بهترین معجون برای تقویت نعوظ
هزاران سال است که از داروهای گیاهی برای درمان بیماریهای متعدد از جمله اختلال نعوظ استفاده میشود. محققان بسیاری از این گیاهان را از جهت ایمنی و اثربخشی مورد مطالعه قرار دادهاند. در این مقاله به معرفی بهترین گیاهان دارویی برای بهبود اختلال نعوظ پرداختهایم.
چه مواردی باعث اختلال در نعوظ میشوند؟
نعوظ نتیجه فرآیندهای پیچیده چند سیستمی در بدن است. برانگیختگی جنسی شامل تعامل بین موارد زیر است:
- آلت تناسلی
- سیستم عصبی
- ماهیچهها
- هورمونها
- احساسات
ابتلا به یک بیماری مزمن مانند دیابت یا استرس میتواند بر هر یک از این موارد و عملکرد آنها در بدن تاثیر بگذارد و باعث اختلال نعوظ شود. آترواسکلروز (تجمع پلاک در شریانها) نیز یکی از علل اصلی اختلال نعوظ، به ویژه در مردان بالای ۵۰ سال است.
درمانهای گیاهی برای اختلال نعوظ
طبق مطالعات انجام شده برخی مکملهای گیاهی و غذاهای سالم ممکن است قدرت جنسی را با عوارض جانبی کمتری نسبت به داروهای تجویز شده افزایش دهند. “ویاگرای طبیعی یا گیاهی” نامی است که برخی افراد بر روی انواعی از مکملهای گیاهی که برای اختلال نعوظ کاربرد دارند، گذاشتهاند. این مکملها به منظور بهبود عملکرد نعوظ یا میل جنسی در آقایان استفاده میشوند.
جستجو برای درمانی برای اختلال نعوظ به قبل از معرفی ویاگرا در دهه ۱۹۹۰ برمیگردد. از قرنها قبل داروهای تقویتکننده جنسی طبیعی برای افزایش میل جنسی، قدرت یا لذت جنسی کاربرد داشتهاند. این داروهای طبیعی امروزه نیز محبوب هستند زیرا به نظر میرسد عوارض جانبی کمتری نسبت به داروهای تجویز شده دارند. برخی از گیاهان که میتوانند موجب بهبود اختلال نعوظ شوند عبارتند از:
- جینسینگ پاناکس
- ماکا
- یوهمبین
- موندیا وایتی
- جینکوبیلوبا
1- جینسینگ پاناکس؛ یک گیاه چینی و کرهای
جینسینگ پاناکس دارای سابقه ۲۰۰۰ ساله در طب چینی و کرهای به عنوان یک معجون مقوی برای سلامتی و طول عمر است. از دیرباز ریشه این جینسینگ که جینسینگ قرمز کرهای نیز نامیده میشود، برای درمان اختلال نعوظ کاربرد داشته است.
علاوه بر بهبود اختلال نعوظ، مصرف جینسینگ پاناکس میتواند موجب بهبود موارد زیر نیز شود:
- استقامت
- تمرکز
- اضطراب
- سلامت کلی بدن
- مدت زمان نعوظ
- بهبود میل جنسی
جینسینگ پاناکس به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کرده و اکسید نیتریک (NO) آزاد میکند که به بهبود نعوظ کمک میکند. برخی از افراد از کرم جینسینگ برای بهبود انزال زودرس استفاده میکنند. این گیاه در صورت مصرف کوتاه مدت (۶ تا ۸ هفته) معمولا هیچ عوارض و خطری ندارد.
شایع ترین عوارض جانبی جینسینگ بیخوابی، ناراحتی گوارشی و نوسانات فشار خون است. جینسینگ میتواند با الکل، کافئین و برخی داروها تداخل داشته باشد.
2- ماکا؛ گیاه ریشهای از کشور پرو
برای بهبود سلامت کلی بدن، ماکا یک افزودنی عالی به رژیم غذایی شما است. این گیاه سرشار از موارد زیر است:
- آمینو اسید
- ید
- آهن
- منیزیم
سه نوع ماکا وجود دارد: قرمز، سیاه و زرد. ماکای سیاه میتواند استرس را که یکی از عوامل اختلال نعوظ است کاهش دهد. در یک مطالعه مردانی که روزانه ۳ گرم ماکا به مدت ۸ هفته مصرف کردند بهبود میل جنسی را گزارش کردند.
در حالی که ماکا به طور کلی بی خطر است، مطالعات نشان میدهند که در افراد مبتلا به بیماریهای قلبی که ۰/۶ گرم ماکا در روز مصرف میکنند، فشار خون افزایش مییابد.
3- یوهمبین؛ پوست درختی از غرب آفریقا
یوهمبین از پوست درخت همیشه سبز غرب آفریقا به دست میآید. مردم از یوهمبین به عنوان درمانی برای اختلال نعوظ استفاده میکنند زیرا اعتقاد بر این است که این ماده میتواند:
- اعصاب آلت تناسلی را فعال کند تا NO بیشتری آزاد شود.
- رگهای خونی را برای افزایش جریان خون در آلت تناسلی گشاد کند.
- اعصاب لگن را تحریک کرده و تامین آدرنالین را افزایش دهد.
- موجب افزایش میل جنسی شود.
- طولانی شدن نعوظ را به همراه داشته باشد.
مطالعاتی که پیرامون اثرات یوهمبین انجام شدهاند نتایج متفاوتی نشان دادهاند. یک متاآنالیز نشان داد که یوهمبین تنها زمانی برای اختلال نعوظ موثر است که با سایر درمانها ترکیب شود. برخی مطالعات نشان دادهاند که ترکیبی از یوهمبین و ال-آرژنین به طور قابل توجهی عملکرد نعوظ را در افراد مبتلا به اختلال نعوظ بهبود میبخشد. ال آرژنین یک آمینو اسید است که به انبساط عروق خونی کمک میکند. مطالعه دیگری نشان داد که از ۲۹ مرد مصرف کننده یوهمبین، ۱۶ مرد پس از اتمام درمان خود توانستند به بهبود ارگاسم و انزال زودرس برسند.
اگر فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر، دیابت، هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) یا بیماری کلیوی/کبدی دارید و یا از داروهای ضد افسردگی و محرک استفاده میکنید، در مورد مصرف یوهمبین با پزشک خود مشورت کنید. مصرف یوهمبین ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند که عبارتند از:
- سردرد
- تعریق
- بی قراری
- افزایش فشار خون
- بی خوابی
4- موندیا وایتی؛ ریشه یک گیاه آفریقایی
موندیا وایتی، که به عنوان زنجبیل سفید نیز شناخته میشود، به ویژه در اوگاندا محبوب است، جایی که گیاهان دارویی بیشتر از داروها رایج هستند.
این گیاه برای افزایش میل جنسی و افزایش تعداد اسپرم استفاده میشود. مطالعات نشان میدهند که موندیا وایتی ممکن است شبیه ویاگرا عمل کند و موارد زیر را افزایش دهد:
- میل جنسی
- تحرک اسپرم
- سطح تستوسترون
- تولید اکسید نیتریک و در نتیجه نعوظ
5- جینکوبیلوبا؛ گیاه دارویی از یک درخت چینی
جینکوبیلوبا میتواند جریان خون به آلت تناسلی را افزایش دهد. برخی مطالعات نشان دادهاند که این گیاه ممکن است برای بازگرداندن عملکرد نعوظ پس از جراحی سرطان پروستات مفید باشد.
مطالعه دیگری نشان داد که جینکوبیلوبا موجب بهبود عملکرد جنسی در مردانی میشود که از داروهای ضد افسردگی استفاده میکنند. به همین دلیل است که محققان بر این باورند که جینکوبیلوبا ممکن است برای مردانی که به دلیل مصرف دارو دچار اختلال نعوظ هستند، موثر باشد.
جینکوبیلوبا میتواند باعث ناراحتی معده شود و خطر خونریزی را افزایش دهد، به خصوص اگر از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین استفاده میکنید.
سایر گیاهانی که میتوانند اختلال نعوظ را بهبود دهند
این گیاهان در حیواناتی مانند خرگوش و موشهای صحرایی باعث نعوظ شدهاند :
- علف بز شاخدار یا اپیمدیوم: این گیاه به عنوان یک مهارکننده طبیعی فسفودی استراز برای گشاد کردن رگهای خونی آلت تناسلی عمل میکند.
- موسلی: اعتقاد بر این است که این گیاه دارای اثر تقویت کننده جنسی برای افزایش میل جنسی و همچنین اثرات ضد التهابی است که به کاهش التهاب کمک میکند.
- زعفران: محققان دقیقاً نمیدانند که زعفران چگونه میتواند بر اختلال نعوظ تاثیر بگذارد، اما برخی مطالعات نشان دادهاند که زعفران میتواند برخی از اختلالات جنسی و رضایت کلی جنسی را بهبود بخشد.
- خارخسک: در برخی از مطالعات حیوانی، خارخسک مقدار اکسید نیتریک را در بافت آلت تناسلی موشهای مبتلا به دیابت نوع ۲ افزایش داد. اکسید نیتریک به گشاد شدن شریان ها برای بهبود جریان خون کمک میکند.
همیشه قبل از امتحان یک مکمل گیاهی جدید با پزشک خود مشورت کنید. این گیاهان ممکن است با داروهای شما تداخل داشته باشند یا عوارض جانبی ناخواسته ایجاد کنند.
منبع
‘Herbal Viagra’ and Herbs to Treat Erectile Dysfunction: Do They Work?
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.