شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

بهترین دارو برای گلو درد ویروسی

دسته بندی :گوش، حلق و بینی, سرماخوردگی, عفونی ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ دکتر فاطمه موسوی 5783 مشاهده
بهترین دارو برای گلو درد ویروسی

بهترین درمان برای گلودرد ویروسی استفاده از داروهای مسکن، آنتی هیستامین‌ها، برخی قرص‌های مکیدنی، داروهای گیاهی حاوی شیرین بیان و گل ختمی و برخی روش‌های خانگی است که در ادامه به توضیح هر یک از این موارد می‌پردازم.  بر خلاف باور عموم، آنتی بیوتیک‌ها در درمان گلودرد ویروسی هیچ جایگاه و فایده‌ای ندارند.

 

گلودرد ویروسی چیست؟

گلودرد ویروسی زمانی اتفاق می‌افتد که ناحیه پشت گلو یا حلق در اثر یک بیماری ویروسی مثل سرماخوردگی، آنفولانزا، کرونا و … ملتهب می‌شود. گلودردهای ویروسی در اکثر افراد سالم، خود به خود بعد از چند روز بهبود یافته و نیاز به درمان خاصی ندارد. با این وجود، اگر گلودرد شما شدید و آزار دهنده است، داروها و روش‌های خانگی متعددی وجود دارد که می‌تواند کمک کننده باشد.

برخلاف باور عموم، آنتی بیوتیک‌ها در درمان گلودرد ویروسی هیچ جایگاهی ندارند و باعث کاهش گلودرد و کوتاه شدن طول دوره بیماری نخواهند شد.

اگر به دنبال بهترین آنتی‌بیوتیک برای درمان گلو درد غیر ویروسی هستید حتما مقاله “بهترین آنتی بیوتیک برای گلو درد” را مطالعه بفرمایید.

بهترین دارو برای گلودرد ویروسی

در ادامه بهترین دارو برای گلودرد ویروسی را به شما معرفی می‌کنم و همچنین چند روش‌ خانگی بسیار موثر برای بهبود این نوع گلودرد را نیز با شما مطرح خواهم کرد. با من همراه باشید.

1- داروهای بدون نسخه

برای گلودردهای ویروسی به طور معمول نیازی به مراجعه به پزشک نیست. شما می‌توانید برای تسکین این نوع گلودرد، داروهای متعددی را بدون نسخه پزشک از داروخانه‌ها دریافت کنید. این داروها عبارتند از:

  • داروهای مسکن: این داروها به تسکین درد و التهاب کمک می‌کنند. می‌توانید از استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کنید.
  • قرص‌ها و پاستیل‌های مکیدنی: محصولات حاوی منتول، بنزوکائین، یا اکالیپتوس می‌توانند به بی حس شدن گلو کمک کرده و تسکین موقتی ایجاد کنند. این محصولات در قالب آبنبات، پاستیل و حتی اسپری در داروخانه‌ها موجود هستند. این قرص‌ها معمولاً به فرم آب نبات‌های سفت هستند که فرد با بزاق خود آن‌ها را حل می‌کند ؛ با مکیدن مواد فعال آزاد می‌شوند و به تسکین گلودرد کمک می‌کنند.
  • داروهای ضد احتقان‌: این دسته از داروها که به اشکال مختلف قرص، شربت و اسپری بینی موجود هستند، به کاهش احتقان بینی و تحریک گلو ناشی از ورود ترشحات بینی به حلق کمک می‌کنند. از داروهای کاربردی این دسته، می‌توان به سودوافدرین و فنیل افرین اشاره کرد.
  • آنتی هیستامین‌ها: داروهای این دسته به کاهش التهاب و تسکین درد گلو کمک قابل توجهی می‌کنند. آنتی‌ هیستامین‌های نسل اول مانند دیفن هیدرامین اثر خواب‌آوری دارند اما غرغره کردن شربت دیفن هیدرامین کمک شایانی به بهبود گلودرد ویروسی می‌کند. با این وجود اگر به دنبال آنتی هیستامینی هستید که موجب خواب آلودگی شما نشود، می‌توانید از نسل دوم این دسته دارویی مثل لوراتادین و فکسوفنادین استفاده کنید.

بهترین دارو برای گلو درد ویروسی

2- کورتیکواستروئیدهای تجویزی

کورتیکواستروئیدها یکی از درمان‌های گلودرد هستند که نیاز به تجویز و نسخه پزشک دارند. این دسته دارویی می‌تواند با کاهش درد و التهاب به تسکین گلودرد کمک کنند و به طور معمول در گلودردهای بسیار شدید که به سایر داروها پاسخ نمی‌دهند، تجویز می‌شوند. انواع کورتیکواستروئیدها شامل بتامتازون، دگزامتازون و پردنیزون است.

تحقیقات نشان می‌دهد که کورتیکواستروئیدها برای گلودرد زمانی مؤثر هستند که فرد آنها را در مدت کوتاهی با دوزهای کم تا متوسط ​​مصرف کند. در حالی که کورتیکواستروئیدها می‌توانند به تسکین گلودرد کمک کنند، مصرف آن‌ها را جز در موارد ضروری توصیه نمی‌کنم.

3- داروهای گیاهی

شربت‌ها و قرص‌های مکیدنی متعددی با استفاده از عصاره برخی گیاهان تولیده شده‌اند که کمک قابل توجهی به تسکین گلودرد ویروسی می‌کنند. توصیه می‌کنم در صورت ابتلا به گلودرد ویروسی، حتما استفاده از این داروهای گیاهی را در نظر بگیرید. برخی از انواع داروهای گیاهی برای بهبود گلودرد عبارتند از :

  • ریشه شیرین بیان: مصرف دمنوش حاوی ریشه شیرین بیان یا شربت‌ها و آبنبات‌های حاوی این گیاه، می‌تواند به تسکین گلودرد و کاهش سرفه کمک کند.
  • نارون لغزنده: داروها یا دمنوش حاوی نارون لغزنده (اسلیپری الم) می‌تواند مخاط گلو را بپوشاند و تحریک حلق را کاهش داده، در نتیجه موجب تسکین گلودرد شود.
  • ریشه گل ختمی: دمنوش ریشه گل ختمی یا داروهای حاوی این گیاه، به دلیل داشتن موسیلاژ می‌تواند به تسکین گلودرد کمک شایانی کند.

بهترین دارو برای گلو درد ویروسی

4- درمان‌های خانگی

علاوه بر داروهایی که در بخش‌های قبلی معرفی کردم، روش‌های خانگی متعددی برای بهبود گلودرد ویروسی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید روند بهبود خود را تسریع کرده و احساس راحتی بیشتری داشته باشید. درمان‌های خانگی گلودرد عبارتند از :

  • غرغره آب نمک: نصف قاشق چای خوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کرده و چند بار در روز غرغره کنید. این کار می‌تواند به کاهش تورم و تسکین گلو کمک کند.
  • عسل: عسل را با آب گرم یا چای مخلوط کنید. عسل دارای خواص ضد میکروبی بوده و می‌تواند به پوشش و تسکین درد گلو کمک کند.
  • مایعات گرم: مصرف مایعات گرم مانند چای، دمنوش، سوپ، مخلوط آب گرم و لیموی تازه و عسل و … می‌تواند بدن شما را هیدراته نگه دارد، گلو را تسکین دهد و به رقیق شدن مخاط و ترشحات و دفع راحت‌تر آن‌ها کمک کند.
  • بخور گرفتن: از یک دستگاه بخور در اتاق خود برای مرطوب نگه داشتن هوا استفاده کنید. این کار می‌تواند به تسکین گلودرد و خشکی گلو کمک کند.
  • استراحت: استراحت کافی به سیستم ایمنی شما کمک می‌کند تا به طور موثرتری با ویروس مبارزه کند و در نتیجه طول دوره بیماری و شدت آن را کاهش می‌دهد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در حالی که اکثر گلودردهای ویروسی را می‌توان در خانه مدیریت کرد، در صورت مشاهده موارد زیر ضروری است که به پزشک مراجعه کنید :

  • درد شدید یا مداوم
  • مشکل در بلع یا تنفس
  • تب بالا (بالاتر از ۳۸/۳ درجه سانتیگراد)
  • ضایعات پوستی (راش)
  • غدد لنفاوی متورم در گردن
  • طول کشیدن علائم بیش از یک هفته بدون بهبود

بهترین دارو برای گلو درد ویروسی

جمع‌بندی

همانطور که در این مقاله توضیح دادم، ترکیبی از داروهای بدون نسخه، داروهای‌ گیاهی، درمان‌های خانگی و استراحت می‌تواند به طور موثر علائم گلودرد ویروسی را مدیریت کرده و منجر به بهبودی سریع‌تر شود. توجه به این نکته ضروری است که اگر علائم شما ادامه یافت یا بدتر شد، به دنبال مشاوره پزشکی برای رد سایر بیمار‌ی‌ها یا عوارض باشید.

به علاوه دقت کنید که هرگز برای درمان گلودرد ویروسی، آنتی بیوتیک مصرف نکنید مگر اینکه پزشک با شک به عفونت ثانویه باکتریال مثل سینوزیت یا عفونت ریه، آن را برای شما تجویز کرده باشد.

منابع

Remedies for Sore Throat
دکتر فاطمه موسوی
دکتر فاطمه موسوی

من فاطمه موسوی هستم، یک پزشک عمومی عضو بنیاد ملی نخبگان و استعداد درخشان دانشگاه علوم پزشکی ایران. در شرکت و وب سایت سمانیک، به صورت تخصصی، علمی و تجربی محتواهای پزشکی تولید می‌کنم. تمرکزم بر ارائه محتواهای با کیفیت به صورت علمی است و از روش‌های پژوهشی مدرن و منابع معتبر حین نوشتن محتوا استفاده می‌کنم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
سراب‌پور Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +