بهترین دارو برای آنفولانزا چیست؟
آنفولانزا یک بیماری تنفسی ویروسی است که میتواند علائم ناخوشایندی مانند تب، درد عضلات، سرفه و خستگی در بدن شما ایجاد کند. هیچ “بهترین” دارویی برای آنفولانزا وجود ندارد، اما چندین روش درمانی برای تسکین علائم و کوتاه شدن دوره بیماری در دسترس است.
آیا آنفولانزا قابل درمان است؟
بله! اگرچه اغلب موارد آنفولانزا خود به خود بهبود مییابند اما داروهای تجویزی به نام “داروهای ضد ویروسی” وجود دارند که میتوانند برای درمان بیماری آنفولانزا استفاده شوند.
بهترین دارو برای آنفولانزا چیست؟
1- داروهای ضد ویروسی
اگر عفونت شدید دارید یا در معرض خطر بالاتری از عوارض هستید، پزشک ممکن است برای شما یک داروی ضد ویروسی برای درمان آنفولانزا تجویز کند. این دارو به طور معمول اوسلتامیویر یا تامیفلو است که به صورت خوراکی مصرف میشود. برای درمان آنفولانزا، اوسلتامیویر معمولاً به مدت پنج روز تجویز میشود.
اگر عفونت شدید ندارید، استراحت و مصرف مایعات فراوان برای شما کافیست.
داروهای ضد ویروسی آنفولانزا با ویروسهای آنفولانزا در بدن شما مبارزه میکنند. این داروها بدون نسخه فروخته نمیشوند و شما فقط در صورتی میتوانید آنها را دریافت کنید که نسخهای از یک پزشک داشته باشید.
لازم است بدانید که داروهای ضد ویروسی با آنتی بیوتیکها که با عفونتهای باکتریایی مبارزه میکنند متفاوت هستند. همچنین داروهای ضد ویروسی برای آنفولانزا، فقط برای درمان آنفولانزا موثر هستند و نمیتوان برای سایر بیماریهای ویروسی از جمله کرونا از آنها بهره برد.
درمان آنفولانزا با داروهای ضد ویروسی آنفولانزا زمانی بهترین نتیجه را دارد که طی ۱ تا ۲ روز پس از شروع علائم آنفولانزا شروع شود و میتواند علائم را کاهش دهد و مدت زمان بیماری را کوتاه کند. شروع درمان ضد ویروسی بلافاصله پس از شروع علائم میتواند به کاهش برخی از عوارض آنفولانزا نیز کمک کند. برخی از مطالعات گزارش دادهاند که درمان زودهنگام ضد ویروس برای بزرگسالانی که با آنفولانزا در بیمارستان بستری شدهاند، میتواند خطر مرگ آنها را کاهش دهد.
عوارض جانبی داروهای ضد ویروس ممکن است شامل حالت تهوع و استفراغ باشد. این عوارض جانبی در صورت مصرف دارو با غذا کاهش مییابد.
2- داروهای بدون نسخه
استامینوفن (تایلنول): این دارو میتواند به کاهش تب و درد عضلات کمک کند.
ایبوپروفن (ادویل، موترین): این دارو میتواند به کاهش تب و درد عضلات کمک کند.
داروهای ضد احتقان: این داروها میتوانند به گرفتگی بینی و احتقان کمک کنند.
داروهای ضد سرفه: این داروها میتوانند به سرفههای خشک و آزاردهنده کمک کنند.
3- درمانخانگی برای آنفولانزا
- مایعات فراوان بنوشید: برای جلوگیری از کم آبی و دهیدراته شدن بدن حتما به میزان کافی آب، آب میوههای طبیعی و سوپهای گرم مصرف کنید.
- استراحت کنید: برای کمک به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با ویروسها لازم است بیشتر بخوابید و استراحت کنید.
با مصرف داروها علائم خود را کاهش دهید : از استامینوفن یا ایبوپروفن برای کاهش تب، سردرد یا درد بدن مرتبط با آنفولانزا استفاده کنید. در صورت سرفه و گلودرد از شربتهای گیاهی بهره ببرید. - استفاده از بخور: بخور میتواند به مرطوب شدن مجاری تنفسی و تسکین احتقان کمک کند.
- غرغره کردن با آب نمک: غرغره کردن با آب نمک میتواند به تسکین گلو درد کمک کند.
توجه: به کودکان یا نوجوانانی که علائم شبیه آنفولانزا دارند محصولات حاوی آسپرین ندهید. آسپرین میتواند در این افراد منجر به سندرم ری شود که یک بیماری نادر اما بالقوه تهدید کننده زندگی است.
علائم آنفولانزا چیست؟
علائم رایج آنفولانزا عبارتند از:
- تب و لرز
- درد عضلات
- تعریق
- سردرد
- سرفه خشک و مقاوم به درمان
- تنگی نفس
- خستگی و ضعف
- آبریزش یا گرفتگی بینی
- گلو درد
- چشم درد
استفراغ و اسهال نیز میتواند از دیگر علائم آنفولانزا باشد اما در کودکان شایعتر از بزرگسالان است.
چه افرادی بیشتر در معرض خطر ابتلا به آنفولانزا هستند؟
اکثر افراد مبتلا به آنفولانزا خود به خود بهبود مییابند؛ اما گاهی اوقات، آنفولانزا و عوارض آن میتوانند کشنده باشند. برخی از گروهها در معرض خطر بالاتر از حد متوسط برای ابتلا به عوارض آنفولانزا هستند، از جمله:
- کودکان خردسال، به ویژه آنهایی که ۱۲ ماه یا کمتر دارند.
- افرادی که قصد بارداری دارند، باردار هستند یا به تازگی در فصل آنفولانزا زایمان کردهاند.
- افراد بالای ۶۵ سال
- افرادی که در محیطهای شلوغ کار یا زندگی میکنند. به عنوان مثال میتوان به کسانی که در خانههای سالمندان و پادگانهای نظامی و همچنین افرادی که در بیمارستان هستند اشاره کرد.
- افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی
- شاخص توده بدنی ۴۰ یا بالاتر
- افرادی که دارای بیماریهای مزمن مانند آسم، بیماری قلبی، بیماری کلیوی، بیماری کبدی و دیابت هستند.
اگرچه واکسن سالانه آنفولانزا در پیشگیری از این بیماری ۱۰۰٪ موثر نیست، اما احتمال ابتلا به عوارض شدید آنفولانزا را کاهش میدهد. این امر به ویژه برای افرادی که در معرض خطر بالای عوارض آنفولانزا هستند صادق است. بنابراین توصیه من به گروههای بالا این است که تزریق واکسن آنفولانزا به صورت سالانه را جدی بگیرند.
جلوگیری از شیوع بیماری آنفولانزا
برای کمک به کنترل شیوع آنفولانزا در جامعه، در خانه بمانید و کودکان بیمار را تا رفع تب به مدت حداقل ۲۴ ساعت بدون استفاده از دارو، به مدرسه نفرستید. اگر برای دریافت مراقبتهای پزشکی نیاز به ترک خانه دارید، حتما از ماسک استفاده کنید. دستهای خود را روزانه چند مرتبه بشویید.
جمعبندی
بهترین روشهای درمان آنفلوآنزا را در جدول زیر به طور خلاصه مشاهده میکنید.
نوع درمان | توضیحات |
داروهای ضد ویروس | اوسلتامیویر یا تامیفلو که دوره بیماری و خطر ابتلا به عوارض آنفلوآنزا را کاهش میدهد. |
داروهای مسکن | استامینوفن یا ایبوپروفن که تب، سردرد و بدن درد را تسکین میدهد. |
استراحت و مصرف مایعات | استراحت و مصرف مایعات کافی برای بهبود یافتن ضروری است. |
بخور گرفتن | استفاده از بخور ، احتقان بینی را کاهش داده و تنفس را تسهیل میکند. |
داروهای ضد سرفه | استفاده از شربتها و قرصهای ضد سرفه میتواند سرفههای آزاردهنده ناشی از بیماری را کاهش دهد. |
غرغره آب نمک | غرغره آب نمک ولرم میتواند گلودرد را تسکین دهد. |
منابع
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.