درمان زخم معده چقدر طول میکشد؟
درمان زخم معده عموما بین 4 الی 8 هفته به طول میانجامد؛ هرچند در موارد شدید و حادتر ممکن است درمان به 12 هفته نیز بکشد. درواقع علت ایجاد زخم و اندازه آن، تعیینکننده بازه زمانی مورد نیاز برای بهبود زخم است. برای آنکه بیشتر در رابطه با علائم زخم معده و زمان مورد نیاز برای بهبودیتان اطلاعات بیشتری کسب کنید، توصیه میکنم تا انتها همراه من باشید.
زخم معده چیست؟
در مقالات قبلی در رابطه با زخم معده و علائم آن صحبت کردم. زخم معده تحت شرایط خاصی مثل ابتلا به میکروب معده (هلیکوباکتر پیلوری)، مصرف زیاد و طولانیمدت داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مثل ایبوپروفن، ناپروکسن و … و شرایط دیگری ممکن است برای شما ایجاد شود.
رایجترین علائم زخم معده چیستند؟
علائم زخم معده خود را اغلب به شکل درد، سوزش سرمعده، درد در قفسه سینه، حالت تهوع، احساس پربودن، حساسشدن معده به مصرف برخی مواد غذایی و … .
درمان زخم معده چقدر طول میکشد؟
متوسط زمان لازم برای بهبود زخم معده چقدر است؟ درمان زخم معده، اغلب بین 1 الی 2 ماه طول میکشد. هرچند برخی مواقع روند درمان ممکن است طولانیتر شود. در یک مطالعه در سال 2015، نشان دادهشد زخمهایی که اندازه بزرگتری دارند، زمان بیشتری برای درمان نیاز دارند. درواقع به گفته پزشکان، زخمهایی که بزرگتر از 5 میلیمتر هستند، ممکن است 8 الی 12 هفته زمان برای درمان نیاز داشته باشند.
ایجاد زخم در معده و ابتدای روده کوچک
چه عواملی بر بهبود زخم معده اثرگذارند؟
اگرچه بیشتر موارد زخم معده با درمان بهبود مییابند، اما ممکن است عواملی وجود داشته باشند که این بهبودی را به تاخیر اندازند. براساس مطالعات، چندین مورد میتواند بر تاخیر درمان اثرگذار باشند که عبارتند از:
- سن شما
- علت ایجاد زخم (مثل ابتلا به میکروب معده یا مصرف برخی داروها)
- اندازه زخم
- محل زخم
- عدم پاسخ شما به درمان
- خونریزی زخم (بیشتر در افراد مسن شایع است)
- ایجاد حفره و سوراخ در بافت معده
- انسداد معده به شکلی که زخم مانع از حرکت غذا در دستگاه گوارش شود
چه علائمی نشاندهنده بهبود زخم در شما هستند؟
درحالیکه ممکن است برای شما سخت باشد تا بدانید دقیقا چه علائمی حاکی از بهبود وضعیت شماست، کاهش درد میتواند نشانهی خوبی برای بهبودی آن باشد؛ هرچند همه زخم معدهها دردناک نیستند. برخی از این علائم عبارتند از:
- بهبود هضم
- کمترشدن احساس تهوع
- کمشدن سوزش سرمعده
چگونه روند بهبودی زخم معده را تسریع کنم؟
اولین قدم آن است که داروهایتان را به شکل صحیح و در دوزهای توصیهشده استفاده نمایید. اگر مصرف آنها را قطع یا زودتر از موعد دوز را کم کنید، در بهبودی شما اختلال ایجاد میشود.
همچنین باید سعی کنید سبک زندگیتان را بهبود ببخشید. به عنوان مثال سیگار نکشید، الکل مصرف نکنید، از مصرف مواد غذایی تحریککننده مثل غذاهای تند و چرب، میوهها و سبزیجات اسیدی مثل گریپفروت و گوجهفرنگی خودداری کنید و … . درکنار آن به شکل منظم با پزشکتان ملاقات کنید و از مصرف داروهای تحریککننده نیز با مشورت پزشکتان دوری نمایید.
استرس را در خود کنترل کنید. سعی کنید با انجام ورزشهایی مثل یوگا، پیادهروی و … استرستان را کنترل کنید. استفاده از مکملهایی مثل ب کمپلکس و کالمگ نیز در حفظ آرامش اعصاب شما مفید است.
پزشکان چگونه متوجه بهبود زخم معده در شما میشوند؟
پزشکان عموما در صورتی که شما به میکروب معده آلوده شده باشید، 4 هفته پس از درمان آنتیبیوتیکی، آزمایش میکروب معده را برایتان تجویز میکنند. همچنین برای تایید بهبود زخم، پزشکان ممکن است آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی را توصیه کنند. در صورت نیاز به بررسی بیشتر، میتوانند با این روش از معده و سایر قسمتها، نمونهبرداری کنند.
اگر از داروهای دسته ضدالتهابهای غیراستروئیدی مثل ناپروکسن، ایبوپروفن، دیکلوفناک و … استفاده میکنید، با مشورت پزشک یا داروسازتان آنها را قطع کنید، دوزشان را کمتر کنید، نوع دیگری را جایگزین و استفاده کنید یا در کنار آنها از داروهایی مثل پنتوپرازول، امپرازول و … مصرف نمایید.
آیا زخم معده خود به خود بهبود مییابد؟
اگر اندازه زخم کوچک باشد، اغلب ممکن است خود به خود بهبود یابد اما در اکثر مواقع اینطور نیست و زخمها ممکن است با گذشت زمان، بدتر شوند. این اتفاق خصوصا در صورتی که به میکروب معده آلوده باشید بیشتر رخ میدهد.
داروهای کنترلکننده و بهبود دهنده زخم معده چه داروهایی هستند؟
داروهای بهبوددهنده زخم معده، اغلب ترکیبی از چند دارو در کنار هم میباشد. این ترکیب عموما شامل 3 یا 4 دارو است. این داروها میتوانند شامل:
- داروهای آنتیبیوتیکی مثل مترونیدازول، آموکسیسیلین و کلاریترومایسین (درصورتی که شما به میکروب معده آلوده باشید تجویز میشوند)
- داروهای کنترلکننده اسید معده مثل پنتوپرازول، امپرازول، فاموتیدین و …
- داروهایی مثل بیسموت و سوکرالفیت
اگر زخم معده درمان نشود، چه اتفاقی میافتد؟
اگر زخم بهبود نیابد، ممکن است منجر به ایجاد خطرات جدی برای شما شود. آنمی یا کمخونی، یکی از این خطرات است. درواقع ممکن است زخم شما به آهستگی خونریزی داشته باشد. در این صورت اگر احساس خستگی، رنگپریدگی، وجود خون در مدفوع، سرگیجه، سردردهای ملایم و کوتاهی در تنفس را تجربه کردید، سریعا به پزشک مراجعه کنید. همچنین ممکن است برخی زخمها خونریزیهای شدیدی داشته باشند. درصورتی که درمانها در شما پاسخ نداد یا شرایط حادی داشتید، ممکن است پزشکتان روشهای دیگری مثل جراحی را توصیه کند.
منابع
Diagnostic and Treatment Approaches for Refractory Peptic Ulcers
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.