مورچه قاتل پسوریازیس؟

پسوریازیس چیست؟
پسوریازیس یک بیماری خودایمنی میباشد که حدود 1 درصد از جمعیت کل جهان را درگیر خود کرده است. علت ایجاد این بیماری هنوز ناشناخته میباشد. اغلب داروهایی که برای کنترل پسوریازیس مورد استفاده قرار میگیرند داروهای موضعی و سیستمیک هستند که باعث سرکوب و کنترل فاکتورهای التهابی و بیولوژیکی میشوند.
یکی از ژنهای دخیل در ایجاد بیماری پسوریازیس، ژن GPX4 میباشد که مقدار بیان آن در بیماری پسوریازیس کاهش مییابد. در ادامهی کاهش بیان این ژن، باعث سیر کاهشی در فعالیت بسیاری از فاکتورها و آنزیمهایی میشود که در فعالیتهای آنتیاکسیدانتی و ضد التهابی نقش دارند و به این صورت بیماری پسوریازیس خودش را نشان میدهد. همچنین بیان ژنهایی که در ورود آهن در داخل سلول نقش دارند، نقش مهمی در جلوگیری از ایجاد پسوریازیس ایفا میکنند.
این بیماری خود را به صورت ایجاد خارش و ایجاد التهابهای پوستی به شکل پوستهریزی (مشابه شورهی سر) خود را نشان میدهد و میتواند پشت سر، گوش و سطح بدن را درگیر کند.
چندین داروی رایج برای کنترل پسوریازیس در ایران و جهان، متوتروکسات، سیکلوسپورین و ویتامین A میباشد. درمانهای بیولوژیک تأثیر عمدهای بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پسوریازیس شدید گذاشتهاند، اما گران هستند و بیماران را مستعد ابتلا به عفونت و بدخیمی میکنند. در نهایت، عوامل بیولوژیک برای اکثر بیمارانی که بیماری خفیف تا متوسط دارند توصیه نمیشود. برای چندین دهه، اصلیترین و در دسترسترین درمان موضعی پسوریازیس تا کنون، استروئیدهای موضعی بوده است.
آیا سم مورچه آتشین درمانی برای بیماری پسوریازیس است؟
مطالعات بسیارمحدودی اخیرا بر روی اثرات یک ماده به اسم سولنوپسین (solenopsin) که از نوعی مورچه به اسم مورچه آتشین گرفته میشود انجام گرفته است و ادعا میکند که میتواند باعث بهبود پسوریازیس شود و همچنین، مهارکنندهی فاکتورها و ژنهای دخیل در ایجاد پسوریازیس باشد.
هرچند ممکن است این ماده در کنترل و درمان پسوریازیس مورد استفاده قرار گیرد اما مطالعات بالینی بسیار کمی در دسترس هست که نباید به آن اتکا کرد و بهتر است از داروهایی که در داروخانهها موجود میباشد و مطالعات بالینی کافی بر روی آنها صورت گرفته است، استفاده شود.
مورچه قاتل پسوریازیس؟ سم مورچه آتشین، مادهای ترکیبی است که از مورچههای آتشین تولید میشود و برای درمان برخی از بیماریها و شرایط پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. اما مصرف سم مورچه آتشین برای بیماری به طور عمومی توسط پزشکان توصیه نمیشود.
اگر به دنبال استفاده از داروهایی برای کنترل پسوریازیس میباشید، میتوانید از مرطوبکنندههای قوی موجود در داروخاتهها استفاده کنید. همچنین بسیاری از کورتونهای موضعی مثل بتامتارون و کرمهایی که حاوی مشتفات ویتامین D هستند، کرمهای لایه بردار حاوی سالیسیلیک اسید و در ردهی دوم برای پسوریازیس در مراحل حادتر از سرکوبکنندههای تولید سلول مثل تاکرولیموس و متوتروکسات و مشتقات ویتامین A استفاده کنید.
یکی از بهترین کرمهایی که برای کنترل پسوریازیس در ایران تولید شده است، کرم پسوسرام میباشد که حاوی ترکیبات موم زنبور عسل، روغن گل سرخ و کرچک و عصارهی هلو میباشد. از کرم پسوسرام به عنوان قاتل پسوریازیس یاد میکنند.
خرید کرم پسوس رام (قاتل پسوریازیس)
همچنین در سالهای اخیر مطالعاتی بر روی اثرات بسیاری از محصولات گیاهی برای کنترل بیماری پسوریازیس انجام گرفته است.
در سال 2022 مطالعهای که در اسپانیا بر روی اثرات زنجبیل بر بیماری پسوریازیس انجام گرفت، نشان داده شد که ترکیبات فنولی موجود در زنجبیل دارای اثرات اتوفاژی بر روی سلولهای اندوتلیال دارد و با خواص آنتیاکسیدانتی و ضد التهابی خود میتواند در کنترل بیماری پسوریازیس موثر باشد.
کورکومین یا زردچوبه، دیگر مادهی طبیعی میباشد که با داشتن خواص ضد التهابی خود بر روی فاکتورهای التهابی IL-17 و TNF-α و خاصیت سرکوبکننده روی آنزیم فسفودی استراز کیناز توجه دانشمندان زیادی را اخیرا به خود جلب کرده است. طبق مطالعهای که در سال 2021 انجام گرفت، فرم نانو کورکومین اثرات بسیار زیادی بر کنترل تولید و کاهش فاکتورهای التهابی داشته باشد.
مادهی دیگری که خواص کنترلی روی بیماری پسوریازیس نشان داده است، عصارهی فلفل قرمز میباشد که با اثرات سرکوب کنندگی خود بر فاکتورهای التهابی دخیل در بیماری پسوریازیس و خواص آنتی اکسیدانتی، توانسته است داروی دیگری باشد که برای کنترل پسوریازیس مورد استفاده قرار گیرد.
در انتها، کنترل بیماری پسوریازیس اخیرا به سمت استفاده از داروهای موضعی بر پایهی گیاهی سوق پیدا کرده است و توانسته است امیدی برای بهبود وضعیت زندگی افراد مبتلا به پسوریازیس باشد.
منبع
Nano-Derived Therapeutic Formulations with Curcumin in Inflammation-Related Diseases
Effect of Ginger on Inflammatory Diseases
New Herbal Biomedicines for the Topical Treatment of Dermatological Disorders

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.