شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

کم کاری تیروئید در بارداری: علل، عوارض و روش های درمان

دسته بندی :تیروئید ۳۰ دی ۱۴۰۳ دکتر مهرنوش گرشاسبی 642 مشاهده
کم کاری تیروئید در بارداری

در دوران بارداری ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به کم کاری تیروئید باشید که اگر درمان نشود، می‌تواند خطرات جدی، هم برای شما و هم برای جنین داشته باشد. با این حال نگران نباشید، پزشکان می‌توانند به طور موثر کم‌کاری تیروئید را درمان کنند.

کم‌کاری تیروئید زمانی اتفاق می‌افتد که غده تیروئید شما به اندازه کافی هورمون تیروئید نمی‌سازد. تیروئید یک غده کوچک در جلوی گردن است. هورمون‌های تیروئیدی بسیاری از عملکردهای بدن را تنظیم می‌کنند. آن‌ها همچنین نقش مهمی در چگونگی رشد جنین در رحم دارند.

در این مقاله در رابطه با اینکه آیا بارداری می‌تواند باعث کم‌کاری تیروئید شود، کم‌کاری تیروئید چگونه بر بارداری تأثیر می‌گذارد و اینکه که آیا کم‌کاری تیروئید می‌تواند بر جنین و باروری شما تأثیر بگذارد یا خیر، صحبت خواهم کرد. همچنین راهکارهای درمانی کم‌کاری تیروئید در دوران بارداری را باهم شرح می‌دهیم. با من همراه باشید.

آیا بارداری باعث کم کاری تیروئید می‌شود؟

بارداری می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های تیروئیدی از جمله کم‌کاری تیروئید را در افراد افزایش دهد. افرادی که در 6 ماه گذشته باردار بوده‌اند ممکن است بیشتر به کم‌کاری تیروئید مبتلا شوند. داشتن یک اختلال خود ایمنی به نام تیروئیدیت هاشیموتو نیز اغلب باعث می‌شود که یک فرد باردار به کم‌کاری تیروئید مبتلا شود. تیروئیدیت هاشیموتو وضعیتی است که در آن سیستم ایمنی به غده تیروئید آسیب می‌رساند. پس غده تیروئید نمی‌تواند به اندازه کافی هورمون‌های تیروئید بسازد که منجر به کم‌کاری تیروئید می‌شود.

در بارداری، تیروئید برای کمک به تولید هورمون‌های تیروئید اضافی برای جنین تغییر می‌کند. در طول سه ماهه اول، رشد جنین به هورمون‌های تیروئیدی بستگی دارد که از غده تیروئید مادر تامین می‌شود. پس از حدود 12 هفته، غده تیروئید جنین شروع به کار می‌کند ولی تا هفته 18 تا 20 به اندازه کافی هورمون تیروئید نمی‌سازد.

تاثیر کم کاری تیروئید بر بارداری

کم‌کاری تیروئید درمان نشده می‌تواند در شما عوارضی مانند: کم‌خونی، فشار خون بالا، وزن کم هنگام تولد، سقط جنین، زایمان زودرس، مرده‌زایی و پره اکلامپسی ایجاد کند. در موارد نادر، ممکن است باعث نارسایی قلبی نیز شود. همچنین می‌تواند خطر عوارض کشنده در دوران بارداری را افزایش دهد. اگر یک مادر باردار دچار کم‌کاری تیروئید تحت بالینی هستید، ممکن است نیازی به درمان نداشته باشید. کم‌کاری تیروئید تحت بالینی شکل خفیفی از این بیماری بدون علامت است.

تاثیر کم کاری تیروئید بر جنین

اگر شما باردار و مبتلا به کم‌کاری تیروئید درمان نشده باشید، ممکن است به طرق مختلف بر سلامت جنین خود تأثیر بگذارید، از جمله:

  • کند شدن رشد
  • ضریب هوشی پایین‌تر
  • مشکلات شنوایی و گفتاری
  • اختلال شناختی یا مشکلات توانایی در موارد زیر:
  • فکر کردن
  • یاد گرفتن
  • به یاد داشتن
  • از قضاوت استفاده کردن
  • تصمیم‌گیری
  • اختلال حرکتی، جزئی یا از دست دادن عملکرد اعضای بدن مانند اندام‌ها
  • وزن کم هنگام تولد

همچنین ممکن است منجر به عوارض کشنده برای جنین شما شود. با این حال، گزینه‌های درمانی برای کمک به جلوگیری از عوارض کم‌کاری تیروئید در دسترس هستند.

آیا کم‌کاری تیروئید بر باروری تاثیر می‌گذارد؟

کم‌کاری تیروئید می‌تواند چرخه قاعدگی و تخمک‌گذاری را تحت تاثیر قرار دهد و منجر به مشکلات باروری شود. این مشکل می‌تواند به دو طریق مستقیم و غیر مستقیم بر تخمک‌گذاری و سیستم تولید مثل تأثیر بگذارد.

کم‌کاری تیروئید درمان نشده در دوران بارداری می‌تواند منجر به ناباروری شود. ناباروری یک اصطلاح پزشکی است که در آن پس از یک سال رابطه جنسی منظم بدون هیچ نوع روش کنترل بارداری، باردار نمی‌شوید.

کم کاری تیروئید در بارداری

چگونه تیروئید کم‌کار را در بارداری درمان کنم؟

درمان‌های کم‌کاری تیروئید جایگزین هورمون‌هایی می‌شوند که تیروئید دیگر قادر به تولید آنها نیست یا به اندازه کافی تولید نمی‌کند. متخصصان معمولاً داروی هورمون تیروئید لووتیروکسین را برای افراد باردار تجویز می‌کنند. لووتیروکسین جایگزین هورمون تیروئیدی به نام T4 می‌شود.

اگر باردار و مبتلا به بیماری تیروئید هستید، پزشک معمولاً هر 4 تا 6 هفته یک بار در نیمه اول بارداری و سپس حداقل یک بار بعد از 30 هفته سطح تیروئید شما را آزمایش و دوز دارو را تنظیم می‌کند. اگر قبل از بارداری مبتلا به کم کاری‌ تیروئید باشید و از لووتیروکسین استفاده کنید، ممکن است در دوران بارداری نیاز به افزایش دوز داشته باشید. افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید تحت بالینی ممکن است نیازی به درمان نداشته باشند.

افراد مبتلا به تیروئیدیت هاشیموتو یا سایر بیماری‌های تیروئید ممکن است به عوارض جانبی ید حساس باشند. آنها باید با پزشک خود در مورد اینکه از کدام غذاها، داروها یا مکمل‌های غذایی لازم است اجتناب کنند صحبت کنند.

سوالات متداول

کم‌کاری تیروئید چیست و چگونه بر بارداری تاثیر می‌گذارد؟

کم‌کاری تیروئید به وضعیتی اطلاق می‌شود که غده تیروئید به قدر کافی هورمون‌های تیروئید تولید نمی‌کند و می‌تواند منجر به مشکلاتی در بارداری مانند سقط جنین، زایمان زود‌رس و مشکلات رشد جنین شود.

آیا بارداری با کم‌کاری تیروئید بی‌خطر است؟

درمان‌های پزشکی می‌توانند به افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید کمک کنند تا بارداری سالمی داشته باشند. در صورت ابتلا به کم‌کاری تیروئید باید قبل و در طول بارداری به دنبال مشاوره پزشکی حرفه‌ای باشید. متخصصان می‌توانند از دارو و آزمایش منظم تیروئید برای کمک به جلوگیری از عوارض استفاده کنند.

آیا کم‌کاری تیروئید می‌تواند بر رشد جنین تاثیر بگذارد؟

بله کم‌کاری تیروئید می‌تواند منجر به مشکلاتی در رشد و توسعه جنین از جمله مشکلات شناختی و رشد جسمی شود.

آیا بارداری درصورت مبتلابودن به کم‌کاری تیروئید برای من خطرناک است؟

کم‌کاری تیروئید می‌تواند سلامت مادر و جنین را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل، متخصصان ممکن است این مورد را به عنوان حاملگی پرخطر در نظر بگیرند. با این حال، داروهای تیروئید می‌تواند به جلوگیری از این عوارض کمک کند. 

آیا داروهای تیروئید را در دوران بارداری مصرف کنم؟

بله. داروهای تیروئید معمولاً در دوران بارداری بی‌خطر هسند و می‌توانند به حفظ سطح مناسب هورمون‌های تیروئیدی کمک کنند.

چه تغییراتی در دوز داروهای تیروئید در دوران بارداری لازم است؟

پزشک معمولاً هر 4 تا 6 هفته یک بار در نیمه اول بارداری و سپس حداقل یک بار بعد از 30 هفته سطح تیروئید شما را آزمایش و دوز دارو را بر اساس نتایج تنظیم می‌کند. ممکن است که نیاز به افزایش دوز داروهای تیروئید در دوران بارداری باشد، بنابراین مهم است که تحت نظر پزشک باشید.

جمع‌بندی

کم‌کاری تیروئید زمانی است که غده تیروئید هورمون تیروئید بسیار کمی تولید می‌کند. این هورمون‌ها بر بسیاری از عملکردهای بدن تأثیر می‌گذارند. غده تیروئید یک فرد باردار برای تامین هورمون‌های تیروئید بیشتری برای جنین تغییر می‌کند. بارداری می‌تواند شما را بیشتر در معرض ابتلا به کم‌کاری تیروئید قرار دهد.

در صورت عدم درمان، کم‌کاری تیروئید در دوران بارداری می‌تواند عوارض متعددی از جمله کم‌خونی و فشار خون بالا داشته باشد. ممکن است رشد و سلامت جنین را تحت تأثیر قرار دهد یا باعث عوارض جدی زایمان شود. کم‌کاری تیروئید می‌تواند بر باروری نیز تأثیر بگذارد.

پزشکان می‌توانندکم‌کاری تیروئید را با استفاده از دارو به طور موثر درمان کنند. این دارو جایگزین هورمون‌های تیروئیدی می‌شود که غده تیروئید تولید نمی‌کند. درمان پزشکی و نظارت یک متخصص می‌تواند بارداری ایمن را برای یک فرد مبتلا به کم‌کاری تیروئید فراهم کند.

منابع

Hypothyroidism in Adult Women: The Utility of Targeted vs Universal Thyroid ScreeningThyroid Disease & Pregnancy

دکتر مهرنوش گرشاسبی
دکتر مهرنوش گرشاسبی

دکتر گرشاسبی دکتری اگروتکنولوژی مهرنوش گرشاسبی هستم دکترای اگروتکنولوژی و مدرس و محقق گیاهان دارویی که به صورت تخصصی در حوزه تولید محتوای مجموعه سمانیک فعالیت می‌کنم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
سراب‌پور Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +