کاروتنوئیدها و نقش آنها در پیشگیری از انواع سرطان
سرطان یک فرآیند چند مرحلهای است که حاصل تغییرات ژنتیکی و بیوشیمیایی درون سلول میباشد و به عواملی همچون سن، وراثت و شرایط محیطی وابسته است. تقریبا 85-90 درصد سرطانها وابسته به عوامل محیطی و سبک زندگی میباشند و تنها اصلاح رژیم غذایی میتواند تقریبا 40 % خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
ارتباط بین سرطان و رژیم غذایی در چند سال گذشته مورد توجه قرار گرفته است که در بین مطالعات انجام شده کاروتنوئیدها نیز با اثر محافظتی در برابر سرطانهای مختلف گزارش شدهاند. کاروتنوئیدها گروه متنوعی از رنگدانههای طبیعی هستند که در بسیاری از میوهها و سبزیجات به ویژه آنهایی که رنگ زرد، قرمز، نارنجی و حتی سبز پر رنگ دارند یافت میشوند.
کاروتنوئیدها از طریق دو مکانیسم مختلف در پیشگیری از انواع سرطان موثراند:
- تاثیر در مسیر رشد و مرگ سلول
- آنتی اکسیدان های قوی هستند و برای تولید مواد مغذی مانند ویتامین A مهماند.
من فاطمه موسوی هستم، یک پزشک عمومی عضو بنیاد ملی نخبگان و استعداد درخشان دانشگاه علوم پزشکی ایران. در شرکت و وب سایت سمانیک، به صورت تخصصی، علمی و تجربی محتواهای پزشکی تولید میکنم. تمرکزم بر ارائه محتواهای با کیفیت به صورت علمی است و از روشهای پژوهشی مدرن و منابع معتبر حین نوشتن محتوا استفاده میکنم.
مطالب زیر را حتما بخوانید:
نکات کلی برای تسکین علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
توسط دکتر فاطمه موسوی
- 2157 مشاهده
- بدون دیدگاه
-
۲۵
دی
سندرم تخمدان پلی کیستیک در دختران جوان با مصرف کروم قابل درمان است.
توسط دکتر شمسعلی رضازاده
- 1978 مشاهده
- بدون دیدگاه
-
۲۶
فروردین
مکمل منیزیم سیترات موجب کاهش فشار خون و هموگلوبین A1C می شود.
توسط دکتر فاطمه موسوی
- 4587 مشاهده
- بدون دیدگاه
-
۱۰
بهمن
نکات اختصاصی برای تسکین علائم سندرم روده تحریک پذیر IBS
توسط دکتر فاطمه موسوی
- 3088 مشاهده
- بدون دیدگاه
-
۲۶
دی
سرطان روده بزرگ: شیوع، مرگ و میر، بقا و عوامل خطر
توسط دکتر حسین علیپور
- 16288 مشاهده
- بدون دیدگاه
-
۲
مرداد
تاثیر زنجبیل بر بهبود درد بیماران مبتلا به آرتروز زانو
توسط دکتر فاطمه موسوی
- 1647 مشاهده
- بدون دیدگاه
-
۱۸
بهمن
تاثیر مکمل منیزیم بر بی خوابی اولیه در سالمندان
توسط دکتر فاطمه موسوی
- 1847 مشاهده
- بدون دیدگاه
-
۱
بهمن
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.