شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

داروی حل کننده سنگ کلیه

دسته بندی :کلیه و مجاری ادراری, مکمل و ویتامین ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ دکتر مهناز سدید 2278 مشاهده
داروی حل کننده سنگ کلیه

سنگ‌های کلیه یکی از مشکلات شایع دستگاه ادراری هستند که می‌توانند باعث درد شدید و مشکلات جدی شوند. این سنگ‌ها از مواد معدنی و نمک‌هایی که در ادرار حل نمی‌شوند تشکیل می‌شوند. درمان سنگ‌های کلیه بسته به اندازه، نوع و موقعیت سنگ متفاوت است. بهترین مکمل برای جلوگیری از ایجاد سنگ کلیه و مثانه و کمک به دفع آن، کالمگ می‌باشد. کالمگ مکملی حاوی پتاسیم و منیزیم در فرم سیترات است و شما می‌توانید هر 12 ساعت، 2 کپسول را با آب فراوان مصرف نمایید. همچنین این مکمل در تنظیم فشار خون شما و بهبود عملکرد عصبی و عضلانی نیز موثر است. در این مقاله به بررسی داروهای حل کننده سنگ کلیه و روش‌های پیشگیری از تشکیل سنگ‌های جدید می‌پردازیم.

انواع سنگ‌های کلیه

سنگ‌های کلیه به چندین نوع مختلف تقسیم می‌شوند:

  1. سنگ‌های کلسیمی: شایع‌ترین نوع سنگ‌های کلیه هستند که معمولاً از کلسیم اکسالات تشکیل می‌شوند. این سنگ‌ها به دلیل مصرف بالای اکسالات (موجود در برخی مواد غذایی مانند اسفناج و چای)، مصرف زیاد کلسیم، و یا مشکلات متابولیکی ایجاد می‌شوند.
  2. سنگ‌های اسید اوریکی: در افرادی که میزان اسید اوریک بالایی دارند، این نوع سنگ‌ها تشکیل می‌شود. این نوع سنگ‌ها معمولاً در اثر مصرف زیاد پروتئین‌های حیوانی و یا مشکلات ژنتیکی ایجاد می‌شوند.
  3. سنگ‌های استروویتی (عفونی): این نوع سنگ‌ها معمولاً به دلیل عفونت‌های دستگاه ادراری تشکیل می‌شوند و اغلب در زنان شایع‌تر هستند. سنگ‌های استروویتی می‌توانند به سرعت رشد کنند و باعث مشکلات جدی در دستگاه ادراری شوند.
  4. سنگ‌های سیستینی: نادرترین نوع سنگ‌ها که به دلیل اختلالات ژنتیکی خاصی ایجاد می‌شوند. این نوع سنگ‌ها معمولاً به درمان‌های متعارف پاسخ نمی‌دهند و نیاز به مراقبت‌های خاص دارند.

داروی حل کننده سنگ کلیه

داروهای حل کننده سنگ کلیه

1. کپسول کالمگ

کالمگ مکملی حاوی پتاسیم و منیزیم در فرم سیترات است. این مکمل در جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه و مثانه و کمک به دفع آن نقش دارد. توصیه می‌کنم روزانه 4 کپسول کالمگ (هر 12 ساعت 2 کپسول) با آب فراوان مصرف نمایید تا روند دفع سنگ را تسریع کنید و اگر سنگ به تازگی دفع شده و یا ریسک ابتلای مجدد آن در شما وجود دارد، از آن جلوگیری کند.

کالمگ سیترات | مکمل حاوی پتاسیم و منیزیم به شکل سیترات

خرید

2. آلفا بلاکرها

آلفا بلاکرها مانند تامسولوسین (Tamsulosin) معمولاً برای کمک به دفع سنگ‌های کوچک تا متوسط تجویز می‌شوند. این داروها با شل کردن عضلات حالب (لوله‌ای که ادرار را از کلیه به مثانه می‌برد) به عبور راحت‌تر سنگ کمک می‌کنند. مطالعات نشان داده‌اند که آلفا بلاکرها می‌توانند زمان دفع سنگ را کاهش دهند و نیاز به مداخله جراحی را کم کنند.

3. مسکن‌ها

درد ناشی از سنگ‌های کلیه می‌تواند بسیار شدید باشد. برای کاهش درد می‌توان از مسکن‌هایی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن یا استامینوفن استفاده کرد. این داروها به کاهش التهاب و درد کمک می‌کنند. در مواردی که درد بسیار شدید است، پزشک ممکن است داروهای مخدر (اپیوئیدها) را تجویز کند.

4. آلوپورینول (Allopurinol)

آلوپورینول برای کاهش سطح اسید اوریک در بدن تجویز می‌شود و به جلوگیری از تشکیل سنگ‌های اسید اوریکی کمک می‌کند. این دارو معمولاً به افرادی که دارای سابقه سنگ‌های اسید اوریکی هستند، تجویز می‌شود. آلوپورینول با کاهش تولید اسید اوریک در بدن، به کاهش خطر تشکیل سنگ‌های جدید کمک می‌کند.

5. سیترات پتاسیم

سیترات پتاسیم به قلیایی کردن ادرار و جلوگیری از تشکیل سنگ‌های کلسیمی و اسید اوریکی کمک می‌کند. این دارو به خصوص برای افرادی که ادرار آنها اسیدی است مفید است. سیترات پتاسیم می‌تواند با افزایش سطح سیترات در ادرار، به جلوگیری از تشکیل کریستال‌های کلسیم کمک کند.

6. دیورتیک‌های تیازیدی

دیورتیک‌های تیازیدی مانند هیدروکلروتیازید می‌توانند میزان کلسیم در ادرار را کاهش دهند و به پیشگیری از تشکیل سنگ‌های کلسیمی کمک کنند. این داروها باعث کاهش بازجذب کلسیم در کلیه‌ها می‌شوند و بنابراین مقدار کلسیم دفع شده از طریق ادرار را کم می‌کنند.

7. مهارکننده‌های آنزیم اوریاز

در مواردی که سنگ‌های کلیه ناشی از عفونت‌های باکتریایی باشد، مهارکننده‌های آنزیم اوریاز مانند استامیدینول (Acetohydroxamic Acid) ممکن است تجویز شوند. این داروها با مهار کردن آنزیم اوریاز، به کاهش تشکیل سنگ‌های استروویتی کمک می‌کنند.

داروی حل کننده سنگ کلیه

روش‌های پیشگیری سنگ کلیه

1. افزایش مصرف مایعات

یکی از مهم‌ترین روش‌های پیشگیری از سنگ‌های کلیه، افزایش مصرف مایعات به ویژه آب است. مصرف مایعات کافی باعث می‌شود ادرار رقیق‌تر شده و مواد معدنی و نمک‌ها نتوانند به راحتی کریستالیزه شوند. هدف باید تولید حداقل 2 تا 2.5 لیتر ادرار در روز باشد. آب لیمو و آب نارنج نیز می‌توانند مفید باشند، زیرا حاوی سیترات هستند که به جلوگیری از تشکیل سنگ کمک می‌کند.

2. رژیم غذایی مناسب

  • کاهش مصرف نمک: نمک زیاد می‌تواند باعث افزایش کلسیم در ادرار شود که یکی از عوامل تشکیل سنگ‌های کلسیمی است. محدود کردن مصرف نمک به کمتر از 2300 میلی‌گرم در روز می‌تواند مفید باشد.
  • کاهش مصرف پروتئین‌های حیوانی: مصرف زیاد پروتئین‌های حیوانی می‌تواند میزان اسید اوریک را افزایش دهد. کاهش مصرف گوشت قرمز، ماهی و ماکیان می‌تواند به پیشگیری از سنگ‌های اسید اوریکی کمک کند.
  • مصرف متعادل کلسیم: مصرف کلسیم به اندازه کافی (نه زیاد و نه کم) می‌تواند به جلوگیری از تشکیل سنگ‌های کلسیمی کمک کند. کلسیم باید از منابع غذایی مانند لبنیات به دست آید و نه از مکمل‌ها، مگر اینکه توسط پزشک تجویز شود.
  • افزایش مصرف مواد غذایی حاوی اکسالات کم: کاهش مصرف مواد غذایی حاوی اکسالات مانند اسفناج، ریواس، چای، و شکلات می‌تواند به پیشگیری از سنگ‌های اکسالات کلسیمی کمک کند.
  • مصرف پتاسیم و منیزیم به میزان کافی: بهترین مکملی که حاوی پتاسیم و منیزیم در فرم سیترات برای پیشگیری و دفع سنگ‌ کلیه و مجاری ادراری در ایران موجود است، کالمگ می‌باشد. شما می‌بایست روزانه 4 کپسول (هر 12 ساعت 2 کپسول) کالمگ را با آب فراوان مصرف نمایید.

3. مکمل‌های غذایی

در برخی موارد، پزشک ممکن است مکمل‌های غذایی مانند سیترات پتاسیم یا ویتامین B6 را برای پیشگیری از سنگ‌های کلیه تجویز کند. این مکمل‌ها می‌توانند به تعادل مواد معدنی در ادرار کمک کنند و خطر تشکیل سنگ‌ها را کاهش دهند.

4. درمان عفونت‌های ادراری

عفونت‌های ادراری می‌توانند باعث تشکیل سنگ‌های استروویتی شوند. درمان به موقع و کامل عفونت‌های ادراری می‌تواند از تشکیل این نوع سنگ‌ها جلوگیری کند. استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها به تجویز پزشک برای درمان عفونت‌های باکتریایی و پیگیری مداوم وضعیت ادراری از طریق آزمایش‌های منظم می‌تواند مؤثر باشد.

5. کنترل وزن

اضافه وزن و چاقی می‌تواند خطر تشکیل سنگ‌های کلیه را افزایش دهد. کاهش وزن و حفظ وزن در محدوده‌ی سالم می‌تواند به کاهش خطر سنگ‌های کلیه کمک کند. ورزش منظم و تغذیه‌ی سالم نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کنند.

6. مصرف متعادل ویتامین‌ها

مصرف بیش از حد ویتامین C و ویتامین D می‌تواند خطر تشکیل سنگ‌های کلیه را افزایش دهد. بهتر است مصرف مکمل‌های ویتامینی تحت نظر پزشک باشد و از مصرف بی‌رویه آنها خودداری شود.

نتیجه‌گیری

سنگ‌های کلیه می‌توانند بسیار دردناک و مشکل‌زا باشند، اما با استفاده از داروهای مناسب و تغییرات در سبک زندگی می‌توان از تشکیل آنها پیشگیری کرد و آنها را درمان نمود. مشورت با پزشک برای تشخیص نوع سنگ و تجویز درمان مناسب بسیار مهم است. افزایش مصرف مایعات، رژیم غذایی مناسب و استفاده از داروهای تجویز شده می‌تواند به کاهش خطر تشکیل سنگ‌های جدید و بهبود وضعیت بیمار کمک کند. بهترین مکمل برای جلوگیری از تشکیل و کمک به بهبود سنگ کلیه و مثانه، کالمگ می‌باشد. شما اگر به سنگ کلیه مبتلا هستید و یا احتمال عود مجدد آن در شما وجود دارد، باید از این مکمل استفاده نمایید. توجه به جزئیات سبک زندگی، مصرف متعادل مواد غذایی و مراقبت‌های بهداشتی می‌تواند تأثیر بسزایی در سلامت کلیه‌ها و پیشگیری از مشکلات ناشی از سنگ‌های کلیه داشته باشد.

مهناز سدید
دکتر مهناز سدید

من مهناز سدید، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم‌درمانی هستم و در حال حاضر به صورت تخصصی، علمی و تجربی در شرکت سمانیک محتوای پزشکی تولید می‌کنم. در فرآیند نوشتن محتوا، از روش‌های پژوهشی مدرن و منابع معتبر بهره می‌گیرم تا اطلاعاتی دقیق و به‌روز ارائه دهم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
سراب‌پور Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +