بهترین داروی آرتروز چیست؟
آرتروز یکی از مهمترین اختلالات ناتوانکننده در افراد میباشد. به دلیل اینکه این اختلال، خصوصا با افزایش سن، احتمال رخداد آن بیشتر است، پیشگیری و بهبود علائم بسیار مهم است. با استناد به منابع معتبر، بهترین داروی آرتروز، ترکیبی از انجام فعالیتهای فیزیکی، کاهش وزن، استفاده از مکملهای منیزیم، استفاده از مسکنهای موضعی مثل پماد یا کرم فلفل، فرم موضعی داروهای NSAID، استفاده از مسکنهای خوراکی و NSAID و تزریق داخل مفصلی کورتیکواستروئیدها میباشد. توصیه میکنم با توجه به اهمیت موضوع، تا انتها همراه من باشید.
آرتروز چیست؟
در مقالهی قبلی در رابطه با آرتروز و علائم اولیهی آن، صحبت کردم. آرتروز درواقع با آسیب و ساییدگی تدریجی مفاصل همراه است و منجر به ایجاد درد، محدودیت حرکت و سفتی مفاصل میشود. افراد سالخورده، بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز قرار دارند. ابتلا به این اختلال میتواند بر زندگی افراد و وضعیت روان آنها اثر بگذارد و منجر به کاهش اعتماد به نفس افراد شود. آرتروز درواقع رایجترین شکل از آرتریت است و حدود 32.5 میلیون فرد را، تنها در آمریکا تحت تاثیر خود قرار داده است. ابتلا به این اختلال، در بازهی سنی زیر 45 سال، بیشتر در آقایان و بالای 45 سال، بیشتر در خانمها اتفاق میافتد.
علائم ابتلا به آرتروز چیست؟
برخی از علائم اولیه ابتلا به آرتروز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- درد هنگام بهکارگیری مفاصل، که با استراحت بهبود مییابد. این درد در شب هنگام ممکن است بدتر شود. همچنین درد ممکن است به شکل متمرکز یا پراکنده خود را نشان دهد.
- سفتی مفاصل که اغلب در صبح یا بعد از مدتی استراحت رخ میدهد.
- تغییرات مفاصل که اغلب منجر به محدودشدن حرکات مفاصل میشود.
- تورم در داخل یا اطراف مفاصل که خصوصا پس از فعالیت زیاد یا استفاده مکرر از یک قسمت، ایجاد میشود.
نقشهی درمانی آرتروز چیست؟
درواقع درمانهای زیادی برای کنترل آرتروز وجود دارد. اما اگر به شکل کلی نگاه بیندازیم، درمان آرتروز در دو دستهی غیردارویی و دارویی تقسیم بندی میشود.
درمان غیردارویی آرتروز چه میباشد؟
اگر شما به آرتروز مبتلا هستید، صرف نظر از سن، بیماریهای همراه و شدت درد یا ناتوانی، میبایست ورزش کنید. ورزش باید شامل تقویت عضلات ماهیچهای و آمادگی جسمانی هوازی باشد. درواقع این تمرینها میتواند به شکل موضعی در اندام خاص یا با درگیری کلیهی اعضا و تحت نظر پزشک انجام گیرد.
قدم بعدی کاهش وزن میباشد. داشتن اضافهوزن یکی از معضلات اصلی در افزایش آسیب و فشار به مفاصل میباشد. درواقع حتی 5 درصد کاهش وزن، بهبود قابلتوجهی در دردهای آرتروز به دنبال دارد و هستهی اصلی درمان غیردارویی آرتروز میباشد.
در کنار موارد گفتهشده، استفاده از الکتروتراپی (تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست)، کمپرسهای گرم و سرد، فیزیوتراپی، کاردرمانی و آموزش به بیماران در رابطه با نحوهی انجام فعالیتهای فیزیکی و مهارتهای خود-مدیریتی، میتواند در بهبود آرتروز اثرات بسیار مفیدی به جای بگذارد.
درمان دارویی آرتروز چه میباشد؟
درواقع بیشتر اقدامات در حوزه درمانهای دارویی آرتروز، پیرامون کاهش درد در کوتاهمدت هستند. داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) خوراکی و موضعی، در کاهش دردهای آرتروز دست، زانو و ران موثرند.
اما در خط اول، استفاده از داروی استامینوفن و استفاده از ضدالتهابهای غیراستروئیدی موضعی مثل دیکلوفناک، ارجح میباشند. در قدم دوم درصورتی که علائم بهبود نیافتند، از فرم خوراکی ضدالتهابهای غیراستروئیدی در کمترین دوز در کنار داروهای مهارکنندهی پمپ پروتون مثل پنتوپرازول و … استفاده خواهیم کرد. توجه به خطرات مصرف خوراکی این مسکنها، خصوصا در بیماران سالخورده، بسیار حائزاهمیت میباشد.
استفاده از کپسایسین موضعی (پماد یا کرم فلفل) نیز، در بهبود دردهای آرتروز دست و زانو بسیار موثرند. در افرادی که درجه متوسط تا شدید آرتروز را دارند، تزریق داخل مفصلی کورتیکواستروئیدها، ممکن است توصیه شود.
اگر درمانهای غیردارویی و دارویی جواب نداد چه کنم؟
درصورتی که با روشهای قبل، علائم بهبود نیافتند، پزشکان ممکن است جراحی مفاصل را توصیه کنند. پزشکان میبایست اطمینان حاصل کنند که روشهای قبلی جواب ندادهاند و پیش از ایجاد محدودیتهای عملکردی و درد شدید بیماران، آنها را برای جراحی، ارجاع دهند.
بهترین داروی آرتروز چیست؟
درواقع میتوانم به شما بگویم بهترین داروی آرتروز، ترکیب درمان غیردارویی و دارویی میباشد. یکی از عوامل بسیار مهم در ایجاد دردهای آرتروز، خصوصا در سنین بالا، کاهش میزان منیزیم میباشد. این کمبود، خصوصا در شرایط ابتلا به دیابت نوع 2 و استفاده از داروهای فشارخون خصوصا دستهی ادرارآورها، واضحتر میباشد. مصرف منیزیم میتواند در کاهش تخریب سلولهای سازندهی غضروف و افزایش رشد و تکثیر آنها، موثر باشد. من توصیه میکنم از مکملهای حاوی منیزیم سیترات و به شکل روزانه استفاده نمایید. در کنار آن، انجام فعالیتهای فیزیکی، کاهش وزن، الکتروتراپی و سایر درمانهای فیزیکی، را توصیه میکنم.
در مسیر درمان دارویی، تحت نظر پزشک یا داروساز، در خط اول استفاده از فرم موضعی ضدالتهابهای غیراستروئیدی، کرم یا پماد فلفل و مصرف استامینوفن ارجحیت دارند و در خط دوم، فرم خوراکی داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی یا تزریق داخل مفصلی کورتیکواستروئیدها میتوانند در بهبود علائم موثر باشند.
جمعبندی
بهترین داروی آرتروز به ترتیب ارجحیت:
درمان غیردارویی | مصرف مکمل منیزیم
کاهش وزن انجام فعالیتهای فیزیکی به شکل موضعی یا کلی الکتروتراپی، کاردرمانی، فیزیوتراپی |
|
درمان دارویی
(تحت نظر پزشک یا داروساز) |
در خط اول، استفاده از فرم موضعی داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID)، پماد یا کرم فلفل، مصرف مسکن استامینوفن | |
در خط دوم، استفاده از فرم خوراکی داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی در کنار داروهای PPI (با احتیاط در افراد سالخورده)
تزریق داخل مفصلی ضدالتهابهای غیراستروئیدی |
||
جراحی | در صورت عدم بهبود علائم با استفاده از روشهای بالا، ممکن است جراحی توصیه شود. |
منابع
Osteoarthritis: care and management – NCBI Bookshelf (nih.gov)
Magnesium in joint health and osteoarthritis – ScienceDirect
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.