مقدار مجاز مصرف نسکافه (کافئین) در بارداری

کافئین محرکی است که انرژی را تقویت میکند و باعث میشود احساس هوشیاری بیشتری داشته باشید. در حالی که کافئین در مجموع برای افراد بیخطر در نظر گرفته میشود، مقامات بهداشتی توصیه میکنند مصرف کافئین را در زمان بارداری محدود کنید. این مقاله به این موضوع میپردازد که چه مقدار کافئین میتوانید با خیال راحت در دوران بارداری مصرف کنید.
فهرست مطالب
آیا مصرف کافئین ایمن است؟
برای بسیاری از افراد، کافئین اثرات مطلوبی بر سطح انرژی، تمرکز و حتی بهبود میگرن دارد. علاوه بر این، برخی از نوشیدنیهای کافئیندار فواید سلامتی دارند. با این حال کافئین میتواند در برخی عوارض جانبی منفی ایجاد کند و ممکن است در دوران بارداری خطراتی ایجاد کند.
مزایای بالقوه مصرف کافئین چیست؟
کافئین سطح انرژی و تمرکز را بهبود میبخشد. تحقیقات نشان میدهد که کافئین مغز و سیستم عصبی مرکزی شما را تحریک میکند که ممکن است به شما کمک کند بیدار بمانید و هوشیاری ذهنی را تقویت کنید. همچنین ممکن است در درمان سردرد زمانی که با مسکنهایی مانند استامینوفن ترکیب شود، موثر باشد. علاوه بر این، برخی از نوشیدنیهای کافئیندار حاوی آنتی اکسیدانها، ترکیبات مفیدی هستند که میتوانند از سلولهای شما در برابر آسیب محافظت کنند، التهاب را کاهش دهند و بیماریهای مزمن را از بین ببرند. چای سبز سرشار از آنتیاکسیدان است، اما سایر چایها و قهوه نیز حاوی مقادیر قابل توجهی هستند.
خطرات بالقوه مصرف کافئین چیست؟
کافئین فواید بالقوه زیادی دارد اما این نگرانی وجود دارد که مصرف آن در دوران بارداری مضر باشد. زنان باردار کافئین را بسیار کندتر متابولیسم میکنند. در واقع حذف کافئین از بدن میتواند 1.5 تا 3.5 برابر بیشتر طول بکشد. کافئین همچنین از جفت عبور میکند و وارد جریان خون نوزاد میشود و این نگرانی را ایجاد میکند که میتواند بر سلامت کودک تأثیر بگذارد.
کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان (ACOG) بیان میکند که مقادیر متوسط کافئین (کمتر از 200 میلیگرم در روز) با افزایش خطر سقط جنین یا زایمان زودرس ارتباطی ندارد. با این حال تحقیقات نشان میدهد که مصرف بیش از 200 میلیگرم در روز ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد.
برخی شواهد نشان میدهد که حتی مصرف کم کافئین ممکن است منجر به وزن کم نوزاد هنگام تولد شود. به عنوان مثال یک مطالعه نشان داد که مصرف کم 50 تا 149 میلیگرم در روز در طول بارداری با 13 درصد بیشتر خطر وزن کم هنگام تولد همراه است.
طبق مطالعه محققان مؤسسه ملی بهداشت، زنان بارداری که به طور متوسط معادل نصف فنجان قهوه در روز کافئین مصرف میکردند، نوزادان کوچکتری نسبت به زنان بارداری داشتند که نوشیدنیهای کافئیندار مصرف نمیکردند. محققان کاهشهای مربوطه را در اندازه و توده لاغر بدن نوزادانی که مادرانشان کمتر از 200 میلیگرم کافئین در روز مصرف میکردند (حدود دو فنجان قهوه) دریافتند که احتمال میرود خطرات را برای جنین افزایش دهد. اندازه کوچکتر تولد میتواند نوزادان را در معرض خطر بیشتری برای چاقی، بیماری قلبی و دیابت در مراحل بعدی زندگی قرار دهد.
نویسندگان داده های بیش از 2000 زن با تنوع نژادی و قومیتی را در 12 سایت بالینی که از هفته 8 تا 13 بارداری ثبت نام کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند. این زنان سیگاری نبودند و قبل از بارداری هیچ مشکلی برای سلامتی نداشتند. از هفته 10 تا 13 بارداری، زنان نمونه خونی را ارائه کردند که بعداً برای کافئین و پاراکسانتین، ترکیبی که هنگام تجزیه کافئین در بدن تولید میشود، تجزیه و تحلیل شد. این زنان همچنین مصرف روزانه نوشیدنیهای کافئیندار (قهوه، چای، نوشابه و نوشیدنیهای انرژیزا) را در زمان ثبتنام و دورهای در طول بارداری گزارش کردند.
در مقایسه با نوزادان متولد شده از زنان بدون مصرف یا حداقل سطح کافئین خون، نوزادان متولد شده از زنانی که بالاترین سطح کافئین خون را در هنگام ثبت نام داشتند، به طور متوسط در هنگام تولد 84 گرم سبکتر و 44 سانتیمتر کوتاهتر با دور سر 0.28 سانتیمتر کوچکتر بودند. بر اساس تخمین خود زنان از نوشیدنیهایی که مینوشیدند، زنانی که حدود ۵۰ میلیگرم کافئین در روز (معادل نصف فنجان قهوه) مصرف میکردند، نوزادانشان ۶۶ گرم سبکتر از نوزادان متولد شده از مصرفکنندگان غیرکافئین بود. به طور مشابه، نوزادان متولد شده از مصرف کنندگان کافئین نیز دور ران آنها 0.32 سانتیمتر کوچکتر بود.
محققان خاطرنشان کردند که اعتقاد بر این است که کافئین باعث انقباض عروق خونی در رحم و جفت میشود که میتواند خونرسانی به جنین را کاهش داده و رشد را مهار کند. به طور مشابه، محققان بر این باورند که کافئین به طور بالقوه میتواند هورمونهای استرس جنین را مختل کند و نوزادان را در معرض خطر افزایش وزن سریع پس از تولد و چاقی، بیماری قلبی و دیابت در آینده قرار دهد. نویسندگان به این نتیجه رسیدند که یافتههای آنها نشان میدهد که حتی مصرف متوسط کافئین ممکن است با کاهش رشد جنین مرتبط باشد.
خطر سقط جنین، وزن کم هنگام تولد و سایر عوارض جانبی ناشی از مصرف بیشتر کافئین در دوران بارداری تا حد زیادی نامشخص است. سایر عوارض جانبی منفی کافئین عبارتند از فشار خون بالا، ضربان قلب سریع، افزایش اضطراب، سرگیجه، بیقراری، درد شکم و اسهال.
توصیههای مهم در دوران بارداری برای شما!
ACOG توصیه میکند در صورت بارداری یا تلاش برای باردار شدن، مصرف کافئین خود را به 200 میلیگرم یا کمتر محدود کنید. بسته به نوع و روش آمادهسازی، این میزان معادل حدود 1-2 فنجان (240-580 میلیلیتر) قهوه یا حدود 2-4 فنجان (240-960 میلیلیتر) چای دمکرده در روز است. در کنار محدود کردن مصرف کافئین، باید موارد زیر را نیز در نظر بگیرید:
آکادمی تغذیه و رژیم غذایی توصیه میکند که در دوران بارداری به طور کامل از نوشیدنیهای انرژیزا اجتناب کنید. علاوه بر کافئین، نوشیدنیهای انرژیزا معمولاً حاوی مقادیر زیادی قند اضافه شده یا شیرینکنندههای مصنوعی هستند که فاقد ارزش غذایی هستند. آنها همچنین حاوی گیاهان مختلفی مانند جینسنگ هستند که برای زنان باردار ناامن تلقی میشوند. سایر گیاهان مورد استفاده در نوشیدنیهای انرژیزا برای ایمنی آنها در دوران بارداری به اندازه کافی مورد مطالعه قرار نگرفتهاند. علاوه بر این، در دوران بارداری باید از برخی دمنوشهای گیاهی از جمله آنهایی که با ریشه کاسنی، ریشه شیرین بیان یا شنبلیله تهیه شدهاند، اجتناب کنید.
دمنوشهای گیاهی زیر در دوران بارداری بیخطر گزارش شده است.
- ریشه زنجبیل
- برگ نعناع
- برگ تمشک قرمز: مصرف خود را به 1 فنجان (240 میلیلیتر) در روز در طول سه ماهه اول محدود کنید.
- بادرنجبویه
نکته!!
مانند هر داروی گیاهی قبل از نوشیدن دمنوشهای گیاهی در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید. در عوض نوشیدنی های بدون کافئین مانند آب، قهوه بدون کافئین و چایهای بدون کافئین بیخطر را در نظر بگیرید.
میزان کافئین نوشیدنیهای محبوب چقدر است؟
قهوه، چای، نوشابه، نوشابههای انرژیزا و سایر نوشیدنیها حاوی مقادیر متفاوتی کافئین هستند.
در اینجا فهرستی از محتوای کافئین در برخی نوشیدنیهای رایج آمده است.
- قهوه: 60 تا 200 میلیگرم در هر وعده 8 اونس (240 میلیلیتر).
- اسپرسو: 30 تا 50 میلیگرم در هر وعده 1 اونس (30 میلیلیتر).
- یربا میت: 65 تا 130 میلیگرم در هر وعده 8 اونس (240 میلیلیتر)
- نوشیدنیهای انرژیزا: 50 تا 160 میلیگرم در هر وعده 8 اونس (240 میلیلیتر).
- چای دمکرده: 20 تا 120 میلیگرم در هر وعده 8 اونس (240 میلیلیتر)
- نوشابه: 30 تا 60 میلیگرم در هر وعده 12 اونس (355 میلی لیتر).
- نوشیدنی کاکائو: 3-32 میلیگرم در هر وعده 8 اونس (240 میلیلیتر).
- شیر شکلات: 2 تا 7 میلیگرم در هر وعده 8 اونس (240 میلیلیتر).
- قهوه بدون کافئین: 2 تا 4 میلیگرم در هر وعده 8 اونس (240 میلیلیتر).
توجه داشته باشید که کافئین در برخی غذاها نیز یافت میشود. به عنوان مثال، شکلات میتواند حاوی 1 تا 35 میلیگرم کافئین در هر اونس (28 گرم) باشد. به طور معمول شکلات تلخ غلظت بیشتری دارد. علاوه بر این داروهای خاصی مانند مسکنها ممکن است حاوی کافئین باشند و اغلب به مکملها مانند قرصهای کاهش وزن و مخلوطهای قبل از تمرین اضافه میشود.
سخن پایانی
کافئین در سراسر جهان به طور گسترده مصرف میشود. نشان داده شده است که سطح انرژی را افزایش میدهد، تمرکز را بهبود میبخشد و حتی سردرد را تسکین میدهد. اگرچه کافئین فوایدی دارد، اما مقامات بهداشتی توصیه میکنند در دوران بارداری مراقب مصرف آن باشید. اکثر متخصصان موافقند که اگر کافئین به 200 میلیگرم یا کمتر در روز محدود شود در دوران بارداری بیخطر است. این معادل 1-2 فنجان (240-580 میلیلیتر) قهوه یا 2-4 فنجان (540-960 میلیلیتر) چای کافئیندار است.
منابع
Moderate daily caffeine intake during pregnancy may lead to smaller birth size

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.