شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

تفاوت کلاژن گاوی و ماهی

دسته بندی :پوست، مو و زیبایی ۱۰ تیر ۱۴۰۲ دکتر حسین علیپور 14873 مشاهده
تفاوت کلاژن گاو و ماهی

تفاوت کلاژن گاوی و ماهی در چیست؟ کلاژن از منابع مختلفی از جمله خوک، گاو و ماهی بدست می‌آید. در دین مقدس اسلام، استفاده از کلاژن با منبع خوک حرام است. سوالی که برای مصرف‌کنندگان مکمل کلاژن پیش می‌آید این است که کدام منبع کلاژن بهتر است. ما در این مقاله به این پرسش پاسخ خواهیم داد.

 

کلاژن

کلاژن یکی از فراوان‌ترین پروتئین‌ها در بدن انسان و بسیاری از حیوانات است. کلاژن از اصلی‌ترین واحدهای سازنده در بسیاری از اعضای بدن از جمله پوست، استخوان‌ها، تاندون‌ها، رباط‌ها، ماهیچه‌ها و عروق خونی می‌باشد. از این پروتئین به شکل مکمل خوراکی و همچنین لوازم آرایشی و بهداشتی برای کاهش نشانه‌های پیری پوست استفاده می‌شود.

کلاژن نقش مهمی در استحکام بخش‌های مختلف بدن از جمله پوست ایفا می‌کند. با افزایش سن میزان کلاژن موجود در پوست کاهش پیدا می‌کند، رطوبت پوست نیز کاهش می‌یابد و پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد. وقایع مذکور موجب ظهور چین و چروک پوستی می‌شود.

 

تفاوت کلاژن گاوی و ماهی

مطالعات و کارآزمایی‌های بالینی مختلف نشان می‌دهند مصرف مکمل‌های کلاژن به‌خصوص کلاژن با منبع گاوی باعث افزایش خاصیت ارتجاعی، افزایش رطوبت پوست و در نتیجه کاهش چین و چروک پوستی می‌شود. علاوه بر این تحقیقات نشان می‌دهند مصرف مکمل کلاژن باعث بهبود سلامت ناخن‌ها نیز می‌شود.

کلاژن‌های موجود در بازار ایران از دو منبع گاو و ماهی تهیه شده‌اند. گونه‌های گاو شامل گاومیش، بزکوهی، گاومیش کوهان‌دار،گاومیش آبی و گاو است. کلاژن گاوی عمدتا از گاو بدست می‌آید. از جمله فواید این نوع کلاژن برای بدن می‌توان به مواردی مانند تسکین آرتریت، افزایش سلامت پوست و پیشگیری از تحلیل استخوان اشاره کرد.

 

تفاوت کلاژن گاو و ماهی

 

بیش از 20 نوع کلاژن در بدن انسان یافت می‌شود که هر کدام وظیفه‌ی خاص خود را بر عهده دارد. مهم‌ترین انواع کلاژن، کلاژن‌های نوع 1، 2، 3 و 4 هستند. مکمل‌های کلاژن با توجه به منبع، انواع مختلفی از کلاژن را در اختیار بدن قرار می‌دهند. بررسی‌ها نشان می‌دهند کلاژن گاوی باعث افزایش کلاژن نوع 1 و 3 می‌گردد در حالی‌که کلاژن ماهی باعث افزایش کلاژن نوع 1 و 2 می‌شود.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد کلاژن موجود در پوست از نوع 1 و 3 می‌باشد و مصرف کلاژن گاوی می‌تواند به‌طور اختصاصی باعث کاهش چین و چروک پوست، افزایش خاصیت ارتجاعی و افزایش مقدار رطوبت پوست شود.

کلاژن ماهی نیز می‌تواند در وهله‌ی اول باعث افزایش سلامت غضروف و سپس پوست شود.

کلاژن گاوی مکمل موثرتری برای انسان می‌باشد، زیرا منبع آن از نظر ژنتیکی شباهت فراوانی با انسان دارد. در مقابل کلاژن بدست آمده از منابع دریایی و ماهی بدلیل تفاوت‌های ژنتیکی، می‌تواند باعث بروز واکنش‌های آلرژیک شود.

از دیگر عوارض جانبی کلاژن ماهی می‌توان به سوزش سر دل، اسهال و نفخ اشاره کرد.

 

مزایای مصرف کلاژن گاوی برای سلامت

با افزایش سن و به‌طور طبیعی میزان کلاژن کمتری در بدن تولید می‌شود و این امر موجب ظهور مشکلات برای استخوان، مفاصل و پوست می‌شود. علاوه بر سن، عوامل دیگری می‌توانند باعث کاهش تولید کلاژن شوند. افراد سیگاری، کسانی که مقادیر زیادی قند و شیرینی و کربوهیدرات‌های فرآوری شده مصرف می‌کنند و کسانی‌ که در معرض تابش مستقیم نور خورشید هستند نیز در معرض کاهش میزان تولید کلاژن هستند. مصرف مکمل کلاژن با منشاء گاوی می‌تواند با کاهش میزان کلاژن در این دسته از افراد مقابله کند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد کلاژن گاوی می‌تواند باعث کاهش علائم استئوآرتریت گردد. این بیماری رایج‌ترین نوع آرتروز است و در آن غضروف انتهایی استخوان‌ها در محل مفاصل آسیب می‌بیند که با ایجاد درد، و سفتی در دست‌ها، زانو‌ها، لگن و سایر بخش‌های بدن همراه است.

نتایج یک مطالعه‌ی آزمایشگاهی مشخص کرد کلاژن گاوی موجب افزایش تشکیل استخوان می‌گردد که می‌تواند به بهبود استئوآرتریت کمک کند. علاوه بر این در یک مطالعه بر روی 30 فرد مبتلا به استئوآرتریت زانو مشخص شد مصرف روزانه 10 گرم کلاژن گاوی به مدت 13 هفته، باعث بهبود علائم این بیماری می‌گردد.

 

تفاوت کلاژن گاو و ماهی

 

تحقیقات متعدد نشان می‌دهند مصرف کلاژن گاوی می‌تواند باعث بهبود کیفیت و کمیت کلاژن موجود در پوست و در نتیجه رفع چین و چروک‌های ایجاد شده در پوست در اثر پیری بشود. از دیگر مزایای کلاژن گاوی می‌توان به جلوگیری از تحلیل استخوان در پوکی استخوان اشاره کرد.

 

کلاژن هیدرولیز شده

کلاژن هیدرولیز شده کلاژنی است که به قطعات کوچک‌تر تجزیه شده است و به این ترتیب جذب آن برای بدن راحت‌تر می‌شود. جذب راحت‌تر باعث می‌شود تا اثرگذاری کلاژن نیز افزایش یابد و در این‌صورت مقایر کمتری از کلاژن هیدرولیز شده لازم است تا اثرات درمانی ظاهر شود.

کلاژن هیدرولیز شده را می‌توان به راحتی در هر مایع سرد یا گرمی حل و میل کرد. همچنین کلاژن هیدرولیز شده را می‌توان به فرم‌های مختلفی از جمله قرص، کپسول و پودر مصرف کرد.

 

کلاژن اختصاصی

کلاژن از اسیدهای آمینه‌های مختلفی تشکیل شده است. کلاژن مورد استفاده در هر کدام از بافت‌های بدن، ترکیب اسید آمینه‌ی خاص خود را دارد. یکی از ویژگی‌های یک مکمل کلاژن خوب، عملکرد اختصاصی آن می‌باشد. در فرآیند تهیه کلاژن‌های اختصاصی، با استفاده از روش‌های خاص، انواع کلاژن با ترکیب‌های اختصاصی از اسیدهای آمینه بدست می‌آیند. هر کدام از این ترکیب‌ها برای کاربرد خاصی از قبیل سلامت پوست، مو و ناخن، سلامت استخوان، مفاصل و تاندون‌ها تهیه می‌شوند و به‌طور اختصاصی در ناحیه مورد نظر اثرگذار هستند.

 

سخن نویسنده و نتیجه‌گیری

 

تفاوت کلاژن گاو و ماهی

 

در این مقاله به تفاوت کلاژن گاوی و ماهی پرداخته شد. به‌طور کلی هرچند استفاده از مکمل‌های غذایی به شدت مورد اقبال عموم مردم قرار گرفته است، با این‌حال نویسنده‌ی مقاله پیشنهاد می‌کند در ابتدا مواد مغذی لازم برای بدن را از طریق رژیم غذایی غنی از گوشت، لبنیات، میوه‌ها و سبزیجات بدست آورید و اگر مجبور به استفاده از مکمل‌های موجود در بازار شدید، از مکمل‌های گیاهی و اختصاصی و دسته‌ای از مکمل‌ها که تنها نیاز روزانه را برطرف می‌کنند استفاده کنید و از مصرف مکمل‌هایی که مقادیر زیادی از مواد مغذی را دارند خودداری کنید.

 

نویسنده: دکتر حسین علیپور (دکترای تخصصی نانو بیوتکنولوژی)

ویرایش: دکتر علیرضا ولی‌زاده (دکترای تخصصی نانوفناوری پزشکی)

 

 

 

منبع

www.healthline.com

دکتر علیپور
دکتر حسین علیپور

حسین علیپور هستم دکتری تخصصی نانو بیوتکنولوژی از دانشگاه تربیت مدرس که به عنوان کارشناس تحقیق، توسعه و تولید محتوا در شرکت سمانیک سلامت گستر مشغول به فعالیت هستم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
شهابی Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +