شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

پیشگیری از سکته قلبی در خواب

دسته بندی :مکمل و ویتامین, قلب و عروق ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ دکتر صدف عبدیان 1114 مشاهده

شما می‌توانید با داشتن یک سبک زندگی سالم و مدیریت عوامل خطرزا برای سلامت قلبتان، ریسک سکته قلبی را در خود کاهش دهید. اگر نگران رخداد مرگ در خواب هستید، باید بدانید این مرگ ممکن است در اثر ایست قلبی، سکته قلبی، نارسایی احتقانی قلب، مشکلات تنفسی، اوردوز دارویی و تشنج اتفاق بیفتد. خواب یکی از مهمترین ارکان در حفظ سلامت قلبی شماست. افرادی که از بی‌خوابی رنج می‌برند، خصوصا خانم‌ها، بیشتر در معرض ریسک ابتلا به سکته قلبی هستند. سعی کنید فشار خون خود را کنترل کنید، قبل از خواب تنقلات مصرف نکنید و محیط خواب خود را تاریک، ساکت و خنک نگه دارید. همچنین سعی کنید یک روتین برای کاهش استرس خود داشته باشید، برای مثال مدیتیشن کنید، ورزش کنید و از روان‌درمانگر کمک بگیرید. اگر به اختلالی مثل آپنه خواب مبتلا هستید، با مشورت پزشک متخصص، به دنبال درمان آن باشید.

سکته قلبی چیست؟

سکته قلبی حالتیست که خون‌رسانی به قلب شما به دلایل مختلفی به اندازه کافی صورت نمی‌گیرد. از جمله علل این کاهش خون‌رسانی، ایجاد پلاک‌های قلبی (تجمع کلسترول)، اسپاسم عروق کرونری، ابتلا به برخی عفونت‌ها و … می‌باشند.

چه عواملی ریسک ابتلا به سکته قلبی را بالا می‌برد؟

  • سن: آقایان بالای 45 سال و خانم‌های بالای 55 سال، بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به سکته قلبی هستند.
  • مصرف دخانیات: مصرف دخانیات، خصوصا اگر در طولانی‌مدت باشد، خطر ابتلا به سکته قلبی را در شما افزایش می‌دهد.
  • فشار خون بالا: فشار خون بالا، به رگ‌های خون‌رسان به قلب شما آسیب می‌رساند. اگر شما علاوه بر فشار خون، به دیابت، چاقی و سطح بالای چربی خون نیز مبتلا باشید، باید بیشتر هشیار باشید زیرا سکته قلبی در کمین شماست.
  • سطح بالای کلسترول یا تری‌گلیسرید: در صورتی که کلسترول بد خون شما (LDL) و یا تری‌گلیسرید بالا باشد و کلسترول خوب خون شما (HDL) پایین باشد، ریسک ابتلا به سکته قلبی در شما بالاست. سعی کنید با تغییر تغذیه و سبک زندگی آن را تنظیم کنید.
  • استرس: استرس و یا احساسات ناگهانی مثل خشم، ریسک رخداد سکته قلبی را در شما افزایش می‌دهد.
  • سابقه خانوادگی ابتلا به سکته قلبی: اگر خواهر، برادر یا پدر و مادر شما سابقه سکته قلبی (در آقایان بالای 55 سال و خانم‌ها بالای 65 سال) دارند، شما با احتمال بیشتری در معرض ایجاد سکته قلبی هستید.
  • ورزش‌نکردن: ورزش منظم، ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد. کاهش فعالیت فیزیکی در ارتباط مستقیم با افزایش ریسک سکته قلبی می‌باشد.
  • ابتلا به بیماری‌های خود-ایمنی: ابتلا به برخی شرایط مثل آرتریت روماتوئید و یا بیماری پوستی لوپوس، می‌تواند ریسک ایجاد سکته قلبی را در شما افزایش می‌دهد.

پیشگیری از سکته قلبی در خواب

ارتباط بین خواب و سکته قلبی چیست؟

براساس تحقیقات انجام‌گرفته، مشخص شد افراد مبتلا به بی‌خوابی، 70 درصد بیشتر از کسانی که اختلالات خواب ندارند در معرض ابتلا به سکته قلبی هستند.

نداشتن خواب کافی می‌تواند فشار خون شما را بالا ببرد و افزایش فشار خون در ارتباط مستقیم با افزایش احتمال رخداد سکته قلبی در شماست. بزرگسالان به طور متوسط، بین 7 الی 9 ساعت به خواب شبانه نیازمند هستند.

سعی کنید قبل از خواب از وسایل الکترونیکی استفاده نکنید، محیط را تاریک، ساکت و خنک نگه دارید، قبل از خواب از مصرف تنقلات بپرهیزید و ورزش‌کردن را درست به قبل از ساعات خوابتان موکول نکنید.

علائم سکته قلبی چیست؟

علائم تجربه‌شده در شما ممکن است با سایر افراد متفاوت باشد و ممکن است به شکل ملایم یا شدید آن را تجربه کنید.

علائم به طور کلی شامل موارد ذیل ممکن است باشد:

  • ایجاد درد در قفسه سینه یا احساس فشار در قفسه سینه
  • دردی که به سمت فک، بازو، پشت، دندان یا بالای شکم بزند
  • عرق سرد
  • خستگی
  • سوءهاضمه یا سوزش سر معده
  • سرگیجه ناگهانی
  • بریده‌بریده تنفس‌کردن
  • حالت تهوع

برای پیشگیری از ایجاد سکته قلبی چه کنیم؟

  • سعی کنید سبک زندگیتان را تغییر دهید: سیگار نکشید، ورزش کنید، استرستان را کنترل کنید و وزنتان را متعادل نگاه دارید.
  • وضعیت سلامتی خود را پایش کنید: اگر شما به اختلالاتی مثل فشار خون، دیابت و … مبتلا هستید، سعی کنید به طور دائم وضعیت سلامتیتان را پایش کنید، داروهایتان را به موقع مصرف کنید و اگر در وضعیت سلامتی شما تغییری ایجاد شد، سریعا به پزشکتان مراجعه کنید.
  • از مکمل‌ها و داروهایتان به شکل مناسب استفاده کنید: اگر شما داروهایی را به شکل روتین مصرف می‌کنید، حواستان باشد تا از مصرف آن‌ها غافل نشوید تا سلامتیتان به خطر نیفتد. با مشورت پزشک یا داروسازتان، از مکمل‌هایی استفاده کنید که کیفیت زندگی شما را بالا می‌برند. همانطور که اشاره کردم، یکی از دلایل ایجاد سکته قلبی، فشار خون بالا می‌باشد. کالمگ مکملی است که حاوی پتاسیم و منیزیم در فرم سیترات می‌باشد. هردو این عناصر در کاهش مقاومت عروق نسبت به جریان خون موثرند و اثرات گشادکنندگی عروق را دارند. این اثر منجر به کاهش فشار بر روی قلب و عروق شما می‌شود و در طی مدت مصرف 2 الی 3 ماه، در کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک شما موثر است. اگر شما از داروهای فشار خون استفاده می‌کنید، حتما با مشورت پزشکتان از این مکمل استفاده نمایید. سیترات موجود در این محصول، از رسوب‌کردن آن در کلیه جلوگیری می‌کند و در پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه در شما نیز موثر است.

کالمگ سیترات | مکمل حاوی پتاسیم و منیزیم به شکل سیترات

خرید

جمع‌بندی

سکته قلبی، شرایطیست که در آن خون‌رسانی کافی به قلب صورت نمی‌گیرد. موارد مختلفی می‌توانند ریسک ابتلا به سکته قلبی را در شما افزایش دهند. یکی از مهمترین آن‌ها، کیفیت خواب شماست. براساس تحقیقات انجام‌گرفته، خواب شما در ارتباط مستقیم با سلامت قلبتان قرار دارد. کسانی که از بی‌خوابی رنج‌ می‌برند یا به دلایلی، اختلالات خواب دارند، بیشتر در معرض ریسک رخداد سکته قلبی می‌باشند. شما باید سعی کنید در کنار حفظ یک روتین غذایی مقوی قلب و داشتن فعالیت فیزیکی، بر کیفیت و میزان خوابتان نیز تمرکز کنید تا از ایجاد سکته قلبی در خود جلوگیری نمایید.

منابع

Insomnia Tied to Greater Risk of Heart Attack, Especially in Women – American College of Cardiology (acc.org)

About Sleep and Your Heart Health | Heart Disease | CDC

دکتر صدف حدادیان
دکتر صدف عبدیان

من دکتر صدف عبدیان فارغ التحصیل داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هستم. در طول تحصیلم چندین مقاله ی ISI در زمینه‌ی اثرات داروهای گیاهی بر روی بیماری عصبی چاپ کردم و هم اکنون به عنوان مدیر مدیکال و تحقیق و توسعه در شرکت سمانیک سلامت گستر مشغول هستم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
سراب‌پور Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +