شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

اثرات مصرف مکمل کورکومین در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی

کبد چرب غیر الکلی

بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی چرا باید مکمل کورکومین مصرف کنند؟

بیماری کبد چرب غیر الکلی یکی ازشایع‏‌ترین بیماری‏‌های مزمن کبدی است که طیف وسیعی از اختلالات را در برگرفته و باعث بروز چندین بیماری منجر به مرگ و میر می‏‌شود. متداول‏‌ترین علت مرگ در این بیماران مرتبط به ناهنجاری‏‌های قلبی- عروقی است. طبق فرضیه‏‌های پذیرفته شده، مقاومت به انسولین، چاقی، فاکتور‏های محیطی یا تغذیه‏‌ای، میکروبیوتای روده (باکتری‌هایی که به طور خاص در دستگاه گوارش زندگی می‏‌کنند)، عوامل ژنتیکی و اپی‌ژنتیکی در ایجاد این بیماری نقش دارند.

تا کنون درمان دارویی قطعی برای درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی تایید نشده ‏است، هرچند اثرات ترکیبات آنتی‏‌اکسیدان و ترکیبات ضد‏التهابی متنوعی روی بیماری بررسی شده است.

 

مکمل کورکومین

کورکومین به عنوان یکی از اجزای فعال زردچوبه که از گیاه Curcuma longa Linn جدا شده و به عنوان ادویه و رنگ در تهیه غذا استفاده می‏‌شود که خواص آنتی‌‏اکسیدانی و ضد‏التهابی، ضد‏فیبروتیک و ضد‏چربی آن مورد تایید قرار گرفته است.

مطالعه‏‌ای با هدف بررسی اثرات مکمل کورکومین بر پروفایل لیپیدی، آنزیم‏‌های کبدی و استئاتوز (بیماری کبدی که در آن قطرات چربی در داخل سلول‌های کبد یافت می‌شود) و فیبروز کبدی (تشکیل غیرعادی بافت اسکار و زخم مانند در کبد) در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر‏الکلی، اثرات مکمل کورکومین بر عوامل خطر قلبی عروقی در بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی را مورد بررسی قرار داده است.

در این مطالعه بالینی، تعداد بیشتر از 50 بیمار مبتلا به ناهنجاری قلبی-عروقی به طور تصادفی انتخاب شده و برای دو هفته در کنار توصیه‏‌های مربوط به سبک زندگی (یک رژیم غذایی متعادل با انرژی و توصیه‌های مربوط به فعالیت بدنی)، روزانه 1500 میلی‌‏گرم کورکومین توسط آن‏ها مصرف شد. در پایان دوره شاخص‌ها‏ی مختلف از جمله پروفایل لیپیدی خون، مقاومت به انسولین، استئاتوز و فیبروز کبدی در آن‏ها اندازه‌گیری و در افراد مختلف مورد مقایسه قرار گرفت.

نتایج این آزمایش نشان داد که مصرف مکمل کورکومین با کاهش قابل توجهی در فیبروز کبدی (P<0.001)، و همچنین فعالیت فاکتور هسته‌ای کاپا بی (NF-κB)(P<0.05) در مقایسه با سطح پایه همراه بود. استئاتوز کبدی و سطح سرمی آنزیم های کبدی و نکروز تومور آلفا (TNF-α) نیز به طور معنی داری کاهش یافت (0.05>P).

 

نتیجه گیری

نتایج نشان داد که مصرف روزانه 1500 میلی‌گرم کورکومین به همراه کاهش وزن، برای بهبود عوامل خطر قلبی- عروقی در بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی مناسب می‌باشد.

لینک منبع خبر:
Curcumin and inflammation in non-alcoholic fatty liver disease: a randomized, placebo controlled clinical trial

 

دکتر علیرضا ولی زاده
دکتر علیرضا ولی زاده

علیرضا ولی‌زاده هستم دکترای تخصصی نانوفناوری پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و پژوهشگر برتر کشوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی. سوابق علمی و اجرایی بنده: 1- عضو ستاد ويژه توسعه فناوري نانو 2- عضو بنیاد ملی نخبگان 3- عضو مرکز استعداد درخشان دانشگاه علوم پزشکی تهران 4- عضو انجمن علمی نانوفناوری پزشکی ایران.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
خانم شهابی Whatsapp chat
مهندس منوچهر مسیب‌نژاد Whatsapp chat
2 +