مشاورههای پزشکی برای کنترل سندرم روده تحریک پذیر IBS
اگر داروهایی که صرفا برای کنترل علائم سندرم روده تحریک پذیر مصرف میکنید (مانند هیوسین ، ملینها ، مسهلها و …) کمک کننده نباشد، پزشک ممکن است داروی قوی تری را تجویز کند، مانند:
- آمی تریپتیلین
- سیتالوپرام
این داروها از دسته داروهای ضد افسردگی هستند، اما میتوانند به کاهش علائم IBS نیز کمک کنند و ممکن است چند هفته طول بکشد تا تاثیر آنها مشاهده شود.
اگر برای مدت طولانی مبتلا به IBS بوده اید و سایر درمانها کمکی نمیکند، پزشک ممکن است شما را برای درمان کمکی مانند درمان شناختی رفتاری (CBT) به رواندرمانگر معرفی کند. اگر استرس یا اضطراب باعث ایجاد علائم شما شود، این درمان میتواند مفید باشد. همچنین می تواند به شما کمک کند تا بهتر با شرایط خود کنار بیایید.
اگر نکات رژیم غذایی عمومی برای IBS، مانند پرهیز از غذاهایی که علائم شما را تحریک میکنند، مفید نباشد، ممکن است پزشک شما را به یک متخصص تغذیه ارجاع دهد. آنها میتوانند تغییرات دیگری را که میتوانید در رژیم غذایی خود ایجاد کنید تا علائم خود را کاهش دهید، پیشنهاد کنند.
متخصص تغذیه ممکن است رژیمی به نام رژیم کم FODMAP را توصیه کند که شامل اجتناب از غذاهایی است که به راحتی توسط روده تجزیه نمیشوند، مانند برخی از انواع میوهها و سبزیجات، شیر و محصولات حاوی گندم
استفاده از برخی فرآوردههای گیاهی همچون روغن نعنا، زنجبیل، جینسنگ و … نیز در بهبود علایم IBS نقش موثری دارد.
منبع:
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.