دیابت خاموش چیست و چه علائمی دارد؟

حتما تا به حال دربارهی دیابت خاموش شنیدهاید. این نام به دیابت نوع 2 اطلاق میشود. علت این نامگذاری شروع آهسته و بیخبر دیابت نوع 2 است. این بیماری ممکن است مدتها باشد که شروع شده است اما با این وجود علائم قابل توجهی از خود نشان نداده است. این مسئله باعث میشود آسیب زیادی به بدن وارد شود. تعدادی از علائم ابتدایی وجود دارند که ممکن است نادیده گرفته شوند اما میتوانند از نشانههای شروع دیابت نوع 2 باشند. در این مقاله قصد داریم این موارد را معرفی کنیم.
دیابت خاموش نامی است که به دیابت نوع 2 اطلاق شده است. علت این نامگذاری وجود علائم نامحسوس است که به راحتی نادیده گرفته میشود. این جملهی این علائم میتوان به مواردی مانند تکرر ادرار، تشنگی و گرسنگی زیاد، احساس خستگی دائمی و کاهش وزن ناخواسته اشاره کرد.
فهرست مطالب
علائم اولیهی دیابت نوع 2 گاهی اوقات نامحسوس هستند!
برخی از علائم اولیهی دیابت نوع 2 هستند که ممکن است آنقدر ساده باشند که شما متوجه آنها نشوید. با وجود اینکه دیابت نوع 1 ممکن است به سرعت ایجاد شود، دیابت نوع 2 که شایعترین نوع دیابت است روند کندتری دارد.
همانطور که در مقالات قبلی عنوان شد، دیابت نوع 2 بهدلیل وجود چندین عامل از جمله ژنتیک، عادات غذایی و عدم تحرک ایجاد میشود. افرادی که اضافه وزن دارند و سبک زندگی کمتحرک دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستند، اما ایجاد دیابت در این افراد سریع نیست و زمانبر است.
در واقع بیشتر افراد از اینکه دیابت نوع 2 در مراحل اولیه و یا حتی میانی دارند بیاطلاع هستند. اما بیاطلاع بودن از بیماری به این معنی نیست که از مشکلات ناشی از بیماری در امان خواهید بود. هرچقدر که بیشتر طول بکشد تا فرد متوجه شرایط بدن و بالا بودن قند خون شود، خطر عوارض مرتبط با دیابت از جمله بیماریهای قلبی عروقی، بیماری کلیوی، قطع عضو، از دست دادن بینایی و آسیب عصبی بیشتر میشود. به همین دلیل است که پزشکان توصیه میکنند افرادی که دارای عوامل خطر دیابت، مانند سابقه خانوادگی یا اضافه وزن هستند بهطور منظم مورد ارزیابی قرار گیرند. در ادامه تعدادی از علائم نامحسوس دیابت معرفی میشوند.
دبالت خاموش چه علائمی دارد؟
1- بیشتر از قبل به دستشویی میروید
در دیابت نوع 2 بدن در انجام امور مربوط به تنظیم قند خون کارایی خود را از دست میدهد. در نتیجه قند بیشتری در جریان خون باقی میماند و بدن از طریق ادرار آن را دفع میکند. دستشویی رفتن زیاد یکی از علائم اولیهی دیابت است. ممکن است نیاز به ادرار کردن شما را شبانه از خواب بیدار کند؛ این مسئله اگر یکبار باشد طبیعی است اما اگر بر میزان و توانایی خواب شما اثر بگذارد میتواند یک علامت دیابت باشد که باید به آن توجه کنید.
2- از حالت معمول تشنهتر هستید
همانطور که گفته شد تکرر ادرار یکی از علائم نامحسوس و اولیهی دیابت است. ادرار کردن زیاد باعث میتواند باعث شود احساس خشکی و کمبود آب در بدن کنید. متاسفانه دیده شده است که افراد برای رفع تشنگی خود از نوشیدنیهایی مانند آبمیوه، نوشابه یا شیر شکلات استفاده میکنند که از بدترین نوشیدنیها برای بیماران دیابتی است. این نوشیدنیهای شیرین جریان خون را با قند اضافی پر میکنند و مشکل را بدتر میکنند و یک چرخهی معیوب ایجاد میکنند.
3- بدون اینکه بخواهید وزن کم کردهاید
اضافه وزن یکی از عوامل خطر ایجاد دیابت نوع 2 است. با اینحال کاهش وزن یکی از علائم این بیماری است. در اینجا کاهش وزن از دو چیز ناشی میشود: یکی در اثر آبی که با ادرار کردن از دست میدهید و دیگری کالری که در ادرار وجود دارد و آن را از دست میدهید در واقع بدن شما تمام قندها و کالریهایی که در خون وجود دارد را جذب نمیکند.
4- بیشتر از حد معمول احساس گرسنگی میکنید
در طول روز سطح گلوکز خون بالا میرود (معمولاً بعد از غذا خوردن) و معمولاً با شروع ترشح انسولین پایین میآید. مشکلی که در دیابت ایجاد میشود این است که انسولین دیگر به درستی عمل نمیکند و این هورمون نمیتواند قند خون را به ماهیچههای بدن منتقل کند تا به عنوان سوخت استفاده شود.
این مسئله میتواند باعث شود که شما بیشتر از حد معمول احساس گرسنگی کنید، اما خوردن غذا به رفع مشکل کمکی نمیکند زیرا انرژی هنوز هم به ماهیچهها نمیرسد.
5- همیشه خسته هستید
کاملا طبیعی است که هر از گاهی احساس خستگی کنید اما خستگی مداوم علامت مهمی است که باید به آن توجه کرد. این مورد نیز ممکن است به این معنی باشد که غذایی که میخورید و باید به انرژی تبدیل شود، آنطور که باید و شاید توسط سلولها استفاده نمیشود. در واقع اگر انرژی مورد نیاز بدن خود را دریافت نکنید، خسته و تنبل خواهید شد، این خستگی مداوم میتواند نشانه اولیه دیابت باشد.
6- بریدگیها و خراشهایی که در بدنتان ایجاد میشوند دیرتر بهبود مییابند
کندی در بهبود زخمها و خراشها ممکن است از علائم اولیهی دیابت باشد. وقتی سطح قند بدن بالا است، سیستم ایمنی و فرآیندهایی که به بهبودی بدن کمک میکنند به خوبی عمل نمیکنند. در واقع سیستم ایمنی اجزای زیادی دارد که تقریبا همهی آنها در شرایط قند خون بالا به درستی فعالیت نمیکنند.
7- پاهایتان گزگز میکند
یکی از آسیبهایی که در اثر افزایش قند خون ایجاد میشود آسیب به اعصاب و نوروپاتی است که میتواند باعث بیحسی پا شود. آسیب عصبی که در افراد مبتلا به دیابت دیده میشود، معمولا روی پاها اثر میگذارد و گاهی اوقات دستها و بازوها را تحت تاثیر قرار میدهد.
سخن پایانی
بدون شک دیابت بیماری خطرناکی است. دیابت نوع 2 بهدلیل شروع آهسته و با علائم نامحسوس، با نام دیابت خاموش نیز شناخته میشود. این نوع دیابت علائمی دارد که ممکن است سالها توسط فرد نادیده گرفته شده باشند. علائمی که در این مقاله معرفی شدند را به خاطر بسپارید و در صورتی که آنها را دارید حتما به پزشک مراجعه کنید.
همانطور که در مقالات قبلی عنوان شد، دیابت به ژنتیک، رژیم غذایی و فعالیت بدنی وابسته است. هرچند ژنتیک عامل بسیار تعیین کنندهای در بروز این نوع بیماریها است اما باید بدانید که نقش محیط بسیار پررنگ است و با داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل سرشار از مواد مفید برای بدن، دوری از مصرف فستفودها و مواد غذایی غیر سالم و انجام ورزش روزانه میتوانید سلامت روحی و جسمی خود را تا حد زیادی تضمین کنید.

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.