شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

مسکن قوی دندان درد خانگی

دسته بندی :استخوان و دندان ۳۰ مهر ۱۴۰۲ دکتر حسین علیپور 2255 مشاهده
بهترین مسکن قوی دندان درد خانگی [10 مسکن خانگی دندان درد]

دندان درد، به درد خفیف تا شدید در داخل یا اطراف دندان‌ها و فک اطلاق می‌گردد. این درد می‌تواند نشان از وجود یک مشکل در ندان یا لثه باشد. اگر دندان درد دارید، بسیار مهم است که بفهمید ریشه ناراحتی شما چیست و سپس انتخاب کنید که با چه روشی درد، تورم و سایر علائم را تسکین دهید. اگر علائم شما بیش از یک یا دو روز ادامه داشت، حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید. همچنین اگر باردار هستید، در دوران شیردهی می‌باشید یا به هر بیماری که ممکن است تحت تأثیر ترکیبات گیاهی باشد مبتلا هستید، باید قبل از استفاده از هر یک از داروهای زیر با دندانپزشک خود صحبت کنید.

تعدادی از روش‌های خانگی مانند استفاده از آب‌نمک، پراکسید هیدروژن، کمپرس سرد و همچنین استفاده از بعضی گیاهان مانند آویشن، سیر، میخک و … می‌توانند باعث کاهش درد دندان بشوند اما در نهایت باید به دندان‌پزشک مراجعه کنید.

1- شستشو با آب نمک

برای بسیاری از افراد، شستشوی آب نمک یک درمان موثر در خط اول است. آب نمک یک ضد عفونی کننده طبیعی است و می‌تواند به شل شدن ذرات غذا و باقی مانده‌هایی که ممکن است بین دندان‌های شما گیر کرده باشد کمک کند. درمان دندان درد با آب نمک همچنین می‌تواند به کاهش التهاب و التیام هر گونه زخم در دهان دهان کمک کند. برای استفاده از این روش، نصف قاشق چای‌خوری نمک را با یک لیوان آب گرم مخلوط کرده و از آن به عنوان دهان‌شویه استفاده کنید.

شستشو با آب نمک

2- شستشو با پراکسید هیدروژن

شستشوی با پراکسید هیدروژن نیز می‌تواند به تسکین درد و التهاب کمک کند. علاوه بر کشتن باکتری‌ها، پراکسید هیدروژن می‌تواند پلاک‌های دندانی را کاهش داده و خون‌ریزی لثه را التیام بخشد. پیش از شستشو مطمئن شوید که پراکسید هیدروژن را به درستی رقیق کرده‌اید. برای این کار پراکسید هیدروژن 3 درصد را با مقدار مساوی آب مخلوط کرده و به عنوان دهان‌شویه استفاده کنید. نباید این ترکیب را قورت بدهید.

شستشو با پراکسید هیدروژن

3- کمپرس سرد

می‌توانید از کمپرس سرد برای تسکین هر گونه دردی که احساس می‌کنید، استفاده کنید، به‌خصوص اگر دندان‌درد ناشی از ضربه را تجربه کردید. وقتی از کمپرس سرد استفاده می‌کنید، باعث انقباض رگ‌های خونی در ناحیه دردناک می‌شود. این مسئله باعث می‌شود شدت درد کمتر شود. سرما همچنین می‌تواند تورم و التهاب را کاهش دهد. برای استفاده از این روش، یک کیسه یخ پیچیده شده در حوله را هر بار به مدت 20 دقیقه در ناحیه آسیب دیده نگه دارید. می‌توانید این کار را هر چند ساعت یک‌بار تکرار کنید.

کمپرس سرد

4- چای کیسه‌ای نعنا فلفلی

می‌توان از چای کیسه‌ای نعنا فلفلی برای کاهش درد دندان و تسکین لثه‌های حساس استفاده کرد. اجاره بدهید کیسه‌ی چای کمی خنک شود، ولی همچنان کمی گرم باشد و سپس آن را روی دندان خود بگذارید. همچنین می‌توانید از این روش برای خنک کردن منطقه استفاده کنید. برای این کار، یک چای کیسه‌ای استفاده شده را برای چند دقیقه در فریزر قرار دهید تا خنک شود و سپس کیسه را روی دندان خود بمالید.

چای کیسه‌ای نعنا فلفلی

5- سیر

هزاران سال است که سیر برای خواص دارویی آن شناخته شده و مورد استفاده قرار گرفته است. سیر همچنین دارای خواص ضد باکتریایی است. سیر نه‌تنها می‌تواند باکتری‌های مضری را که باعث ایجاد پلاک دندانی می‌شوند از بین ببرد، بلکه می‌تواند به عنوان یک مسکن نیز عمل کند. برای استفاده از سیر برای دندان درد، یک حبه سیر را له کنید تا به‌حالت خمیری درآید و سپس آن را روی ناحیه آسیب دیده بمالید. می‌توانید کمی نمک نیز به آن اضافه کنید. از طرف دیگر، می‌توانید به آرامی یک حبه سیر تازه را بجوید.

سیر

6- عصاره‌ی وانیل

عصاره وانیل حاوی الکل است که می‌تواند به کاهش درد کمک کند. خواص آنتی‌اکسیدانی ثابت شده‌ وانیل را به یک ترمیم‌کننده‌ی موثر تبدیل کرده است. حتما مطمعن شوید که از وانیل طبیعی و واقعی استفاده می‌کنید، نه وانیل تقلبی. برای استفاده از این درمان، مقدار کمی از عصاره وانیل را روی انگشت خود یا یک گلوله پنبه بمالید. چند بار در روز آن را مستقیماً روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید.

عصاره‌ی وانیل

7- میخک

میخک در طول تاریخ برای درمان دندان درد استفاده شده است. میخک حاوی اوژنول است که یک ضد عفونی‌کننده‌ی طبیعی است. روغن میخک می‌تواند به‌طور موثر درد و التهاب را کاهش دهد. برای استفاده از این روش، روغن میخک را با یک روغن حامل مانند روغن آفتابگردان یا جوجوبا رقیق کنید. سپس مقدار کمی از روغن رقیق شده را روی یک پنبه مالیده و چند بار در روز آن را روی ناحیه آسیب دیده بمالید. همچنین می‌توانید یک قطره روغن میخک را به یک لیوان کوچک آب اضافه کنید و دهان‌شویه درست کنید.

میخک

8- برگ گواوا

برگ‌های گواوا دارای خواص ضد التهابی هستند و می‌توانند به بهبود زخم‌ها کمک کنند. این برگ‌ها همچنین دارای خواص ضد باکتریایی هستند و به مراقبت از دهان کمک می‌کنند. برای استفاده از این دارو، برگ‌های تازه‌ی گواوا را بجوید یا برگ‌های له شده‌ی آن را به آب جوش اضافه کنید و دهان‌شویه درست کنید.

برگ گواوا

9- علف گندم

علف گندم دارای خواص درمانی بی‌شماری مانند خواص ضد التهابی و تقویت‌کننده سیستم ایمنی است. این ماده حاوی بسیاری از مواد مغذی از جمله محتوای کلروفیل بالا است که به مبارزه با باکتری‌ها کمک می‌کند. همچنین می‌توانید علف گندم بنوشید یا از آن به عنوان دهان‌شویه استفاده کنید.

علف گندم

10- آویشن

آویشن دارای خواص آنتی‌باکتریال و آنتی‌اکسیدانی قوی است که می‌تواند به درمان دندان‌درد کمک کند. آویشن حتی می‌تواند به مبارزه با باکتری‌هایی که به پوسیدگی دندان منجر می‌شوند، کمک کند. برای استفاده از آن، اسانس آویشن را با روغن حامل رقیق کنید و سپس آن را روی ناحیه آسیب دیده بمالید. همچنین می‌توانید یک قطره از روغن را به یک لیوان کوچک آب اضافه کنید و دهان‌شویه درست کنید.

آویشن

نتیجه‌گیری

بیشتر افراد در طول زندگی خود دندان‌درد را تجربه می‌کنند. نکته‌ی مهم در موارد ایجاد دندان‌درد پیدا کردن علت آن است. در صورتی که دندان‌درد درمان نشود می‌تواند ناتوان‌کننده باشد. اگر دندان‌درد شما بیش از یک یا دو روز به طول انجامید حتما باید به دندان‌پزشک مراجعه کنید تا با یافتن علت درد، راه‌کار مناسب انتخاب و انجام شود. در این مقاله تعدادی از روش‌های خانگی برای کاهش دندان‌درد معرفی شد. دقت کنید که پیش از استفاده از این روش‌ها حتما با دندان‌پزشک مشورت کنید زیرا این موارد می‌توانند در شرایطی مانند بارداری، شیردهی و ابتلای به بعضی بیماری‌ها مضر باشد. توصیه می‌شود روزانه 2 بار صبح و شب دندان‌های خود را با یک مسواک و خمیردندان مناسب مسواک بزنید تا سلامت دهان خود را بهبود بخشید.

منبع

11 Home and Natural Remedies for Toothache Pain

 

دکتر علیپور
دکتر حسین علیپور

حسین علیپور هستم دکتری تخصصی نانو بیوتکنولوژی از دانشگاه تربیت مدرس که به عنوان کارشناس تحقیق، توسعه و تولید محتوا در شرکت سمانیک سلامت گستر مشغول به فعالیت هستم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
شهابی Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +