تاثیر مکمل منیزیم سیترات بر درمان یبوست

منیزیم سیترات در درمان یبوست غیر مزمن مؤثر است. قبل از مصرف منیزیم سیترات، باید در نظر داشته باشید که نحوه عملکرد، عوارض جانبی و تأثیر آن بر سایر مواد حائز اهمیت است به این دلیل که علی رغم اثر مثبت این ماده ببر بهبود یبوست، برای همه افراد مناسب نیست و در اینصورت با جایگزین کردن راهکارها و مواد دیگر میتوان از بروز عوارض این ماده ممانعت کرد.
شاید از خودتون بپرسید تأثیر مکمل منیزیم سیترات بر درمان یبوست چگونه است؟ این ماده یک ملین اسمزی بوده که از طریق افزایش مقدار جذب آب در روده شما منجر به نرم شدن مدفوع و افزایش فشار شده که در نهایت منجره به عملکرد ماهیچههای روده در جهت حرکت مدفوع شده و اجابت مزاج را آسانتر میکند. در ادامه با من همراه باید تا بیشتر در رابطه با منیزیم سیترات و اثرات مفید آن بر درمان یبوست بدانیم.
فهرست مطالب
یبوست چیست و چرا ایجاد میشود؟
یبوست به اصطلاح به دفع یا اجابت مزاج کمتر از سه بار در هفته نسبت داده میشود. در این حالت مدفوع در ظاهری سفت، خشک، تکه تکه داشته و دفع آن مشکل و همراه با درد است. علت ایجاد یبوست اغلب شمل موارد ذیل است:
- رژیم غذایی نامناسب با فیبر کم
- کم تحرکی
- کم آبی بدن
- برخی بیماریهای زمینهای
تأثیر مکمل منیزیم سیترات بر درمان یبوست
این ماده از طریق جذب آب به رودهها عمل میکند. این آب در رودهها با مدفوع خشک ترکیب شده و کمک به تسهیل دفع آن میکند. داروهایی که از این طریق به رفع یبوست کمک میکنند، ملینهای اسمزی نام دارند.
آیا مصرف منیزیم سیترات عوارضی دارد؟
بهطور کلی مصرف منیزیم سیترات برای بزرگسالان عوارض چندانی نداشته و یک ملین ایمن محسوب میشود. با این حال، بهتر است در صورت مشورت با پزشک مصرف شود. از طرفی این ماده گزینه مناسبی برای درمان یبوست مزمن نیست چرا که مصرف بیشازحد آن میتواند منجر به بروز کمآبی بدن، اسهال و بر هم خوردن تعادل الکترولیتها شود.
گاهی دوزهای بالاتر این ماده توسط پزشکان برای پاکسازی روده قبل از عمل جراحی تجویز میشود. این ترکیب در صورت مصرف بیشازحد میتواند اثرات قوی و ناخواسته داشته باشد. بنابراین، توجه دقیق به دستورالعمل سازنده و مصرف صحیح با مقدار مناسب آن بسیار مهم است. اگرچه منیزیم سیترات قادر به درمان یبوست بوده، اما ممکن است منجر به بروز برخی عوارض جانبی نیز شود که در ادامه چند مورد از عوارض رایج ناشی از مصرف آن را ذکر میکنم:
- دل درد
- گاز روده
- تهوع یا استفراغ
- افزایش سطح منیزیم در بدن
- بر هم زدن تعادل الکترولیتهای خون مانند سدیم، کلسیم یا پتاسیم
- اسهال (عارضهای شایع)
البته عوارض ذکر شده معمولاً خفیف بوده و برای افراد سالم خطر جدی ایجاد نمیکنند و در صورت مشاهده عوارض شدید یا مداوم، مصرف را قطع کرده و با پزشک مشورت نمایید.
منیزیم سیترات با چه داروهایی تداخل دارد؟
این ماده با آنتیبیوتیکهای خاص و داروهای کاهشدهنده غلظت کلسیم در ادرار (مانند پتاسیم یا سدیم فسفات) تداخل دارویی داشته، بنابراین باید از مصرف همزمان این داروها باید خودداری کرد.
چه افرادی مجاز به مصرف منیزیم سیترات نیستند؟
– رعایت رژیم کمسدیم یا محدود از سدیم
– خونریزی مقعدی
– انسداد روده یا معده
-بیماریهای قلبی یا آسیب عضله قلب
-نارسایی کلیوی شدید
-سطوح بالای منیزیم یا پتاسیم در خون
-سطوح پایین کلسیم
هشدارهای مهم
- از آنجاییکه منیزیم سیترات جذب برخی داروها را کاهش میدهد، در صورت مصرف هرگونه دارو، پیش از استفاده آن با پزشک مشورت نمایید.
- این ترکیب برای درمان یبوست مزمن توصیه نمیشود.
- استفاده مداوم آن ممکن است باعث وابستگی روده به ملینها و اختلال در دفع طبیعی شود.
جایگزین های منیزیم سیترات برای درمان یبوست چیست؟
اگر به هر دلیلی شما نتوانستید از منیزیم سیترات استفاده کنید، موارد زیر جایگزینهای مناسبی برای شما هستند:
- افزایش مصرف فیبر
- پسیلیوم (اسفرزه)
- گلوکومانان
- سبوس گندم
- منابع غذایی فیبر (غلات کامل، میوهها و سبزیجات، حبوبات، آلو خشک)
- سنا (گیاه ملین)
تجربه بیماران
محمد 25 ساله:
“مدتی بود که درگیر بیماری یبوست بودم و راههای زیادی رو برای درمان امتحان کردم اما نتیجه مطلوبی رو نگرفتم تا اینکه به دکتر مراجعه کرده و واسم مکمل منیزیم سیترات رو تجویز کردن و مصرف این مکمل به درمان من کمک زیادی کرد.”
احسان 32 ساله:
“ به علت شرایط شغلی و کم آبی بدن مدتی دچا عارضه یبوست شدم از درمان گیاهی استفاده کردم، مصرف آب روزانهام را افزایش دادم اما هیچ کدام تأثیر چندانی نداشت. به توصیه پزشک از مکمل منیزیم سیترات استفاده کردم و نتیجه آن برای ن واقعا مثبت بود.”
مریم 43 ساله:
“مادرم پس از انجام یک عمل جراحی به علت کم تحرکی و استراحت مطلق به یبوست مبتلا شده بود و با تجویز پزشک مکمل منیزیم سیترارت رو واسش تهیه کردیم و کاملا اثر مثبتی بر درمان آن داشت.”
جمع بندی
اثر منیزیم سیترات بر درمان یبوست غیر مزمن ثابت شده است. این ماده یک ملین اسمزی بوده که عملکرد آن از طریق افزایش مقدار جذب آب در روده منجر به نرم شدن مدفوع و افزایش فشار شده که در نهایت منجره به عملکرد ماهیچههای روده در جهت حرکت مدفوع شده و اجابت مزاج را آسانتر میکند. قبل از مصرف منیزیم سیترات، باید در نظر داشته باشید که مصرف این مکمل مانند هر داروی دیگری بدون عوارض جانبی و تداخل دارویی نبوده بنابراین بهتر است قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
سوالات متداول
منیزیم سیترات با چه داروهایی تداخل دارد؟
این ماده با آنتیبیوتیکهای خاص و داروهای کاهشدهنده غلظت کلسیم در ادرار (مانند پتاسیم یا سدیم فسفات).
چه کسانی نباید از منیزم سیترات استفاده کنند؟
افرادی که در حال رعایت رژیم کمسدیم یا محدود از سدیم بوده، مبتلا به خونریزی مقعدی، انسداد روده، افراد مبتلا به بیماریهای قلبی یا آسیب عضله قلب، نارسایی کلیوی شدید، افرادی که دارای سطوح بالای منیزیم یا پتاسیم در خون هستند و افرای که سطوح پایین کلسیم را دارا میباشند.
سرعت اثر منیزیم سیترات چقدر است؟
معمولاً اثر ملینی آن بین ۳۰ دقیقه تا ۶ ساعت پس از مصرف ظاهر میشود.
آیا مصرف روزانه منیزیم سیترات برای یبوست توصیه میشود؟
بله، اما فقط به صورت کوتاهمدت (حداکثر 1 هفته برای رفع یبوست ).
بهترین زمان برای مصرف منیزیم سیترات جهت درمان یبوست چه زمانی است؟
بهترین زمان مصرف منیزیم سیترات، دو ساعت بعد از شام است.
منابع:
?Does magnesium citrate work for constipation
https://www.medicalnewstoday.com/articles/322588

مطالب زیر را حتما بخوانید:
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.
- چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
- چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
- چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
سلام من کنسر روده دارم و در حال شیمی درمانیم آیا قرص ماتریسی برام خوبه چون رفتم دکتر به خاطر ورم پام این قرص نوشتند
سلام وقت بخیر. نام دارو درست نیست لطفا اسم خودش را بنویسید و نه برند.