شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

در هنگام سکته مغزی چه باید کرد؟

دسته بندی :مغز و اعصاب, مکمل و ویتامین ۶ مرداد ۱۴۰۳ دکتر فاطمه موسوی 839 مشاهده
در هنگام سکته مغزی چه باید کرد؟

مراقبت‌های فوری پزشکی می‌توانند به کاهش خطر ناتوانی پس از سکته مغزی کمک کنند. توصیه می‌کنم تلاش کنید به جای رانندگی شخصی و بردن فرد به بیمارستان، با آمبولانس تماس بگیرید، زیرا این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا مراقبت‌های اورژانسی اولیه را در راه بیمارستان دریافت کند. پس از تماس با اورژانس، می‌توانید فرد را در موقعیت ایمن قرار دهید و در صورت نیاز تا رسیدن اورژانس کمک‌های اولیه را انجام دهید.

مقدمه

هنگام مشکوک شدن به سکته مغزی، بسیار مهم است که با حداکثر سرعت تصمیم گرفته و عمل کنید. در درجه اول لازم است علائم و نشانه‌های سکته مغزی را بشناسید تا در صورت مشاهده این علائم در خودتان یا اطرافیان بتوانید سریعا اقدامات اولیه را انجام دهید. در این مقاله تمام اقدامات لازم برای تشخیص اولیه و کمک‌های اولیه حین سکته مغزی را به شما معرفی می‌کنم. با من همراه باشید.

علائم اصلی سکته مغزی

علائمی که می‌توانند مطرح کننده سکته مغزی باشند عبارتند از:

1- عدم تقارن صورت

از فرد بخواهید لبخند بزند. به دنبال عدم تقارن باشید. در سکته مغزی یک طرف صورت ممکن است دچار افتادگی یا بی حسی شود. ممکن است فرد نتواند ماهیچه‌های یک طرف صورت خود را کنترل کند که این امر باعث افتادگی یک طرفه گوشه لب یا پلک خواهد شد.

2- ضعف در اندام‌ها

از فرد بخواهید هر دو دست خود را بالا بیاورد. ببینید آیا یکی از دست‌ها به سمت پایین حرکت می‌کند یا برای بلند کردن یکی از دست‌ها مجبور است تلاش بیشتری کند یا نه. ضعف یا بی حسی در یکی از اندام‌ها یک علامت شایع است که می‌تواند نشان دهنده فلج احتمالی عضلانی ناشی از سکته مغزی باشد.

3- مشکل در گفتار

از فرد بخواهید یک عبارت ساده مانند “آسمان آبی است” را تکرار کند. به گفتار نامفهوم، نامرتب یا مشکل در صحبت کردن دقت کنید. فردی که دچار سکته مغزی شده است ممکن است نتواند کلمات را به درستی بیان کند.

در صورت مشاهده هر یک از این علائم، بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید. به زمانی که علائم برای اولین بار ظاهر شدند توجه کنید، زیرا این اطلاعات برای انتخاب گزینه درمانی مناسب بسیار مهم است.

4- سایر علائم احتمالی

در حالی که ۳ علامت ذکر شده در عنوان قبلی شایع‌ترین علائم سکته مغزی به شمار می‌روند، اما مهم است که از علائم دیگر نیز آگاه باشید! سایر علائم سکته مغزی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • مشکل ناگهانی در درک گفتار
  • بی حسی یا ضعف ناگهانی در پا
  • مشکل دید ناگهانی در یک یا هر دو چشم
  • بی اختیاری ادرار و مدفوع
  • تهوع و استفراغ
  • مشکلات ناگهانی در راه رفتن، سرگیجه، از دست دادن تعادل
  • سردرد شدید ناگهانی بدون علت شناخته شده

حتی اگر فردی فقط یک یا دو مورد از این علائم را داشته باشد یا علائم او خفیف به نظر برسد، بهتر است فوراً مراقبت‌های پزشکی اورژانسی را دریافت کنید. هر گونه تأخیر می‌تواند بر نوع درمانی که پزشکان برای سکته مغزی ارائه می‌کنند تأثیر بگذارد و خطر ناتوانی دائمی را افزایش دهد.

اقدامات اولیه در سکته مغزی

در صورت مشاهده هر یک از علائمی که شما را به بروز سکته مغزی مشکوک کند، لازم است در اسرع وقت و فورا اقدامات زیر را انجام دهید :

  1. فورا با ۱۱۵ تماس بگیرید: درمان‌های سکته مغزی زمانی موثرتر هستند که به سرعت انجام شوند. مداخله فوری پزشکی برای به حداقل رساندن آسیب مغزی حیاتی است.
  2. آرام بمانید و به فرد اطمینان خاطر دهید: آرام نگه داشتن فرد می‌تواند به مدیریت موثرتر موقعیت کمک کند.
  3. به زمان توجه کنید: زمان شروع علائم را ثبت کنید. این اطلاعات به پزشکان کمک می‌کند تا بهترین رویکرد درمانی را انتخاب کنند.
  4. از ایمنی فرد اطمینان حاصل کنید: مطمئن شوید که فرد در موقعیت امنی قرار دارد. اگر هوشیار است به او کمک کنید در حالی که سرش کمی بالاتر است، به پهلو دراز بکشد. به فرد چیزی برای خوردن یا نوشیدن ندهید زیرا ممکن است در بلع مشکل داشته باشد که خطر خفگی را افزایش می‌دهد.
  5. بررسی کنید که آیا فرد نفس می‌کشد یا خیر: اگر نفس نمی‌کشد یا نبض ندارد، هر چه سریع‌تر اقدامات احیا یا CPR را انجام دهید. اگر در تنفس مشکل دارد، لباس‌های تنگ مانند کراوات یا روسری فرد را باز کنید.
  6. بررسی کنید که آیا فرد خونریزی دارد یا خیر: اگر فرد در اثر افتادن خونریزی دارد، با پارچه تمیز به زخم فشار وارد کنید تا جلوی خونریزی را بگیرید.
  7. وضعیت فرد را به دقت تحت نظر بگیرید: آماده باشید تا علائم و زمان شروع آن‌ها را به اپراتور اورژانس بگویید. در صورت افتادن یا ضربه به سر فرد حتماً این موضوع  را ذکر کنید. وضعیت فرد را تا رسیدن نیروهای اورژانس تحت نظر بگیرید و به هر گونه تغییر در وضعیت فرد دقت کنید.

ملاحظات مهم

به این دو نکته مهم دقت کنید:

  • سعی نکنید خودتان فرد را به بیمارستان برسانید. به جای اینکار با ۱۱۵ تماس بگیرید. امدادگران می‌توانند درمان را در راه رسیدن به بیمارستان آغاز کنند که می‌تواند زمان طلایی نجات بیمار را حفظ کند.
  • هیچ دارویی را به صورت خودسرانه مصرف نکنید مگر اینکه توسط متخصصان پزشکی تجویز شود. به عنوان مثال، آسپرین اگر سکته مغزی به دلیل خونریزی باشد می‌تواند وضعیت را بدتر کند.

اقدامات پس از رسیدن ۱۱۵

تمام جزئیات مربوطه را با ماموران اورژانس، از جمله زمان شروع علائم، هرگونه سابقه پزشکی و علائم مشاهده شده به اشتراک بگذارید. هر دستورالعملی را که تیم پزشکی اورژانس برای کمک به مراقبت از فرد ارائه می‌دهد، به دقت دنبال کرده و انجام دهید.

جمع بندی

با شناخت علائم سکته مغزی و اقدام سریع، می‌توانید به کاهش احتمال آسیب طولانی مدت کمک کرده و شانس بهبودی را برای فرد افزایش دهید. توصیه می‌کنم از مکمل کالمگ برای پیشگیری از سکته مغزی و همچنین ریکاوری بهتر بعد از سکته مغزی استفاده کنید. مکمل کالمگ حاوی دو عنصر پتاسیم و منیزیم به شکل سیترات (با جذب بالا) در یک کپسول می‌باشد.

کالمگ سیترات | مکمل حاوی پتاسیم و منیزیم به شکل سیترات

خرید

این مکمل اثر مهمی در پیشگیری از ابتلا به سکته مغزی دارد. به‌ نظر می‌رسد این اثر به دلیل تنظیم فشار خون، جلوگیری از اختلال در عملکرد سلول‌های اندوتلیال و جلوگیری از تشکیل رادیکال‌های آزاد است. منیزیم و پتاسیم همچنین نقش مهمی در عملکرد عضلات، خلق و خو و راحتی عروق جمجمه ایفا می‌کنند.

شما می‌توانید روزانه ۱ الی ۲ کپسول کالمگ به همراه وعده غذا (یک عدد همراه هر وعده) میل نمایید.

منابع

First Aid for Stroke

What should you do if someone has a stroke?

دکتر فاطمه موسوی
دکتر فاطمه موسوی

من فاطمه موسوی هستم، یک پزشک عمومی عضو بنیاد ملی نخبگان و استعداد درخشان دانشگاه علوم پزشکی ایران. در شرکت و وب سایت سمانیک، به صورت تخصصی، علمی و تجربی محتواهای پزشکی تولید می‌کنم. تمرکزم بر ارائه محتواهای با کیفیت به صورت علمی است و از روش‌های پژوهشی مدرن و منابع معتبر حین نوشتن محتوا استفاده می‌کنم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
سراب‌پور Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +