نوشیدنی برای رفع سر درد
درکنار استفاده از داروهای مسکن و تجویزی توسط پزشکان، تغییر سبک زندگی و مصرف مایعات بیشتر، میتواند به جلوگیری از سردرد و یا بهبود سریعتر آنها به شما کمک کند. براساس مطالعات مختلفی، استفاده از بعضی دمنوشها، آّبمیوه و مقادیر کافی از آب ، منجر به بهبود سردردها در افراد میشود.
انواع نوشیدنی برای رفع سردرد کدامند؟
1- قهوههای بدون کافئین
مصرف قهوه، مثل یک شمشیر دولبه عمل میکند؛ درعین حال که مصرف قهوهی بیش از اندازه میتواند منجر به شروع سردردهای میگرنی شود، جایگزینی این قهوهها با قهوههای بدون کافئین میتواند برای شما مفید باشد. در عین حال، ترک قهوه خود میتواند شروعی برای سردردهای میگرنی باشد. درقهوههای بدون کافئین، ممکن است میزان 15 میلیگرم کافئین موجود باشد و میتوانید با آگاهی از میزان آن، مقادیر مصرفی را محدود نمایید. همچنین، استفاده از کافئین درکنار سایر مسکنها مثل استامینوفن و ایبوپروفن، منجر به افزایش اثرگذاری آنها میشود.
2- چای سبز
اگر به دنبال جایگزینی برای قهوههای معمول یا بدون کافئین میباشید، میتوانید چای سبز را جایگزین آن کنید. هرفنجان چای سبز حاوی 30 تا 50 میلیگرم کافئین میباشد؛ چیزی که در همین مقدار از قهوه معادل 80 الی 100 میلیگرم کافئین است. چای سبز حاوی مقادیر بالایی از خواص آنتیاکسیدانی میباشد و تحقیقات درراستای اثرات چای سبز برکاهش سردردها موجود میباشد اما اینکه میتواند از حملات میگرنی جلوگیری کند یا خیر، جای بحث و تحقیقات بیشتری دارد.
3- چای بابونه
براساس اطلاعات بدست آمده از مرکز NCCIH، استفاده از بابونه میتواند منجر به کاهش حملات سردرد میگرنی، کاهش تهوع و سردرد شود. شما میتوانید بابونه را به شکل دمنوش مصرف نمایید. بعضی پزشکان مصرف آن را به شکل کپسول توصیه میکنند. توجهبه این نکته ضروریست که درصورت داشتن آلرژی، بارداری و یا شیردهی، از آن استفاده نکنید. همچنین مصرف بابونه در بعضی افراد منجر به ایجاد زخمهای دهانی میشود.
4- چای نعنا
براساس اطلاعات بدست آمده از مرکز NCCIH، روغن نعنا به عنوان یک ضد درد شناخته میشود. همچنین در طب به عنوان یک ضد درد موضعی برای سردردهای تنشی استفاده میشود.
نوشیدن دمنوشهای نعنا و یا بوییدن آن،میتواند برای تسکین سردردهای میگرنی مورد استفاده قرارگیرد. درسال 2006، مطالعهای در مرکز تحقیقات تغذیه بر پیری در آمریکا انجام شد و اثرات ضددردی روغن نعنا در فازحیوانی مورد بررسی و تایید قرارگرفت. برای تایید اثرات ضددردی این گیاه در فاز انسانی نیازمند انجام مطالعات بیشتری میباشیم. چای نعنا فاقد کافئین میباشد و میتوانید بدون توجه به زمان مصرف، آن را استفاده کنید.
5- چای زنجبیل
چای زنجبیل یکی دیگر از دمنوشهایی میباشد که میتوان باتوجه به عدم داشتن کافئین درهرزمانی بدون مصرف نمود و به تسکین حملات میگرنی کمک کرد. درکنار آن، استفاده از زنجبیل میتواند به جلوگیری از تهوع و استفراغ که دربعضی افراد با شروع سردردهای میگرنی همراه است، کمک کند. شما میتوانید از این گیاه به عنوان جایگزینی برای چای استفاده نمایید.
6- استفاده از اسموتیهای سبز
در مقاله ای درسال 2015 به بررسی اثرات مصرف فولات و کاهش سردرد و حملات میگرنی پرداختهشد و اثرات قابل قبولی نشان داد. کمبود فولات را میتوان با مصرف سبزیجات برگ سبز یا استفاده از مکملهای حاوی این ویتامین را میتوان با جبران کرد؛ هرچند برای تایید اثرات این ویتامین، مطالعات بیشتری نیازمند است.
7- مصرف آب
یکی از محرکهای شروع سردردهای میگرنی، کمآبی بدن است. شما میتوانید با مصرف روزانهی آب، استفاده از آب قبل و بعد از ورزش و درهوای گرم، از کم آبی بدن جلوگیری نمایید. در مطالعهای که درسال 2020 در دانشگاه تهران انجام گرفت، نشان داده شد مصرف روزانهی مقادیر مناسبی از آب، احتمال شروع سردردهای میگرنی را کم میکند و مدت زمان و شدت سردردهارا کاهش میدهد.
8- استفاده از تکههای میوه در آب
اگر شما دوست دارید تا آب را طعمدار استفاده نمایید، میتوانید تکههایی از میوههایی که دوست دارید را داخل آب بریزید و درکنار تامین آب بدن خود، از خواص آنتیاکسیدانی و ویتامینهای موجود در میوهها بهره ببرید.
9- آب انگور
آب انگور، علاوه بر داشتن یک طعم مطلوب، حاوی مواد مغذی زیادی میباشد. یکی از مهمترین آنها، منیزیم میباشد. درهر نصف فنجان از آب انگور خالص، حدودا 10 میلیگرم منیززیم موجود میباشد. منیزیم در کنترل حملات میگرنی نقش بسزایی دارد. خانمها روزانه به میزان 310 الی 320 میلیگرم از منیزیم و آقایان به میزان 400 الی 420 میلیگرم منیزیم نیازمند میباشند. علاوه بر اثرات منیزیم در سردردها، در سلامت قلب، گرفتگیهای عضلانی و متابولیسم بدن و … نیز نقش دارد.
10- آب پرتقال
درحالی که مصرف آب پرتقال در بعضی افراد شروع کنندهی حملات میگرنی است و نباید از آن استفاده کنند، همانند آب انگور، هرنصف فنجان از آب پرتقال حاوی 11 میلیگرم منیزیم میباشد. درهنگام خرید این نوشیدنی، حتی الامکان از آبمیوههای بدون قند استفاده کنید.
11- آب گریپ فروت
استفاده از آب گریپ فروت نیز همانند دومورد قبلی، با داشتن 13 میلیگرم از منیزیم در هر نصف فنجان، میتواند به جلوگیری از حملات سردرد میگرنی شما کمک نماید؛ هرچند اگر داروهای خاصی مصرف میکنید و یا با مصرف گزیپ فروت، سردردهای شما تشدید میشود، از آن استفاده ننمایید.
12- شیر کم چرب
استفاده از شیر کم چرب با داشتن ویتامین B2 یا ریبوفلاوین، میتواند منجر به کاهش دفعات حملهی میگرنی شود. درحقیقت هرفنجان از شیر کم چرب، حاوی نیم میلیگرم از ریبوفلاوین است که تقریبا نصف نیاز روزانهی شما را تامین میکند.
جمع بندی
همانطور که دیدید، استفادهی کافی از مایعات، میتواند به شما در کنترل سردردها یا جلوگیری از شروع آن کمک نماید. توجه به این نکته ضروریست که نباید بدن خودرا در معرض کم آبی و خواب ناکافی قرار دهید، سعی کنید استرس خود را مدیریت کنید و از مصرف الکل خودداری نمایید.
12 Drink Ideas to Help Soothe Headaches and Migraine (healthline.com)
18 Remedies to Get Rid of Headaches Naturally (healthline.com)
Association of drinking water and migraine headache severity – ScienceDirect
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.