شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

بهترین زمان مصرف قرص زینک پلاس برای خانم ها

دسته بندی :مکمل و ویتامین ۱۱ تیر ۱۴۰۲ دکتر فاطمه موسوی 43837 مشاهده
بهترین زمان مصرف قرص زینک پلاس برای خانم ها

زینک یا روی یکی از مواد معدنی ضروری برای بدن است و در بسیاری از فرآیندهای بیولوژیک در بدن نقش مهمی دارد. از این رو دانستن بهترین زمان مصرف قرص زینک پلاس برای خانم ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

زینک در سیستم ایمنی بدن، رشد و تقسیم سلول‌ها، سنتز پروتئین و DNA، ساخت و عملکرد آنزیم‌ها، متابولیسم کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی‌ها، ترمیم زخم و همچنین حس بویایی و چشایی تاثیر دارد. همچنین برای رشد و تکامل در دوران بارداری خانم ها، نوزادی، کودکی و نوجوانی اهمیت دارد.

مقدار کل زینک در بدن تقریباً ۱/۵ گرم در خانم‌ها و ۲/۵ گرم در آقایان بوده و عمده آن، در ماهیچه‌های اسکلتی و استخوان‌ها ذخیره می‌شود. برای حفظ ذخایر زینک لازم است که این ماده معدنی از طریق مواد غذایی و یا مکمل‌های حاوی زینک از دستگاه گوارش جذب گردد.

در ارزیابی‌های بالینی به طور معمول سطح زینک در پلاسمای خون سنجیده می‌شود. در افراد سالم، مقدار زینک در پلاسما ۸۰ تا ۱۲۰ میکروگرم در دسی‌لیتر است. سطوح کمتر از ۷۰ میکروگرم در دسی‌لیتر در زنان و ۷۴ میکروگرم در دسی‌لیتر در مردان نشان‌دهنده کمبود زینک است. پزشکان هنگام ارزیابی وضعیت زینک بیمار، عوامل خطر (مانند عدم دریافت کالری کافی، مصرف مزمن الکل، سوء جذب و …) و علائم کمبود زینک (مانند اختلال رشد در نوزادان و کودکان) را نیز در نظر می‌گیرند.

بهترین زمان مصرف مکمل زینک چیست؟

من دکتر فاطمه موسوی توصیه می کنم که بهترین زمان برای مصرف مکمل‌ زینک پلاس برای خانم ها، یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا و با فاصله از مکمل‌های آهن و کلسیم می‌باشد.

همچنین با تکیه بر مطالعاتی که در زمینه کمبود زینک (روی) انجام داده‌ام، به این نتیجه رسیده‍‌ام که کمبود زینک بعلت نقش موثر و گسترده آن در بسیاری از فرآیندهای بیولوژیک بدن، علائم و معضلات متعددی ایجاد می‌کند.

در این مقاله به نقش زینک در حفظ سلامت سیستم‌های مختلف بدن، علائم کمبود زینک و بهترین زمان مصرف مکمل زینک می‌پردازم. با من همراه باشید …

زینک مورد نیاز بدن از چه منابعی تامین می شود؟

1- مواد غذایی

غنی‌ترین منابع غذایی حاوی زینک شامل گوشت قرمز، ماهی و غذاهای دریایی است. صدف‌ها حاوی بیشترین درصد زینک نسبت به هر ماده غذایی دیگری هستند. تخم‌مرغ و محصولات لبنی نیز حاوی زینک هستند. لوبیا، آجیل و غلات کامل نیز حاوی زینک هستند، اما فراهم زیستی زینک در مواد غذایی گیاهی کمتر از مواد غذایی جانوری است، زیرا گیاهان حاوی فیتات هستند. فیتات‌ها، شکل ذخیره‌ای فسفر در گیاهان می‌باشد که به برخی از مواد معدنی مانند زینک در روده متصل می‌شوند و یک کمپلکس نامحلول تشکیل می‌دهند و جذب زینک را مهار می‌کنند. میوه‌ها و سبزیجات حاوی مقدار بسیار کمی زینک هستند.

2- مکمل های حاوی زینک

زینک در مکمل‌های مختلف به تنهایی یا در ترکیب با سایر ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود است. این مکمل‌ها می‌توانند حاوی هر یک از اشکال مختلف زینک از جمله زینک سولفات، زینک استات، زینک گلوکونات و … باشند. جذب زینک از مکمل‌های حاوی زینک سیترات و زینک گلوکونات تقریباً ۶۱٪ و از مکمل‌های حاوی زینک اکسید ۵۰٪ است. مکمل زینک معمولاً به عنوان یک روش برای جبران کمبود زینک در بدن استفاده می‌شود. به طور معمول این مکمل‌ها به به صورت روزانه استفاده می‌شوند.

بهترین زمان مصرف قرص زینک پلاس برای خانم ها

 

بهترین زمان مصرف مکمل زینک پلاس

بهترین زمان مصرف مکمل‌های حاوی زینک، یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا و با فاصله از مکمل‌های آهن و کلسیم می‌باشد.

در صورت ایجاد مشکلات گوارشی از جمله ناراحتی معده، تهوع و استفراغ، دردهای شکمی و … می‌توان این مکمل را همراه با وعده غذایی و آب فراوان مصرف کرد.

برخی مطالعات نشان داده‌اند که مصرف مکمل زینک در ساعات پایانی روز، کیفیت خواب را افزایش می‌دهد.

چه افرادی در معرض ابتلا به کمبود زینک هستند؟

گروه‌های زیر جزو گروه‌هایی هستند که احتمالاً دچار کمبود زینک هستند:

  1. افراد مبتلا به اختلالات گوارشی مثل بیماری کرون، کولیت اولسراتیو، بیماری سلیاک و …
  2. افرادی که جراحی چاقی (باریاتریک) انجام داده‌اند
  3. گیاه‌خواران
  4. دوره بارداری و شیردهی
  5. شیرخواران با مصرف طولانی مدت شیر مادر به تنهایی
  6. افراد مسن
  7. مصرف زیاد الکل
  8. برخی از شرایط پزشکی مانند بیماری سلول داسی شکل، انواع خاصی از سرطان، بیماری مزمن کلیوی و دیابت

بهترین زمان مصرف قرص زینک پلاس برای خانم ها

کمبود زینک چه علائمی دارد؟

از آنجایی که زینک عملکردهای متعددی در سراسر بدن ایفا می‌کند، کمبود آن بر بسیاری از بافت‌ها و اندام‌های بدن تاثیر می‌گذارد. کمبود زینک می‌تواند بر روی پوست و مو، استخوان‌ها، دستگاه گوارش، تولید مثل، اعصاب مرکزی و سیستم ایمنی تاثیر منفی بگذارد.

تظاهرات کمبود زینک بر اساس سن متفاوت است. برخی از علائم و نشانه‌های رایج مرتبط با کمبود زینک عبارتند از:

  1. تاخیر در رشد و تکامل: زینک نقش مهمی در رشد و تکامل دارد، بنابراین کمبود آن می‌تواند باعث کاهش رشد در کودکان و تاخیر در بلوغ جنسی در نوجوانان شود.
  2. مشکلات پوستی: کمبود زینک می‌تواند منجر به بیماری‌های پوستی مانند درماتیت، بثورات پوستی و آکنه شود. همچنین ممکن است باعث خشکی، پوسته پوسته شدن و تاخیر در بهبود زخم شود.
  3. اختلال در عملکرد سیستم ایمنی: زینک برای کارکرد صحیح سیستم ایمنی ضروری است. کمبود آن می‌تواند ریسک ابتلا به انواع عفونت‌ها، سرماخوردگی و آنفولانزای مکرر را افزایش دهد و بهبود زخم را مختل کند.
  4. از دست دادن اشتها و کاهش وزن: کمبود زینک می‌تواند باعث کاهش اشتها و در نتیجه کاهش وزن و سوء تغذیه شود.
  5. ریزش مو: زینک برای رشد و سلامت مو ضروری است. کمبود آن ممکن است منجر به ریزش مو، نازک شدن و شکنندگی موها شود.
  6. اختلال در حس چشایی و بویایی: کمبود زینک می‌تواند بر گیرنده‌های چشایی و بویایی تأثیر بگذارد و منجر به کاهش توانایی چشایی یا بویایی شود.
  7. اسهال: کمبود زینک می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی، از جمله اسهال مزمن شود زیرا زینک در حفظ یکپارچگی پوشش روده نقش دارد.
  8. اختلالات روانی و خلقی: زینک در عملکرد مغز و تنظیم خلق و خوی نقش دارد. کمبود آن ممکن است به علائمی مانند افسردگی، اضطراب، تحریک پذیری و مشکل در تمرکز منجر شود.
  9. مشکلات بینایی: در موارد شدید کمبود زینک، علائم مانند شب کوری، اختلال در بینایی و کاهش توانایی سازگاری با تاریکی ممکن است اتفاق بیفتد.
  10. اختلالات جنینی: کمبود زینک ممکن است منجر به زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و مرگ جنین شود.

توجه به این نکته مهم است که این علائم و نشانه‌ها منحصر به کمبود زینک نیستند و می‌توانند ناشی از سایر اختلالات نیز باشند. در صورتی که علائمی از کمبود زینک را تجربه می‌کنید و مشکوک به ابتلا به این اختلال هستید، لازم است به پزشک مراجعه کنید تا علت این علائم را تشخیص داده و در صورت لزوم، مکمل زینک یا تغذیه مناسب را توصیه کند.

منبع:

Zinc

دکتر فاطمه موسوی
دکتر فاطمه موسوی

من فاطمه موسوی هستم، یک پزشک عمومی عضو بنیاد ملی نخبگان و استعداد درخشان دانشگاه علوم پزشکی ایران. در شرکت و وب سایت سمانیک، به صورت تخصصی، علمی و تجربی محتواهای پزشکی تولید می‌کنم. تمرکزم بر ارائه محتواهای با کیفیت به صورت علمی است و از روش‌های پژوهشی مدرن و منابع معتبر حین نوشتن محتوا استفاده می‌کنم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
شهابی Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +