شربت برای آلرژی کودکان
داروهای متنوعی برای کنترل علائم آلرژی در کودکان وجود دارد . رایجترین و پرکاربردترین شربتها برای آلرژی کودکان عبارتند از شربتهای آنتی هیستامین مثل شربت سیتریزین و لوراتادین. برای اطلاع از انواع درمانهای موثر برای کنترل و بهبود آلرژی کودکان پیشنهاد میکنم تا پایان این مقاله با من همراه باشید.
آلرژی چیست؟
هر کودکی ممکن است دچار آلرژی شود. آلرژی زمانی اتفاق میافتد که سیستم ایمنی بدن کودک نسبت به مادهای که معمولاً بی ضرر است، بیش از حد واکنش نشان میدهد. هنگامی که کودک شما یک ماده آلرژی زا یا آلرژن را میخورد، لمس میکند یا نفس میکشد، سیستم ایمنی بدن او مادهای به نام هیستامین آزاد میکند که باعث علائم یک واکنش آلرژیک میشود.
علائم یک واکنش آلرژیک میتواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. آلرژنها میتوانند روی پوست، دستگاه تنفسی و سایر اندامهای کودک شما تأثیر بگذارند و علائم زیر را ایجاد کنند:
- آبریزش بینی
- اشک ریزش
- قرمزی چشمها
- قرمزی پوست
- کهیر
- خارش
- خس خس سینه
- تنگی نفس و …
محرکهای رایجی که معمولا باعث آلرژی میشوند عبارتند از:
- گرد و خاک
- گرده
- شوره حیوانات
- نیش حشرات
- داروهای خاص
- برخی از غذاها
درمان آلرژی در کودکان
درمان آلرژی در کودکان یک درمان ترکیبی شامل اجتناب از ماده آلرژیزا، مصرف داروهای خوراکی، استنشاقی و تزریقی و در برخی موارد، ایمونوتراپی است. رویکرد خاص به نوع و شدت آلرژی بستگی دارد. در ادامه این مقاله به بررسی روشهای درمانی و معرفی داروها و شربتهایی برای درمان آلرژی کودکان پرداختهام. با من همراه باشید.
1- داروها
برای اکثر کودکان، علائم آلرژی ممکن است با اجتناب از ماده آلرژیزا (در صورت شناخته شدن) ، و استفاده از داروهای بدون نسخه کنترل شوند. اما اگر علائم کودک پایدار است و با داروهای بدون نسخه برطرف نمیشود، حتما به پزشک مراجعه کنید. به طور کلی داروهایی که برای کنترل علائم آلرژی در کودکان کاربرد دارند به چند دسته تقسیم میشوند :
- آنتی هیستامینها: این داروها میتوانند علائمی مانند عطسه، خارش و آبریزش بینی را تسکین دهند. گزینههای غیر خوابآور مانند شربت سیتریزین و شربت لوراتادین اغلب برای کودکان توصیه میشود.
- کورتیکواستروئیدهای استنشاقی: برای کاهش التهاب و درمان علائم آلرژی مانند آبریزش و احتقان بینی موثر هستند. به عنوان مثال می توان به اسپری بینی فلوتیکازون و مومتازون اشاره کرد.
- کورتیکواستروئیدهای خوراکی: در موارد شدیدتر و مقاوم آلرژی ممکن است پزشک برای کودک شما کورتون خوراکی مانند پردنیزولون تجویز کند.
- اصلاح کنندههای لکوترین: مونته لوکاست میتواند هم به بهبود علائم آسم و هم رینیت آلرژیک کمک کند، اما به دلیل عوارض جانبی احتمالی باید تحت نظارت پزشک استفاده شود.
- داروهای ضد احتقان: اینه دسته از داروها را میتوان برای تسکین کوتاه مدت احتقان بینی استفاده کرد اما به دلیل عوارض جانبی احتمالی معمولاً برای کودکان خردسال توصیه نمیشود. به عنوان مثالی از این دسته میتوان به اسپری بینی فنیل افرین اشاره کرد.
- قطره چشم: برای التهاب ملتحمه ناشی از واکنشهای آلرژیک، قطره چشمی آنتی هیستامین، ضد احتقان یا ضد التهاب میتواند مفید باشد. مثالهایی از این قطرهها که باید تحت نظر پزشک مصرف شوند عبارتند از قطره چشمی کتوتیفن، نفازولین، بتامتازون
2- ایمونوتراپی
ایمونوتراپی روشی است که برای موارد شدید و آزار دهنده آلرژی میتوان از آن بهره برد. این روش شامل :
- آمپولها یا واکسنهای آلرژی : برای آلرژیهای شدید یا مقاوم، ایمونوتراپی (واکسنهای آلرژی) میتواند به تدریج حساسیت به آلرژنها را کاهش دهد. این درمان شامل تزریقات منظم در طی چند سال است.
- ایمونوتراپی زیر زبانی (SLIT) : این روش شامل قرار دادن یک قرص حاوی ماده حساسیت زا در زیر زبان است. برای برخی از انواع آلرژیها در دسترس و قابل انجام است.
3- درمان اورژانسی
برای کودکان با واکنشهای آلرژیک شدید و تهدید کننده حیات (آنافیلاکسی)، داشتن یک تزریق خودکار اپی نفرین (به عنوان مثال اپی پن) بسیار مهم است. لازم است نحوه استفاده از آن را به کودک و افراد خانواده و مربیان مهد و مدرسه آموزش دهید و مطمئن شوید کودک شما همیشه آن را همراه خود داشته باشد.
4- اجتناب از آلرژنها
اولین قدم برای پیشگیری و درمان آلرژی، اجتناب از مواد آلرژی زا یا آلرژنها در حد امکان است. در قدم اول لازم است ماده آلرژی زا را شناسایی کنید؛ از طریق آزمایش آلرژی (مثلاً آزمایشهای پوستی یا آزمایش خون) میتوانید متوجه شوید که فرزند شما به چه موادی حساسیت دارد. سپس باید روشهایی برای پیشگیری از تماس با مواد آلرژیزا را در نظر بگیرید، از جمله:
- برای آلرژی به گرده: پنجرهها را در فصول گرده افشانی گلها و گیاهان بسته نگه دارید، از دستگاههای تصفیه هوا استفاده کنید و پس از بازی کودک در بیرون از خانه، حتما او را به حمام ببرید.
- برای آلرژی به کنه و مایت: از روکش تشک و بالش ضد حساسیت استفاده کنید، ملافهها را به صورت هفتگی با آب گرم بشویید و فرشها و عروسکها را از اتاق خواب خارج کنید.
- برای آلرژی به حیوانات خانگی: حیوانات خانگی را از اتاق خواب کودک خود دور نگه دارید و آنها را به طور مرتب حمام کنید.
- برای آلرژی به کپک: رطوبت داخل خانه را کاهش دهید، نشتیها را برطرف کنید و مناطق کپک زده را به سرعت تمیز کنید.
5- اصلاح سبک زندگی
اگر کودک شما به آلرژی مبتلاست، توصیه میکنم مجموعهای از تغییرات را در سبک زندگی خود ایجاد کنید و به چند نکته مهم توجه بفرمایید:
- رژیم غذایی سالم و مصرف کافی آب: اطمینان حاصل کنید که کودک شما یک رژیم غذایی متعادل برای حمایت از سیستم ایمنی بدن خود دارد.
- آموزش: به کودک خود درباره آلرژیها و نحوه اجتناب از محرکها آموزش دهید. به کارکنان مدرسه و مراقبین نیز آموزشهای لازم را ارائه دهید.
- چکاپهای منظم پزشکی: مراجعه منظم به پزشک یا متخصص آلرژی میتواند به مدیریت و تنظیم درمان در صورت نیاز کمک کند.
- شناسه پزشکی: برای کودکان مبتلا به آلرژی شدید یک دستبند شناسنامه پزشکی در نظر بگیرید تا دیگران در مواقع ضروری آگاه شوند.
- اطلاع به مدرسه: مدرسه فرزندتان را در مورد آلرژی او مطلع کنید و هر گونه دارو و دستورالعمل لازم را به پرسنل مدرسه ارائه دهید.
منابع
10 Worst Cities for Spring Allergies
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.