سندرم پیش از قاعدگی PMS چیست و چه علائمی دارد؟
سندرم پیش از قاعدگی (PMS) دارای طیف گستردهای از علائم و نشانهها، از جمله نوسانات خلقی، تورم و حساس شدن سینهها، مشکلات گوارشی، درد شکم و کمر، اشتهای کاذب به برخی غذاها، احساس خستگی، تحریک پذیری و افسردگی است. تخمین زده میشود که از هر ۴ زن در سنین قاعدگی، ۳ نفر به نوعی سندرم پیش از قاعدگی را تجربه میکنند. میتوانید با روشهای سادهای از جمله مصرف مکمل پی ام ساف علائم سندروم پیش از قاعدگی را تسکین دهید. توصیه میکنم در ادامه این مقاله با من همراه باشید.
سندرم پیش از قاعدگی چیست؟
سندروم پیش از قاعدگی یا PMS ترکیبی از علائم فیزیکی و روانی است که بسیاری از زنان هر ماه پس از تخمک گذاری و قبل از شروع دوره قاعدگی خود به آن مبتلا میشوند. تحقیقات نشان دادهاند که PMS در روزهای پس از تخمک گذاری، زمانی که سطوح استروژن و پروژسترون به شدت شروع به کاهش میکند، اتفاق میفتد.
علائم سندروم پیش از قاعدگی در عرض چند روز پس از شروع خونریزی ماهانه در زنان از بین میرود، زیرا سطح هورمونها دوباره شروع به افزایش میکند.
برخی از زنان هیچ نشانهای از PMS ندارند یا فقط علائم بسیار خفیفی را قبل از پریود تجربه میکنند. برای عدهای دیگر، علائم PMS ممکن است آنقدر شدید باشد که انجام فعالیتهای روزمره مانند رفتن به محل کار یا مدرسه را سخت کند. علائم بسیار شدید PMS ممکن است نشانه ای از اختلال دیسفوریای پیش از قاعدگی (PMDD) باشد.
PMS زمانی به طور کامل از بین میرود که دیگر پریود نشوید؛ مثلاً بعد از یائسگی. پس از بارداری نیز PMS ممکن است عود کند.
چه کسانی دچار سندرم پیش از قاعدگی PMS می شوند؟
از هر چهار زن، سه نفر علائم PMS را در مقطعی از زندگی خود تجربه میکنند. برای اکثر زنان، علائم PMS خفیف است. کمتر از ۵ درصد از زنان در سنین باروری به شکل شدیدتری از PMS به نام اختلال دیسفوریای پیش از قاعدگی (PMDD) مبتلا میشوند.
PMS در زنان زیر با احتمال بیشتری رخ میدهد:
- سطوح بالایی از استرس
- سابقه خانوادگی افسردگی
- سابقه شخصی افسردگی یا افسردگی پس از زایمان
علائم پی ام اس شدید چیست؟
علائم PMS برای هر فرد میتواند متفاوت باشد. ممکن است علائم فیزیکی مانند نفخ یا مشکلات گوارشی یا علائم عاطفی مانند احساس ناراحتی یا هر دو دسته را تجربه کنید. این علائم همچنین ممکن است در طول زندگی شما تغییر کنند.
علائم فیزیکی PMS میتواند شامل موارد زیر باشد:
- تورم یا حساس شدن سینهها
- ایجاد آکنه یا جوش
- یبوست یا اسهال
- نفخ
- گرفتگی شکم
- سردرد یا کمردرد
- عدم تحمل سر و صدا یا نور
علائم عاطفی یا روانی PMS عبارتند از:
- تحریک پذیری و عصبی بودن
- احساس خستگی
- مشکلات خواب (کم یا زیاد خوابیدن)
- تغییرات اشتها یا هوس غذایی خاص
- مشکل در تمرکز یا حافظه
- تنش یا اضطراب
- افسردگی و احساس غم و اندوه
- نوسانات خلقی
- علاقه کمتر به رابطه جنسی
اگر علائم شما را آزار داده یا زندگی روزمره شما را تحت تاثیر قرار میدهد، با پزشک مشورت کنید.
چه چیزی باعث ایجاد سندرم پیش قاعدگی PMS میشود؟
محققان دقیقاً نمیدانند که چه چیزی باعث PMS میشود اما چندین عامل ممکن است در ایجاد این بیماری نقش داشته باشند:
- تغییرات چرخهای در هورمونها: علائم و نشانههای سندرم پیش از قاعدگی با نوسانات هورمونی تغییر میکند و با بارداری و یائسگی ناپدید میشود.
- تغییرات شیمیایی در مغز: نوسانات سروتونین، یک ماده شیمیایی مغز (انتقالدهنده عصبی) که گمان میرود نقش مهمی در حالتهای خلقی بازی میکند، میتواند علائم PMS را تحریک کند. مقادیر ناکافی سروتونین ممکن است به افسردگی قبل از قاعدگی و همچنین خستگی، هوس غذایی و مشکلات خواب منجر شود.
- افسردگی: برخی از زنان مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی شدید، دچار افسردگی هستند اما هنوز تشخیص این بیماری برایشان انجام نشده است. اگرچه افسردگی به تنهایی باعث ایجاد همه علائم این سندروم نمیشود، اما در تشدید آنها نقش مهمی دارد.
برای تسکین علائم سندرم پیش از قاعدگی PMS در خانه چه کاری میتوان انجام داد؟
این نکات و روشها به شما کمک میکند که برخی از علائم PMS خود را تسکین دهید:
- از مکمل پی ام ساف استفاده کنید. هر دوز روزانه از این مکمل (۲ کپسول پی ام ساف)، حاوی ۳۰ میلیگرم عصاره خشک زعفران غنی از کروسین و ۳۰ میلیگرم پودر زعفران میباشد. زعفران به دلیل تنظیم میزان انتقالدهندههای عصبی مثل دوپامین، سروتونین و نورآدرنالین، در بهبود اضطراب، افسردگی، کرامپهای شکمی و اختلالات مود پیش از قاعدگی موثر است.
مکمل پی ام ساف به زودی در داروخانههای سراسر کشور - از مکمل آگنومان استفاده کنید. هر کپسول آگنومان حاوی ۴۰۰ میلی گرم عصاره خشک میوه گیاه پنج انگشت میباشد. آگنومان با ایجاد تعادل میان هورمونهای جنسی، درمانی موثر برای تسکین علائم سندروم پیش از قاعدگی (PMS) نظیر اضطراب، افسردگی، بیقراری، پرخاشگری، نوسانات خلقی، افزایش اشتها، میل به خوردن شیرینیجات، حساس شدن سینهها، نفخ، خستگی و… است.
- فعالیت بدنی هوازی منظم در طول ماه داشته باشید. ورزش میتواند به بهبود علائمی مانند افسردگی، مشکل در تمرکز و خستگی کمک کند.
- سعی کنید بیشتر اوقات غذاهای سالم مصرف کنید. پرهیز از غذاها و نوشیدنیهای حاوی کافئین، نمک و شکر در دو هفته قبل از قاعدگی ممکن است بسیاری از علائم PMS را کاهش دهد.
- به اندازه کافی بخوابید. سعی کنید هر شب حدود هشت ساعت بخوابید. کمبود خواب با افسردگی و اضطراب مرتبط است و میتواند علائم PMS مانند بدخلقی را بدتر کند.
- راههای سالمی برای مقابله با استرس پیدا کنید. با دوستان خود صحبت کنید یا کتاب بخوانید. یوگا، ماساژ و مدیتیشن نیز میتواند مفید واقع شود.
- سیگار نکشید. در یک مطالعه بزرگ، زنانی که سیگار میکشیدند علائم PMS بیشتر و شدیدتری نسبت به زنانی که سیگار نمیکشیدند گزارش کردند.
- میتوانید از مسکنهایی مثل مفنامیک اسید یا ناپروکسن استفاده کنید. این داروها ممکن است به کاهش علائم فیزیکی مانند گرفتگی عضلات، سردرد، کمردرد و حساسیت سینهها کمک کنند. برخی از زنان ذکر کردهاند که مصرف مسکنها درست قبل از شروع قاعدگی، میزان درد و خونریزی آنها را در طول قاعدگی کاهش میدهد.
جمع بندی
سندروم پیش از قاعدگی (PMS) شامل طیف وسیعی از علائم جسمی و روانی است که حدود ۷۵ درصد از زنان در سنین قاعدگی را تحت تاثیر قرار میدهد. با توجه به آثار منفی گستردهای که بر زندگی فرد میگذارد لازم است تحت کنترل و درمان قرار بگیرد. با روشهای خانگی که در این مقاله توضیح دادم و مصرف مکملهای پی ام ساف و آگنومان میتوانید علائم این سندروم را مدیریت کنید.
منابع
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.