قهوه سبز چیست و چه خواصی دارد؟

مصرف قهوهی سبز در جوامعی که به سلامتی و تندرستی اهمیت فراوان میدهند رایج است. دراین مقاله به معرفی این ترکیب و کاربردهای آن میپردازیم.
قهوهی سبز چیست؟
قهوه، یکی از محبوبترین نوشیدنیهای حاوی کافئین است. قهوه به دلیل میزان مصرف بالای آن در سراسر جهان نقش مهمی در رژیمغذاییوسلامتافراد دارد. قهوه، سرشاراز ترکیبات فنولی است که عوامل محافظتی در برابر بیماریهای دژنراتیومزمن هستند. قهوهی سبز از چندین جزء فعال زیستی از جمله اسید کلروژنیک، تریگونلین و پلی فنولها تشکیل شدهاست. اسیدهای کلروژنیک، یکی از اجزای اصلی پلیفنولها با خاصیت آنتیاکسیدانی هستند. مطالعات متعددی اثرات ضددیابتی، ضدسرطانی، ضدالتهابی و ضدچاقی اسیدهایکلروژنیک را تاییدکردهاست. چندین مطالعهی حیوانی نیز گزارش کردند که اسیدهایکلروژنیک دارای خواص ضددیابت، ضدچاقی و ضد چربی خون همراه با اثرات مفید برکاهش مقاومت سلولها به انسولین است. قهوهیسبز و اسیدهایکلروژنیک درواقع باافزایش تحریک ترشح انسولین و افزایش جذب گلوکز توسط سلولهای اسکلتی، کاهش جذب گلوکز ازروده و چندین مکانیسمدیگر، برکاهش و کنترل قندخون اثردارند. دریک مطالعهی متاآنالیزهمچنین نشاندادهشد که مکملهایقهوهسبز میتوانند فشار خون را کاهشدهند.
قهوهی سبز، درواقع دانههای قهوهی ساده میباشند که بهصورت خام و بونداده مورداستفاده قرار میگیرند. استفاده از عصارهی قهوهی سبز رایج است اما میتوان آن را به صورت خام نیز خریداریکرد و مانند نوشیدنی قهوهی معمول مصرفکرد. توجه به این نکته حائزاهمیت میباشد که طعم قهوهی سبز بسیار کمتر و ملایمتر از قهوهی سادهی معمولی است که شما مصرف میکنید وبیشتر طعمی مشابه چایها و نوشیدنیهای گیاهی دارد.
با اینکه قهوهی سبز و سیاه هردو از یک منشا میباشند، ترکیبات شیمیایی آنها و خواصشان متفاوت میباشد. قهوهی سبز حاوی اسیدهای کلروژنیک میباشد که خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی زیادی دارد و اینمقدار درقهوههای بوداده و سیاه کمتر میباشد.
اولین ادعاها درمورد استفاده از قهوهیسبز برای کاهش وزن درسال 2012 ارائهشد. استفاده از عصارهی قهوهیسبز در موشهای آزمایشگاهی، منجر به کاهش وزن و تودهی چربی درآنها شد، اما میزان وسعت این مطالعات برانسان کمتر بود و نمیتوان به قطع درمورد اثرات آن برکاهش وزن افراد نظرداد.
درسال2018، مطالعهای پیرامون استفاده از قهوهی سبز و کاربردآن در بهبود علائم سندروم متابولیک (مجموعهای از علائم فشارخون بالا، قندخون بالا و …) در دانشگاه شهیدبهشتی برروی 50 نفر به مدت 2 ماه انجام گرفت و مشخص شد افرادی که درطول روز 400 میلیگرم عصارهیقهوهیسبزبدون کافئین را دوبار درروز مصرف میکنند، کاهش قابل توجهی را درمیزان قندخون ناشتا، فشارخون و سایز دورکمر نشان دادند. اما برای تایید قاطعانهی اثرات قهوهی سبز، مطالعات بیشتری موردنیاز است.
خطرات و عوارض جانبی احتمالی
قهوه سبز تا حد زیادی بی خطر است اما ممکن است چندین خطر بالقوه داشتهباشد:
اثرات مصرف کافئین بیش از حد
دانههای قهوه سبز نیز مانند قهوه بو داده به طور طبیعی حاوی کافئین هستند. اگرچه مصرف متوسط کافئین احتمالاً برای اکثر افراد سالم بی خطر است، اما مصرف بیشازحدآن می تواند منجر به ایجاد علائم منفی مانند اضطراب، اختلالات خواب و افزایش فشار خون شود. یک فنجان قهوهی سیاه یا سبز، بسته به نوع و روش دم کردن، تقریباً 100 میلی گرم کافئین را فراهممیکند. از آنجایی که ممکن است مقدار کمی کافئین در طول فرآیند برشته کردن ازبین برود، قهوه سبز ممکن است کمی بیشتر از قهوهی سیاه کافئین داشته باشد – اما این تفاوت احتمالاً ناچیزاست.
درهمینحال، مکملهای قهوهیسبز معمولاً 20 تا 50 میلیگرم از آنرا درهر کپسول ارائه میکنند، اگرچه برخی از آنها در طول فرآوری بدون کافئین هستند. اگر قهوهیسبز را به هرشکلی مصرف می کنید، ممکن است بخواهید میزان مصرف خود را تعدیل کنید تا از ایجادعوارض آن جلوگیرینمایید.
یک مطالعهی 2 ماهه برروی حیوانات نشانداد که موشهایی که دوزهای روزانه عصاره قهوه سبز دریافت میکردند، کاهش قابلتوجه کلسیم را دربافتاستخوانیخود تجربهکردند. این نتایج نشانمیدهد که مصرف طولانیمدت مکملهای قهوهیسبز ممکن است به سلامت استخوان آسیب برساند. گفته میشود، تحقیقات انسانی بیشتری برای تایید این ادعا، موردنیازاست.
اطلاعات کافی و روشن در مورد قهوه سبز برای تایید توصیه های مربوط به دوز وجودندارد. گفته میشود، درطی یک مطالعه، از دوزهای 400 میلیگرم عصارهی قهوهیسبز دوباردرروز استفادهشد و هیچ اثرات منفی و عوارض جانبی قابلتوجهی درطول درمان بیماران مشاهدهنشد.
اگر قصد مصرف عصارهی قهوهی سبز را دارید، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که مقدار مناسبی مصرف میکنید. قهوهیسبز به دانههای خام گیاه قهوه اطلاق میشود.
دریک برههی زمانی، استفاده ازعصارهی قهوهیسبز، به عنوان یک مکمل کاهش وزن رایجشد و توانست درچندمطالعه، سطح قند خون و فشارخون سالم را ارتقا دهد؛ اگرچه تحقیقات کمی درمورد اثربخشی آن موجود است. همچنین، عوارض جانبی کمی دررابطه با مصرف قهوهیسبز گزارش شدهاست، اما محتوای کافئین آن ممکن است اثرات ناخوشایندی ایجاد کند.
اگر در نظر دارید قهوه سبز را به برنامه روزانه خود اضافه کنید، با ارائه دهندهی مراقبتهای بهداشتی خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که مصرف آن برای شما بی خطر است.
اگر علاقهمند به امتحان قهوهیسبز یا عصارهیآن هستید، میتوانید آن را به صورت محلی خریداری کنید یا دانههای کامل و مکملهای حاوی قهوهی سبز را به صورت آنلاین جستجو و خریداری کنید.
منابع:
Green Coffee: Benefits, Weight Loss, and Side Effects (healthline.com)
Consumption of green coffee and the risk of chronic diseases – PubMed (nih.gov)
Dietary supplements for obesity – PMC (nih.gov)

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.