شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

آریتمی قلب چیست؟

دسته بندی :قلب و عروق ۱ تیر ۱۴۰۳ دکتر مهناز سدید 1024 مشاهده
آریتمی قلب چیست؟

ریتم قلب توسط سیگنال‌های الکتریکی کنترل می شود. آریتمی یک اختلال در ریتم قلب است. ممکن است خیلی آهسته، خیلی سریع یا نامنظم بزند.این ناهنجاری‌ها از یک ناراحتی یا ناراحتی جزئی تا یک مشکل بالقوه کشنده را شامل می شود. آریتمی می‌تواند همه گروه‌های سنی را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین اگر بافت قلب شما به دلیل یک بیماری آسیب دیده باشد، ممکن است در معرض خطر ابتلا به آریتمی باشید.

اگر آریتمی‌ها زودتر تشخیص داده شوند، می‌توان از مرگ ناگهانی به دنبال آریتمی‌های قلبی جلوگیری کرد. محرک‌های رایج برای آریتمی شامل بیماری‌های ویروسی، الکل، تنباکو، تغییر در وضعیت بدن، ورزش، نوشیدنی‌های حاوی کافئین، برخی داروهای بدون نسخه و تجویز شده، و داروهای تفریحی غیرقانونی هستند. بهترین مکمل برای تنظیم ریتم قلبی، کالمگ سیترات است. کالمگ حاوی پتاسیم و منیزیم در فرم سیترات است و می‌تواند در تنظیم ریتم قلبی شما مفید باشد.

انواع اصلی آریتمی عبارتند از:

  1. فیبریلاسیون دهلیزی (AF): این شایع‌ترین نوع است که در آن قلب به طور نامنظم و سریعتر از حد طبیعی می‌تپد.
  2. تاکی کاردی فوق بطنی: دوره‌های ضربان قلب غیر طبیعی سریع در حالت استراحت می‌باشد.
  3. برادی کاردی: ضربان قلب کند تر از حد معمول است.
  4. بلوک قلب: ضربان قلب کندتر از حد معمول است و می تواند باعث فروپاشی افراد شود.
  5. فیبریلاسیون بطنی: ریتم نادر، سریع و نامنظم ضربان قلب است که در صورت عدم درمان فوری به سرعت منجر به از دست دادن هوشیاری و مرگ ناگهانی می‌شود. اما فیبریلاسیون دهلیزی در افراد مسن شایع‌تر است. نوشیدن بیش از حد الکل یا اضافه وزن، احتمال ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش می‌دهد.فیبریلاسیون دهلیزی یکی از علل شایع سکته مغزی است. داشتن فیبریلاسیون دهلیزی به این معنی است که خطر سکته مغزی در این افراد 5 برابر بیشتر از افرادی است که ریتم قلبشان طبیعی است.

آریتمی قلب چه علائمی دارد؟

علائم آریتمی شامل تپش قلب، احساس سرگیجه، غش و تنگی نفس است، اگرچه داشتن این علائم همیشه به این معنی نیست که شما مشکل ریتم قلب دارید.

آریتمی قلبی چگونه تشخیص داده می‌شود؟

اگر علائم شما ادامه یافت یا سابقه مرگ ناگهانی غیرقابل توضیح در خانواده شما وجود داشت، برای پزشک عمومی شما مهم است که شما را به یک متخصص قلب (یک متخصص قلب یا الکتروفیزیولوژیست متخصص در اختلالات ریتم قلب) ارجاع دهد.

موثرترین راه برای تشخیص آریتمی، الکتروکاردیوگرام (ECG) است. اگر ECG مشکلی پیدا نکرد، ممکن است نیاز به نظارت بیشتر بر قلب خود داشته باشید. این ممکن است شامل پوشیدن یک دستگاه ضبط ECG قابل حمل کوچک برای 24 ساعت یا بیشتر باشد. این مانیتور هولتر یا مانیتورینگ ECG سرپایی نامیده می شود. ممکن است از برخی افراد خواسته شود تا 14 روز از مانیتور نوار قلب استفاده کنند.اگر به نظر می‌رسد علائم شما با ورزش ایجاد می‌شود، ممکن است در حین استفاده از تردمیل یا دوچرخه ورزشی، برای ثبت ریتم قلب به ECG ورزشی نیاز باشد.

آریتمی قلب چیست؟

آیا آریتمی قلبی خطرناک است؟

آریتمی یا مشکلات ریتم قلب اکثر افرادی که ریتم قلب غیرطبیعی دارند، اگر به درستی تشخیص داده شود، می توانند زندگی عادی داشته باشند.

عوامل خطر برای آریتمی قلبی چیست؟

داشتن برخی عوامل خطر ممکن است شانس ابتلا به آریتمی را افزایش دهد. با این حال، همه افرادی که دارای این عوامل خطر هستند، به ریتم نامنظم قلب مبتلا نمی‌شوند.
برخی از عوامل خطر برای آریتمی به شرایط پزشکی مربوط می‌شود. برخی دیگر ممکن است به ژنتیک، رفتارهای خاص یا داروها مرتبط باشند.

شرایطی که ممکن است خطر ابتلا به آریتمی را افزایش دهد می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • بیماری عروق کرونر
  • بیماری دریچه قلب
  • حمله قلبی یا نارسایی قلبی
  • کاردیومیوپاتی (بیماری های عضله قلب)
  • اندوکاردیت (التهاب قلب)
  • فشار خون بالا
  • آپنه خواب
  • بیماری مزمن ریه
  • بیش فعال یا کم کار غده تیروئید
  • بیماری کلیوی
  • اختلالات خوردن که باعث عدم تعادل الکترولیت یا سوء تغذیه می شود
  • تب
  • دیابت

سایر عوامل خطر رایج برای آریتمی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • سن بالاتر
  • برخی داروها، به ویژه محرک‌ها و آنتی‌هیستامین ها، که برخی از آنها را می توان بدون نسخه خریداری کرد.
  • آلودگی هوا
  • سابقه خانوادگی آریتمی
  • کافئین
  • الکل
  • سیگار کشیدن
  • مواد مخدر، به ویژه کوکائین یا آمفتامین‌ها ایجاد برخی تغییرات در سبک زندگی، مانند کاهش مصرف کافئین، الکل و مواد مخدر، ممکن است خطر ابتلا به آریتمی را کاهش دهد.

چگونه از آریتمی قلبی جلوگیری کنیم؟

همیشه نمی‌توان از ایجاد آریتمی جلوگیری کرد، اگرچه یک سبک زندگی سالم می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.
هدف از درمان جلوگیری از اپیزودهای بعدی است. همچنین می‌توانید سبک زندگی خود را تغییر دهید تا از برخی از محرک‌های مشکل ریتم قلب خودداری کنید.

آریتمی قلبی چگونه درمان می‌شود؟

نحوه درمان آریتمی شما به این بستگی دارد که آریتمی سریع یا آهسته یا بلوک قلبی باشد. هر گونه علت زمینه‌ای آریتمی شما، مانند نارسایی قلبی، نیز باید درمان شود.

درمان های مورد استفاده برای آریتمی عبارتند از:

درمان دارویی آریتمی قلب

برای متوقف کردن یا جلوگیری از آریتمی یا کنترل سرعت آریتمی استفاده می‌شود.

  1. کالمگ سیترات: یک کپسول 1000 میلی گرمی که حاوی 625 میلی گرم منیزیم سیترات و365میلی گرم پتاسیم سیترات است.کالمگ محصول جدیدی است که هم‌زمان، حاوی دوعنصر پتاسیم ومنیزیم به شکل سیترات (با جذب بالا )در یک کپسول می باشد. شما می توانید یک الی دو عدد کپسول را همراه باوعده غذایی برای کاهش آریتمی‌های قلبی مصرف کنید.
    کالمگ سیترات | مکمل حاوی پتاسیم و منیزیم به شکل سیتراتخرید
  2. مسدودکننده‌های کانال کلسیم: که می تواند شامل آملودیپین و دیلتیازم باشد، به کاهش فشار خون و ضربان قلب شما کمک می کند. آنها را می توان در طولانی مدت استفاده کرد.
  3. مسدودکننده‌های بتا: بتا بلوکرها ضربان قلب شما را برای درمان تاکی کاردی کاهش می دهند. بتا بلوکرها ممکن است شامل آسبوتولول ، متوپرولول ، و سایر داروها باشد.
  4. داروهای ضد آریتمی: می توانند تاکی کاردی و ضربان قلب زودرس را درمان کنند. آنها می‌توانند شامل آمیودارون ، پروپافنون ، فلکائینید و غیره باشند. با این حال، آنها ممکن است باعث عارضه جانبی مشکل‌ساز پروآریتمی شوند، که به طور بالقوه می‌تواند آریتمی شما را بدتر کند یا باعث ایجاد آریتمی جدید شود.
  5. داروهای ضد انعقاد: به جلوگیری از لخته شدن خون، که می‌تواند ناشی از فیبریلاسیون دهلیزی باشد، کمک می کند. داروهای رقیق کننده خون عبارتند از وارفارین (کومادین، جانتوون)، ریواروکسابان و غیره. یک عارضه جانبی ممکن است خونریزی بیش از حد یا داخلی داشته باشند.

حتما داروها را طبق دستور مصرف کنید. به پزشک خود در مورد عوارض جانبی، به خصوص هر گونه آریتمی جدید یا بدتر شدن آریتمی موجود خود اطلاع دهید.

سایر درمان‌های آریتمی قلب

  1. کاردیوورژن الکتریکی: درمانی که با استفاده از الکتریسیته به ضربان قلب به ریتم طبیعی باز می‌گردد، در حالی که بیهوش یا آرام می‌شوید.
  2. ابلیشن کاتتر: درمان سوراخ کلید تحت بیهوشی موضعی یا عمومی که با دقت بافت بیمار را در قلب که باعث آریتمی می شود از بین می برد.
  3. ضربان ساز: دستگاهی کوچک حاوی باتری مخصوص به خود که تحت بی حسی موضعی در قفسه سینه شما کاشته می شود. سیگنال‌های الکتریکی برای انجام کار ضربان ساز طبیعی در قلب شما تولید می کند تا به ضربان طبیعی آن کمک کند.
  4. دفیبریلاتور کاردیوورتر قابل کاشت (ICD ): دستگاهی شبیه به ضربان ساز است که ضربان قلب شما را کنترل می کند و هر زمان که نیاز باشد قلب شما را به ریتم طبیعی باز می گرداند.

.1Akella K, Kanuri SH, Murtaza G, G Della Rocca D, Kodwani N, K Turagam M, Shenthar J, Padmanabhan D, Basu Ray I, Natale A, Gopinathannair R, Lakkireddy D. Impact of Yoga on Cardiac Autonomic Function and Arrhythmias. J Atr Fibrillation. 2020 Jun 30;13(1):2408. doi: 10.4022/jafib.2408. PMID: 33024508; PMCID: PMC7533135.

.2https://www.nhs.uk/conditions/arrhythmia/

مهناز سدید
دکتر مهناز سدید

من مهناز سدید، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم‌درمانی هستم و در حال حاضر به صورت تخصصی، علمی و تجربی در شرکت سمانیک محتوای پزشکی تولید می‌کنم. در فرآیند نوشتن محتوا، از روش‌های پژوهشی مدرن و منابع معتبر بهره می‌گیرم تا اطلاعاتی دقیق و به‌روز ارائه دهم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
شهابی Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +