شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

درمان سردرد میگرنی در منزل

دسته بندی :سر درد, مغز و اعصاب ۷ آذر ۱۴۰۲ دکتر صدف عبدیان 3675 مشاهده
درمان سردرد میگرنی در منزل

درمقالات قبل دررابطه با سردردهای میگرنی و روش‌های دارویی درمان آن صحبت شد. درکنار استفاده از داروها، بسیاری از روش‌های طبیعی و آسانی دردسترس هستند که می‌توان برای درمان و کنترل سردردهای میگرنی از آن‌ها استفاده نمود. ترکیبات گیاهی و موادغذایی بسیاری برای کنترل سردردها دردسترس هستند که در این مقاله آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

همانطور که گفته شد، سردردهای میگرنی اغلب یک سردرد ساده نمی‌باشند و در اکثر افراد، منجر به اختلال در عملکرد روزانه‌ی آن‌ها می‌شود و دردهای ضربان‌دار و شدیدی را تجربه می‌کنند. استفاده از گیاهان و درمان‌های سنتی، سالیان درازی قبل از درمان‌های امروزی، مورد استفاده‌ی جوامع بود. هرچند اثربخشی همه‌ی گیاهان در بهبود سردردهای میگرنی و مقیاس‌های بالا مورد بررسی قرار نگرفته ‌است، امروزه نیز بسیاری از افراد از این روش‌ها برای پیشگیری از عود مجدد سردردهای میگرنی یا درمان آن‌ها استفاده می‌کنند.

به یاد داشته باشید قبل از آنکه هرنوع درمانی با داروهای گیاهی را شروع کنید، دررابطه با آن با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید تا از ایجاد حساسیت‌ها و عوارض ناخواسته، جلوگیری شود.

درمان‌های خانگی سردردهای میگرنی

از منیزیم استفاده نمایید

منیزیم یکی از مهمترین مواد معدنی می‌باشد که در انتقالات عصبی و کنترل قندخون بسیار موثر می‌باشد. شواهد حاکی از آن است که افرادی که اغلب به میگرن دچار می‌شوند، کمبود منیزیم دارند. مصرف منیزیم در اشکال مختلف منجر به کاهش سردردها و شدت آن‌ها می‌شود و در مطالعه‌ای در سال 2018 در وین انجام گرفت نشان داده شد مصرف روزانه‌ی 600 میلیگرم از منیزیم سیترات، منجر به کاهش احتمال رخداد سردردهای میگرنی در بیماران شد. مصرف منیزیم در دوزهای بالا ممکن است مشکلات گوارشی مثل اسهال را برای افراد به دنبال داشته باشد؛ بنابراین بهتر است برای کنترل سردردهای میگرنی، از دوزهای کمتری استفاده نمایید تا دچار این مشکلات نشوید.

کالمگ سیترات | مکمل حاوی پتاسیم و منیزیم به شکل سیترات

خرید

استفاده از سنبل‌الطیب

استفاده از فرم روغنی گیاه سنبل‌الطیب یا در فرم خوراکی به شکل مایع و کپسول، می‌تواند به رفع علائم بی‌خوابی، اضطراب و در مطالعات محدودی در کنترل سردردهای میگرنی به‌کار رود. از این گیاه در دهه‌ی 1500 به عنوان درمانی برای همه‌ی بیماری‌ها یاد می‌شد. کپسول‌های حاوی ریشه‌ی سنبل‌الطیب در ایالات متحده‌ی آمریکا به طور گسترده به فروش می‌رسد و می‌بایست از سن 12 سالگی به بعد مورد استفاده قرار گیرد. درصورت داشتن مشکلات پوستی، قلبی و انواع عفونت نباید از این گیاه استفاده نمایید.

استفاده از روغن رزماری

استفاده از رزماری به منظور تسکین دردها و سردردهای میگرنی، مشکلات مربوط به حافظه و تمرکز و بیماری‌های گوارشی در بین عموم رایج می‌باشد. اشکال دارویی آن به صورت روغن یا کپسول‌های حاوی گیاه خشک دردسترس می‌باشد. علی‌رقم اثرات ضددردی موضعی این گیاه، مطالعات بسیار کمی دررابطه با اثرات آن در بهبود سردردهای میگرنی در دسترس می‌باشد و فرم خوراکی آن از سن 18 سالگی به بعد قابل‌استفاده است.

استفاده از روغن اسطوخودوس

طبق مطالعه‌ای که در سال 2012 برروی بیماران مبتلا به میگرن انجام گرفت، مشخص شد استنشاق اسانس روغن اسطوخودوس به مدت 15 دقیقه منجر به بهبود سردردهای آن‌ها شد. روغن اسطوخودوس (ساخته شده از گل‌های گیاه اسطوخودوس) که به خاطر بوی شیرینش شناخته می‌شود، بسیار معطر است و از دیرباز برای خوشبو‌کردن محصولات بهداشتی استفاده می‌شده است. اسطوخودوس بومی مناطق کوهستانی اطراف مدیترانه است. در حال حاضر به طور گسترده در سراسر اروپا، استرالیا و آمریکای شمالی رشد می‌کند. روغن اسطوخودوس در مصر باستان در فرآیند مومیایی‌کردن استفاده می‌شد. به دلیل خواص ضد میکروبی و رایحه تمیز آن، بعداً به حمام‌های روم، یونان و ایران اضافه شد. گل‌های معطر و روغن آن‌ها در درمان بسیاری از اختلالات از سردرد و بی‌خوابی گرفته تا مشکلات روانی مانند استرس و افسردگی استفاده می‌شد. بسیاری از این کاربردهای تاریخی امروزه نیز محبوبیت دارند. روغن اسطوخودوس از سن 12 سالگی به بعد قابل مصرف می‌باشد. همانند سنبل‌الطیب، روغن اسطوخودوس نیز نباید در افراد مبتلا به مشکلات پوستی، قلبی و عفونی از آن استفاده نمایند.

درمان سردرد میگرنی در منزل

مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین

استفاده از چای کافئین‌دار در چین از زمان‌های بسیار دوری مشهور بود. چای‌کافئین‌دار در قرن 18 و 19 در اروپا محبوبیت زیادی پیدا کردند. چای سبز در ترکیب با گیاهان دیگر برای درمان سردردهای میگرنی در طب سنتی چینی استفاده می‌شد. قهوه در ابتدا در عربستان به رسمیت شناخته شد. یربا میت (yerba mate)، یک چای کافئین دار کمتر شناخته‌شده می‌باشد که در مناطق آمریکای جنوبی می‌روید. امروزه کافئین در بسیاری از مسکن‌های بدون‌نسخه نیز یافت می‌شود.

اگرچه کافئین اغلب در ترکیب با سایر مسکن‌ها مورد مطالعه قرار می‌گیرد، اما برای بسیاری از افرادی که میگرن را تجربه می‌کنند، به عنوان یک افزودنی مفید و بی‌خطر در قرص‌ها در نظر گرفته می‌شود. یک مطالعه در سال 2012 نشان داد که ترکیبی از 1000 میلیگرم استامینوفن و 130 میلیگرم کافئین بسیار مفید است. با این حال، ترک کافئین و مصرف کافئین بیش از اندازه نیز می‌تواند محرک سردرد و میگرن باشد.

از بابونه استفاده نمایید

این گیاه در ابتدا به عنوان بهبود تب، تورم و التهابات مورد استفاده قرار می‌گرفته است. در فرهنگ اروپای شرقی نیز به عنوان تسکین نیش حشرات و سردردها، کاربرد داشت. امروزه از این گیاه برای کنترل میگرن، سرگیجه، التهابات و مشکلات تنفسی نیز استفاده می‌شود. طبق اطلاعات بدست‌آمده از آژانس پزشکی اروپایی، بابونه می‌تواند از شروع سردردهای میگرنی پیشگیری کند و علائم ایجاد‌شده در پی ابتلا به آن را تسکین دهد. مدت زمان مصرف بابونه برای اثرگذاری حداقل 2 ماه می‌باشد. درصورت بدتر شدن سردردها درطول درمان یا ایجاد حساسیت به بابونه، حتما به پزشک خود رجوع کنید.

از کمپرس سرد استفاده نمایید

مطالعه‌ای در سال 2013 نشان داد استفاده از کمپرس سرد در دور گردن یا قسمت‌های دردناک سر به مدت 30 دقیقه، منجر به کاهش سردردها می‌شود. درواقع مکانیسم عمل آن، از طریق تنگ‌کردن عروق خونی، کاهش هدایت عصبی و التهابات اتفاق می‌افتد. برای تهیه‌ی کمپرس سرد، یک کیسه‌ی ضد آب تهیه کرده، در آن یخ بریزید و دورش را با حوله ببندید و استفاده کنید.

از کمی زنجبیل استفاده کنید

طبق مطالعه‌ای در سال 2021 در چین، نشان داده شد مصرف زنجبیل منجر به کاهش شدت سردردهای میگرنی و علائم وابسته به آن مثل تهوع و استفراغ شد. درمطالعه‌ی دیگری نشان داده شد مصرف 250 میلیگرم از پودر زنجبیل اثری معادل مصرف سوماتریپتان 50 در بهبود حملات سردردهای میگرنی بدون هاله دارد. درواقع ریشه‌ی زنجبیل حاوی مواد آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی بسیاری می‌باشد. شما می‌توانید از مکمل‌های حاوی ریشه‌ی زنجبیل یا دمنوش‌های آن برای کنترل سردردهای میگرنی استفاده کنید.

جلوگیری از کم‌آبی بدن

یکی از مهمترین راهکارهای پیشگیری از سردردهای میگرنی، مصرف به‌اندازه‌ی مایعات خصوصا آب در طول روز می‌باشد. درواقع طبق مطالعات مختلفی، مصرف آب از ایجاد سردردها جلوگیری می‌کند و طول مدت درگیری و شدت آن را کاهش می‌دهد.

جمع بندی

طبق گفته‌های بالا، با رعایت یکسری موارد و مصرف به‌اندازه و صحیح موارد ذکر‌شده و خودداری از مصرف موادی که تحریک‌کننده‌ی شروع سردردهای میگرنی هستند، مثل شراب‌ها، پنیرها خصوصا پنیرهای کهنه، غذاهای کنسروی و تخمیری، سویا، شیرین‌کننده‌‎های مصنوعی و شکلات، می‌توان به درصد قابل‌توجهی از بهبود سردردهای میگرنی و افزایش کیفیت زندگی رسید.

منابع

Hemiplegic Migraine Diet: Trigger Foods to Avoid, What to Eat (healthline.com)

18 Remedies to Get Rid of Headaches Naturally (healthline.com)

5 Essential Oils for Headaches and Migraine – Healthline

Migraine Herbal Remedies: Peppermint, Ginger, and More (healthline.com)

دکتر صدف حدادیان
دکتر صدف عبدیان

من دکتر صدف عبدیان فارغ التحصیل داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هستم. در طول تحصیلم چندین مقاله ی ISI در زمینه‌ی اثرات داروهای گیاهی بر روی بیماری عصبی چاپ کردم و هم اکنون به عنوان مدیر مدیکال و تحقیق و توسعه در شرکت سمانیک سلامت گستر مشغول هستم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
شهابی Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +