کاروتنوئیدها و نقش آنها در پیشگیری از انواع سرطان
سرطان یک فرآیند چند مرحلهای است که حاصل تغییرات ژنتیکی و بیوشیمیایی درون سلول میباشد و به عواملی همچون سن، وراثت و شرایط محیطی وابسته است. تقریبا 85-90 درصد سرطانها وابسته به عوامل محیطی و سبک زندگی میباشند و تنها اصلاح رژیم غذایی میتواند تقریبا 40 % خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
ارتباط بین سرطان و رژیم غذایی در چند سال گذشته مورد توجه قرار گرفته است که در بین مطالعات انجام شده کاروتنوئیدها نیز با اثر محافظتی در برابر سرطانهای مختلف گزارش شدهاند. کاروتنوئیدها گروه متنوعی از رنگدانههای طبیعی هستند که در بسیاری از میوهها و سبزیجات به ویژه آنهایی که رنگ زرد، قرمز، نارنجی و حتی سبز پر رنگ دارند یافت میشوند.
کاروتنوئیدها از طریق دو مکانیسم مختلف در پیشگیری از انواع سرطان موثراند:
- تاثیر در مسیر رشد و مرگ سلول
- آنتی اکسیدان های قوی هستند و برای تولید مواد مغذی مانند ویتامین A مهماند.
من فاطمه موسوی هستم، یک پزشک عمومی عضو بنیاد ملی نخبگان و استعداد درخشان دانشگاه علوم پزشکی ایران. در شرکت و وب سایت سمانیک، به صورت تخصصی، علمی و تجربی محتواهای پزشکی تولید میکنم. تمرکزم بر ارائه محتواهای با کیفیت به صورت علمی است و از روشهای پژوهشی مدرن و منابع معتبر حین نوشتن محتوا استفاده میکنم.
مطالب زیر را حتما بخوانید:
مکمل منیزیم، سندروم متابولیک را بهبود میبخشد.
توسط دکتر فاطمه موسوی
- 1430 مشاهده
- بدون دیدگاه
-
۱۶
بهمن
مصرف کلاژن پپتید از آسیب اشعه ماوراءبنفش خورشید جلوگیری میکند
توسط دکتر نرجس سادات کاظمی
- 1453 مشاهده
- بدون دیدگاه
-
۱۳
اردیبهشت
تزریق داخل وریدی ویتامین C با دوز بالا و کاهش مدت بستری در بیماران کووید-19
توسط دکتر فاطمه موسوی
- 1741 مشاهده
- بدون دیدگاه
-
۱
آذر
چرا همه بیماران میگرنی باید با منیزیم درمان شوند؟
توسط دکتر فاطمه موسوی
- 2314 مشاهده
- بدون دیدگاه
-
۳۰
مهر
حذف پایدار توده چربی در عین حفظ عضلات بدن
توسط خانم دکتر مهرنوش گرشاسبی
- 1378 مشاهده
- بدون دیدگاه
-
۶
اسفند
مکمل کلاژن پپتید ، موجب بهبود عملکرد مفاصل میشود.
توسط دکتر فاطمه موسوی
- 1452 مشاهده
- بدون دیدگاه
-
۱۳
اردیبهشت
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.