اثر جینسنگ بر کاهش استرس
جینسنگ قرمز کرهای میتواند به تثبیت سیستم عصبی و بهبود شناخت در افراد دارای استرس بالا کمک کند. در این مقاله به اثر جینسنگ بر کاهش استرس میپردازیم.
جینسنگ قرمز کرهای برای مدت طولانی به عنوان یک داروی طبیعی سنتی برای سلامت جسمی و روانی در شرق دور آسیا شناخته شده است. این گیاه که یکی از پرفروشترین محصولات گیاهی است، دارای اثرات متعادل کننده، مقوی، ضد استرس و سازگاری است.
مطالعات حیوانی و پیش بالینی اثرات تعدیلکننده عصبی، محافظتکننده عصبی و ضدالتهابی را تایید کردهاست که ممکن است با فعالیت ضد استرس مرتبط باشد.
تاثیر مصرف جینسنگ قرمز کرهای بر کاهش استرس کاری
به طور کلی خستگی صنعتی (خستگی شغلی) هم شامل خستگی روحی و هم خستگی فیزیکی میشود. خستگی جسمی ساده به راحتی با استراحت برطرف میشود، اما استرس روحی یا خستگی پیچیده روحی و جسمی دشوارتر است. پتانسیل ایمنی ضعیف شده و در نتیجه بیماری ایجاد میشود.
مصرف جینسنگ قرمز میتواند به این نوع از خستگی کمک کند به طور مثال در مطالعهای رانندگان تاکسی را به عنوان مدل شغلی مناسب برای تحقیق انتخاب شدند و دیده شد که توان افراد تحت درمان با جینسنگ قرمز به طور قابل توجهی افزایش یافت. این مطالعه نشان داد که جینسنگ قرمز بسیاری از علائم عصبی- روانی را بهبود میبخشد.
استرس پاسخ ارگانیسم به یک عامل استرس زا یا محرک است که منجر به حمله سیستم عصبی مرتبط شده و روی بسیاری از مسیرهای متابولیک فیزیولوژیکی تاثیر میگذارد. این تاثیرات میتواند باعث اختلالات و بیماریهایی مانند، آسم، دیابت، اختلالات گوارشی، فشار خون بالا، افسردگی و غیره شود.
مطالعات اخیر نشان داده است که تجربیات استرس نقش مهمی در بروز افسردگی ایفا میکند. انواع مختلفی از استرس وجود دارد که متابولیتهای سیستمیکی تولید میکنند که به طور قابلتوجهی با زمان تغییر میکنند. جینسنگ بسیاری از متابولیتهای تغییر یافته توسط استرس را بهبود میبخشد و موجب کاهش استرس میشود. این اثر به جین سنوزیدهای جینسنگ نسبت داده میشود.
اثرات آداپتوژنیک جینسنگ قرمز کرهای
شواهد زیستی کمی در زمینه اثرات آداپتوژن جینسنگ وجود دارد. اصطلاح آداپتوژن عاملی را نشان میدهد که مقاومت در برابر فشارهای جسمی، شیمیایی و زیستی را افزایش میدهد و باعث ایجاد نشاط عمومی از جمله توانایی جسمی و روحی برای کار میشود.
در مطالعهای شواهد زیستی حمایت کننده از اثرات آداپتوژنیک جینسنگ قرمز کرهای مورد بررسی قرار گرفت.
سطوح استرس درک شده، عملکردهای شناختی و نشانگرهای زیستی مرتبط با استرس در افراد مبتلا به پریشانی روانی جدی مقایسه شد. گروه پرخطر به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول 6 هفته تحت درمان با جینسنگ قرمز کرهای قرار گرفت و گروه دوم دارونما مصرف کردند.
افراد شرکت داده شده در این مطالعه شامل پرستاران و آتشنشانان بودند که جزء مشاغل پر استرس به حساب میآید. رنج سنی افراد از 20 تا 60 سال متغیر بود. شصت و سه شرکت کننده پس از بررسی واجد شرایط بودن، درمان چهار کپسول در روز (دو بار در روز مصرف شدند) که معادل 2 گرم در روز از جینسنگ قرمز کرهای یا دارونما بود را به مدت 6 هفته دریافت کردند.
گروه کنترل نه جینسنگ و نه دارونما را دریافت نکردند. ارزیابی در 6 هفته انجام شد. دو گروه تفاوت قابل توجهی در سن، جنس، سطح تحصیلات، شاخص توده بدن (BMI)، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک، ضربان قلب، مصرف الکل و وضعیت سیگار کشیدن نداشتند.
پنجاه و پنج نفر از شرکتکنندگان 6 هفته کامل درمان را تکمیل کردند. در مورد معیارهای روانشناختی تفاوت معنیداری مشاهده نشد که میتواند به دلیل ویژگیهای شرکتکنندگان در مطالعه بوده باشد یا اینکه درمان 6 هفتهای ممکن است به اندازه کافی طولانی نبوده باشد که اثری ایجاد کند.
به طور خاص، تغییرات در برخی از نشانگرهای زیستی، به ویژه سایتوکینهای التهابی، ممکن است 8 تا 12 هفته برای آشکار شدن زمان ببرد. مطالعات بیشتری برای تعیین اثر بلند مدت جینسنگ قرمز کرهای مورد نیاز است.
ضمن آنکه، تمامی شرکتکنندگان در مطالعه حرفهای بسیار استرس زا داشتند، بنابراین ممکن است پاسخ آنها به جینسنگ با افرادی که مشاغل با استرس کمتری دارند متفاوت باشد. با وجود این محدودیتها، این مطالعه شواهد زیستی را ارائه میکند که ممکن است با اثر انرژی بخش جینسنگ مرتبط باشد.
جینسنگ باعث کاهش سطح اپینفرین میشود که با افزایش سطوح تری گلیسیرید همراه است. کاهش کاتکولآمینها و افزایش تریگلیسیرید ممکن است به تثبیت سیستم عصبی خودمختار و غشاهای عصبی کمک کند.
اثر جینسنگ بر کاهش استرس
نتایج مطالعه نشان میدهد که جینسنگ ممکن است نقشی در سیستم عصبی خودمختار ایفا کند که با اثر انرژی بخش آن مرتبط است. اما مطالعات بیشتر برای تعیین دوز درمانی مناسب و مدت زمان مصرف جینسنگ ضروری است.
منابع:
Effects of Four Panax Ginseng Components in Rats Metabonomics Approach to Comparing the Anti-stress
Proof of the Mysterious Efficacy of Ginseng: Basic and Clinical Trials: Clinical Effects of Medical Ginseng, Korean Red Ginseng: Specifically, Its Anti-stress Action for Prevention of Disease
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.