شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

درمان خانگی سوء هاضمه

دسته بندی :گوارش, سوء هاضمه ۲۵ آذر ۱۴۰۲ دکتر حسین علیپور 1586 مشاهده
سوء هاضمه

 در مقاله‌ی قبلی به سوء هاضمه، علل، علائم بروز و نحوه‌ی تشخیص این بیماری پرداختیم. قصد داریم تا در این مقاله درمان‌های خانگی مناسب برای سوء هاضمه را معرفی کنیم. خوردن غذای مورد علاقه‌تان جوانه‌های چشایی شما را سر کیف خواهد آورد، اما اگر همان غذا را با سرعت بخورید یا حجم غذایی که میل می‌کنید زیاد باشد، ممکن است هر از گاهی سوء هاضمه را تجربه کنید.

همان‌طور که در مقاله‌ی قبلی به ان اشاره شد، احساس پری ناخوشاید شکم بعد از خوردن غذا و یا درد و احساس سوزش در قسمت فوقانی معده از علائم سوء هاضمه است. سوء هاضمه یک بیماری نیست، بلکه نشانه سایر مشکلات گوارشی مانند زخم معده، ورم معده یا رفلاکس اسید است. بسیاری از افراد در مقطعی از زندگی‌شان دچار سوء هاضمه می‌شوند. در این مقاله قصد داریم تعدادی از درمان‌های خانگی برای این مشکل را به شما معرفی کنیم.

در مقاله‌ی قبلی به موضوع سوء حاضمه پرداختیم. تعدادی از درمان‌های خانگی وجود دارد که ممکن است به بهبود سوء هاضمه کمک کند. چای نعنا فلفلی، چای بابونه، سرکه سیب و سایر مواردی که در این مقاله به آن اشاره خواهد شد از جمله‌ی این درمان‌های خانگی هستند.

1- چای نعنا فلفلی

نعنا فلفلی نفس را خوش‌بو می‌کند اما مزایای دیگری نیز برای سلامت بدن دارد. نعنا فلفلی دارای اثر ضد اسپاسم است و آن را به گزینه‌ای عالی برای تسکین مشکلات معده مانند حالت تهوع و سوء هاضمه تبدیل می‌کند. بعد از غذا یک فنجان چای نعنا فلفلی بنوشید که به آرام شدن معده کمک می‌کند. همچنین آبنبات نعنا فلفلی هم گزینه‌ی خوبی است.

توجه کنید که هرچند نعناع فلفلی می‌تواند سوء هاضمه را کاهش دهد، اما زمانی که سوء هاضمه ناشی از ریفلاکس اسید باشد، نباید نعناع خورد یا نوشید. از آن‌جایی که نعنا فلفلی باعث شل شدن دریچه‌ی تحتانی مری در زمان خوردن و نوشیدن می‌شود، می‌تواند باعث برگشت اسید معده به مری و بدتر شدن رفلاکس اسید شود. بنابراین مصرف چای نعناع برای افراد مبتلا به رفلاکس اسید یا زخم معده توصیه نمی‌شود.

نعنا فلفلی

2- چای بابونه

چای بابونه به ایجاد حس آرامش و داشتن خواب راحت کمک می‌کند. این گیاه همچنین می‌تواند با کاهش اسید معده در دستگاه گوارش، ناراحتی روده را کاهش داده و سوء هاضمه را تسکین دهد. بابونه همچنین به عنوان یک ضد التهاب برای متوقف کردن درد عمل می‌کند. برای تهیه چای بابونه یک یا دو کیسه چای را به مدت 10 دقیقه در آب جوش قرار دهید سپس در یک فنجان بریزید و در صورت تمایل کمی عسل به آن اضافه کنید. اگر داروی رقیق‌کننده‌‌ی خون مصرف می‌کنید، قبل از نوشیدن چای بابونه با پزشک مشورت کنید. بابونه حاوی ماده‌ای است که به عنوان یک ضد انعقاد عمل می‌کند، بنابراین وقتی با رقیق‌کننده‌های خون ترکیب شود، خطر خونریزی وجود دارد.

چای بابونه

3- سرکه سیب

سرکه سیب فواید متعددی برای سلامتی، از بهبود وضعیت پوست تا کمک به کاهش وزن دارد. برخی از تحقیقات نشان داده‌اند که می‌تواند به کاهش سوء هاضمه هم کمک کند. از آنجایی که اسید معده‌ی بسیار کم می‌تواند باعث سوء هاضمه شود، سرکه سیب بنوشید تا تولید اسید معده را در بدنتان افزایش دهید. یک تا دو قاشق چایخوری سرکه سیب خام و غیر پاستوریزه را به یک فنجان آب اضافه کنید و برای تسکین سریع بنوشید. یا با نوشیدن این مخلوط 30 دقیقه قبل از غذا، سوء هاضمه را قبل از بروز آن متوقف کنید.

با وجود این‌که سرکه سیب بی‌خطر است اما نوشیدن بیش از حد یا رقیق نشده‌ی آن می‌تواند عوارض جانبی مانند فرسایش دندان، حالت تهوع، سوزش گلو و قند خون پایین ایجاد کند.

سرکه سیب

4- زنجبیل

زنجبیل یکی دیگر از درمان‌های طبیعی برای سوء هاضمه است زیرا می‌تواند اسید معده را کاهش دهد. همان‌طور که اسید معده‌ی کم باعث سوء هاضمه می‌شود، اسید معده‌ی زیاد نیز همین اثر را دارد. برای تسکین معده و رفع سوء هاضمه یک فنجان چای زنجبیل بنوشید. مکیدن آبنبات زنجبیل یا مصرف نوشیدنی زنجبیل نیز می‌تواند مفید باشد. می‌توانید یک یا دو تکه ریشه زنجبیل را در چهار فنجان آب بجوشانید. قبل از نوشیدن به آن آب‌لیمو و عسل اضافه کنید. مصرف بیش از حد زنجبیل می‌تواند باعث سوزش سر دل و سوزش گلو شود.

زنجبیل

5- دانه‌ی رازیانه

این گیاه ضد اسپاسم می‌تواند به درمان سوء هاضمه بعد از غذا خوردن و همچنین تسکین سایر مشکلات گوارشی مانند گرفتگی معده، حالت تهوع و نفخ کمک کند. با این‌حال، تحقیقات زیادی در مورد رازیانه و اثرات آن بر گوارش روی موش‌ها انجام شده است، بنابراین مطالعات انسانی بیشتری برای بررسی اثرات آن ضروری است.

نصف قاشق چایخوری دانه‌ی له شده‌ی رازیانه را در آب بریزید تا 10 دقیقه بجوشد و سپس آن را بنوشید. هر زمان که دچار سوء هاضمه شدید، چای رازیانه بنوشید. گزینه‌ی دیگر جویدن دانه‌های رازیانه بعد از مصرف غذاهایی است که باعث سوء هاضمه می‌شوند. از عوارض جانبی احتمالی رازیانه می‌توان به تهوع، استفراغ و حساسیت به آفتاب اشاره کرد.

دانه‌ی رازیانه

6- ریشه‌ی شیرین بیان

تحقیقات نشان می‌دهد که ریشه‌ی شیرین بیان می‌تواند اسپاسم عضلانی و التهاب در دستگاه گوارش، که هر دو از عوامل سوء هاضمه هستند، را آرام کند. می‌توان ریشه‌ی شیرین بیان را جوید یا به آب در حال جوش اضافه کرد و نوشید. اگرچه ریشه شیرین بیان برای تسکین سوء هاضمه موثر است، اما مصرف مقادیر زیاد آن می‌تواند باعث عدم تعادل سدیم و پتاسیم و فشار خون بالا شود.

ریشه‌ی شیرین بیان

7- جوش شیرین (بی کربنات سدیم)

جوش شیرین می‌تواند به سرعت اسید معده را خنثی کند و سوء هاضمه، نفخ و گاز را پس از خوردن غذا از بین ببرد. بی کربنات سدیم یا جوش شیرین به‌طور کلی بی‌خطر و غیر سمی است. اما نوشیدن مقادیر زیاد جوش شیرین می‌تواند عوارض جانبی ناخواسته‌ای مانند یبوست، اسهال، تحریک‌پذیری، استفراغ و اسپاسم عضلانی به همراه داشته باشد.

جوش شیرین (بی کربنات سدیم)

سخن پایانی

یک نکته‌ی بسیار مهم در مورد سلامت بدن وجود دارد و آن این است که بسیاری از بیماری‌ها به‌دلیل نجویدن، کم جویدن غذا و پرخوری در بدن ظاهر می‌شوند. سعی کنید همیشه آرام و با آرامش غذا میل کنید و از پرخوری دوری کنید که معایب زیادی برای بدن دارد. هرگز نباید در درمان‌های خانگی زیاده‌روی کنید زیرا قطعا اثر عکس خواهید دید. اگر مشکل سوء هاضمه شما رفع نشد حتما به یک پزشک مراجعه کنید.

منبع

How to Treat Indigestion at Home

دکتر علیپور
دکتر حسین علیپور

حسین علیپور هستم دکتری تخصصی نانو بیوتکنولوژی از دانشگاه تربیت مدرس که به عنوان کارشناس تحقیق، توسعه و تولید محتوا در شرکت سمانیک سلامت گستر مشغول به فعالیت هستم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
شهابی Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +