کاروتنوئیدها و نقش آنها در پیشگیری از انواع سرطان
سرطان یک فرآیند چند مرحلهای است که حاصل تغییرات ژنتیکی و بیوشیمیایی درون سلول میباشد و به عواملی همچون سن، وراثت و شرایط محیطی وابسته است. تقریبا 85-90 درصد سرطانها وابسته به عوامل محیطی و سبک زندگی میباشند و تنها اصلاح رژیم غذایی میتواند تقریبا 40 % خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
ارتباط بین سرطان و رژیم غذایی در چند سال گذشته مورد توجه قرار گرفته است که در بین مطالعات انجام شده کاروتنوئیدها نیز با اثر محافظتی در برابر سرطانهای مختلف گزارش شدهاند. کاروتنوئیدها گروه متنوعی از رنگدانههای طبیعی هستند که در بسیاری از میوهها و سبزیجات به ویژه آنهایی که رنگ زرد، قرمز، نارنجی و حتی سبز پر رنگ دارند یافت میشوند.
کاروتنوئیدها از طریق دو مکانیسم مختلف در پیشگیری از انواع سرطان موثراند:
- تاثیر در مسیر رشد و مرگ سلول
- آنتی اکسیدان های قوی هستند و برای تولید مواد مغذی مانند ویتامین A مهماند.
من فاطمه موسوی هستم، یک پزشک عمومی عضو بنیاد ملی نخبگان و استعداد درخشان دانشگاه علوم پزشکی ایران. در شرکت و وب سایت سمانیک، به صورت تخصصی، علمی و تجربی محتواهای پزشکی تولید میکنم. تمرکزم بر ارائه محتواهای با کیفیت به صورت علمی است و از روشهای پژوهشی مدرن و منابع معتبر حین نوشتن محتوا استفاده میکنم.
مطالب زیر را حتما بخوانید:
مکمل منیزیم و پیشگیری از سندروم پیش از قاعدگی ، قاعدگی دردناک و علایم پس از یائسگی
توسط دکتر فاطمه موسوی
- 3454 مشاهده
- بدون دیدگاه
-
۲۷
مهر
اثرات مصرف مکمل کورکومین در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی
توسط دکتر علیرضا ولی زاده
- 2991 مشاهده
- بدون دیدگاه
-
۱۲
بهمن
علل ایجاد و عوارض سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
توسط دکتر فاطمه موسوی
- 2615 مشاهده
- بدون دیدگاه
-
۵
بهمن
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.