بهترین روش مصرف جینسنگ قرمز
جینسنگ چیست؟
جینسنگ کرهای (Panax ginseng) سالیان دراز است که به عنوان یک داروی گیاهی مهم در شرق آسیا استفاده میشود. ریشه جینسنگ در طب سنتی شرق آسیا به عنوان یک آداپتوژن کاربرد دارد و گفته میشود که توانایی تعدیل عملکردهای بدن و تقویت سیستمهایی را دارد که تحت تأثیر استرس دچار اختلال شدهاند.
مطالعات نشان دادهاند که آداپتوژنها در برابر طیف گستردهای از شرایط نامطلوب محیطی و استرسهای روحی، اثر محافظتی دارند و باعث ارتقای سلامت میشوند. علاوه بر این، فعالیتهای بیولوژیکی اصلی جینسنگ قرمز کرهای شامل تقویت سیستم ایمنی، بازیابی انرژی و همچنین کاهش خستگی، بهبود جریان خون، اثرات آنتی اکسیدانی و اثرات مثبت بر تقویت حافظه و بهبود علائم یائسگی است.
بهترین روشهای مصرف و استفاده جینسینگ قرمز
۱ | خام | روزانه یک تکه کوچک از ریشه جینسنگ تازه را جدا کرده و بجوید. |
۲ | چای و دمنوش | برشهای نازک از ریشه جینسنگ را در آب داغ به مدت ۳۰ دقیقه دم کنید. |
۳ | پودر | ریشه خشک جینسنگ را آسیاب کرده و پودر آن را با نوشیدنی یا غذا مصرف کنید. |
۴ | مکمل | از مکملهای دارویی حاوی جینسنگ در فرمهای مختلف کپسول ، پودر و عصاره استفاده کنید. |
در ادامه به بررسی دقیقتر هرکدام از موارد فوق میپردازم. پس با من همراه باشید …
ریشه جینسنگ را میتوان به روشهای مختلفی مصرف کرد. میتوانید آن را به صورت خام مصرف کنید یا میتوانید آن را کمی بخارپز کنید تا نرم شود. همچنین میتوان آن را در آب دم کرد و چای درست کرد. جینسنگ را میتوان به غذاهای مختلفی مانند سوپ نیز اضافه کرد. علاوه بر این، عصاره جینسنگ را میتوان به صورت پودر، قرص و کپسول در مکملهای مختلف یافت و مصرف کرد.
انواع جینسنگ چیست؟
این گیاه کند رشد و کوتاه با ریشههای گوشتی را میتوان بسته به مدت رشد و فرآوریهای انجام شده روی آن به سه دسته طبقهبندی کرد. انواع جینسنگ عبارتند از:
- تازه
- سفید
- قرمز
جینسنگ تازه قبل از ۴ سال برداشت میشود، در حالی که جینسنگ سفید بین ۴ تا ۶ سال و جینسنگ قرمز بعد از ۶ سال برداشت میشود.
جینسنگ تازه در دمای اتاق به راحتی فاسد میشود. بنابراین، آن را از طریق فرآیند بخارپز و خشک کردن به جینسنگ قرمز یا طی یک فرایند خشک کردن ساده به جینسنگ سفید تبدیل میکنند. جینسنگ قرمز در مقایسه با جینسنگ تازه و سفید، اثرات بیولوژیکی بسیار بالاتر و عوارض جانبی کمتری دارد.
البته جینسنگ قرمز باید دارای مشخصات و ترکیب شیمیایی ثابتی باشد تا فواید سلامتی خود را برای انسانها به همراه داشته باشد. برای به دست آوردن چنین اثربخشی از جینسنگ قرمز، زمان رشد جینسنگ خام باید حدود ۶ سال بوده و برای تولید جینسنگ قرمز از فرایندهای سنتی استفاده شود. همچنین، عصارههای جینسنگ قرمز باید با نسبت مناسبی از ریشههای اصلی، ریشههای جانبی و ریشههای ظریف تهیه شوند.
در حالی که جینسنگ خام حاوی ۷۰ درصد رطوبت است، جینسنگ قرمز حاوی ۱۵/۵ درصد یا کمتر از رطوبت است و رنگ قرمز روشن تا قهوهای تیره دارد. در طی فرآیند بخارپزی، نشاسته جینسنگ ژلاتینه میشود و باعث افزایش فشردگی بافت در ریشههای اصلی و ریشههای جانبی میشود.
فواید جینسنگ قرمز
جینسنگ قرمز دارای فواید بیشماری برای سلامتی است. برخی از این فواید عبارتند از :
- حاوی آنتی اکسیدانهایی است که میتوانند التهاب را کاهش دهند: مطالعات نشان دادهاند که جینسنگ به کاهش نشانگرهای التهابی و محافظت در برابر استرس اکسیداتیو کمک میکند.
- برای عملکرد مغز مفید است: جینسنگ حافظه را بهبود میبخشد و استرس را سرکوب میکند. همچنین ممکن است در برابر زوال شناختی، بیماری آلزایمر، افسردگی و اضطراب نیز مفید باشد.
- میتواند اختلال نعوظ را بهبود بخشد: جینسنگ ممکن است علائم اختلال نعوظ را با کاهش استرس اکسیداتیو در بافتها و افزایش جریان خون در عضلات آلت تناسلی بهبود بخشد.
- میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند: جینسنگ میتواند عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کند و ممکن است سطح سلولهای ایمنی را افزایش دهد. بنابراین اثر محافظتی در برابر بیماریهای ویروسی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا دارد.
- ممکن است مزایای بالقوهای در برابر سرطان داشته باشد: به نظر میرسد جین سنوزیدهای موجود در جینسنگ التهاب را کنترل میکنند، محافظت آنتی اکسیدانی ایجاد میکنند و سلامت سلولها را حفظ میکنند که میتواند به کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان کمک کند. با این وجود، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
- میتواند با خستگی مبارزه کند و سطح انرژی را افزایش دهد: جینسنگ میتواند با کاهش آسیب اکسیداتیو و افزایش تولید انرژی در سلولها به مبارزه با خستگی و افزایش عملکرد فیزیکی کمک کند.
بهترین روش مصرف جینسینگ قرمز
همانطور که گفتم جینسنگ قرمز معمولاً به دلیل مزایای بالقوهای که برای سلامتی دارد مصرف میشود. در ادامه روشهای مختلف مصرف جینسنگ را توضیح میدهم:
1- فرم خام
ریشههای جینسنگ قرمز تازه را از یک منبع معتبر خریداری کنید. ریشهها را کاملا تمیز کنید و در صورت تمایل پوست بیرونی آنها را جدا کنید. روزانه یک تکه کوچک (حدود ۱ تا ۲ گرم) را جدا کرده و بجوید. میتوانید آن را با معده خالی یا همراه با غذا مصرف کنید. البته ممکن است طعم آن کمی تلخ باشد.
2- چای
چای جینسنگ قرمز را با جوشاندن ریشههای برش داده شده در آب داغ به مدت ۳۰ دقیقه درست کنید. برای بهبود طعم میتوانید به آن، عسل یا سایر شیرین کنندهها و لیمو اضافه کنید. چای را گرم بنوشید. شما میتوانید این چای را ۱ تا ۳ بار در روز مصرف کنید.
3- پودر
ریشههای خشک شده جینسنگ قرمز را با استفاده از آسیاب به صورت پودر ریز خرد کنید. این پودر را به اسموتی و آب میوه اضافه کنید یا روی غذاهایی مانند ماست یا سوپ بپاشید. با مقدار کمی (حدود نصف تا یک قاشق چایخوری) شروع کنید و در صورت نیاز مقدار آن را به مرور افزایش دهید.
4- مکملهای جینسنگ
مکملهای جینسنگ در اشکال مختلف به صورت کپسول ، پودر و عصاره تولید شده و به فروش میرسند. این مکملها یک راه راحت برای گنجاندن جینسنگ قرمز در روتین شما هستند. آنها را با یک لیوان آب یا طبق دستورالعمل محصول مصرف کنید. بهترین روش مصرف جینسنگ قرمز استفاده از مکملهای آماده مانند سمانیک جینسنگ است.
جمعبندی
جینسنگ قرمز یک گیاه دارویی با فواید بی شمار برای سلامتی است. همانطور که در این مقاله توضیح دادم روشهای مختلفی مانند استفاده از ریشه جینسنگ خام، مصرف به صورت چای یا همراه با غذا و مصرف آن در قالب مکملهای دارویی حاوی جینسنگ وجود دارد. به یاد داشته باشید، پاسخهای فردی به جینسنگ قرمز میتواند متفاوت باشد و نظارت بر واکنش بدن شما نسبت به آن ضروری است.
منابع
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.