شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

چرب شدن بینی بعد از عمل

دسته بندی :پوست، مو و زیبایی ۲۶ آذر ۱۴۰۲ دکتر نرجس سادات کاظمی 3588 مشاهده
چرب شدن بینی بعد از عمل

چرب شدن بینی بعد از عمل رینوپلاستی یکی از مشکلات شایع میان بیماران است که ممکن است برای برخی از افراد آزاردهنده بوده و برای آنها تبدیل به یک دغدغه ذهنی بزرگ شود. در ادامه قصد داریم نکاتی را برای جلوگیری و درمان چرب شدن بینی بعد از عمل با شما به اشتراک بگذاریم تا بتوانید با داشتن اطلاعاتی کامل برای درمان این مشکل اقدام کنید و در صورت نیاز به پزشک مراجعه نمایید.

علت چرب شدن بینی بعد از عمل چیست؟

علت چرب شدن بینی بعد از عمل رینوپلاستی به دو عامل کلی وابسته است:

  • انسداد منافذ پوست: پس از عمل، بینی به مدت یک هفته پانسمان می‌شود. این پانسمان می‌تواند منافذ پوست بینی را مسدود کرده و باعث تجمع چربی در منافذ شود.
  • ترشح بیش از حد غدد چربی: پوست بینی به طور طبیعی دارای تعداد غدد چربی بیشتری نسبت به دیگر نواحی صورت است. پس از عمل بینی، این غدد به دلیل التهاب و تحریک، ممکن است بیش از حد متوسط چربی ترشح کنند و این امر موجب چرب شدن پوست بینی و ایجاد جوش و آکنه خواهد شد.

در افرادی که پوست چرب دارند، احتمال چرب شدن پوست بینی بعد از عمل بیشتر می‌شود. همچنین، افرادی که سابقه بروز آکنه را دارند، بیشتر در معرض این مشکل قرار خواهند داشت. در صورتی که چرب شدن پوست بینی شما شدید باشد، توصیه می‌شود به بهترین جراح بینی در تهران مراجعه کرده و در صورت نیاز از دارو برای درمان استفاده کنید.

چرب شدن بینی بعد از عمل

اقدامات بعد از رینوپلاستی برای کاهش چربی بینی

برای آنکه بعد از جراحی، این مشکل را تجربه نکرده و یا با دوز کمتری از آن، رو به رو شوید، لازم است اقدامات به خصوصی را مورد توجه قرار دهید. اقدامات بعد از رینوپلاستی برای کاهش چربی بینی به عبارت زیر است:

شستشوی بینی: پس از برداشتن پانسمان، دو بار در روز بینی خود را با آب ولرم و به صورت ملایم و با صابون بشویید. این کار به پاک کردن چربی پوست بینی کمک می‌کند.

استفاده از محصولات مراقبت از پوست بدون چربی و غیر کومدون‌زا: برخی از محصولات مراقبت از پوست بدون چربی و غیر کومدون‌زا که به کاهش تولید چربی و از بین بردن جوش و آکنه کمک می‌کنند عبارتند از:

  • کرم‌های مرطوب‌کننده کم چرب
  • پاک‌کننده‌های صورت بدون چربی
  • محصولات ضد جوش و آکنه
  • تونر بدون چربی

درمان چرب شدن پوست بینی بعد از جراحی

در صورتی که چرب شدن بینی بعد از عمل را تجربه کردید، توصیه می‌شود از محصولات درمانی آکنه استفاده کنید. این محصولات می‌توانند به کاهش تولید چربی و از بین بردن جوش و آکنه کمک کنند. برخی از محصولات درمانی آکنه به شرح زیر هستند:

  • محصولات حاوی بنزوئیل پراکسید
  • محصولات حاوی سالیسیلیک اسید
  • محصولات حاوی اسیدگلیکولیک یا بتا هیدروکسی اسید

در اینجا چند نکته دیگر برای کاهش چربی بینی بعد از عمل آورده شده است:

  • در استفاده از محصولات آرایشی زیاده روی نکرده و در حد امکان از این لوازم استفاده نکنید.
  • از قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت طولانی خودداری نمایید.
  • از نوشیدن زیاد الکل و کافئین خودداری کنید.

به یاد داشته باشید که کاهش چربی بینی بعد از عمل رینوپلاستی ممکن است چند هفته یا حتی چند ماه طول بکشد. بنابراین، صبور باشید و مراقبت‌های مناسب پوست را فراموش نکنید.

چرب شدن بینی بعد از عمل

چگونه از چرب شدن بینی بعد از عمل رینوپلاستی پیشگیری کنیم؟

برای پیشگیری از چرب شدن بینی بعد از عمل بینی، می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • از پزشک خود بخواهید که از پانسمان‌های نازک‌تر استفاده کند. پانسمان‌های نازک به منافذ پوست بینی کمتر فشار وارد کرده و از این طریق احتمال انسداد آن‌ها کاهش پیدا می‌کند.
  • پس از برداشتن پانسمان و چرب شدن بینی بعد از عمل، بینی را با آب ولرم و صابون شستشو کنید.
  • از محصولات مراقبت از پوست بدون چربی و غیر کومدون‌زا استفاده کنید. این محصولات به کاهش تولید چربی و از بین بردن جوش و آکنه کمک خواهند کرد.
    چربی بعد از رینوپلاستی تا چه مدت روی بینی باقی می‌ماند؟

مدت زمان باقی ماندن چربی روی بینی بعد از رینوپلاستی به عوامل مختلفی بستگی دارد، همچون:

  • نوع پوست: پوست‌های چرب بیشتر مستعد چرب شدن بینی بعد از عمل رینوپلاستی هستند.
  • میزان آسیب به پوست بینی: اگر پوست بینی در طول عمل آسیب ببیند، احتمال چرب شدن آن بیشتر خواهد بود.
  • استفاده از پانسمان: پانسمان‌های ضخیم‌تر می‌توانند به منافذ پوست بینی فشار وارد کرده و در نهایت انسداد آن‌ها را در پی داشته باشد.
  • مراقبت‌های بعد از عمل: رعایت مراقبت‌های بعد از عمل می‌تواند به کاهش چربی بینی کمک کند.

به گفته پزشکان دکتر گویا در حالت کلی، چربی بینی بعد از عمل رینوپلاستی طی چند هفته یا چند ماه از بین می‌رود، اما این مسئله قطعی نیست و در برخی موارد ممکن است مدت زمان بیشتری طول بکشد. در صورتی که چرب شدن بینی بعد از گذشت چند ماه از عمل همچنان ادامه داشت، باید با پزشک در این مورد مشورت کنید. پزشک ممکن است دارو یا روش درمانی دیگری را برای شما تجویز کند.

آیا چرب شدن بینی بعد از عمل رینوپلاستی باعث ایجاد جوش هم می‌شود؟

بله، چرب شدن بینی بعد از عمل جراحی می‌تواند باعث ایجاد جوش شود. این مسئله به دلیل آن است که چربی اضافی منافذ پوست را مسدود کرده و موجب رشد باکتری‌های ایجادکننده جوش می‌شود. علائم بروز جوش روی بینی بعد از عمل رینوپلاستی عبارتند از:

  • تورم
  • قرمزی
  • التهاب
  • ترشح

اگر متوجه این علائم شدید، مهم است که در اسرع وقت با پزشک خود مشورت کنید. پزشک می‌تواند دارو یا روش درمانی مناسبی را برای شما تجویز کند تا از بروز جوش‌های شدید جلوگیری شود.

سخن آخر

در این مقاله تلاش کردیم به طور کامل در رابطه با چرب شدن بینی بعد از عمل جراحی با شما صحبت کرده و علت و روش‌های درمانی آن را با شما به اشتراک بگذاریم. در صورتی که این مشکل در شما به صورت خفیف بروز کرد، بدون مراجعه به پزشک قابل درمان خواهد بود؛ اما پیشنهاد می‌شود در صورتی که چرب شدن بینی برای شما آزاردهنده بوده و بسیار شدید است، در مراجعه به پزشک تردید نکنید.
چرب شدن بینی بعد از عمل

سوالات متداول

آیا کنترل چرب شدن پوست بینی بعد از جراحی امکان‌پذیر است؟

بله، با رعایت نکاتی همچون استفاده از محصولات مراقبت از پوست و کرم‌های مرطوب کننده، خودداری از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و عدم استفاده از محصولات آرایشی سنگین، می‌توان از چرب شدن پوست بینی بعد از عمل و بروز آکنه جلوگیری کنید.

آیا راهی برای کاهش چرب شدن پوست بعد از جراحی بینی وجود دارد؟

بله، شست و شوی صورت با آب ولرم، استفاده از محصولات آبرسان، کرم‌های ضد آفتاب و محصولات لایه بردار می‌تواند به کاهش چربی پوست بعد از جراحی رینوپلاستی کمک کند.

منبع

https://drgoya.com/ear-and-nose/

دکتر نرجس سادات کاظمی

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
شهابی Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +