شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

مسکن قوی برای درد سنگ کلیه

دسته بندی :کلیه و مجاری ادراری, مکمل و ویتامین ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ دکتر صدف عبدیان 39480 مشاهده
مسکن قوی برای درد سنگ کلیه

سنگ کلیه از جمله‌ شرایطیست که می‌تواند برای یک فرد بسیار دردناک باشد. سالانه 5تا 10 درصد از افراد را درگیر خود می‌کند. درد سنگ کلیه اغلب پس از 1 الی 2 ساعت به اوج خود می‌رسد. نتیجتا هرکدام از شما نیاز به مصرف یک مسکن قوی برای کاهش درد خواهید داشت. یافتن و مصرف مسکنی موثر و در عین حال بی‌خطر برای تسکین درد بسیار مهم است.

بهترین و بی‌خطرترین این مسکن‌ها، استامینوفن می‌باشد. در قدم بعد با مشورت پزشک و داروساز، داروهایی مثل ایبوپروفن، ناپروکسن، مخدرهای اپیوئیدی، تامسولوسین و … ممکن است برای تسکین درد شما تجویز شوند. مکمل کالمگ نیز تنها مکملی هست که برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه و دفع راحت آن کاربرد دارد و همه‌ی بیماران مبتلا یا با ریسک بالای ابتلا و افراد سالم نیز بهتر است از آن استفاده کنند.

مسکن قوی برای درد سنگ کلیه

بهترین و بی‌ضررترین مسکن برای درد سنگ کلیه چیست؟

قبل از آنکه شما درصدد مصرف هرگونه مسکن برای درد سنگ کلیه باشید، می‌بایست با پزشک یا داروسازتان مشورت نمایید تا در رابطه با سایر داروهای مصرفیتان و بیماری‌هایی که به آن دچار هستید، اطلاعات جامع پیدا کنند و بهترین مسکن را برای شما تجویز کنند. در ادامه به بررسی این مسکن‌ها خواهم پرداخت.

1- داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs)

از دسته‌ی این داروها، تجویز ایبوپروفن و ناپروکسن برای تسکین درد سنگ کلیه رایج است. یک مطالعه در مجله‌ی نیوانگلند نشان داد داروهای ضدالتهاب غیرواستروئیدی در کاهش شدت درد سنگ کلیه موثرند و نیاز به اضافه‌کردن یک مسکن دیگر را در بیماران مبتلا به سنگ کلیه ندارند. درصورتی که درد بسیار زیاد باشد، ممکن است فرم تزریقی این دسته از داروها را مثل کترولاک یا دیکلوفناک تزریقی برایتان تجویز شود. از طرفی این داروها درصورتی که بیش از اندازه‌ی مجاز مصرف شوند یا در طولانی‌مدت مورد استفاده‌ی شما باشند، احتمال ایجاد نارسایی کلیه را بالا می‌برند.

2- داروی استامینوفن

استامینوفن آپشن دیگری برای کنترل درد سنگ کلیه می‌باشد. مقاله‌ای در مجله اورژانس پزشکی، نشان داد استامینوفن به اندازه‌ی داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی در تسکین درد سنگ کلیه موثر است و عوارض جانبی کمتری دارد. درواقع می‌توان گفت شاید بهترین و بی‌خطرترین این داروها، استامینوفن می‌باشد.

3- اپیوئیدها

این دسته‌ی دارویی در صورتی که درد بسیار شدید باشد تجویز می‌شود؛ اگرچه مصرف آن‌ها به دلیل ریسک اعتیاد به این داروها، بحث‌برانگیز است. یک مقاله در مجله ارولوژی اروپا در رابطه با محدودیت نقش اپیوئیدها در بهبود درد سنگ کلیه و اهمیت تجویز آگاهانه‌ی آن‌ها در هنگام مقابله با درد سنگ کلیه بحث کرده است. نمونه‌ای از این دسته از داروها، مورفین می‌باشد.

4- درمان ترکیبی

بعضی مطالعات پیشنهادهایی در رابطه با درمانهای ترکیبی برای حداقل‌کردن شدت درد در بیماران می‌دهند. به عنوان مثال، مجله‌ی اورژانس پزشکی آمریکا پیشنهاد ترکیب یک مسکن از دسته‌ی داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی با اپیوئیدها را برای تسکین بیشتر درد در مقایسه با هرکدام از داروها به تنهایی را ارائه داده است.

مسکن قوی برای درد سنگ کلیه

5- گیرنده‌های آلفا آدرنرژیک

این داروها درواقع با اثرات گشادکننده‌ی خود و تسهیل عبور سنگ اثرگذارند. هرچند توافق بر سر اثرگذاری آن‌ها همچنان دچار مشکل است. مثالی از این داروها، تامسولوسین، نیفدیپین و … می‌باشد.

6- رویکردهای غیردارویی

رویکردهای غیردارویی شامل مصرف آب و نوشیدنی‌های بدون قند مصنوعی و استفاده از مکمل‌های موثر در جلوگیری از ابتلا به سنگ کلیه و دفع آسان آن می‌باشند. براساس مطالعات گوناگون، تغییر سبک زندگی در پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه و پایین‌آوردن ریسک ابتلا بسیار موثر است. در کنار همه‌ی این موارد، درموارد حاد ممکن است نیاز به جراحی سنگ کلیه باشد.

در این راستا باید سعی کنید به طور دائم از مایعات به فراوانی استفاده کنید، مصرف نمک و قند را محدود کنید، مصرف پروتئین‌های حیوانی را کم یا حذف کنید، مکمل‌های ویتامین C خصوصا در دوزهای بالا استفاده نکنید و از موادغذایی حاوی اگزالات مثل آجیل‌ها، چغندر، ریواس، اسفناج، شکلات و ارده استفاده نکنید.

آیا مکملی برای پیشگیری و دفع بهتر سنگ کلیه وجود دارد؟

بله، تنها مکملی که در حال حاضر در دست تولید است و برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه، کاهش احتمال عود مجدد و دفع راحت‌تر آن در دسترس است، مکمل کالمگ می‌باشد. این مکمل ترکیبی از پتاسیم و منیزیم در فرم سیترات می‌باشد. هرسه عنصر به کاررفته در این مکمل، برای جلوگیری از ایجاد رسوب در کلیه کاربرد دارند. شما می‌توانید روزانه 2 کپسول کالمگ را هر 12 ساعت برای پیشگیری یا درمان سنگ کلیه استفاده نمایید.

خرید

همچنین انجمن اورولوژی آمریکا توصیه می‌کند تا از افرادی که احتمال ایجاد سنگ کلیه در آن‌ها بالاست، آزمایش ادرار 24 ساعته گرفته شود. حتی کسانی که برای اولین بار به سنگ کلیه مبتلا می‌شوند بهتر است تا این آزمایش را انجام دهند.

جمع‌بندی

درد سنگ کلیه یکی از شدیدترین دردهای تجربه‌شده توسط بیماران می‌باشد. به دلیل شدت بالای این درد، هرکدام از شما درصدد یافتن مسکنی خواهید بود که درد را تا حد زیادی تسکین دهد. مسکن‌های مختلفی بنابر شرایط شما، بیماری‌های دیگر و داروهای مصرفیتان در دسترس است که بنابر تشخیص پزشک یا داروساز، در اختیار شما قرار داده می‌شود. می‌توان گفت بهترین و بی‌ضررترین آن‌ها، استامینوفن است.

بعد از آن داروهای دسته‌ی ضدالتهاب غیراستروئیدی مثل ایبوپروفن، داروهای مخدر اپیوئیدی، آلفا آدرنرژیک‌ها یا ترکیبی از این موارد، راهکارهایی برای تسکین درد سنگ کلیه‌ی شما خواهد بود. تنها مکملی که برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه، عود مجدد و دفع راحت آن در دست تولید است، مکمل کالمگ می‌باشد. در کنار آن، رعایت روتین تغذیه‌ای، نوشیدن آب فراوان و دوری از مصرف موادغذایی حاوی اگزالات مثل آجیل‌ها، اسفناج، شکلات و …، پروتئین‌های حیوانی و قند و نمک در کاهش ریسک ابتلای شما به سنگ کلیه بسیار موثرند. در موارد حاد ممکن است جراحی توصیه شود.

منابع

Acute Renal Colic – StatPearls – NCBI Bookshelf (nih.gov)

Kidney stones – NHS (www.nhs.uk)

دکتر صدف حدادیان
دکتر صدف عبدیان

من دکتر صدف عبدیان فارغ التحصیل داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هستم. در طول تحصیلم چندین مقاله ی ISI در زمینه‌ی اثرات داروهای گیاهی بر روی بیماری عصبی چاپ کردم و هم اکنون به عنوان مدیر مدیکال و تحقیق و توسعه در شرکت سمانیک سلامت گستر مشغول هستم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
سراب‌پور Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +