تاثیر مصرف چای سبز بر سلامت قلب
آیا میدانستید مصرف چای سبز از ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی جلوگیری میکند؟
مطالعات اپیدمیولوژیک، بالینی و تجربی متعددی تاثیر مثبت مصرف چای سبز بر سلامت قلب و عروق را نشان دادهاند. کاتچینها، ترکیبات پلی فنلی اصلی در چای سبز، از طریق مکانیسمهای متعددی از جمله اثرات آنتی اکسیدانی، ضد فشار خون، ضد التهابی، ضد ایجاد لخته و اثر کاهنده چربی خون، نقش محافظتی بر روی عروق قلبی دارند.
کاتچینهای چای سبز، فعالیت آنتیاکسیدانی خود را از طریق حذف رادیکالهای آزاد، مهار آنزیمهای پرو-اکسیدان و القای آنزیمهای آنتیاکسیدانی ارائه میکنند. بعلاوه میتوانند آنزیمهای کلیدی درگیر در بیوسنتز لیپیدها را مهار کنند و جذب چربی روده را کاهش دهند و در نتیجه پروفایل چربی خون را بهبود دهند.
کاتچینها از التهاب عروقی که نقش مهمی در پیشرفت ضایعات آترواسکلروتیک دارد، جلوگیری کرده و با تداخل با فاکتورهای رشد سلولهای عروقی که در آتروژنز (ایجاد پلاک در عروق) نقش دارند، از تکثیر سلولهای ماهیچه صاف عروقی جلوگیری میکنند.
بعلاوه میتوانند تون عروق را با فعال کردن اکسید نیتریک اندوتلیال تنظیم کنند. کاتچینها چسبندگی پلاکتها را سرکوب میکنند و در نتیجه ترومبوژنز (تشکیل لخته) را مهار میکنند.
در مجموع، کاتچینها مولکولهای کوچک مشتق شده از چای سبز، برای پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی عروقی مفید هستند.
منبع:
Green Tea Catechins and Cardiovascular Health: An Update
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.