دیر شدن عادت ماهانه تا چند روز طبیعی است؟
تعویق در پریودی ممکن است بسیار برای شما استرسزا باشد؛ خصوصا اگر شما به طور منظم پریود میشوید و به شکل ناگهانی پریودتان به تعویق میافتد و احتمال بارداری دهید. البته بارداری تنها دلیل به تعویقافتادن پریودی شما نمیباشد و دلایل دیگری مثل استرس، تغییرات وزنی ناگهانی، استفاده از داروهای ضد بارداری، انجام حرکات سنگین فیزیکی، تغییرات هورمونی، ابتلا به اختلالات مزمن مثل سندروم تخمدان پلیکیستیک و یا قرارگرفتن در مراحل پیش-یائسگی میباشند. دیرشدن عادت ماهانه ممکن است بین 7 الی 10 روز اتفاق بیفتد. اگر به بارداری شک دارید، 21 روز بعد از رابطه محافظتنشده میتوانید تست بارداری بدهید. در غیر این صورت، اگر به شکل مداوم پریودی نامنظم دارید، میتوانید با استفاده از مکمل آگنومان، هورمونهای خود را تنظیم کنید و پریودیتان را به حالت عادی بازگردانید.
یک سیکل قاعدگی معمولا چقدر طول میکشد؟
بازهی زمانی سیکل قاعدگی میتواند بین 23 تا 35 روز به طول انجامد؛ اما به طور معمول دورهی 28 روزه برای یک سیکل طبیعی در نظر گرفته میشود. عموما تاخیر 7 تا 10 روز در پریودی، اما اگر دورهی شما بیش از 40 الی 45 روز به طور انجامید، به اصطلاح گفتهمیشود پریودی شما از دست رفتهاست.
علل دیر شدن عادت ماهیانه چیست؟
1- استرس
درواقع استرس میتواند پریودی شما را جلو یا عقب بیندازد. بعضی از شما ممکن است پریودی سنگینتر و با درد بیشتری را به هنگام استرس تجربه کنید. درواقع استرس میتواند بر شدت علائم شما بیفزاید. سعی کنید با انجام ورزشهای هوازی، خواب کافی و کمکگرفتن از روانشناسان و روانپزشکان، از استرس دوری نمایید.
2- تغییرات وزنی
براساس مطالعات مختلف، مشخص شد خانمهایی که به چاقی مبتلا هستند، بیشتر احتمال تغییر در سیکل پریودی خود را تجربه میکنند. همچنین اختلال آنورکسیا یا بیاشتهایی، یکی دیگر از عواملی است که میتواند بر کاهش وزن اثرگذار باشد و در پی آن، تعادل بین هورمونهای FSH و LH از بین برود. به گفته انجمن ملی اختلالات تغذیهای، یکی از علائم ابتلا به اختلال بیاشتهایی، تعویق یا از دسترفتن نظم در پریودی است.
3- ابتلا به اختلالات هورمونی
در اصل شاید تصور کنید تنها هورمونهای جنسی در تنظیم سیکل پریودیتان اثرگذارند اما در حقیقت هورمونهای دیگر هم در تنظیم چرخه نقش دارند. برای مثال هورمون تیروئید و پرولاکتین (تنظیمکننده تولید شیر در دوران بارداری و شیردهی) در تنظیم طول چرخه اثرگذارند. براساس یک مطالعه مشخص شد بیشتر از نصف خانمهایی که دچار هایپرتیروئید یا پرکاری تیروئید هستند، اختلالات سیکل پریودی و فقدان پریودی را تجربه میکنند. از طرفی خانمهایی که کمکاری تیروئید را تجربه میکنند، خونریزیهای مکرر را تجربه میکنند. همچنین افزایش میزان هورمون پرولاکتین، با افزایش احتمال تاخیر یا فقدان در پریودی همراه است.
4- ابتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS)
سندروم تخمدان پلیکیستیک، از جمله اختلالاتی میباشد که در اثر عدمتعادل هورمونهای تولیدمثلی ایجاد میشود. در نتیجه، پریود شما ممکن است:
- سبکتر یا سنگینتر از حالت معمول تجربه شود.
- در زمانهای غیرمعمول رخ دهد.
- اصلا رخ ندهد.
سایر علائم نشاندهندهی ابتلا به سندروم تخمدان پلیکیستیک عبارتند از:
- افزایش موهای زائد صورت و بدن
- ایجاد آکنهی پوستی
- تیرگی پوست که بیشتر در گردن، کشالهی ران و زیر سینه رخ میدهد
- افزایش وزن و افزایش سطح انسولین
- نازکشدن موها
- نازایی
5- مصرف داروهای هورمونی ضدبارداری
مصرف داروهای هورمونی ضدبارداری، خصوصا در اوایل مصرف یا هنگام قطع آن، میتواند منجر به تغییرات سیکل قاعدگی و اختلال در زمان پریودی شما شود. استفاده از سایر روشهای ضدبارداری مثل ایمپلنتها، واکسن و استفاده از دستگاه داخل رحمی آی یو دی (IUD)، میتواند پریود شما را به طور کامل مختل کند. یکی از نکات مهم آن است که اگر شما رابطه محافظتنشده داشتید، 72 ساعت زمان دارید تا از داروهای اورژانسی استفاده کنید. در این هنگام با احتمال خیلی زیادی ممکن است پریود شما در زمان خودش اتفاق نیفتد و تا 7 روز نیز به تاخیر بیفتد. اما اگر بیش از آن به تاخیر افتاد، 21 روز بعد از رابطه میتوانید تست بارداری بدهید.
6- قرارگرفتن در دورهی پیش-یائسگی
پیش-یائسگی زمانی میباشد که در انتها به یائسگی شما میرسد. این حالت عموما بین سنین 45 تا 58 سالگی در خانمها رخ میدهد (میانگین 51 سال). در بسیاری از خانمها، این عقبافتادن پریودی اولین علامت پیش-یائسگی میباشد. این تغییرات ممکن است در بعضی خانمها به شکل یک دورهی یک ماهه قطع پریودی و سه ماه پریودی منظم تجربه شود یا به طور متوالی 3 ماه پریودی رخ ندهد و سپس یک قاعدگی سنگینتر یا سبکتر از دفعات معمول رخ دهد. زمانی که برای 12 ماه پریودی رخ ندهد، شما یائسه شدهاید.
7- ابتلا به آمنوره (قطع پریودی)
آمنوره اختلالی میباشد که در طی آن برای مدت 6 ماه یا بیشتر، پریود شما متوقف شود. در دوران بارداری این مورد طبیعی است اما در شرایطی، ممکن است به دلایل زیر رخ دهد:
- ایجاد مشکلی که بر سیستم هورمونی شما اثرگذاشته است.
- تومورها از جمله تورموهای هیپوفیزی و تخمدان
- ابتلا به اختلالات ارثی مثل سندروم کوشینگ
درمان آمنوره بر اساس تشخیص علت آن، متفاوت میباشد.
8- ابتلا به اختلالات مزمن
در بعضی شرایط، مثل ابتلا به اختلالات سلیاک و دیابت، ممکن است مشکلاتی در سیکل قاعدگی خانمها ایجاد شود. سلیاک یک اختلال خودایمنی میباشد که بر سیستم گوارشی شما اثر میگذارد. بیمارانی که به سلیاک مبتلا هستند، با مصرف گلوتن، حملهای به دیوارهی رودهی کوچک تجربه خواهند کرد. در این شرایط، فرد با سوءتغذیه و اختلال در جذب مواد غذایی مواجه خواهد شد که با ایجاد اختلال در میزان هورمونها و سیکل قاعدگی همراه میشود. خانمهای مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 نیز در شرایطی که سطح قند خونشان مدیریت نشود، ممکن است در موارد نادری اختلال و قطع پریودی را تجربه کنند.
9- بارداری
بارداری محتملترین علت تاخیر و فقدان پریودی در شماست. اگر شما تاخیر در پریودی را تجربه میکنید، حتی اگر از داروهای ضدبارداری استفاده کردهاید، هیچوقت احتمال بارداری را پشت گوش نیندازید. موارد بسیاری با وجود استفاده از داروهای اورژانسی، بارداری برایشان رخ داده است. بهترین زمان برای انجام تست بارداری، سه هفته بعد از رابطه محافظتنشده میباشد. اگر زودتر از آن تست بگیرید، ممکن است به شکل کاذب منفی باشد.
جمعبندی
همانطور که گفتم، تاخیر در پریودی برای هر خانمی ممکن است رخ دهد. این تاخیر در بازهی زمانی 7 تا 10 روز طبیعی است اما در صورت بیشترشدن این تاخیر در سیکل پریودی (بیش از 40 الی 45 روز)، بهتر است آن را بررسی کنید. از جمله عواملی که در به تاخیرافتادن پریودی اثرگذارند، بارداری، استرس، تغییرات ناگهانی وزن، بارداری، مشکلات تیروئیدی، مصرف داروهای هورمونی ضدبارداری و … میباشند. با بررسی موارد گفتهشده، میتوانید علت تاخیر در پریودی خود را بیابید و آن را تنظیم و درمان نمایید.
درصورتی که نامنظمی پریودی شما به علت تغییرات هورمونی و عدم تعادل آنهاست، مکمل آگنومان که حاوی 400 میلیگرم عصاره میوه گیاه پنجانگشت است، میتواند در تنظیم هورمونهای شما، بهبود دردهای پریودی، کاهش خونریزیهای شدید و کاهش درد سینه موثر باشد. شما میتوانبد روزانه بین 1 الی 4 کپسول برای 2 یا 3 دوره پریودی از این مکمل استفاده کنید. همچنین این مکمل به شکل اختصاصی برای القای تخمکگذاری در خانمها موثر است.
منابع
Amenorrhea – StatPearls – NCBI Bookshelf (nih.gov)
Missed or late periods – NHS (www.nhs.uk)
مطالب زیر را حتما بخوانید:
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.
- چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
- چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
- چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
من ماه پیش قرص اورژانسی خوردم و پریودم نامنظم شد. این ماه هم ازتاریخ پریود شدنم ۴روز گذشته .ایا هنوز اثر اون قرص در بدنمه که نشدم؟
سلام وقت بخیر. بله مصرف قرص های اورژانسی میتواند دو یا سه دوره پریود شما را نامنظم کند.
سلام وقت بخیرمن پریودیم منظم بوده ودوماه پریودیم درحددوروزبوده وازتاریخ پریودیم این برج 13روزگذشته جواب ازمایش خونمم منفی بوده ممکنه راهنمایی کنید دلیلش چی میتونه باشه
سلام وقت بخیر. عوامل مختلفی مثل استرس، ورزش سنگین، کیست تخمدان و PCOS یا تغییرات هورمونی ممکنه باعثش بشه. باید با مشورت پزشک زنان، آزمایشهای لازم رو بدهید.