شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

درد سینه در دوران قاعدگی

درد سینه در دوران قاعدگی

تورم و حساسیت پستان‌ها در دوران قاعدگی معمولاً از سندرم پیش از قاعدگی (PMS) ناشی می‌شود. ممکن است قبل از پریود، متوجه توده‌های بزرگ و غیرسرطانی در سینه‌های خود شوید. این توده‌ها معمولا با فشار دادن زیر دست شما حرکت می‌کنند و معمولاً پس از پایان دوره قاعدگی کوچک و یا ناپدید می‌شوند.

درد سینه مربوط به PMS در افراد مختلف از نظر شدت متفاوت است. علائم، اغلب درست قبل از شروع قاعدگی به اوج خود می‌رسند، سپس در طول دوره قاعدگی یا بلافاصله پس از آن محو می‌شوند. اغلب اوقات، علائم برای فرد آزاردهنده هستند اما یک نگرانی جدی پزشکی به حساب نمی‌آیند. با این وجود، هر زمان که نگران تغییرات در سینه خود هستید، با پزشک خود مشورت کنید.

حساسیت و تورم سینه قبل از قاعدگی اغلب با مراقبت‌های خانگی و در صورت لزوم مصرف دارو کنترل می‌شود. اگر تغییرات سبک زندگی و داروها به شما کمک نکرد تا احساس بهتری داشته باشید، وضعیت خود را با پزشک در میان بگذارید. در این مقاله به بررسی علل، علائم و روش‌های درمان درد سینه در دوران قاعدگی پرداخته‌ام. با من همراه باشید.

در جدول زیر خلاصه‌ای از مطالبی که در این مقاله مطرح خواهد شد را مشاهده می‌کنید.

درد سینه در دوران قاعدگی

علت نوسانات هورمونی
علائم حساسیت، سفتی و درد مبهم در هر دو سینه
درمان دارویی کپسول آگنومان

ناپروکسن یا ایبوپروفن

قرص‌های ضد بارداری

مکمل منیزیم و ویتامین E

درمان خانگی ورزش

استفاده از سوتین ورزشی

کاهش مصرف الکل، کافئین، چربی و نمک

استفاده از مواد غذایی مانند بادام زمینی، اسفناج، فندق، روغن ذرت و زیتون، هویج، موز، سبوس جو دوسر، آووکادو و برنج قهوه‌ای

علت درد پستان در دوران قاعدگی

نوسانات هورمونی، عامل اصلی ایجاد تورم و حساسیت پستان‌ها در دوران قاعدگی است. هورمون‌های شما در طول یک چرخه قاعدگی طبیعی، افزایش و کاهش می‌یابند. زمان دقیق تغییرات هورمونی برای هر زن متفاوت است.

استروژن باعث بزرگ شدن مجاری پستان می‌شود. تولید پروژسترون باعث تورم غدد شیری می‌شود. هر دوی این رویدادها می توانند باعث درد سینه شما شوند. استروژن و پروژسترون هر دو در نیمه دوم چرخه قاعدگی- روزهای ۱۴ تا ۲۸ در یک چرخه ۲۸ روزه معمولی افزایش می‌یابند. استروژن در اواسط چرخه به اوج خود میرسد، در حالی که سطح پروژسترون در طول هفته قبل از قاعدگی افزایش می‌یابد.

داروهایی که حاوی استروژن هستند نیز میتوانند باعث تغییرات در بافت پستان مانند حساسیت، تورم و درد مبهم شوند.

درد سینه در دوران قاعدگی

علائم درد پستان در دوران قاعدگی

حساسیت و سنگینی در هر دو سینه از علائم اصلی درد و تورم قبل از قاعدگی است. درد مبهم در سینه‌ها نیز می‌تواند برای برخی از زنان مشکل ساز باشد. همچنین بافت سینه شما ممکن است در لمس متراکم یا سفت‌تر از معمول احساس شود.

علائم معمولا یک هفته قبل از قاعدگی ظاهر شده و تقریباً بلافاصله با شروع خونریزی قاعدگی ناپدید میشوند. بیشتر زنان درد شدیدی را تجربه نمی‌کنند.

درمان درد سینه در دوران قاعدگی

درمان درد سینه در دوران قاعدگی به دو بخش درمان دارویی و درمان‌های خانگی تقسیم می‌شود. در ادامه به بررسی هر دو بخش می‌پردازم.

1- درمان دارویی

  • درد پستان مرتبط با قاعدگی را می‌توان به طور موثر با داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن و ناپروکسن درمان کرد. این داروها همچنین می‌توانند گرفتگی و دردهای شکمی ناشی از PMS را نیز تسکین دهند.
  • استفاده از قرص‌های ضد بارداری خوراکی نیز می‌تواند علائم و درد سینه مرتبط با قاعدگی را آرام کند. برای مصرف این داروها لازم است با پزشک خود مشورت کنید.
  • روش دیگر برای بهبود درد سینه مرتبط با قاعدگی، مصرف کپسول آگنومان است. هر کپسول آگنومان حاوی ۴۰۰ میلی گرم عصاره میوه گیاه پنج انگشت است که در میان محصولات حاوی این گیاه، دوز بالایی به شمار می‌رود. آگنومان با ایجاد تعادل میان هورمون‌های جنسی، درمانی موثر برای تسکین علائم سندروم پیش از قاعدگی (PMS) نظیر حساس شدن و درد سینه‌ها، اضطراب و افسردگی، بی‌قراری، پرخاشگری، نوسانات خلقی، افزایش اشتها، میل به خوردن شیرینی‌جات، نفخ، خستگی و… است.
    آگنومان
  • برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی نیز ممکن است به تسکین درد سینه و علائم PMS کمک کنند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف روزانه ۴۰۰ واحد ویتامین E و ۴۰۰ میلی گرم منیزیم برای کمک به کاهش علائم PMS مفید است.
مکمل غذایی منیزیم سیترات بیومگنلیت

مکمل غذایی منیزیم سیترات بیومگنلیت

2- روش‌های خانگی

  • تغییر در سبک زندگی نیز می‌تواند به مدیریت تورم و حساسیت پستان در دوره قاعدگی و پیش از آن کمک کند. زمانی که علائم در بدترین حالت خود هستند از یک سوتین ورزشی استفاده کنید. ممکن است برای شما بهتر باشد که سوتین ورزشی را در شب نیز بپوشید تا در هنگام خواب حمایت بیشتری از سینه‌ها ایجاد کند.
  • رژیم غذایی می‌تواند در درد سینه نقش داشته باشد. کافئین، الکل و غذاهایی که چربی و نمک بالایی دارند می‌توانند ناراحتی و درد سینه را افزایش دهند. کاهش یا حذف این مواد از رژیم غذایی در یک یا دو هفته قبل از پریود ممکن است به مدیریت یا پیشگیری از علائم کمک کند.
  • از مواد غذایی مانند بادام زمینی، اسفناج، فندق، روغن ذرت و زیتون، هویج، موز، سبوس جو دوسر، آووکادو و برنج قهوه‌ای استفاده کنید.
  • ورزش نیز می‌تواند درد سینه، گرفتگی و خستگی مرتبط با PMS را بهبود بخشد.

درد سینه در دوران قاعدگی

چه زمانی لازم است به پزشک مراجعه کنید؟

تغییرات ناگهانی یا نگران کننده پستان را باید با پزشک خود در میان بگذارید. در حالی که اکثر دردها و تورم‌های سینه قبل از قاعدگی بی خطر هستند، در برخی موارد این علائم می‌توانند نشانه‌ای هشدار دهنده از ابتلا به عفونت یا سایر مشکلات و بیماری‌ها باشند. اگر متوجه علائم زیر شدید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید:

  • توده‌های جدید یا در حال تغییر پستان
  • ترشح از نوک پستان، به خصوص اگر ترشحات قهوه‌ای یا خونی باشد.
  • درد شدید سینه که در خوابیدن یا انجام کارهای روزانه اختلال ایجاد می‌کند.
  • توده‌های یک طرفه یا توده‌هایی که فقط در یک سینه ایجاد شده‌اند.

به این نکته توجه داشته باشید که خودآزمایی پستان‌ها می‌تواند به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییر در بافت پستان کمک کند. با توجه به گفته انجمن سرطان آمریکا (ACS)، زنان از سن ۲۰ سالگی باید یک بار در ماه، معمولاً پس از دوره ماهانه یعنی زمانی که تورم و حساسیت به لمس کمتر است، خودآزمایی پستان را انجام دهند. انجام ماموگرافی بعد از ۴۵ سالگی توصیه می‌شود و ممکن است در برخی افراد حتی زودتر در نظر گرفته شود.

منبع

Premenstrual Breast Swelling and Tenderness

دکتر فاطمه موسوی
دکتر فاطمه موسوی

من فاطمه موسوی هستم، یک پزشک عمومی عضو بنیاد ملی نخبگان و استعداد درخشان دانشگاه علوم پزشکی ایران. در شرکت و وب سایت سمانیک، به صورت تخصصی، علمی و تجربی محتواهای پزشکی تولید می‌کنم. تمرکزم بر ارائه محتواهای با کیفیت به صورت علمی است و از روش‌های پژوهشی مدرن و منابع معتبر حین نوشتن محتوا استفاده می‌کنم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
سراب‌پور Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +