بعد از سکته قلبی چه اتفاقی می افتد؟
پس از سکته قلبی، روند بهبود شما، به شدت سکته، علائم و سرعت درمانتان بستگی دارد. برخی از افراد ممکن است پس از چند هفته به حالت عادی خود بازگردند درحالی که برخی دیگر ممکن است تا چندین ماه بهبودشان به طور انجامد. اقدامات درمانی پس از سکته، اغلب شما را به زندگی کامل و فعالتان باز میگرداند. براساس مطالعات انجامگرفته، تنها حدود 13.6 درصد از افراد پس از سکته قلبی، احتمال مرگشان بالاست.
بعد از سکته قلبی شما باید سعی کنید یک رژیم سالم حاوی سبزیجات، میوه، غلات کامل، ماهی، گوشت بدون چربی، محدودکردن سدیم و غذاهای فستفود در کنار عدم مصرف الکل داشته باشید. سعی کنید وزنتان را متعادل نگه دارید و از استرس دوری کنید. یک روتین ورزشی منظم داشته باشید و سیگار را ترک کنید. بهترین مکمل برای پیشگیری از سکته قلبی، کالمگ است. کالمگ حاوی پتاسیم و منیزیم در فرم سیترات است که با اثرات گشادکنندگی عروق و کاهش مقاومت دیواره رگ در برابر جریان خون، فشار را از روی قلب کم میکند، فشارتان را کنترل میکند و از سکته قلبی پیشگیری میکند.
چقدر طول میکشد تا پس از سکته قلبی به حالت عادی بازگردیم؟
عموما اینکه هرکدام از شما، بعد از سکته قلبی چه بازهی زمانی برای بهبودی لازم دارید، به شدت سکته، علائم و زمان دریافت درمان پس از سکته قلبی شما وابسته است. اگر شما بعد از سکته قلبی، دائما علائمی مثل درد قفسه سینه را تجربه نکند، ممکن است بلافاصله پس از حمله قلبی قادر باشد راه برود و در عرض چند هفته به روال عادی خود بازگردد.
اما در بسیاری از موارد ممکن است فرد پس از تجربه سکته قلبی، تا چندین ماه نیاز به استراحت و مراقبت داشته باشند تا به حالت عادی بازگردند.
حملات قلبی بزرگ در مقابل حملات قلبی جزئی!
حملات قلبی بزرگ، ممکن است منجر به ایجاد آسیب شدید در قلب شما شود و به دنبال آن ضربان قلب نامنظم و نارسایی قلبی را به دنبال خود داشته باشد. این حملات عموما درمان طولانیتر و مدت درمان حدود چند ماه را لازم دارند.
حملات قلبی جزئی، بازهم خطرناک هستند اما ممکن است به عوارض جدی ختم نشوند و زمان بهبود کوتاهتری نسبت به حملات قلبی بزرگ خواهند داشت. درواقع شما ممکن است پس از چندین هفته بتوانید به حالت عادی خود بازگردید، رانندگی کنید و روابط جنسی را بدون نگرانی داشته باشید.
با این حال، بازگشت به کار در رابطه با فعالیتهای فیزیکی ممکن است کمی زمانبر باشد. به عنوان مثال درصورتی که سکته قلبی جزئی را تجربه کنید، میتوانید به طور متوسط حداقل پس از 1 ماه به مشاغلی که فعالیت کم تا متوسط فیزیکی داشته باشند بتوانید بازگردید.
اگر شغل شما فعالیت فیزیکی بیشتری دارد، میبایست پس از 1 ماه، یک تست استرس با سطح ماکسیمم بدهید تا مشخص شود قلب شما چگونه به فعالیت پاسخ خواهد داد. اگر در حین تست، دردی تجربه نکنید و به خوبی به تست پاسخ دهید، میتوانید به کار بازگردید.
نرخ امید به زندگی پس از تجربه سکته قلبی چقدر است؟
درواقع هیچ دادهی کلی در رابطه با میانگین عدد امید به زندگی وجود ندارد و شما میتوانید پس از تجربه سکته قلبی، یک زندگی طولانی و فعالی را تجربه کنید.
حدود 20 درصد از افراد پس از تجربه سکته اولیه، در عرض 5 سال بعد ممکن است یک سکته قلبی دیگر را تجربه کنند و این حمله دوم به مراتب خطرناکتر از سکته اول خواهد بود. اما نگران نباشید! با رعایت برخی نکات شما میتوانید احتمال رخداد این سکته را کاهش دهید.
دادهها حاکی از آن است که میزان مرگ و میر زنان در اثر حملات قلبی، بیشتر از آقایان است. درواقع زنان ممکن است 42 درصد در معرض مرگ ناشی از تجربه سکته قلبی در طی یک سال پس از آن باشند اما آقایان 24 درصد احتمال خطر مرگ را تجربه خواهند کرد. درواقع خانمها ممکن است علائمی متفاوت با آقایان تجربه کنند و به دنبال آن، غفلت ورزیده و خطرات بیشتری آنها را تهدید کند.
پس از سکته قلبی چه کنیم؟ چه اقداماتی برای داشتن یک زندگی سالم و طولانیتری لازم است؟
شما باید بعد از تجربه سکته قلبی، یکسری اقدامات برای پیشگیری از اتفاق مجدد سکته و بالابردن کیفیت زندگی خود انجام دهید. پس باید سبک زندگیتان حتما تغییر پیدا کند. در این راستا سعی کنید:
- یک رژیم غذایی سالم برای قلب داشته باشید: خوردن میوهها، سبزیجات، غلات کامل، غذاهای پراز پروتئین مثل ماهی سالمون، گوشت بدون هرگونه چربی، آجیلها، دانهها، حبوبات و تخم مرغ سبدی کامل برای سلامت قلب شما خواهد بود. در کنار آن باید مصرف سدیم را بسیار کم کنید، غذاهای فرآوریشده و فستفود نخورید، الکل و دخانیات مصرف نکنید و شیرینی و چربی را هم به حداقل برسانید.
- وزنتان را متعادل نگه دارید: درواقع هرچه وزن شما متعادلتر باشد، احتمال ابتلا به اختلالات قلبی و عروقی بعد از سکته قلبی در شما بیشتر است. سعی کنید BMI یا شاخص توده بدنی متناسب داشته باشید تا از حملات بعدی در شما جلوگیری شود.
- استرستان را تا حد امکان کنترل کنید: استرس عاطفی و عصبانیت میتواند در شما منجر به ایجاد حمله قلبی شود. استرس در برهههای مختلف زندگی شما طبیعی است اما در صورتی که فشار ناگهانی و بیش از اندازه به شما وارد شود، خطرات جبرانناپذیری را به دنبال خواهد داشت. تمرینهای تکنیکی کنترل استرس، ورزشهایی مثل یوگا، پیادهروی و …، داشتن مشاوری حرفهای و صحبت با اعضای خانواده یا دوستان نزدیک در رابطه با مشکلات و دغدغههای شما، میتواند از استرس شما بکاهد.
- فعال بمانید: ورزشکردن میتواند به کنترل وزن شما هم کمک کند و استرستان را کنترل کند. همچنین ورزشکردن عضلات قلبتان را تقویت میکند و در حفظ سلامتی شما موثر است. ورزشهای هوازی برای قلب بهترین هستند. پیادهروی سریع، دوچرخهسواری، شناکردن و رقصیدن از جمله فعالیتهای هوازی هستند. سعی کنید هفتهای 150 دقیقه (روزی نیم ساعت برای 5 روز در هفته) فعالیت داشته باشید.
- سیگار و دخانیات را ترک کنید: سیگارکشیدن، ریسک حملات قلبی را در شما بالا میبرد. اگرچه ترک سیگار ممکن است به تنهایی برای شما سخت باشد، میتوانید تحت نظر پزشک یا داروساز این کار را آسانتر انجام دهید.
- کالمگ مصرف کنید: کالمگ مکملی است که حاوی پتاسیم و منیزیم در فرم سیترات است. این محصول به شکل کپسول است و به دلیل القای اثرات گشادکنندگی بر عروق و کاهش مقاومت دیواره عروق نسبت به جریان خون، در کاهش فشار خون شما و به دنبال آن کاهش ریسک حملات قلبی، محافظی در برابر حملات و محصولی برای افزایش کیفیت زندگی شما خواهد بود. شما میتوانید با مشورت پزشکتان و با فاصله از داروهای خود، این محصول را مصرف کنید.
منابع
https://www.nhs.uk/conditions/heart-attack/complications/
Heart-Healthy Living – What Is Heart-Healthy Living? | NHLBI, NIH
What Counts as Physical Activity for Adults | Physical Activity Basics | CDC
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.