شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

درمان عفونت لثه در خانه

دسته بندی :استخوان و دندان ۲۱ آبان ۱۴۰۲ دکتر حسین علیپور 314 مشاهده

اگر لثه‌هایتان دردناک و متورم است یا بعد از مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن از لثه‌هایتان خون خارج می‌شود، ممکن است لثه‌هایتان دچار عفونت شده باشد. خون‌ریزی از هر قسمت از بدن نشان‌دهنده‌ی آسیب است و خون‌ریزی لثه نیز از این قاعده مستثنی نیست. لثه‌های متورم و ملتهب نشانه این است که باکتری‌ها لثه‌های شما را آلوده کرده‌اند.

باید توجه کنید که درمان عفونت‌ها و مشکلات جدی دهان و دندان باید حتما توسط یک دندان‌پزشک انجام شود. با این‌حال تعدادی روش درمانی خانگی برای مشکلاتی که بسیار خفیف هستند وجود دارند که می‌توانید پیش از مراجعه به دندان‌پزشک آن‌ها را امتحان کنید. دقت کنید که مانند هر نوع بیماری، هرچه سریع‌تر علائم اولیه بیماری‌های دهان و دندان را بشناسید و وارد عمل شوید، شانس بیشتری برای حفظ سلامت دندان‌های خود خواهید داشت. در این مقاله تعدادی از روش‌های خانگی برای درمان عفونت لثه معرفی می‌گردند.

استفاده از چای سبز، آب‌نمک، دهانشویه مریم گلی، جوش شیرین و روش‌های دیگری که در این مقاله به آن اشاره خواهد شد، درمان خانگی برای بهبود مشکلات تورم و خون‌ریزی لثه ناشی از التهاب است. اما باید بدانید که نیاز است حتما به دندان‌پزشک مراجعه کنید. در ادامه بیشتر در این‌باره صحبت خواهیم کرد.

درمان عفونت لثه در خانه

1- چای سبز

چای سبز حاوی مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان است که می‌تواند به کاهش التهاب کمک کند. چای سبز می‌تواند به مقابله با پاسخ التهابی سیستم ایمنی بدن به باکتری‌های موجود در دهان کمک کند. این کاهش التهاب به کاهش آسیب به لثه‌ها و حمایت از استخوان فک کمک می‌کند. پلی‌فنول‌های موجود در چای سبز می‌توانند رشد باکتری‌هایی را که منجر به التهاب لثه می‌شوند، محدود کند.

نوشیدن چای سبز می‌تواند وضعیت کلی سلامت افراد را افزایش دهد و جایگزینی برای قهوه نیز می‌باشد. می‌توانید چند فنجان چای سبز را به رژیم غذایی روزانه‌ی خود اضافه کنید اما اگر به کافئین حساس هستید باید احتیاط کنید. یک فنجان چای سبز حاوی حدود 28 میلی‌گرم کافئین است، در مقایسه با 96 میلی‌گرم از این ماده که در یک فنجان قهوه وجود دارد.

2- آلوئه‌ورا

آلوئه ورا سابقه طولانی در درمان خراش‌ها و سوختگی‌های روی پوست دارد، اما ثابت شده است که در درمان آسیب‌های دهان نیز مفید است. تحقیقات نشان می‌دهد که آلوئه‌ورا خاصیت ضد پلاک و التهاب لثه دارد و در کاهش خونریزی لثه موثر بوده است. همچنین نشان داده شده است که آلوئه‌ورا به بهبودی پس از جراحی لثه نیز کمک می‌کند. اگر لثه‌های شما زخم شده است و یا متورم است، آلوئه‌ورا می‌تواند باعث تسکین آن بشود. می‌توانید از ژل‌ها و خمیردندان‌های حاوی آلوئه‌ورا استفاده کنید.

3- زردچوبه

زردچوبه ادویه‌ای است که معمولا برای استفاده در آشپزی شناخته شده است اما تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که می‌تواند باعث کاهش التهاب در سراسر بدن بشود. علاوه بر این بررسی‌ها نشان می‌دهد زردچوبه دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد باکتریایی نیز می‌باشد. زردچوبه به روش‌های مختلفی می‌تواند در رژیم غذایی افراد جای گیرد. در صورت استفاده از آن به عنوان ادویه، همراه با سایر مواد غذایی وارد بدن می‌شود و طعم غذا را نیز دلپذیرتر می‌کند. همچنین مکمل‌‌های خوراکی زردچوبه نیز در بازار موجود هستند که مقادیر ثابتی از این ماده را برای بدن فراهم می‌آوردند.

4- دهانشویهی مریم‌گلی

برخی از انواع دهانشویه‌ها حاوی مقادیر زیادی الکل هستند و حتی ممکن است دهان را خشک کرده و باعث تشکیل پلاک باکتریایی بیشتری شوند. اما شستشوی دهان با دهانشویه حاوی مریم‌گلی می‌تواند لثه‌های ملتهب را تسکین دهد. شستشوی روزانه با دهانشویه مریم‌گلی می‌تواند باکتری‌های ایجاد‌کننده‌ی پلاک دندانی را کاهش دهد. می‌توانید در خانه این دهانشویه را تهیه کنید. دو قاشق غذاخوری مریم‌گلی تازه یا یک قاشق چایخوری مریم گلی خشک را به یک یا دو فنجان آب جوش اضافه کنید. قبل از صاف کردن، اجازه دهید حدود 10 دقیقه با حرارت کم بجوشد. محلول را در یک بطری نگهداری کنید و با مقدار کمی از آن و دوبار در روز دهان خود را به مدت 30 ثانیه بشویید.

5- جوش شیرین

بی‌کربنات سدیم یا جوش شیرین می‌تواند یک ماده موثر برای استفاده روی دندان‌ها و لثه‌ها باشد. این ترکیب علیه باکتری‌های مضر دهان عمل می‌کند و همچنین اسیدهایی را که باعث التهاب و آسیب به سطوح دندان می‌شوند را خنثی می‌کند. این ترکیب می‌تواند لکه‌های دهان را از بین ببرد و باعث درخشندگی دندان‌ها بشود. می‌توانید با مخلوط کردن مقدار کمی جوش شیرین با آب و ایجاد خمیر، آن را به آرامی روی دندان‌های خود مسواک کنید.

6- آب‌نمک

آب‌نمک یک ضد عفونی‌کننده طبیعی است که می‌تواند باکتری‌های عامل بیماری لثه را از بین ببرد و به بهبود بافت ملتهب دهان کمک کند. نمک باعث کاهش تورم می‌شود. آب‌نمک گرم ترکیب بسیار مناسبی برای درمان خانگی آبسه‌ی لثه است.

7- آب اکسیژنه

پراکسید هیدروژن یا آب‌اکسیژنه، یک ضد عفونی‌کننده ملایم است که اغلب در پیشگیری از عفونت‌های پوستی ناشی از بریدگی‌ها و خراش‌های جزئی مفید است. شستن دهان با پراکسید هیدروژن ممکن است به تسکین تحریکات جزئی دهان و از بین بردن باکتری‌هایی که می‌توانند منجر به بیماری لثه شوند کمک کند. می‌توانید آب اکسیژنه را به‌شکل محلول 3 درصد از داروخانه تهیه کرد و سپس آن را با 50 درصد آب رقیق نمود.

8- مسواک زدن روزانه و نخ دندان کشیدن

مسواک زدن دو بار در روز و نخ دندان کشیدن همچنان یکی از بهترین روش‌های خانگی موجود برای سلامت دهان و دندان است. از بین بردن پلاک و مختل کردن باکتری‌هایی که در دندان‌ها و لثه‌ها رشد می‌کنند و علت اصلی بیماری لثه هستند، از مهم‌ترین فواید مسواک زدن و استفاده از نخ دندان است. باکتری‌ها به سرعت در دهان تکثیر می‌شوند، بنابراین بسیار مهم است که همیشه صبح و شب مسواک بزنید.

درمان عفونت لثه در خانه

چه چیزی باعث بیماری لثه می‌شود؟

بیماری لثه زمانی شروع می‌شود که پلاک روی دندان‌ها و اطراف لثه‌ها ایجاد شود. پلاک یک لایه چسبناک حاوی باکتری‌ها، سموم و ترکیبات غذایی است. این لایه اسیدی است و بدن با ایجاد التهاب به آن واکنش نشان می‌دهد. این پاسخ منجر به خونریزی لثه گشته که به عنوان ژنژیویت شناخته می‌شود و اولین علامت بیماری لثه است. با مزمن شدن التهاب و ادامه‌ی آن استخوان زیرین ممکن است آسیب ببیند و منجر به از دست رفتن دندان شود. بیماری لثه علت اصلی از دست دادن دندان در بزرگسالان است و 47 درصد از بیماران بالای 30 سال به بیماری لثه مبتلا هستند.

سخن پایانی

سلامت دهان و دهان نقش بسیار مهمی در وضعیت سلامت کلی افراد ایفا می‌کند. با رعایت اصول سلامت دهان به‌خصوص مسواک زدن در شب و صبح و استفاده از نخ دندان، خطر بروز مشکلات دهان و دندان را به حداقل خواهید رساند. توصیه می‌شود میزان قند مصرفی را نیز به حداقل برسانید زیرا مصرف قند یکی از علل اصلی ایجاد پلاک‌های دهانی و مشکلات دندان و لثه است. نوشیدن کافی آب نیز تاثیر مثبت زیادی بر افزایش سلامت دهان دارد. روش‌هایی که در این مقاله معرفی شدند هرگز جای مراجعه به دندان‌پزشک را نخواهند گرفت و کاربرد آن‌ها صرفا برای موارد خفیف و پیش پا افتاده‌ی مشکلات لثه است.

منبع

https://www.guardianlife.com/individuals-families/dental-insurance/dental-care/10-home-remedies-gum-disease

دکتر علیپور
دکتر حسین علیپور

حسین علیپور هستم دکتری تخصصی نانو بیوتکنولوژی از دانشگاه تربیت مدرس که به عنوان کارشناس تحقیق، توسعه و تولید محتوا در شرکت سمانیک سلامت گستر مشغول به فعالیت هستم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: