شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

تپش قلب نشانه ی چیست؟

دسته بندی :قلب و عروق ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ دکتر صدف عبدیان 1227 مشاهده
تپش قلب نشانه ی چیست؟

تپش قلب ممکن است در بازه‌های زمانی خاص یا به طور دائم، برای شما اتفاق بیفتد. در قدم اول باید بگویم آرام باشید و نگرانی نداشته باشید. در اغلب موارد، استرس و اضطراب و مصرف برخی مواد غذایی مثل کافئین، مخدرها، کمبود خواب، ورزش‌های سنگین، نزدیکی به یائسگی، حاملگی، کمبود آهن، قند و ابتلا به اختلالات تیروئیدی و تغییرات در میزان منیزیم و پتاسیم منجر به ایجاد این بی‌نظمی در ضربان قلب می‌شود.

در قدم بعد، ممکن است ایجاد تپش قلب به دلیل مشکلات ساختاری قلب باشد که بهتر است در هردو حالت به پزشک مراجعه کنید. برای بهبود تپش قلب ناگهانی، مصرف 1 عدد قرص پروپرانولول در کمترین دوز یعنی 10 میلیگرم و سپس مراجعه به پزشک، اغلب مشکلی به وجود نخواهد آورد.

تپش قلب چیست؟

هرکدام از شما، ممکن است در برهه‌های خاصی، دچار تپش قلب شوید. تپش قلب در واقع ضربان نامنظم و بعضا سریعتر قلب است. وقوع تپش قلب اغلب جای نگرانی ندارد؛ هرچند در مواردی ممکن است خطرناک باشد.

تپش قلب به چه شکل احساس می‌شود؟

وقتی تپش قلب دارید، ضربان قلب شما غیرعادی و کمی آزاردهنده است. این بی‌نظمی ممکن است در قفسه سینه، گردن یا گلوی شما احساس شود. درواقع این ضربان به شکل ضربه‌ای، به حالت کوبیده‌شدن یا به شکل ضربان اضافی و خارج از ریتم طبیعی می‌باشد. تپش قلب می‌تواند چند ثانیه تا چند دقیقه به طول انجامد.

تپش قلب چیست؟

دلیل ایجاد تپش قلب چیست؟ (تپش قلب نشانه‌ی چیست؟)

تپش قلب عموما جای نگرانی ندارد. به طور کلی تپش قلب به دلایل گسترده‌ای از جمله علل روانی، تغذیه‌ای و سبک زندگی، بیماری‌ها و یا مصرف بعضی داروها اتفاق می‌افتد. براساس آمارهای بدست‌آمده، 16 درصد از ملاقات پزشکان به دلیل تپش قلب در بیماران است. همچنین تپش قلب، دومین علت مراجعه‌ی بیماران به کاردیولوژیست‌ها می‌باشد. اگر می‌خواهید تا ازعلل ایجاد تپش قلب آگاهی یابید، در ادامه به موارد گفته‌شده دقت فرمایید.

  1. انجام ورزش یا حرکات فیزیکی شدید به شکل ناگهانی
  2. کمبود خواب
  3. استرس، اضطراب، افسردگی، ترس، حملات شوک‌آور و پنیک (براساس مطالعات، 67 درصد از بیماران مبتلا به اختلالات روانی، آریتمی زمینه‌ای دارند.)
  4. مصرف بعضی داروها یا مواد غذایی مثل کافئین، ماری جوآنا، کوکائین، آمفتامین و داروهای محرک
  5. نزدیک‌شدن به زمان یائسگی یا در دوران حاملگی
  6. ابتلا به بعضی اختلالات و کمبودها مثل پرکاری تیروئید، آنمی کمبود آهن، هایپوگلایسمی، کمبود یا افزایش منیزیم در بدن، کمبود یا افزایش پتاسیم در بدن، کمبود کلسیم، آریتمی

بیشتر تپش قلب‌ها به چه دلیل ایجاد می‌شوند؟

همانطور که ذکر کردم، تپش قلب یکی از رایج‌ترین شکایات در بین عموم افراد می‌باشد؛ خصوصا در افرادی که مشکلات مربوط به ساختار قلب دارند. بیشتر تپش قلب‌ها به دلیل استرس رخ می‌دهد. تپش قلب‌هایی که از دوران کودکی شروع می‌شوند، عموما به دلیل تاکی‌کاردی فوق بطنی می‌باشند؛ درحالیکه تپش قلب‌هایی که اغلب در سنین بالا و برای اولین بار رخ می‌دهند، به احتمال یاد به دلیل بیماری‌های مربوط به ساختار قلبی می‌باشد.

تپش قلب چگونه تشخیص داده می‌شود؟

عموما در یک معاینه‌ی فیزیکی توسط پزشک، ممکن است این اختلال تشخیص داده نشود. برای شروع، پزشک شما یک معاینه فیزیکی کامل انجام می‌دهد و از شما سوالاتی خواهد پرسید. این سوالات شامل موارد زیر است:

  • میزان فعالیت بدنی شما
  • میزان استرس شما
  • شرایط سلامتی شما
  • داروهای مورد استفاده‌ شما
  • مکمل‌ها و داروهای OTC در شما
  • میزان و الگوی خواب شما
  • مصرف کافئین یا مواد محرک
  • مصرف الکل
  • بررسی سیکل قاعدگی در شما

همچنین ممکن است یکسری آزمایش برای شما نوشته شود. این آزمایش‌ها، میزان هورمون‌های شما، سلول‌های خونی، پتاسیم و سایر الکترولیت‌های خونی و قند را اندازه‌گیری می‌کنند.

علاوه بر موارد بالا، یک تست برای اندازه‌گیری میزان استرس شما در هنگام انجام فعالیت انجام خواهد شد. الکتروکاردیوگرافی (بررسی فعالیت الکتریکی قلب شما)، اکوکاردیوگرافی (برای نشان‌دادن تصاویر متحرک و زنده از قلبتان)، آنژیوگرافی (برای بررسی جریان خون) و … نیز ممکن است توصیه شود.

تپش قلب چیست؟

چگونه تپش قلب خود را کنترل کنم؟

پس از آنکه علت ایجاد تپش قلب در شما مشخص شد، پزشکتان ممکن است داروهایی را برای شما تجویز کند یا بدون دریافت دارو، بدون نگرانی به خانه بازگرداند. نکته‌ی مهم، رعایت برخی نکات برای جلوگیری از ایجاد مجدد تپش قلب است. این نکات عبارتند از:

  • سعی کنید مواردی که باعث تحریک ایجاد تپش قلب می‌شوند را شناسایی کنید. این موارد می‌توانند دربرگیرنده‌ی قعالیت‌های فیزیکی خاص، غذاها، نوشیدنی‌ها و … باشند.
  • سعی کنید استرس خود را کنترل کنید. از تکنیک‌های آرام‌سازی ذهن استفاده کنید.
  • اگر دارویی مصرف می‌کنید که علت تپش قلب را از آن می‌دانید، با پزشک خود مشورت و آن را جایگزین کنید.
  • از مصرف کافئین و نوشیدنی‌های انرژی‌زا در مقادیر بالا خودداری نمایید. میزان مجاز کافئین روزانه، 400 میلیگرم می‌باشد.
  • سیگار نکشید و از مصرف سایر دخانیات دوری کنید.
  • از افت بیش از حد قندخون جلوگیری نمایید.
  • سغی کنید فشارخون و کلسترول خود را تنظیم کنید.
  • به طور منظم فعالیت فیزیکی مناسب داشته باشید.

داروهای موثر در تپش قلب کدامند؟

داروهای کنترل‌کننده‌ی تپش قلب، اغلب از دسته‌ی بتابلاکرها یا بلاک‌کننده‌های کانال‌های کلسیمی هستند. یکی از رایج‌ترین این داروها، پروپرانولول می‌باشد. بسته به شدت تپش قلب شما، پزشکتان ممکن است دوزهای متفاوتی از پروپرانولول را تجویز کند. نکته‌ی قابل‌توجه در رابطه با نحوه‌ی مصرف پروپرانولول، عدم مصرف آن در زمان‌های نزدیک به خواب شبانه می‌باشد؛ زیرا ممکن است منجر به ایجاد کابوس‌های شبانه شود.

منابع

Heart palpitations – NHS (www.nhs.uk)

Palpitation – StatPearls – NCBI Bookshelf (nih.gov)

The Fundamental Basis of Palpitations: A Neurocardiology Approach – PMC (nih.gov)

دکتر صدف حدادیان
دکتر صدف عبدیان

من دکتر صدف عبدیان فارغ التحصیل داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هستم. در طول تحصیلم چندین مقاله ی ISI در زمینه‌ی اثرات داروهای گیاهی بر روی بیماری عصبی چاپ کردم و هم اکنون به عنوان مدیر مدیکال و تحقیق و توسعه در شرکت سمانیک سلامت گستر مشغول هستم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
شهابی Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +