شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

بهترین قرص برای درمان سندرم روده تحریک پذیر (IBS) چیست؟

دسته بندی :گوارش, مکمل و ویتامین ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ دکتر صدف عبدیان 22980 مشاهده
بهترین قرص برای درمان سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) چیست؟

اگر شما هم به IBS مبتلا هستبد، ممکن است پزشکتان دسته‌های مختلفی از داروهای دسته ملین‌ها یا داروهای ضد اسهال را با توجه به علائمتان برای شما تجویز کند. قبل از مصرف هرگونه داروی بدون نسخه، می‌بایست حتما با پزشک یا داروساز مشورت کنید زیرا مصرف مداوم داروهای ملین، برای دستگاه گوارش شما خطرناک است.

لیپومان بهترین مکمل گیاهی برای کنترل IBS می‌باشد که عوارض مصرف در کوتاه‌مدت و بلندمدت را ندارد و شما می‌توانید روزانه 2الی 3 کپسول را به همراه غذا به مدت 1 الی 3 ماه استفاده نمایید. همچنین بنابر اینکه شما چه علائمی را تجربه می‌کنید، ممکن است پزشک یا داروسازتان برای شما داروهای ملین یا ضداسهال، ضداسپاسم شکمی، داروهای اعصاب و … تجویز کند.

سندرم روده تحریک پذیر چیست و چه علائمی دارد؟

سندرم روده تحریک‌پذیر یا IBS اختلالیست که در آن عملکرد روده شما در اثر تغییرات درونی یا مصرف برخی مواد غذایی، دچار اختلال می‌شود. در این حالت شما دل‌درد، نفخ، یبوست، اسهال یا ترکیبی از یبوست و اسهال را تجربه خواهید کرد. همچنین ممکن است در شرایط استرس‌زا نیز این حالت در بعضی از شما بیشتر خود را نشان دهد. همچنین در صورت مصرف برخی مواد غذایی مثل قهوه، لبنیات یا برخی سبزیجات، این علائم ممکن است برای هرکدام از شما رخ دهد.

بهترین قرص برای درمان IBS چیست؟

داروهای بدون نسخه و زیادی برای کنترل علائم IBS وجود دارد. هرچند مصرف خودسرانه این داروهای بدون نسخه، به دلیل داشتن برخی عوارض بدون توصیه پزشک یا داروساز توصیه نمی‌شود. درواقع اینکه فقط یک داروی خاص را برای کنترل IBS درنظر بگیریم اشتباه است. براساس اینکه شما چه نوع علائمی را تجربه می‌کنید، داروی متفاوتی مصرف خواهید کرد.

1- لیپومان

بهترین مکمل گیاهی برای بهبود علائم IBS، لیپومان است. لیپومان حاوی 600 میلیگرم عصاره برگ کنگرفرنگی می‌باشد که در کنترل نفخ، دل‌درد، یبوست و اسهال موثر است. کنگرفرنگی علاوه بر کنترل این علائم، در تنظیم آنزیم‌های کبدی، کنترل چربی خون و … موثر است. برای بهبود علائم IBS شما می‌توانید روزانه 2 الی 3 کپسول، به مدت 1 الی 3 ماه مصرف نمایید.

لیپومان

خرید

2- داروهای ضد اسهال

در صورتی که علائم شما دربرگیرنده اسهال باشد، پزشک یا داروساز ممکن است برایتان داروی ضد اسهال تجویز کند. رایج‌ترین داروی بدون نسخه برای کنترل اسهال، لوپرامید است. لوپرامید با کندکردن حرکت مایع در روده، به بهبود اسهال شما کمک می‌کند. هرچند برحی مواقع حتی لوپرامید برای بهبود علائم IBS موثر واقع نخواهد بود. اگر اسهال شما به دلیل آلودگی به باکتری و ایجاد عفونت باشد، نباید سرخود از داروهای ضداسهال استفاده نمایید.

3- ملین‌ها

درصورتی که شما از یبوست رنج ببرید، ملین‌های گیاهی و شیمیایی زیادی برای درمان آن وجود دارد. مکمل‌های گیاهی مثل سنا و داروهای شیمیایی مثل شیاف بیزاکودیل، پلی‌اتیلن‌گلیکول و منیزیم هیدروکساید در بهبود یبوست شما موثرند.

4- مکمل‌های فیبردار

فیبرها در بهبود علائم یبوست موثرند. پودرهای فیبردار زیادی در داروخانه‌ها موجود هستند و می‌توانید برای بهبود علائم یبوست خود از آن‌ها استفاده کنید. البته میزان استفاده از این مکمل‌ها نیز باید به اندازه باشد.

5- پروبیوتیک‌ها

اگر IBS شما منجر به ایجاد تغییراتی در میزان میکروب‌های روده شما بکند، مصرف پروبیوتیک‌ها می‌تواند به متعادل‌سازی میزان این میکروب‌ها کمک خواهند کرد.

6- روغن نعنافلفلی

نعنافلفلی می‌تواند در کاهش کرامپ‌های شکمی، بهبود درد و شل‌کردن ماهیچه‌های روده موثر باشد. هرچند در برخی مواقع منجر به ایجاد سوزش معده در شما شود.

داروهای نسخه‌ای برای درمان IBS چه داروهایی هستند؟

در برخی مواقع با توجه به شرح حالی که از شما گرفته می‌شود، ممکن است داروهایی که نیاز به نسخه داشته باشند برای شما تجویز شود. برخی از این داروها عبارتند از:

  1. داروهای ضدافسردگی سه‌حلقه‌ای (TCA): مثل آمی‌تریپتلین
  2. مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونینی (SSRI): مثل سیتالوپرام
  3. داروهای ضد استرس و اضطراب: مثل کلرودیازپوکساید، آلپرازولام و … .
  4. آگونیست‌های سروتونینی: مثل تگاسرود که حرکت را در دستگاه گوارش تحریک‌ می‌کنند.
  5. آنتی‌بیوتیک‌های غیر قابل جذب: مثل ریفاکسیمین
  6. داروهای ضد کرامپ شکمی (کنترل‌کننده درد و دلپیچه): مثل دیفنوکسیلات و هیوسین

بهترین قرص برای درمان سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) چیست؟

آیا راهکارهای خانگی برای درمان IBS وجود دارد؟

راهکارهای مختلفی برای بهبود علائم ملایم IBS وجود دارد.

تغییرات در سبک تغذیه‌ای مهمترین و آسان‌ترین قدم برای کنترل علائم در شماست.

  • مصرف کافئین را محدود کنید.
  • با مواد غذایی تازه آشپزی کنید.
  • پرهیز از مصرف غذاهای تند، چرب و فرآوری‌شده مثل کنسروها و … .
  • سیر، پیاز، هندوانه، هلو، آووکادو، شیرینی‌ها و … را مصرف نکنید.

یک مثال برای برنامه غذایی مفید برای اختلال IBS، صبحانه‌ای حاوی تخم مرغ، اسفناج و پیازچه، ناهار سالاد تن ماهی به همراه کاهو، هویج و خیار، میان‌وعده‌ای مثل پاپ‌کورن یا گردو و برای شام ترکیباتی از انواع سبزیجات را میل کنید.

همچنین براساس چندین مطالعه، مشخص شد ورزش‌کردن در کاهش نفخ، یبوست و تنظیم میزان میکروب‌های روده موثر است.

آیا روان-درمانی بر بهبود علائم IBS موثر است؟

بله، درواقع کنترل افکار، احساسات و استرس، نقش بسیار مهمی در کنترل علائم شما دارند.

  • سعی کنید با یک فرد متخصص و روانپزشک ملاقات داشته باشید و صحبت کنید.
  • سعی کنید همیشه روزهایی را برای جداسازی خود از فضای استرس‌زا، کاری و … داشته باشید. به طبیعت بروید و ذهنتان را خالی کنید.
  • ورزش‌هایی که بر کنترل اعصاب و افزایش آرامش شما موثرند را انجام دهید. مثل یوگا، پیلاتس و … .

منابع:

bing.com/ck/a?!&&p=7f44aa88409a3a20JmltdHM9MTcxNjk0MDgwMCZpZ3VpZD0yYWY5M2IyOS1iZTkzLTZiZjAtMGY5OC0yOGYyYmY4NzZhNGQmaW5zaWQ9NTIxMA&ptn=3&ver=2&hsh=3&fclid=2af93b29-be93-6bf0-0f98-28f2bf876a4d&psq=artichoke+and+ibs&u=a1aHR0cHM6Ly9wdWJtZWQubmNiaS5ubG0ubmloLmdvdi8xMTE4MDUyNS8&ntb=1

https://fg.bmj.com/content/12/4/303

Irritable bowel syndrome (IBS) – Diet, lifestyle and medicines – NHS (www.nhs.uk)

دکتر صدف حدادیان
دکتر صدف عبدیان

من دکتر صدف عبدیان فارغ التحصیل داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هستم. در طول تحصیلم چندین مقاله ی ISI در زمینه‌ی اثرات داروهای گیاهی بر روی بیماری عصبی چاپ کردم و هم اکنون به عنوان مدیر مدیکال و تحقیق و توسعه در شرکت سمانیک سلامت گستر مشغول هستم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
شهابی Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +