بهترین قرص چربی سوز برای شکم و پهلو درسال ۱۴۰۳
چاقی یک اپیدمی جهانی است که سال به سال شیوع آن افزایش مییابد. تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی سنگ بنای درمان چاقی است اما کاهش وزن در عمل در دستهی اقدامات نسبتا سخت قرار دارد. در افرادی که شاخص توده بدنی بالای 25 دارند، اغلب دارودرمانی در نظر گرفته میشود. در حال حاضر تنها دو داروی اورلیستات و سیبوترامین برای استفاده طولانیمدت در درمان چاقی تایید شدهاند و هر کدام از این داروها معمولاً بین 5 تا 10 درصد از وزن کل بدن را کاهش میدهند.
مواد طبیعی و مکملهای تهیه شده از این مواد داروهای موثر و عملی برای درمان چاقی و نسبتاً بیخطر هستند. محبوبترین این ترکیبات عبارتند از: کاتچین، کپسایسین، ایزوفلاون سویا، فوکوگزانتین، گلابیدین، اسیدلینولئیک مزدوج، آستاگزانتین، سیاندین-3-گلوکوزید و … . یکی از بهترین مکملهای طبیعی کنترلکننده وزن در ایران، اسلیمان (ترکیب عصاره دانه قهوه سبز و عصاره میوه فلفل سیاه) میباشد. اگر شما هم از اضافهوزن رنج میبرید، تا انتها با من همراه باشید.
مکمل اسلیمان
اسلیمان، محصولی ترکیبی از 400 میلیگرم عصارهی دانه قهوه سبز و 5 میلیگرم عصاره میوه فلفل سیاه، به منظور کنترل و کاهش وزن طراحی شده است. این مکمل، در بین افراد زیادی محبوبیت دارد و هم اکنون به شکل کپسول، در دسترس است. شما میتوانید روزانه 2 عدد کپسول را پیش از غذا استفاده نمایید. توجه به این نکته ضروریست که اگر ریسک خونریزی گوارشی دارید آن را استفاده نکنید و درصورت مصرف داروهای ضد قندخون و ضدانعقاد استفاده میکنید، با داروساز یا پزشک مشورت بفرمایید و بین این داروها فاصله اندازید.
پیپرین (فلفل سیاه)
پیپرین، ترکیب فعال موجود در فلفل سیاه میباشد. فلفل سیاه خواص درمانی بسیاری در زمینهی بهبود علائم سرماخوردگی، آسم مزمن، کولیک، روماتوئید و استئوآرتریت دارد. پیپرین موجود در فلفل سیاه همچنین در کنترل وزن، تریگلیسرید، کلسترول تام و کلسترول بد خون اثر دارد. همچنین پیپرین در کنترل قند خون نیز اثرگذار است.
کلروژنیک اسید (قهوه سبز)
عصارهی دانهی قهوه سبز و کلروژنیک اسید موجود در آن، در کنترل وزن و چربی نقش دارند. درواقع برطبق مطالعات مشخص شد کلروژنیک اسید، در مهار آنزیم سازنده کلسترول و کاهش کلسترول تام و بد خون نقش دارد. همچنین کلروژنیک اسید در مهار جذب گلوکز از رودهی کوچک نقش ایفا میکند. اثرات این ترکیب، در کنار داشتن رژیمی مناسب و انجام ورزشهای هوازی، به طرز قابلتوجهی در کنترل و کاهش وزن نقش دارد.
کاتچینها
کاتچینها گروهی از ترکیبات پلیفنلی هستند که در چای یافت میشوند. کاتچينهاي چاي عامل تلخي و گسي چاي سبز بـوده و محلـول در آب و بـيرنـگ هستند و معمولاً 25 تا 40 درصد مواد جامد محلـول چـاي را تشكيل ميدهنـد. سایر ترکیبات موجود در چای سبز فلاونولها کافئین، اسیدهای فنولیک، تیانین و ترکیبات طعمدهنده هستند. چای سیاه حاوی کاتچین کمتری است. چای سبز و عصارههای آن باعث افزایش مصرف انرژی و اکسیداسیون چربی در کوتاه مدت هم در حیوانات و هم در انسان میشود.
عصاره چای سبز همراه با رژیم غذایی کمانرژی منجر به کاهش وزن متوسط و بهبود کلسترول HDL و فشار خون شد، اما تاثیری بر سایر پارامترها نداشت. مصرف دوز بالای کاتچین منجر به کاهش وزن بدن، بافت چربی و تنظیم متابولیسم چربی میشود. عصاره چای سبز مهار قابل توجهی از لیپازهای گوارشی را در شرایط آزمایشگاهی نشان میدهد که احتمالاً هضم و در نهایت جذب چربی را در انسان کاهش میدهد. کاتچینها از طریق سرکوب تمایز سلولهای چربی از چاقی جلوگیری میکنند.
کپسایسین
کپسایسین ماده فعال فلفل تند است، نه تنها به عنوان ادویه به غذاها افزوده میشود بلکه میتواند باعث گرم شدن بدن و افزایش مصرف کالری شود.
فوکوگزانتین
فوکوگزانتین عضوی از خانواده کاروتینوئیدهاست که از جلبک دریایی خوراکی، فیتوپلانکتونهای دریایی، صدفهای آبزی و … استخراج میشود. مطالعات حیوانی نشان داد که فوکوگزانتین دارای فعالیت ضد چاقی است و در کاهش مقاومت به انسولین نیز موثر هستند.
ایزوفلاون سویا
ایزوفلاونهای سویا متابولیتهای ثانویهای هستند که در طول رشد سویا تشکیل میشوند و ساختاری مشابه با استروژن دارند.
مطالعات روی انسان و جوندگان این فرضیه را تایید میکند که ایزوفلاونهای سویا (استروژنهای گیاهی) ممکن است با تأثیر بر متابولیسم گلوکز و لیپید برای پیشگیری از چاقی و دیابت مفید باشند. به عنوان مثال، زنان یائسه که دچار چاقی و مقاومت به انسولین میشوند، اغلب در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند. ایزوفلاون سویا میتواند در کاهش توده چربی و شاخص توده بدنی در این زنان موثر باشد. واضح است که مطالعات استاندارد بیشتری برای ارزیابی بیشتر این اثرات مفید احتمالی ایزوفلاون های سویا بر مدیریت وزن بدن مورد نیاز است.
اسید لینولئیک مزدوج (CLA)
اسید لینولئیک مزدوج (CLA) یک اسید چرب و یک ایزومر از خانواده لینولئیک اسید میباشد که بیشتر در گوشت و فرآوردههای لبنی نشخوارکنندگان یافت میشود.
اثرات ضد چاقی CLA در مطالعات انجام شده بر روی حیوانات زمانی که در دوزهای بالا به اندازه کافی داده میشود، تایید شده است. به طور خاصCLA رژیم غذایی باعث کاهش چربی بدن و افزایش توده بدون چربی در حیوانات میشود. اکثر این مطالعات از CLA تهیه شده مصنوعی، مخلوطی از ایزومرهای مختلف استفاده کردند.
مکانیسمهای بالقوه ضد چاقی CLA شامل کاهش تکثیر پیشچربی و تمایز به سلولهای چربی بالغ، کاهش سنتز اسیدهای چرب و تریگلیسیرید و افزایش مصرف انرژی است. CLA تأثیر مفیدی بر کنترل وزن بدن دارد، اما این به دوز و سطوح ایزومرهای CLA بستگی دارد.
گلابریدین
گلابریدین فلاونوئید اصلی شیرینبیان (Glycyrrhiza glabra) است. مطالعات انسانی و حیوانی نشان داده است که گلابیدین از فلاونوئیدهای شیرین بیان اثر مفیدی بر کنترل وزن بدن دارد. یافتهها نشان میدهد که فلاونوئیدهای شیرینبیان از طریق تنظیم بیان ژنهای مرتبط با متابولیسم لیپید در کبد، از چاقی ناشی مصرف مواد غذایی جلوگیری کرده و آن را بهبود میبخشد.
برای تأیید ایمنی فلاونوئیدهای شیرینبیان برای استفاده عملی، محققان یک مطالعه ایمنی دوسوکور کنترل شده با دارونمای دیگر بر روی 40 فرد دارای اضافه وزن انجام دادند که آنها به مدت 4 هفته به فلاونوئیدهای شیرینبیان (1800 میلیگرم در روز) و گروه دارونما تقسیم شدند. گروه فلاونوئید شیرینبیان اثر کاهش وزن قابل توجهی از خود نشان داد. هیچ عارضه جانبی قابل توجه بالینی در طول دوره مطالعه 4 هفته مشاهده نشد.
آستازانتین
آستازانتین یک کاروتنوئید آنتیاکسیدان طبیعی است که در طیف گستردهای از موجودات زنده وجود دارد. دارای اثرات دارویی بسیار قوی از جمله فعالیت های آنتیاکسیدانی، ضد تومور و سرطان، ضد دیابت و ضد التهاب است.براساس مطالعات انجامگرفته مشخص شد آستازانتین میتواند اثر مفیدی بر کنترل وزن بدن داشته باشد. آستازانتین به طور قابل توجهی افزایش وزن ناشی از رژیم غذایی پرچرب را کاهش میدهد. علاوه بر این آستازانتین در کاهش وزن کبد، تریگلیسرول کبد، تریگلیسرول پلاسما و کلسترول تام نقش دارد. مطالعات بیشتر برای روشن کردن مکانیسمهای آستاگزانتین در مدیریت وزن بدن ضروری است.
منابع
Natural products and body weight control – PMC (nih.gov)
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.