شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

تفاوت درد سینه در بارداری و پریود

سندرم پیش از قاعدگی (PMS) علائم متعددی را ایجاد می‌کند که بسیار شبیه به علائم ایجاد شده در اوایل دوران بارداری است؛ ممکن است قبل، حین و بعد از پریود درد سینه داشته باشید. برخی از افراد در دوران بارداری نیز درد سینه دارند. چگونه می‌توانید تشخیص دهید که چه چیزی باعث درد سینه شما شده است؟ آیا خونریزی ماهانه شما نزدیک است یا باردار شده‌اید؟ درد سینه در پریودی عموما در طی یک بازه‌ی خاص (خصوصا در زمان‌های منتهی به شروع پریود) اتفاق می‌افتد اما درد سینه بارداری، در تمام طول دوران بارداری ممکن است با شما همراه باشد.

معاینه سینه در خانم‌ها بسیار مهم است و در صورت وجود هرگونه درد یا سوزش مداوم و ناگهانی، بهتر است در ابتدا خود را معاینه کنید. بهترین زمان معاینه، 7 الی 10 روز بعد از تمام‌شدن پریودی است. شما بر روی تحت دراز می‌کشید و از زیر بغل، دور سینه و تا نوک سینه را توسط دو انگشت اشاره و میانی خود را بررسی کنید. در صورت وجود هر گونه توده در سینه، به پزشک زنان مراجعه کنید. در این مقاله به بررسی تفاوت درد سینه در بارداری و پریود به شکل مفصل پرداخته‌ام. با من همراه باشید‌.

  درد سینه در پریود درد سینه در بارداری
زمان به طور معمول در روزهای منتهی به قاعدگی رخ می دهد. تغییرات سینه می‌تواند در اوایل بارداری شروع شود و ممکن است در تمام طول مدت بارداری ادامه داشته باشد.
علت اغلب با تغییرات هورمونی در طول چرخه قاعدگی مرتبط است. تغییرات هورمونی، به ویژه افزایش سطح پروژسترون، باعث حساسیت و تغییرات سینه می‌شود.
تقارن معمولاً دو طرفه است و هر دو سینه را درگیر می‌کند. علائم شامل درد، حساسیت به لمس، تورم و سنگینی است. هر دو پستان به طور معمول تحت تأثیر قرار می گیرند و تغییرات شامل درد، بزرگ شدن سینه‌ها، افزایش جریان خون و تیره شدن آرئول‌ها است.
مدت درد موقتی است و با شروع قاعدگی برطرف می‌شود. حساسیت پستان می‌تواند ثابت باشد و ممکن است با پیشرفت بارداری ادامه یافته یا حتی تشدید شود.
شدت می‌تواند از ناراحتی خفیف تا حساسیت شدیدتر متغیر باشد.

 

شدت می‌تواند در افراد مختلف، متفاوت باشد و برخی از زنان ممکن است درد و حساسیت قابل توجهی را تجربه کنند.

منظور از درد سینه چیست؟

درد سینه که به عنوان ماستالژیا نیز شناخته می‌شود، ممکن است برای شما آشنا باشد. تغییرات سینه یکی از علائم رایج دوران پریود و همچنین اوایل بارداری است. شدت این علائم در بین افراد متفاوت است. این تغییرات می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • درد
  • حساس شدن به لمس
  • تورم
  • سفتی بافت سینه‌ها
  • احساس سنگینی
  • بافت ناهموار و لمس توده در سینه‌ها

درد سینه قبل از قاعدگی اغلب با تغییرات هورمونی در چرخه قاعدگی همراه است، به عنوان ماستالژی چرخه‌ای شناخته می‌شود و معمولاً دو طرفه است. در دوران بارداری نیز حساسیت پستان‌ها به دلیل نوسانات هورمونی رایج است، اما نسبت به درد سینه در پریود، طولانی‌مدت‌تر بوده و می‌تواند تغییرات دیگری مانند تیره شدن آرئول‌ها را نیز در پی داشته باشد.

درد سینه در دوران قاعدگی

درد سینه در دوره پریود یا قاعدگی

علائم سندرم پیش از قاعدگی، مانند درد سینه، حساسیت به لمس و تورم، می‌تواند در نیمه دوم چرخه قاعدگی رخ دهد. شدت این درد و حساس شدن از فردی به فرد دیگر متغیر است و معمولاً قبل از شروع پریود به شدیدترین حد خود میرسد.

فرد ممکن است به خصوص در نواحی خارجی‌تر سینه‌ها، احساس برجستگی و متراکم شدن داشته باشد. همچنین ممکن است احساس حساسیت و درد شدید و مبهم در سینه‌ها داشته باشد. این نوع درد سینه را می‌توان به صورت احساس سنگینی و درد مبهم توصیف کرد. ممکن است با تورم یا توده‌هایی در سینه نیز همراه باشد.

به طور کلی این درد، هر دو سینه به ویژه قسمت‌های بیرونی و فوقانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ممکن است به زیر بغل فرد نیز انتشار شود. درد اغلب در طول قاعدگی یا بلافاصله پس از آن به تدریج بهبود می‌یابد، زیرا سطح پروژسترون کاهش می‌یابد.

برای تسکین درد سینه مرتبط با پریود در دوره پیش از قاعدگی می‌توانید از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی استفاده کنید. همچنین می‌توانید برای بهبود درد تغییرات خاصی در سبک زندگی خود ایجاد کنید. مصرف مکمل آگنومان نیز با ایجاد تعادل میان هورمون‌های جنسی، درمانی موثر برای تسکین علائم سندروم پیش از قاعدگی (PMS)  نظیر حساس شدن و درد سینه‌هاست. هر کپسول آگنومان حاوی ۴۰۰ میلی گرم عصاره خشک میوه گیاه پنج انگشت می‌باشد. توجه کنید که مصرف این فرآورده در دوران بارداری و شیر دهی توصیه نمی‌گردد.

توجه‌ داشته باشید اگر درد سینه بعد از قاعدگی بهبود نیابد، این درد ارتباطی با چرخه قاعدگی شما ندارد. اگر درد سینه‌ای دارید که مربوط به چرخه قاعدگی‌تان نیست و بهتر نمی‌شود و همراه با آن توده، ترشح از نوک سینه یا نشانه‌هایی از عفونت سینه وجود دارد، فوراً با پزشک خود مشورت کنید.

درد سینه در بارداری

برای بسیاری از افراد، تغییرات سینه‌ها یکی از اولین علائم بارداری است. بارداری بر سطوح استروژن و پروژسترون در بدن شما تأثیر می‌گذارد. استروژن، رشد مجاری سینه را افزایش می‌دهد و پروژسترون از رشد و تشکیل بافت‌های تولید کننده شیر حمایت می‌کند.

سینه‌های شما ممکن است در اوایل بارداری به دلیل این تغییرات هورمونی متورم، حساس، یا دردناک شوند. همچنین ممکن است احساس سنگینی بیشتری در سینه‌ها داشته باشید. در ناحیه اطراف نوک پستان نیز ممکن است، حسی شبیه گزش یا درد احساس شود. در برخی از زنان در دوره بارداری، عروق خونی در نزدیکی سطح پوست سینه برجسته و متمایل به آبی دیده می‌شوند.

اگرچه تغییرات بافت سینه‌ها از جمله احساس درد، حساسیت به لمس و تورم و سنگینی می‌تواند در هر دو دوره پریود و بارداری رخ دهد، اما تغییرات در نوک سینه‌ها به ندرت قبل از پریود اتفاق میفتد. اگر آرئول ( ناحیه رنگی اطراف نوک پستان ) تیره‌تر یا بزرگ‌تر شود، می‌تواند نشان‌دهنده بارداری باشد.

علائم و تغییرات مربوط به سینه در دوران بارداری ۱ تا ۲ هفته بعد از لقاح و شروع بارداری شروع شده و ممکن است تا زمان زایمان ادامه داشته باشد، زیرا سطح پروژسترون شما به دلیل بارداری افزایش می‌یابد.

درد سینه در دوران قاعدگی

جمع بندی

علائم اوایل دوران بارداری بسیار شبیه به علائم دوره قاعدگی شماست. پس چگونه می‌توانید تفاوت این دو دوره را تشخیص دهید؟

پاسخ این است که این امر همیشه امکان پذیر نیست! به ویژه اگر فردی هستید که معمولاً در طول دوران پیش از قاعدگی خود درد سینه را تجربه می‌کنید. از آنجایی که قبل از شروع قاعدگی سطح هورمون‌های شما تغییر می‌کند، درد سینه یک علامت بسیار شایع است.

بهترین راه برای تشخیص اینکه درد سینه‌ها مربوط به پریود است یا بارداری، این است که ببینید آیا خونریزی ماهانه شروع می‌شود یا خیر، یا اینکه آزمایش بارداری بدهید. اگر متوجه یک یا دو روز لکه بینی خفیف شدید، اما خونریزی معمول پریود را ندارید، این مسئله می‌تواند نشان دهنده خونریزی لانه گزینی و بارداری باشد.

مهم است که علت علائم خود را بدانید. اگر باردار هستید، هر چه زودتر متوجه بارداری خود شوید، زودتر می‌توانید مراقبت‌های لازم را دریافت کنید. بهترین راه برای تشخیص تفاوت بین علائم قبل از پریود و اوایل بارداری، انجام تست بارداری است. اگر در مورد هر یک از علائم خود سؤال یا نگرانی دارید، حتماً به پزشک خود مراجعه کنید.

سوالات متداول

درد سینه در دوران پریود چگونه است؟

درد سینه در دوران پریود معمولاً در روزهای منتهی به قاعدگی رخ می‌دهد و با شروع قاعدگی کاهش می‌یابد. این درد معمولاً در هر دو سینه به صورت متقارن احساس می‌شود و ممکن است با حساسیت به لمس، تورم و احساس سنگینی همراه باشد.

درد سینه در دوران بارداری چگونه است؟

در دوران بارداری، تغییرات سینه می‌تواند در اوایل بارداری شروع شود و ممکن است در تمام طول مدت بارداری ادامه داشته باشد. این تغییرات شامل درد، بزرگ شدن سینه‌ها، افزایش جریان خون و تیره شدن آرئول‌ها است.

چه تفاوت‌هایی بین درد سینه در پریود و بارداری وجود دارد؟

درد سینه در پریود معمولاً موقتی است و با شروع قاعدگی برطرف می‌شود، در حالی که در بارداری ممکن است حساسیت و درد سینه ثابت باشد و با پیشرفت بارداری ادامه یابد یا حتی تشدید شود. همچنین، در بارداری ممکن است تغییراتی مانند تیره شدن آرئول‌ها و افزایش جریان خون در سینه‌ها مشاهده شود که در پریود کمتر دیده می‌شود.

چگونه می‌توان درد سینه مرتبط با پریود را کاهش داد؟

برای کاهش درد سینه مرتبط با پریود، می‌توان از مسکن‌های معمولی استفاده کرد، سینه‌بند مناسب و حمایتی پوشید، مصرف کافئین را کاهش داد و رژیم غذایی کم‌چرب را رعایت کرد.

آیا درد سینه همیشه نشانه‌ای از بارداری یا پریود است؟

خیر، درد سینه می‌تواند به دلایل مختلفی مانند تغییرات هورمونی، مصرف برخی داروها، عفونت‌ها یا مشکلات دیگر نیز رخ دهد. در صورت تداوم یا شدت یافتن درد، مشاوره با پزشک توصیه می‌شود.

منابع

How to tell the difference between PMS and pregnancy symptoms

دکتر فاطمه موسوی
دکتر فاطمه موسوی

من فاطمه موسوی هستم، یک پزشک عمومی عضو بنیاد ملی نخبگان و استعداد درخشان دانشگاه علوم پزشکی ایران. در شرکت و وب سایت سمانیک، به صورت تخصصی، علمی و تجربی محتواهای پزشکی تولید می‌کنم. تمرکزم بر ارائه محتواهای با کیفیت به صورت علمی است و از روش‌های پژوهشی مدرن و منابع معتبر حین نوشتن محتوا استفاده می‌کنم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
سراب‌پور Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +