11 دلیل اثبات شده برای مصرف بیشتر دارچین و تاثیر آن بر روی سلامتی بدن

فواید و خواص مصرف زیاد دارچین برای بدن
دارچین به عنوان یکی از قدیمیترین ادویههای جهان از صدها سال قبل به دلیل داشتن خواص درمانی به عنوان ماده اصلی در بسیاری از اشکال طب سنتی و طب کلنگر (holistic) مورد استفاده قرار میگرفته است. در اینجا برخی از برترین مزایای دارچین ذکر شده است و به بررسی خواص شگفت انگیر دارچین میپردازیم.
دارچین سرشار از آنتی اکسیدانهای میباشد
دارچین دارای انواع آنتی اکسیدانهای محافظتی است که آسیب رادیکالهای آزاد را کاهش میدهد و روند پیری را کند میکند. در حقیقت، محققان حداقل 41 ترکیب مختلف محافظتی را که تاکنون در دارچین یافت شده است، شناسایی کردهاند.
با توجه به مقیاس ORAC (مقیاسی است که برای اندازه گیری غلظت آنتی اکسیدان ها در غذاهای مختلف استفاده می شود)، دارچین رتبه 7 در همه گیاهان و ادویهها را دارد. ثابت شده است که دارچین قدرت آنتی اکسیدانی بیشتری نسبت به گیاهان آویشن، سیر و رزماری دارد.
فواید بهداشتی دارچین به محتوای چند نوع خاص آنتی اکسیدان از جمله پلی فنول، اسید فنولیک و فلاونوئیدها مربوط است. این ترکیبات برای مقابله با استرس اکسیداتیو در بدن کار میکنند و مشخص شده است که در پیشگیری از بیماریهای مزمن کمک میکنند.
آنتی اکسیدانهای مختلف موجود در دارچین باعث خنثیسازی رادیکالهای آزاد مضر در بدن و جلوگیری از استرس اکسیداتیو میشود. این ماده همچنین به کاهش تجمع نیتریک اکسید در خون کمک می کند و از پراکسیداسیون چربی جلوگیری میکند، که هر دو میتواند خطر ابتلا به اختلالات مغزی، سرطان، بیماریهای قلبی و سایر بیماریهای مزمن را افزایش دهد.
دارچین التهاب را برطرف میکند
آنتی اکسیدانهای موجود در دارچین می توانند به کاهش التهاب کمک کنند، که این امر به نوبه خود به کاهش خطر بیماریهای قلبی، سرطان، کاهش شناختی (مانند بیماری آلزایمر) و موارد دیگر کمک کند. محققان انواع مختلفی از فلاونوئیدها را در دارچین شناسایی کردهاند که در کاهش التهابات خطرناک در بدن بسیار موثر هستند.
از آنجا که دارچین تورم (swelling) را کاهش میدهد و از التهاب جلوگیری میکند، میتواند در کاهش درد نیز مفید باشد. در حقیقت، مطالعات نشان میدهد که دارچین به کاهش درد عضلات، کاهش درد قاعدگی، کاهش شدت واکنشهای آلرژیک و تسکین سایر علائم درد مرتبط با سن نیز کمک میکند.
دارچین محافظت کننده سلامت قلب است
مطالعات نشان میدهد که یکی از مهمترین مزایای دارچین، توانایی آن در بهبود سلامت قلب است. در حقیقت، نشان داده شده است که دارچین چندین عامل خطرزا برای بیماریهای قلبی را کاهش میدهد که از جمله آنها میتوان به کاهش سطح کلسترول بالا، کاهش سطح تریگلیسیرید بالا و کاهش فشار خون بالا اشاره نمود که برای سالم و قوی نگه داشتن قلب بسیار موثر میباشد. فشار خون بالا یکی از عوامل خطر بیماریهای قلبی یا سکته است.
تحقیقات نشان میدهد که دارچین در فرآیند انعقاد خون مفید است و میتواند با کمک به بدن در تشکیل لخته خون، از خونریزی بیش از حد جلوگیری میکند. دارچین همچنین گردش خون را افزایش میدهد و ترمیم بافت را بهبود میبخشد، که ممکن است برای بازسازی بافت قلب به منظور کمک به مبارزه با حملات قلبی، بیماریها و سکته قلبی مفید باشد.
دارچین قند خون را تثبیت میکند
دارچین به دلیل داشتن اثر ضد دیابت معروف است، به همین دلیل یکی از بهترین مواد غذایی برای بیماران دیابتی محسوب میشود. تحقیقات نشان میدهد که مصرف دارچین میتواند سطح قند خون را کاهش دهد و حساسیت به هورمون انسولین را بهبود بخشد که به انتقال قند از جریان خون به بافتها کمک میکند تا سطح قند خون متعادل باشد.
مطالعات نشان میدهد که دارچین برای دیابت میتواند به جلوگیری از فعالیت چندین آنزیم گوارشی برای کاهش سرعت جذب قند در جریان خون پس از یک وعده غذایی با کربوهیدرات بالا کمک کند. به همین دلیل، محققان بر این باورند که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است با مصرف مکمل عصاره دارچین، تأثیرات مثبت قابل توجهی بر روی نشانگرهای قند خون داشته باشند.
از طرف دیگر، به دلیل طعم شیرین طبیعی دارچین، افزودن آن به غذاها میتواند با کاهش قند مورد استفاده در طی پخت، میزان قند دریافتی را کاهش دهد.
دارچین عملکرد مغز را حفظ میکند
از آنجا که دارچین سرشار از آنتی اکسیدان است، تحقیقات نشان میدهد که دارچین میتواند عملکرد مغز را تقویت کند و میتواند به دفاع در برابر پیشرفت بیماریهای اختلالات عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر کمک کند.
اگرچه مطالعات انسانی کم است، اما مطالعات برونتنی (in vitro) نشان میدهد که دارچین به جلوگیری از تجمع پروتئین آمیلوئید بتا در مغز کمک میکند تا خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد. همچنین نشان داده شده است که دارچین از نورونها در برابر استرس اکسیداتیو محافظت میکند تا خطر التهاب و آسیبهای سلولی در مدلهای حیوانی کاهش یابد. این امر به حفظ عملکرد مغز و جلوگیری از افت شناختی کمک میکند.
دارچین به کاهش خطر سرطان کمک میکند
دارچین به دلیل تواناییهای آنتی اکسیدانی خود بدن را در برابر آسیب DNA، جهش سلولی و رشد تومور سرطانی محافظت کند. مطالعات نشان داده است که فواید دارچین برای سلامتی از ترکیبی به نام سینامالدئید حاصل میشود که میتواند از رشد تومور جلوگیری کرده و از DNA در برابر آسیب محافظت کند و سلولهای سرطانی را نیز از بین ببرد. این امر خصوصاً در روده بزرگ اتفاق میافتد. مطالعات نشان میدهد که دارچین میتواند سلامت روده بزرگ را بهبود بخشد و باعث کاهش خطر سرطان روده بزرگ شود.
دارچین اکنون به دلیل داشتن توانایی آنتی اکسیدانی قوی به عنوان یک ماده غذایی طبیعی ضد سرطان مورد بررسی قرار گرفته و ممکن است یک مکمل مفید برای افرادی باشد که در معرض خطر بیشتری از سرطان هستند.
دارچین با عفونت ها و ویروس ها مبارزه میکند
وقتی صحبت از دفاع بدن در برابر بیماری میشود، فواید بالقوه زیادی برای دارچین وجود دارد. دارچین دارای خواص ضد میکروبی، آنتی بیوتیکی، ضد قارچی و ضد ویروسی طبیعی است و اسانسهای روغنی آن نیز حاوی ترکیبات تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است.
به همین دلیل، در بسیاری از فرهنگها از دارچین برای کمک به مبارزه طبیعی با عفونتها و ویروسهای مضر از آن استفاده میشود. به طور خاص روغن دارچین همچنین میتواند بدن را در برابر عفونتهای باکتریایی که میتوانند باعث ایجاد سرماخوردگی، گلودرد و ذات الریه شوند، محافظت کند.
دارچین بهداشت دهان و دندان را بهینه میکند
تحقیقات نشان میدهد که دارچین کمک به بهداشت دهان و دندان میکند و میتواند در برابر برخی از باکتریها که باعث بوی بد دهان، پوسیدگی دندان، و عفونت حفره دندان و دهان میشوند، محافظت کند. اسانسهای روغنی دارچین دارای خواص ضدباکتریایی قوی هستند و میتوانند برای مقابله طبیعی با باکتریهای دهان مورد استفاده قرار گیرند و به عنوان یک دهانشویه طبیعی عمل کنند.
مشابه نعناع فلفلی، یکی از فواید دارچین برای سلامتی این است که به دلیل طعم طراوت آن می توان از آن به عنوان یک طعم دهنده طبیعی در آدامس ها نیز استفاده کرد. از آنجا که باکتریهای دهانی را از بین میبرد، آدامسهای حاوی دارچین قادرند بدون افزودن مواد شیمیایی مضر، با بوی بد دهان مقابله کند. به همین دلیل، از آن به طور سنتی به عنوان پودر دندان و یک داروی طبیعی برای دندان درد، مشکلات دندانی و زخمهای دهان نیز استفاده میشود.
دارچین از رشد بیش از حد مخمر کاندیدا در دستگاه گوارش جلوگیری میکند
تحقیقات نشان میدهد که خواص ضد قارچی قدرتمند دارچین میتواند در درمان و جلوگیری از رشد بیش از حد مخمر کاندیدا آلبیکنز در دستگاه گوارش موثر باشد. نشان داده شده است که رشد بیش از حد کاندیدا میتواند باعث مشکلات گوارشی و خودایمنی شود.
رژیم غذایی حاوی کربوهیدراتهای تصفیه شده میتواند میزان قند موجود در دستگاه گوارش را افزایش دهد و ممکن است با افزایش خطر کاندیدا همراه باشد. یکی از فواید دارچین در مورد سلامتی این است که به کنترل سطح قند خون کمک میکند و در نتیجه خطر کاندیدا را کاهش دهد.
دارچین به سلامت پوست کمک میکند
فواید بالقوه دارچین در سلامت پوست ریشه در خاصیت آنتی بیوتیکی و ضد میکروبی آن دارد که میتواند به محافظت از پوست در برابر تحریک، بثورات، واکنشهای آلرژیک و عفونت کمک کند. یک مطالعه نشان داد که استفاده از اسانسهای روغن دارچین روی پوست در کاهش التهاب، تورم، درد و قرمزی مفید بود.
یکی از فواید دارچین و عسل این است که استفاده از هر دو با هم میتواند سلامت پوست را حتی بیشتر تقویت کند و ممکن است برای آکنه، آکنه دوران بزرگسالی (rosacea) و آلرژیهای پوستی مفید باشد. برای تسکین بیشتر پوست میتوانید از عسل خام یا عسل مانوکا استفاده کنید.
دارچین علائم آلرژی را کاهش میدهد
کسانی که آلرژی دارند به لطف انبوهی از ترکیبات مفید موجود در دارچین، تسکین مییابند. در حقیقت، دارچین با علائم رایج آلرژی مقابله میکند. در بسیاری از مدلهای حیوانی نشان داده شده است که عصاره دارچین التهاب را کاهش میدهد و با واکنشهای هیستامین مبارزه میکند.
سینابتیک حاوی دارچین
مطالب زیر را حتما بخوانید:
قوانین ارسال دیدگاه در سایت
- چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
- چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
- چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
- چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
- چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
عالی بود دستتون درد نکنه بابت محتوای کاربردیتون