شما در مدیریت علائم کمک کند.
شیوع پسوریازیس
طبق یک مطالعه منبع معتبر منتشر شده در سال 2021، حدود 7.5 میلیون بزرگسال آمریکایی 20 ساله و بالاتر به پسوریازیس مبتلا هستند که نرخ شیوع 3 درصد (تعداد یک بیماری) است. بر اساس نژاد و قومیت، میزان شیوع عبارتند از:
- 6 درصد از سفیدپوستان
- 1 درصد از افراد غیر اسپانیایی، از جمله افراد چند نژادی
- 5 درصد از مردم آسیا
- 9 درصد از مردم اسپانیایی تبار، از جمله مردم مکزیکی آمریکایی
- 5 درصد از سیاه پوستان
پسوریازیس ممکن است در هر سنی شروع شود، اما بیشتر تشخیصها در بزرگسالی رخ میدهد. میانگین سن شروع بیماری بین 15 تا 35 سالگی است.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، برخی مطالعات تخمین میزنند که حدود 75 درصد موارد پسوریازیس قبل از 46 سالگی تشخیص داده میشوند. دومین دوره اوج تشخیص ممکن است در اواخر دهه 50 و اوایل دهه 60 رخ دهد.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، مردان و زنان به طور مساوی تحت تأثیر قرار میگیرند. پسوریازیس در افراد سفیدپوست به طور نامتناسبی با نرخ بالاتری تشخیص داده میشود. افراد رنگین پوست بخش بسیار کمی از تشخیص های پسوریازیس را تشکیل میدهند. با این حال، پسوریازیس ممکن است در افراد رنگین پوست به دلیل نحوه تظاهر آن در پوستهای تیرهتر تشخیص داده نشود.
به گفته بنیاد ملی پسوریازیس، داشتن یکی از اعضای خانواده مبتلا به این بیماری خطر ابتلا به پسوریازیس را افزایش میدهد. با این حال، بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری اصلاً سابقه خانوادگی ندارند. برخی از افراد با سابقه خانوادگی به پسوریازیس مبتلا نمیشوند.
حدود یک سوم افراد مبتلا به پسوریازیس به آرتریت پسوریاتیک تشخیص داده میشوند. علاوهبراین، افراد مبتلا به پسوریازیس بیشتر احتمال دارد به شرایطی مانند:
- دیابت نوع 2
- بیماری التهابی روده
- بیماری قلبی
- آرتریت پسوریاتیک
- اضطراب
- افسردگی
- فشار خون بالا
اگرچه دادهها کامل نیستند، تحقیقات نشان میدهد که شیوع پسوریازیس در حال افزایش است. اینکه آیا این به این دلیل است که مردم در حال ابتلا به این بیماری پوستی هستند یا پزشکان در تشخیص بهتر هستند، مشخص نیست. امروزه داروها و مکملهای گیاهی برای درمان عوارض پسوریازیس در بازار دارویی کشور وجود دارد که میتواند کمک به بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به این بیماری کند.
منبع
Everything You Need to Know About Psoriasis
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.