شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

درمان فوری آبسه دندان و ورم صورت

دسته بندی :استخوان و دندان ۱۵ آبان ۱۴۰۲ دکتر حسین علیپور 107494 مشاهده
درمان فوری آبسه دندان و ورم صورت

آبسه دندان یکی از شرایطی است که برای دندان‌ها اتفاق می‌افتد و نیاز به توجه و اقدام فوری دارد. آبسه دندان می‌تواند باعث درد و ناراحتی شدید شود که اغلب با ورم صورت نیز همراه است. این مسئله را نمی‌توان بدون درمان و رسیدگی رها کرد زیرا ممکن است شرایط وخیم شود و عفونت گسترش یابد و درد ضربان‌دار در دندان ایجاد شود.

درمان فوری آبسه دندان و ورم صورت چیست؟ آبسه‌ی دندان می‌تواند باعث درد شدید و تورم صورت بشود. در صورت ابتلای به این عارضه حتما باید به دندان پزشک مراجعه کنید. با این‌حال روش‌هایی مانند استفاده از کمپرس سرد، بنزوکائین، داروهای بدون نسخه، روغن میخک و آویشن کوهی و… می‌تواند به بهبود موقت آبسه‌ی دندان کمک کنید.

علل زمینه‌ای متعددی برای عفونت دندان و متعاقب آن آبسه وجود دارد. باکتری‌های ایجاد کننده‌ی پوسیدگی روی دندان، هر چند در ابتدا یک حفره‌ی کوچک باشد، در صورت عدم درمان به ریشه دندان گسترش پیدا می‌کنند. WBC ها (گلبول‌های سفید خون) به ناحیه عفونی شده وارد می‌شوند و با باکتری ها وارد مقابله می‌کنند و هر دو در برابر دیگری می‌جنگند و می‌میرند. چرک موجود در آبسه، مایع سفید رنگ حاوی اجساد مرده‌ی و بقایای سلول‌های ایمنی خودی و باکتری‌ها است. موارد زیر از نشانه‌های آبسه‌ی دندان است:

  1. دندان درد شدید و دائمی که در امتداد طرفین از صورت تا گردن، فک و گوش حرکت می‌کند
  2. حساسیت به دما، چه سرد و چه گرم
  3. درد و فشار ناشی از جویدن یا گاز گرفتن غذا
  4. خستگی و بی حالی
  5. تب
  6. لثه‌های نرم
  7. تورم غدد لنفاوی
  8. طعم فلزی و شوری در دهان
  9. دشوار بودن باز و بسته کردن دهان
  10. مشکلات تنفس و بلع

درحالی‌که مراجعه به دندان پزشک برای تشخیص و درمان این عارضه بسیار حائز اهمت است، تعدادی درمان موقتی وجود دارد که می‌تواند تورم و درد مرتبط با آبسه‌ی دندان را تسکین دهد. در این مقاله به معرفی این روش‌ها خواهیم پرداخت.

درمان فوری آبسه دندان

1- کمپرس سرد

کمپرس سرد می‌تواند درد و تورم ناشی از آبسه دندان را کاهش دهد. می‌توانید آیس‌پک مخصوص تهیه کنید و یا خودتان آن را درست کنید. برای این منظور می‌توانید چند تکه یخ را داخل یک کیسه گذاشته و سپس یک حوله‌ی مناسب دور آن بپیچانید. کمپرس سرد را به مدت 15 دقیقه روی ناحیه ملتهب قرار دهید، سپس آن را بردارید و قبل از استفاده مجدد 15 دقیقه صبر کنید.

2- بنزوکائین

این ماده یکی از قوی‌ترین بی‌حس‌کننده‌های موضعی است که به تسکین درد دندان و لثه کمک می‌کند. کرم یا پماد حاوی بنزوکائین را طبق دستور بر روی ناحیه مود نظر بمالید. هرگز از این ماده برای کودکان زیر 2 سال استفاده نکنید.

3- داروهای ضد درد بدون نیاز به تسخه (OTC)

درمان سریع التهاب و تسکین درد ناشی از آبسه دندان با کمک داروهای ضد درد بدون نیاز به نسخه یا داروهای OTC امکان‌پذیر است. این روش در صورتی‌که معده سالم باشد و یا مشکلات سلامتی دیگری وجود نداشته باشد می‌تواند موثر واقع شود. برای تسکین موقت درد و التهاب، می توان 3 قرص ایبوپروفن بدون نسخه را در فواصل 4-6 ساعت مصرف کرد.

4- استفاده از چای کیسه‌ای

استفاده از انواع خاصی از دمنوش‌ها مانند نعناع فلفلی یا بابونه، اثرات آرام‌بخش و ضد باکتریایی دارد. این ویژگی ها به کاهش درد آبسه دندان کمک می‌کند. بعد از میل کردن چای، اجازه دهید تا کیسه‌ی حاوی چای کمی خنک شود و سپس کیسه را در ناحیه مورد نظر قرار دهید.

5- شستشو با آب نمک

برای تسکین موقت آبسه دندان، دهان خود را با آب نمک بشویید. این مورد آسان و همیشه در دسترس است و باعث افزایش سلامت لثه‌ها می‌شود. این درمان طبیعی به کاهش تورم و از بین بردن باکتری‌ها در ناحیه آسیب دیده کمک می‌کند. برای تهیه آب نمک، به اندازه‌ی نصف قاشق چایخوری نمک را با نصف لیوان آب گرم ترکیب کنید. دقت کنید که بهتر است از آب گرم استفاده شود زیرا به حل شدن نمک و ایجاد حس تسکین کمک می‌کند. محلول آماده شده را جرعه جرعه وارد دهان خود کنید و حداقل 2 دقیقه در دهان خود بچرخانید و این چرخش را روی ناحیه آسیب دیده متمرکز کنید. برای دیدن نتیجه‌ی بهتر، شستشو با آب نمک را حداقل دو تا سه بار در روز تکرار کنید. آب نمک گرم به کاهش التهاب کمک می‌کند، درد را به طور موقت تسکین می‌دهد و تا زمانی‌که به دندان‌پزشک مراجعه کنید آبسه‌ی دندان را بهبود می بخشد.

6- اسانس آویشن

روغن آویشن می‌تواند با باکتری‌ها و انگل‌ها مبارزه کند و التهاب را به حداقل برساند. روغن یا اسانس آویشن را با یک روغن حامل ترکیب کنید و آن را با استفاده از سوآپ یا پنبه به ناحیه آسیب دیده بمالید. یکی دیگر از روش‌های استفاده از اسانس آویشن، تهیه یک دهانشویه با استفاده از آن است. برای این‌کار چند قطره از روغن را به یک لیوان آب اضافه کنید و سه بار در روز دهان خود را با آن بشویید.

7- سیر

سیر یک درمان خانگی موثر است که باکتری ها را می‌کشد و درد را کاهش می‌دهد. یک حبه سیر تازه را له کنید و فشار دهید تا به حالت خمیری دربیاید، سپس آن را چندبار در روز روی ناحیه دردناک بمالید.

8- ژل آلوئه‌ورا

ژل آلوئه‌ورا به‌دلیل داشتن خواص ضد باکتریایی می‌تواند درد آبسه‌ی دندان را از بین ببرد. استفاده از ژل بر روی دندان یا لثه عفونی می‌تواند به خلاص شدن از شر درد و مبارزه با عفونت کمک کند.

9- اسانس پونه کوهی

روغن پونه کوهی با خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی خود می‌تواند به کاهش درد ناشی از آبسه دندان کمک کند. اسانس یا روغن پونه‌ی کوهی دارای عوامل پرقدرتی است. بنابراین بهتر است قبل از استفاده آن را با یک روغن حامل ترکیب کنید. یک تکه پنبه بردارید و آن را به روغن پونه‌ی کوهی آغشته کنید و بگذارید چند دقیقه روی دندانتان بماند. این کار را سه‌ بار در روز تکرار کنید.

درمان فوری آبسه دندان

نتیجه‌گیری

آبسه‌ی دندان عمدتا به‌دلیل وجود عفونت در لثه و یا اطراف دندان‌ها اتفاق می‌افتد. اگر آبسه‌ی دندان درمان نشود می‌تواند باعث آسیب دیدن صورت و حتی چشم‌های فرد بشود. حتما به این نکته دقت کنید که درمان کامل آبسه دندان بدون مراجعه به دندانپزشک امکان پذیر نیست. درمان‌ها و روش‌هایی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد تاثیر موقتی دارند. حفظ بهداشت دهان و دندان، مراقبت از دندان‌ها و داشتن یک رژیم غذایی سالم برای به حداقل رساندن خطر ابتلای به عفونت دندان ضروری است.

منابع

how to get rid of a tooth abscess without going to the dentist

tooth infection

fast relie methods for tooth abscess pain

دکتر علیپور
دکتر حسین علیپور

حسین علیپور هستم دکتری تخصصی نانو بیوتکنولوژی از دانشگاه تربیت مدرس که به عنوان کارشناس تحقیق، توسعه و تولید محتوا در شرکت سمانیک سلامت گستر مشغول به فعالیت هستم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
شهابی Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +