شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

آیا قهوه برای قند خون خوب است؟

دسته بندی :دیابت ۹ آبان ۱۴۰۲ دکتر صدف عبدیان 44413 مشاهده
آیا قهوه برای قند خون خوب است؟

روزانه افراد زیادی در سراسر جهان در حال مصرف نوشیدنی مورد علاقه‌ی خود یعنی قهوه می‌باشند. این نوشیدنی محبوب، افراد زیادی را به خود وابسته کرده‌است. بهتر است بدانید اگر شماهم در دسته‌ی افرادی هستید که قهوه را مداوم مصرف می‌کنید، خبرهای جدیدی برای شما داریم. در این مقاله به بررسی اثرات قهوه بر کنترل قندخون می‌پردازیم.

دیابت یک بیماری می‌باشد که برمیزان گلوکز موجود در خون اثر می‌گذارد. در صورت ابتلا به دیابت، میزان گلوکز خون شما بیش از حد نرمال می‌باشد و سلول‌ها توانایی جذب کافی گلوکز خون را ندارند. دیابت به دودسته‌ی نوع 1 و 2 تقسیم بندی می‌شود. پیش دیابت نیز شرایطی است که قندخون شما بالاست اما درحدی نمی‌باشد که بتوان دیابت را تشخیص داد.

آیا قهوه در کنترل و درمان دیابت موثر است؟ تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف متعدد قهوه ممکن است در مدیریت دیابت مفید باشد، اما باید با احتیاط انجام شود. قهوه غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها است که می‌تواند به بهبود سلامتی افراد دیابتی کمک کند.

علائم ابتلا به دیابت شامل موارد زیر می‌باشد:

  • احساس تشنگی زیاد
  • تغییرات وزن ناگهانی خصوصا کاهش وزن ناگهانی
  • خستگی
  • تحریک‌پذیری

قهوه برای قند خون

در آمریکا هر فرد بالغ روزانه دوفنجان قهوه و در جمع 280 میلی‌گرم کافئین مصرف می‌کند. مصرف کافئین تا 400 میلی‌گرم در روز قابل استفاده می‌باشد.

مطالعات مختلفی پیرامون اثرات مصرف قهوه در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 درحال انجام می‌باشد. مصرف قهوه در افرادی که دیابت نوع 2 دارند، از طریق مسیرهای سلولی مختلفی، منجر به حفاظت از سلولهای کبدی و سلولهای بتا در پانکراس می‌شود. اثرات قهوه در دیابت، درهرفرد و شرایط متفاوت می‌باشد.

در مطالعه‌ای که در دانشگاه هاروارد انجام گرفت، مشخص شد افرادی که در طول روز 2 فنجان قهوه مصرف می‌کردند کمتر در معرض ابتلا به بیماری دیابت بودند. اگر تصور می‌کنید کافئین مسئول داشتن این اثرات است، اشتباه می‌کنید. مطالعات تایید کرده‌اند که مصرف کافئین در کوتاه مدت منجر به افزایش سطح گلوکز و انسولین می‌شود.

با اینکه مطالعاتی در راستای حفاظت از افراد در برابر دیابت با مصرف قهوه وجود دارد، ممکن است خطراتی افراد مبتلا به دیابت را تهدید کند. ژنتیک افراد براساس زمان متابولیسم قهوه در بدن، بر میزان قندخون آن‌ها اثرگذار است؛ درواقع افرادی که متابولیسم قهوه را کندتر در بدن خود دارند، احتمال افزایش قندخون درآن‌ها بیشتر است.

در مطالعه‌ای در سال 2004، مشخص شد افرادی که روزانه 1 لیتر قهوه‌ی فیلترشده با کاغذ در مدت 4 هفته می‌نوشند، مقادیر بیشتری انسولین در خون خود داشتند. البته این اثردرمدت طولانی خود را نشان داد و درکوتاه‌مدت قابل توجه نبود.

مطالعه‌ی دیگری درسال 2008 نشان داد افرادی که در طول روز قهوه مصرف می‌کردند و مبتلا به دیابت نوع 2 بودند، میزان قندخون بیشتری درست بعدازنوشیدن قهوه داشتند.

پس می‌توان گفت مصرف قهوه در کاهش قندخون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 اثرات مفیدی ندارد بلکه بیشتر در افرادی که به این بیماری مبتلا نیستند می‌تواند حالت پیشگیرانه داشته‌باشد.

نوشیدن قهوه می‌تواند کاربردهای مفید دیگری داشته باشد که در این مقاله به صورت خلاصه‌وار نام می‌بریم و در مقالات بعدی به بررسی اثرات آن در کنترل آن‌ها می‌پردازیم:

  • بیماری پارکینسون
  • بیماری‌های کبدی ازجمله سرطان
  • آلزایمر
  • نقرس
  • سنگ کیسه‌ی صفرا

قهوه برای قند خون

همچنین مطالعات زیادی در بررسی اثرات قهوه در کنترل و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌های عصبی انجام‌گرفته‌است که توجه محققان بسیاری را در سراسر جهان به خود جلب کرده‌است.

در کنار اثرات مفید قهوه، عوارضی نیز گزارش شده‌است. عوارض مصرف مدوم قهوه در بعضی افراد عبارتند از:

  • سردرد
  • بی‌قراری
  • اضطراب

همچنین در بعضی افراد سوزش سرمعده، تپش قلب و افزایش کلسترول درمصرف قهوه‌های بدون فیلتر یا اسپرسو گزارش شده‌است. کودکان و نوجوانان باید میزان کافئین کمتری در روز مصرف کنند و از افزودن بیش‌ازحد خامه یا شیرین‌کننده‌ها به قهوه‌ی خود اجتناب کنید.

در آخر می‌توان گفت برای کنترل دیابت بهتراست ورزش و رژیم‌های غذایی خاص را پیش گیرید و میزان قندو چربی که با قهوه مصرف می‌کنید، کاهش دهید. اگر مبتلا به دیابت هستید، نوشیدنی‌های کم کالری مثل شیر یا بدون کالری مثل آب و چای مصرف نمایید. مصرف قهوه‌های کافئین‌دار می‌تواند اثرات نامطلوب برمیزان قندخون افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بجا بگذارد. بااین حال، بهبود در میزان متابولیسم گلوکز در مصرف طولانی‌مدت قهوه قابل توجه می‌باشد.

منابع

Type 2 Diabetes and Caffeine: The Truth about Blood Sugar (webmd.com)

Coffee and Lower Risk of Type 2 Diabetes: Arguments for a Causal Relationship – PMC (nih.gov)

Habitual coffee consumption and subsequent risk of type 2 diabetes in individuals with a history of gestational diabetes – a prospective study – PubMed (nih.gov)

Drinks for Diabetics: What You Can Have and What to Avoid (healthline.com)

دکتر صدف حدادیان
دکتر صدف عبدیان

من دکتر صدف عبدیان فارغ التحصیل داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هستم. در طول تحصیلم چندین مقاله ی ISI در زمینه‌ی اثرات داروهای گیاهی بر روی بیماری عصبی چاپ کردم و هم اکنون به عنوان مدیر مدیکال و تحقیق و توسعه در شرکت سمانیک سلامت گستر مشغول هستم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
شهابی Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +