شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

برای تقویت حافظه چه کنیم؟

دسته بندی :تقویت حافظه, مکمل و ویتامین ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ دکتر صدف عبدیان 1260 مشاهده
برای تقویت حافظه چه کنیم؟

قطعا داشتن حافظه‌ای قوی برای هرکدام از شما مهم است. مغز شما، همانند بدنتان برای قوی‌ماندن به ورزش و تمرین نیاز دارد. برای تقویت حافظه، توصیه می‌کنم فعالیت فیزیکی و ذهنی را فراموش نکنید، تغذیه‌ای سالم داشته باشید، خوابی کافی داشته باشید، اختلالات مزمن مثل دیابت، چاقی و … را در سطح کنترل‌شده نگه دارید و مکمل‌های تقویت حافظه مثل نوپتوگر، اتنساف، امگا-3، ویتامین D، B12، زینک و منیزیم را استفاده نمایید.

برای تقویت حافظه چه کنیم؟

آیا دائم دچار فراموشی می‌شوید؟ یادتان نمی‌آید وسایلتان را کجا گذاشته‌اید؟ اسامی را فراموش می‌کنید؟ هرکدام از شما ممکن است دچار این اتفاقات بشوید. چیزی که مشخص است این هست که راهکار قطعی برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر و فراموشی وجود ندارد، اما انجام برخی فعالیت‌ها می‌تواند روند ابتلا به فراموشی را آهسته کند. قطعا همه‌ی شما دوست دارید تا حافظه‌ای بسیار قوی داشته باشید و بخاطر سپردن مطالب، اسامی و تصاویر، در کوتاه‌ترین برایتان آسان باشد. در ادامه به شما 7 راهکار برای تقویت حافظه خواهم گفت. با من همراه باشید.

برای تقویت حافظه چه کنیم؟

1- هرروز فعالیت بدنی داشته باشید:

فعالیت بدنی، منجر به افزایش گردش خون شما در بدن، خصوصا مغزتان می‌شود و می‌تواند در حفظ حافظه‌‌ی شما موثر باشد. برای اکثر بزرگسالان، برطبق توصیه‌ی وزارت بهداشت و خدمات انسانی، فعالیت هوازی به میزان حداقل 150 دقیقه در هفته، مثل پیاده‌روی یا دویدن آرام، در حفظ سلامتی شما بسیار موثر است. شما می‌توانید این 150 دقیقه را در طول هفته تقسیم کنید تا خسته نشوید.

2- از نظر ذهنی فعال بمانید:

همانطور که فعالیت بدنی برای حفظ سلامتی شما مهم است، فعالیت‌های ذهنی نیز به حفظ فرم ذهن و مغز شما کمک می‌کند. سعی کنید هرنوع فعالیتی که ذهنتان را فعال نگه می‌دارد انجام دهید. مثلا شطرنج بازی کنید، جدول حل کنید، زبان یا ساز جدیدی یاد بگیرید، فعالیت‎‌های اجتماعی انجام دهید و … .

3- با دیگران وقت بگذرانید:

تعاملات اجتماعی، از ابتلا به افسردگی و استرس جلوگیری می‌کند. هردوی این اختلالات، در تضعیف حافظه‌ی شما نقش دارند. سعی کنید در جمع دوستان و خانواده باشید و فرصت‌هایی که برای گردهمایی پیش می‌آید را از دست ندهید؛ بخصوص اگر تنها زندگی می‌کنید.

4- منظم باشید و منظم بمانید:

اگر خانه‌ی شما نامنظم باشد یا یادداشت‌هایتان نامرتب باشد، احتمالا مواردی را فراموش خواهید کرد. سعی کنید وظایف، ملاقات و سایر فعالیت‌هایتان را در دفترچه به شکل منظم یادداشت کنید، لیست کارهایتان را به روز کنید، مواردی را که تمام کرده‌اید بررسی کنید و علامت بزنید، اقلام ضروری خود را در جای مشخص نگهداری کنید و نظم را در زندگیتان جاری کنید.

سعی کنید عوامل حواس‌پرتی را از خود دور کنید، همه‌ی کارها را باهم انجام ندهید و تمرکزتان را برروی یک مورد بگذارید. انجام همه‌ی این موارد، به سازماندهی ذهن شما کمک می‌کند و این نظم و دسته‌بندی مطالب، در حفظ سلامتی ذهنتان موثر است.

5- خواب کافی داشته باشید:

نداشتن خواب کافی، با تضعیف حافظه‌ی شما همراه است؛ بنابراین خواب بی‌کیفیت یا خوابی که کافی نباشد، در اختلال حافظه‌ی شما اثرگذار است. بزرگسالان باید 7 الی 9 ساعت در طول شب بخوابند. اگر خر و پف نمیگذارد تا به خوبی بخوابید، با یک پزشک برای کاهش و رفع این اختلال مشورت کنید. در بعضی موارد این می‌تواند نشانه‌ی ابتلا به آپنه‌ی خواب باشد.

6- رژیم غذایی سالم داشته باشید:

یک رژیم غذایی سالم، برای مغز شما مفید است. میوه، سبزیجات و غلات کامل بخورید. از منابع پروتئینی کم‌چرب، مثل ماهی ، لوبیا و مرغ بدون پوست استفاده کنید. نوشیدنی‌های مصرفیتان نیز مهم است. مصرف زیاد الکل، می‌تواند منجر به سردرگمی و ایجاد اختلال در حافظه‌ی شما شود.

سعی کنید زعفران را به برنامه‌ی غذایی خودتان اضافه کنید. زعفران گیاه ارزشمندیست که سالیان زیادی برای بهبود اختلالات عصبی مورد استفاده قرار گرفته است. زعفران منجر به تقویت انتقالات بین عصبی و جلوگیری از ایجاد عواملی می‌شود که در شروع آلزایمر نقش دارند. در ایران مکمل اتنساف به منظور افزایش تمرکز و حافظه، به شکل تخصصی فرمولاسیون شده است و قابل تهیه از داروخانه‌ها می‌باشد.

7- مشکلات مزمن سلامتی را درمان و مدیریت کنید:

اختلالات مزمن، مثل فشارخون، دیابت، افسردگی، کاهش شنوایی و چاقی، بر سلامتی ذهن شما اثرگذار هستند. هرچه بهتر از خود مراقبت کنید، حافظه‌ی قوی‌تری در آینده خواهید داشت. داروهای مصرفیتان نیز می‌تواند بر سلامت حافظه‌ی شما اثراتی داشته باشند. به عنوان مثال، داروهای اعصاب، متفورمین و چربی (از دسته‌ی استاتین‌ها) می‌تواند منجر به ایجاد اختلال در حافظه‌ی شما شود.

آیا مکملی/ مکمل‌هایی برای تقویت حافظه وجود دارد؟

بله، مکمل‌هایی که در تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به زوال عقل موثر باشند، هم‌اکنون در دسترس ما هستند. باتوجه به اینکه ابتلا به آلزایمر، ششمین علت مرگ و میر در ایران است، جلوگیری از گسترش این اختلال در بین جمعیت ایران حائز اهمیت می‌باشد.

یکی از بهترین مکمل‌هایی که برای تقویت حافظه‌ی کوتاه‌مدت و بلندمدت، بسیار موثر است، نوپتوگر می‌باشد. نوپتوگر، مکملی نیمه‌صناعی ساخته شده از ترکیب ان فنیل استیل- ال پرولیل گلایسین- اتیل استر است. این مکمل به شکل اختصاصی، منجر به تقویت انتقالات بین عصبی و افزایش فاکتورهای رشد عصب می‌شود. افراد بالای 16 سال، می‌توانند به شکل روزانه 2 الی 3 عدد از نوپتوگر را استفاده نمایند.

مکمل تقویت حافظه و یادگیری نوپتوگر

از مکمل‌های دیگری که می‌توان از آن‌ها را به عنوان مقوی ذهن یاد کرد، مکمل‌های حاوی امگا-3، ویتامین D، B12، منیزیم و زینک هستند. این عناصر، در محافظت از سلول‌های عصبی و تقویت انتقالات بین اعصاب موثرند.

مکمل غذایی منیزیم سیترات بیومگنلیت

با انجام موارد گفته‌شده، شما گام مهمی در تقویت حافظه‌ی خود و به تاخیر‌انداختن تحلیل حافظه برخواهید داشت. ذهن شما، مثل بدنتان با افزایش سن، دچار کمبودهایی خواهد شد. همانطور که بدن شما برای قوی‌ ماندن به ورزش و مواد تغذیه‌ای سالم نیاز دارد، ذهن شما هم به آن‌ها نیاز دارد.

جمع‌بندی

داشتن حافظه‌ای قدرتمند، برای همه‌ی افراد مهم است. اینکه شما بتوانید مطالب زیادی را به خاطر بسپارید و جزئیات را به خاطر آورید، حائز اهمیت زیادیست. در این راستا، سعی کنید تا از نظر فیزیکی و ذهنی فعال باشید، تغذیه‌ی سالمی داشته باشید و از مصرف چربی‌های اشباع و قند زیاد دوری کنید، تعاملات اجتماعی داشته باشید، سعی کنید به اندازه و با کیفیت بخوابید، اختلالات مزمن مثل چربی، دیابت و … را در سطح کنترل‌شده نگه دارید و از مکمل نوپتوگر و مولتی ویتامین‌های حاوی امگا-3، ویتامین D،B12، منیزیم و زینک استفاده نمایید.

کپسول اتنساف [داروی گیاهی برای درمان بیش فعالی]

سعی کنید زعفران (اتنساف) را در برنامه‌ی غذایی خود جای دهید. زعفران خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی بسیار قوی دارد و در تقویت انتقالات بین عصبی و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر بسیار موثر است.

منابع

Recommended Amount of Sleep for a Healthy Adult: A Joint Consensus Statement of the American Academy of Sleep Medicine and Sleep Research Society – PMC (nih.gov)

Physical Activity Guidelines for Americans | health.gov

Noopept stimulates the expression of NGF and BDNF in rat hippocampus – PubMed (nih.gov)

Cognitive functions of saffron and its major constituent crocin, a narrative review – Sugiura – Longhua Chinese Medicine (amegroups.org)

Effects of Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids on Brain Functions: A Systematic Review – PMC (nih.gov)

Vitamin D Status and Rates of Cognitive Decline in a Multiethnic Cohort of Older Adults – PMC (nih.gov)

Nootropics as Cognitive Enhancers: Types, Dosage and Side Effects of Smart Drugs – PMC (nih.gov)

دکتر صدف حدادیان
دکتر صدف عبدیان

من دکتر صدف عبدیان فارغ التحصیل داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هستم. در طول تحصیلم چندین مقاله ی ISI در زمینه‌ی اثرات داروهای گیاهی بر روی بیماری عصبی چاپ کردم و هم اکنون به عنوان مدیر مدیکال و تحقیق و توسعه در شرکت سمانیک سلامت گستر مشغول هستم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
شهابی Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +