سکته قلبی در زنان
سکته قلبی رخدادیست که دراثر کاهش خونرسانی به قلب شما، بنابر دلایل مختلفی از جمله بیماریهای عروق کرونر، تجمع پلاکهای کلسترولی و چندین علت دیگر ممکن است برای شما اتفاق بیفتد. براساس تحقیقات انجامگرفته، برخی علائم در خانمها، مثل خستگی بیدلیل، درد قفسه سینه و قسمت فوقانی بدن و کوتاهشدن تنفس، بیشتر از آقایان رایج است. در ادامه برای بررسی بیشتر این رخداد و علل ایجاد آن و روشهای پیشگیری از ابتلا به سکته قلبی، با من همراه باشید.
سکته قلبی چیست و چه علائمی دارد؟
همانطور که در مقالات قبلی اشاره کردم، سکته قلبی در اثر کاهش و یا قطع خونرسانی به قلب شما اتفاق میافتد. در این هنگام، در آسیب به بافت قلبی شما شروع میشود و بهتر است هرچه سریعتر، اقدامات پزشکی برای شما شروع شود.
علائم سکته قلبی میتواند دربرگیرنده هرکدام از موارد ذیل باشد:
- درد یا ناراحتی در قفسه سینه
- تنگی نفس
- درد در بازو، گردن، شانه یا فک
- حالت تهوع
- خستگی
- عرقکردن و احساس سبکی سر و سرگیجه
خانمها اغلب به دلیل غفلت از علائمی که برای آنها اتفاق میافتد و یا اشتباهگرفتن آن با اختلالاتی مثل درد معده، در معرض مرگ و میر بیشتری در اثر سکته قلبی نسبت به آقایان هستند.
چه عواملی ریسک رخداد سکته قلبی را افزایش میدهد؟
درواقع مهمترین عامل حفظ شما از رخداد سکته قلبی، سبک زندگی شماست. اگر شما یک سبک زندگی سالم داشته باشید، سلامتی عمومیتان بالاتر خواهد رفت و به شکل طبیعی، از ابتلا به انواع بیماریها، از جمله بیماریهای قلبی در امان خواهید بود.
برخی عادات ناسالم مثل استفاده زیاد از غذاهای فستفود، مصرف بیش از اندازه نمک، سیگارکشیدن و مصرف مواد مخدر و عدم داشتن فعالیت فیزیکی به اندازه کافی (150 دقیقه در هفته) در بالابردن ریسک سکته قلبی در شما اثرگذار هستند. همچنین نداشتن خواب کافی و تجربه استرس، در افزایش ریسک رخداد سکته قلبی در شما اثرگذارند.
همچنین در صورتی که شما به فشار خون، کلسترول بالا، دیابت، تریگلیسرید بالا و چاقی مبتلا باشید، با سرعت فزایندهای ممکن است در معرض ابتلا به سکته قلبی باشید. همچنین ابتلا به سندروم تخمدان پلیکیستیک در خانمها، براساس مطالعات، ریسک رخداد سکته قلبی را ممکن است بالا ببرد. پس بهترین روش، کنترل این اختلالات یا پیشگیری از ابتلا به آنهاست.
برخی عوامل، جدا از سبک زندگی شما هستند و شما در انتخاب آنها دخیل نمیباشید.
برای مثال سوابق خانوادگی ابتلا به سکته قلبی و بیماریهای قلبی-عروقی، سن شما (خانمهای بالای 55 سال بیشتر در معرض سکته قلبی هستند) و برخی عفونتها، ممکن است ریسک ایجاد سکته قلبی در شما را افزایش دهند.
علائم سکته قلبی در خانمها چیستند؟
شاید برایتان جالب باشد که چندین مطالعه نشان دادند، علائم سکته قلبی در خانمها با آقایان کمی متفاوت است. پس میتوان گفت جنسیت نیز در نوع علائمی که شما تجربه میکنید دخیل خواهند بود.
همچنین دانشمندان قید کردهاند که خانمها، چند هفته قبل از رخداد سکته قلبی، برخی علائم را تجربه خواهند کرد. براساس یک مطالعه در سال 2003 بر روی 515 خانم که سکته قلبی را تجربه کرده بودند، مشخص شد 80 درصد آنها، حداقل یکی از علائم سکته قلبی را حدود 4 هفته قبل از رخداد سکته قلبی، تجربه کرده بودند.
8 علامت رایج سکته قلبی در خانمها عبارتند از:
- درد قفسه سینه: درد قفسه سینه، رایجترین علامت سکته قلبی، در خانمها و همچنین در آقایان است. افراد ممکن است آن را به شکل فشار، درد، احساس فشردن و تنگی توصیف کنند. هرچند برخی خانمها بدون تجربه هیچگونه علائمی، ممکن است دچار سکته قلبی شوند.
- احساس خستگی بیدلیل: خستگی بیدلیل، عموما در هفتهای که به سکته قلبی ختم میشود، ممکن است اتفاق بیفتد. این خستگی حتی ممکن است دقیقا قبل از رخدادن سکته قلبی برای شما اتفاق بیفتد. این خستگی پس از انجام سادهترین کارها ممکن است برای شما اتفاق بیفتد.
- احساس ضعف: احساس ضعف و لرز، یکی از علائم شایع سکته قلبی در خانمهاست. این حالت ممکن است برای شما همراه با تجربه علائم ذیل باشد: اضطراب، سرگیجه، بیحالی، سبکی سر
- کوتاهی نفس: کوتاهی نفس یا تنفس سنگین و عمیق بدون انجام فعالیت سنگین، خصوصا هنگام همراهی با درد قفسه سینه و خستگی، ممکن است نشاندهنده اختلالات قلبی باشد. برخی خانمها ممکن است هنگام درازکشیدن این حالت را تجربه کنند که با ایستادن علائم بهتر میشود.
- تعریق: تعریق زیاد و بدون علت خاص، از علائم شایع دیگر سکته قلبی در خانمهاست. احساس سرما و رطوبت و چسبندگی پوست نیز ممکن است خبر از مشکلات قلبی بدهد.
- درد بالای تنه: این درد عموما در یک قسمت خاص احساس نمیشود و مناطق مختلفی مثل گردن، فک و قسمت بالایی پشت یا بازو ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرد. این درد ممکن است از یک ناحیه شروع شود و به قسمتهای دیگر سرایت کند.
- اختلالات خواب: در یک مطالعه بر روی خانمهایی که سکته قلبی را تجربه کردند، مشخص شد حدود نیمی از آنها، حدود یک هفته قبل از رخداد سکته قلبی مشکلاتی در رابطه با به خوابرفتن تجربه کرده بودند. این مشکلات دربرگیرنده اختلالاتی مثل سخت به خوابرفتن، از خواب بیدارشدن به شکل غیرمعمول و احساس خستگی حتی با وجود خواب کافی ممکن است باشد.
- مشکلات گوارشی: برخی از خانمها، ممکن است احساس درد یا فشار در شکمشان را قبل از رخداد سکته قبلی تجربه کنند. سایر مشکلات گوارشی که ممکن است سکته قلبی را به دنبال خود داشته باشند عبارتند از: سوءهاضم، حالت تهوع، استفراغ
خانمهای یائسه آگاه باشند!
خطر حمله قلبی به دنبال یائسگی و کاهش هورمون استروژن، در خانمها افزایش مییابد.
علائم حمله قلبی پس از یائسگی عبارتند از:
- درد یا ناراحتی در بازوها، پشت، گردن، فک یا معده
- ضربان قلب نامنظم یا سریع
- درد شدید قفسه سینه
- عرقکردن بدون فعالیت
چه زمانی لازم است تا شما به پزشک مراجعه کنید؟
براساس توصیه موسسهی قلب بریتانیا، خانمهای بالای 40 سال بهتر است به شکل منظم توسط پزشک برای بررسی وضعیت سلامتی قلبشان، معاینه شوند. این معاینات باعث میشود تا اگر شما در معرض خطر بودید یا ریسکی برای ابتلا به سکته قلبی داشتید، زودتر تشخیص داده شود و به دنبال آن درمان شوید.
اگر شما علائم هشداردهنده سکته قلبی در ذیل را تجربه کردید یا به تجربه آن شک کردید، بهتر است سریعا به پزشکتان مراجعه کنید:
- احساس خستگی بیدلیل
- کوتاهشدن تنفس
- احساس درد در قسمت فوقانی بدن (قسمت بالایی پشت، گردن، فک، شانه و بازو)
پزشک شما، اغلب فشار خون و میزان استرس شما یا هر آزمایشی که لازم باشد را توصیه میکند و شما با انجام آن و مراجعه به پزشک، به شکل هوشیارانه تحت نظر خواهید بود.
فشار خون بالا یکی از مهمترین دلایل ایجاد سکته قلبی در شماست. بنابراین اگر ریسک ابتلا به فشار خون را دارید و یا به آن مبتلا هستید، میتوانید با مشورت پزشک یا داروساز خود، از مکمل کالمگ استفاده کنید.
کالمگ مکملی است که حاوی پتاسیم و منیزیم در فرم سیترات است. پتاسیم و منیزیم در کاهش مقاومت عروق شما در برابر جریان خون و گشادکردن عروق موثر است و میتواند در مصرف سه ماهه، در کاهش فشار خون شما و پیشگیری از رخداد سکته قلبی در شما موثر باشد. شما میتوانید با مشورت متخصصین مربوطه، این مکمل را استفاده کنید و علاوه بر بالابردن کیفیت زندگی، سلامت سیسم قلبی- عروقی را در خود بالا ببرید.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.