علائم کرونا چیست؟

کرونا بیماری است که که در اثر ابتلا به ویروس SARS-CoV-2 ایجاد میشود. افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند ممکن است طیف گستردهای از علائم را تجربه کنند از نشانههای خفیف گرفته تا علائم شدید و حتی گاهی بدون هیچ علامتی.
علائم کرونا، عموما شامل تب یا لرز، سرفه، تنگی نفس، خستگی، دردهای عضلانی، سردرد، گلودرد، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، گرفتگی یا آبریزش بینی و علائم گوارشی میباشند. در کودکان نیز تب و سرفه از جمله علائم رایج به شمار میروند، هرچند آنها هم میتوانند مانند بزرگسالان هر یک از این علائم را تجربه کنند.
در ادامه مقاله با علائم کرونا بیشتر آشنا میشوید پس همراه من باشید.
فهرست مطالب
- 1 شایع ترین علائم کرونا کدامند؟
- 2 علائم نادر در کرونا کدامند؟
- 3 عوارض ناشی از ابتلای شدید به کرونا کدامند؟
- 4 چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند؟
- 5 چه بیماری های دیگری، ریسک ابتلا به کرونا را در شما بالا میبرند؟
- 6 چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید یا به بیمارستان بروید؟
- 7 سوالات متداول
- 8 تجارب افراد
- 9 نتیجه گیری
شایع ترین علائم کرونا کدامند؟
افراد آلودهشده به ویروس کرونا ممکن است علائم مختلفی را تجربه کنند، اما مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) یازده علامت اصلی را بهعنوان شایعترین موارد معرفی کرده است.
این علائم معمولاً بین ۲ تا ۱۴ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر میشوند:
- تب یا لرز
- سرفه
- تنگی نفس
- احساس خستگی
- درد عضلات و بدن
- سردرد
- از دست دادن حس چشایی یا بویایی
- گلودرد
- گرفتگی یا آبریزش بینی
- حالت تهوع یا استفراغ
- اسهال
علائم نادر در کرونا کدامند؟
برخی از نشانههای کمتر شایع نیز ممکن است در برخی بیماران دیده شوند. از جملهی این علائم عبارتند از:
انگشتان کرونایی (COVID Toes)
پدیدهای به نام «انگشتان کرونایی» در برخی کودکان و بزرگسالانی که به کرونا مبتلا شدهاند گزارش شده است. در این حالت، انگشتان پا ممکن است به رنگ قرمز یا بنفش تغییر رنگ دهند همراه با التهاب، خارش یا حتی درد. این علامت نادر است اما در بازهی سنی گستردهای دیده شده است
التهاب ملتحمه (چشم قرمز)
یکی از علائم کمتر شایع کرونا میتواند بروز التهاب ملتحمه و قرمزی چشم باشد.در این حالت ممکن است چشمهای شما قرمز، خارشدار، اشکآلود یا همراه با تاری دید شوند.
گیجی شدید
در موارد شدید ابتلا به کرونا، ممکن است فرد دچار گیجی شدید یا سردرگمی شود. این وضعیت میتواند نتیجهی تأثیر ویروس بر سیستم عصبی مرکزی باشد. اگر چنین علائمی را در فردی که تحت مراقبت شماست مشاهده کردید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.
ترومبوز ورید عمقی (لختهی خون در پا)
مطالعات نشان دادهاند که افراد مبتلا به کرونا در معرض خطر بالاتری برای ایجاد ترومبوز ورید عمقی یا همان لختهی خون در اندام تحتانی هستند. اگر این لخته به ریهها برسد، میتواند باعث آمبولی ریوی شود که یک وضعیت خطرناک و اورژانسی است.
به علائمی مانند تورم پا، گرفتگی عضلات، تغییر رنگ پوست یا خارش توجه داشته باشید. همچنین اگر دچار مشکل در تنفس شدید، بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه کنید.
سکته مغزی
افزایش احتمال لخته شدن خون در بدن به دنبال ابتلا به کرونا ممکن است به بروز سکته مغزی منجر شود، هرچند این علامت نسبتاً نادر است. افرادی که دچار بیماریهای زمینهای قلبی-عروقی هستند، اگر به کرونا مبتلا شوند، بیشتر در معرض خطر سکته قرار دارند.
به علائمی مانند ضعف ناگهانی در اندامها، اختلال در صحبت کردن یا گیجی توجه داشته باشید. در صورت مشاهدهی این نشانهها باید بلافاصله باید به اورژانس مراجعه کنید.
عوارض ناشی از ابتلای شدید به کرونا کدامند؟
در موارد شدید بیماری، ممکن است عوارض جدیتری ایجاد شوند، از جمله:
- ذاتالریه (پنومونی)
- سندرم زجر تنفسی حاد
- عفونت سیستمیک (سپسیس) و شوک سپتیک
- آسیب به قلب
- نارسایی حاد کلیه
با اینکه هر فردی ممکن است به کرونا مبتلا شود، اما افزایش سن میتواند احتمال بروز عوارض شدید را بیشتر کند. همچنین اگر فردی بیماریهای زمینهای خاصی داشته باشد، احتمال ابتلای شدید برای او بیشتر خواهد بود.
چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند؟
بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC)، احتمال ابتلا به کرونا در برخی افراد بالاتر است، از جمله:
1- افراد مبتلا به سرطان |
2- افراد مبتلا به اختلالات کلیوی | 3- افراد مبتلا به اختلالات قلبی-عروقی و تنفسی | 4- افراد چاق | 5- افراد مبتلا به کم خونی داسی شکل |
6- افرادی که پیوند اعضا داشته اند | 7- افراد مبتلا به سندروم داون | 8- خانمهای باردار | 9- افراد مبتلا به دیابت نوع 2 |
10- افراد سیگاری |
چه بیماری های دیگری، ریسک ابتلا به کرونا را در شما بالا میبرند؟
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) همچنین اعلام کرده است که برخی شرایط پزشکی دیگر نیز ممکن است خطر ابتلا به فرم شدید بیماری کرونا را افزایش دهند، از جمله:
- آسم
- اضافهوزن
- بیماریهای عروقی مغز (سکته یا مشکلات گردش خون مغزی)
- فیبروز کیستیک
- فشار خون بالا
- ضعف سیستم ایمنی
- بیماریهای عصبی
- بیماریهای کبدی
- فیبروز ریوی
- تالاسمی
- دیابت نوع یک
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید یا به بیمارستان بروید؟
اگر علائم شما در اثر کرونا شدت پیدا کرد یا نسبت به آنها نگران هستید، با پزشک تماس بگیرید.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) پنج علامت هشداردهنده را فهرست کرده که در صورت مشاهده آنها، باید فوراً با اورژانس تماس بگیرید :
- سختی در تنفس
- درد یا فشار مداوم در ناحیه قفسه سینه
- گیجی یا سردرگمی جدید
- ناتوانی در بیدار ماندن یا بههوش بودن
- کبودی لبها یا صورت
سوالات متداول
چه بیماریهای زمینهای در کودکان میتوانند خطر ابتلا به نوع شدید کرونا را افزایش دهند؟
بیماریهایی مانند چاقی، اختلالات ژنتیکی یا عصبی شدید، بیماریهای قلبی مادرزادی، دیابت، آسم، نقص ایمنی و بیماری کلیوی از جمله عواملی هستند که میتوانند ریسک ابتلای شدید به کرونا را در کودکان افزایش دهند
علائم کرونا چیست و معمولاً چه زمانی ظاهر میشوند؟
علائم شایع شامل تب، سرفه، تنگی نفس، خستگی، درد عضلانی، سردرد، گلودرد، از دست دادن حس بویایی یا چشایی، آبریزش بینی، تهوع و اسهال هستند. این علائم معمولاً بین ۲ تا ۱۴ روز پس از تماس با ویروس ظاهر میشوند.
علائم کرونا چقدر طول میکشد؟
علائم اولیهی کرونا در طی 7 الی 10 روز فروکش میکند اما عوارض آن، مثل سرفههای مزمن، ممکن است تا ماهها شما را درگیر خود کند.
تجارب افراد
زهرا، 44 ساله:“وقتی به کرونا مبتلا شدم اولین نشانهای که حس کردم خستگی شدید و از دست دادن حس بویایی بود.خستگی مزمن تا یک ماه ادامه داشت. با مراجعه به پزشک و پرسیدن نظر ایشان، فرمودند بهترین راهکار برای درمان سریع کرونا، مصرف مایعات زیاد، استراحت و مصرف استامینوفن در صورت داشتن درد است. من هم با رعایت کردن توصیههایشان، در عرض 5 روز بسیار بهتر شدم و علائم فروکش کرد. فقط خستگی و سرفههای گهگاهی در بدنم مانده است.”
علی، 28 ساله:” وقتی به کرونا مبتلا شدم علائم گوارشی مثل تهوع شدید و دل درد و تب را تجربه کردم و متوجه شدم همیشه علائم کرونا مانند سرماخوردگی نیست و ممکن است حتی علائم بسیار شدیدی نشان ندهد. بعد از تجربهی کرونا فهمیدم که شناخت زودهنگام علائم و مراجعه به پزشک چقدر در جلوگیری از عوارض جدی مهم است.”
نتیجه گیری
کرونا یک بیماری ویروسی است که میتواند با ظیفی گسترده از علائم بروز پیدا کند؛ از علائم شایعی مانند تب، سرفه، تنگی نفس، خستگی، گلودرد، از دست دادن حس بویایی یا چشایی و علائم گوارشی گرفته تا نشانههای نادری مانند التهاب انگشتان پا، درد گوش ویا سکته معزی. شدت این علائم در افراد مختلف متفاوت است و ممکن است از فرم خفیف بدون علامت تا بیماری شدید و نیاز به بستری شدن متغیر باشد.
شناخت این علائم بهویژه در افرادی با بیماریهای زمینهای یا در کودکان اهمیت زیادی دارد. با پیگیری زودهنگام میتوان از بروز عوارض جدی مانند نارسایی تنفسی، آسیب قلبی و کلیوی پیشگیری کرد.
منابع
- Centers for Disease Control and Prevention. Coronavirus disease (COVID-19): symptoms.
- Centers for Disease Control and Prevention. Coronavirus disease (COVID-19): COVID-19 in children & teens.
- Larsen JR, Martin, MR, Martin, JD, et al. Modeling the onset of symptoms of COVID-19. Front. Public Health. 2020 Aug;(473). doi:10.3389/fpubh.2020.00473
- Carfì A, Bernabei R, Landi F, et al. Persistent symptoms in patients after acute COVID-19. JAMA. 2020 July;324(6):603–605. doi:10.1001/jama.2020.12603

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.