شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

قهوه برای سرماخوردگی

دسته بندی :سرماخوردگی, عفونی ۲۰ آبان ۱۴۰۲ دکتر صدف عبدیان 8992 مشاهده

آیادرصورت ابتلا به سرماخوردگی، می‌توانید قهوه بنوشید؟ قهوه چه اثراتی برسرماخوردگی شما دارد؟

زمانی‌که بیمارهستید، تمایلات شما به مصرف غذاها ونوشیدنی‌های آرامش‌بخشی که به مصرف آن‌ها عادت‌کرده‌اید، ممکن‌است افزایش‌یابد. برای بسیاری از افراد، قهوه، یکی از این ترکیبات آرامش‌بخش است.

برای افراد سالم، قهوه درهنگام مصرف مناسب و به‌اندازه، اثرات منفی کمی دارد. حتی ممکن است فوایدی برای سلامتی نیز داشته‌باشد؛ زیرا سرشاراز آنتی‌اکسیدان است. به‌علاوه، کافئین ممکن است فوایدی‌هم برای چربی سوزی داشته‌باشد. با این حال، ممکن است تعجب کنید که آیا نوشیدن قهوه در زمان بیماری بی‌خطراست یا خیر. بسته به نوع بیماری‌ای که با آن دست و پنجه نرم می‌کنید، این نوشیدنی مزایا و معایبی دارد. همچنین می‌تواند با برخی داروها تداخل داشته‌باشد. دراین مقاله، به بررسی اثرات قهوه درهنگام سرماخوردگی خواهیم‌پرداخت.

مصرف‌قهوه‌ی صبحگاهی برای بسیاری از افرادی که متوجه می‌شوند محتوای کافئین آن به بیدار‌شدن آن‌ها کمک می‌کند، غیرقابل‌حذف است. درواقع، حتی قهوه‌ی بدون کافئین نیز به دلیل اثرات دارونما و روانی برافراد، می‌تواند اثر محرک ملایمی برروی آن‌ها داشته‌باشد.

برای بسیاری از افرادی که قهوه می‌نوشند، این افزایش انرژی، به‌عنوان یکی از مزایای کلیدی استفاده‌از قهوه، به‌خصوص در هنگام بیماری می‌باشد. به عنوان مثال، اگر احساس تنبلی یا خستگی می‌کنید اما هنوز آنقدر خوب هستید که به سرکار یا مدرسه بروید، نوشیدن قهوه می‌تواند به شما کمک کند. به علاوه، اگر با سرماخوردگی خفیف سروکار دارید، قهوه ممکن است به شما کمک کند روز خود را بدون ایجاد عوارض جانبی قابل توجه وبانیروی بیشتری سپری کنید.

قهوه برای سرماخوردگی

مصرف قهوه می تواند اثرات منفی نیز داشته‌باشد. کافئین موجود در قهوه دارای اثر ادرارآور است، به این معنی که می تواند مایعات را از بدن شما خارج کند و باعث شود مقدار بیشتری از آن را از طریق ادرار یا مدفوع دفع کنید.

در برخی‌ازافراد، مصرف قهوه ممکن است منجر به کم آبی بدن و دفع‌آن و درنتیجه شروع اسهال یا افزایش ادرار شود. بااین‌حال، برخی از محققان خاطرنشان می کنند که مصرف کافئین در سطوح متوسط – مانند 2 تا 3 فنجان قهوه در روز – تأثیر معناداری بر تعادل مایعات‌بدن‌شما ندارد. درواقع، افرادی که قهوه می‌نوشند به احتمال زیاد به اثر ادرارآور قهوه عادت می‌کنند، تا جایی که هیچ مشکلی در تعادل مایعات‌بدن برای آن‌ها ایجاد نمی‌کند. اگر استفراغ یا اسهال را تجربه می‌کنید – به‌خصوص اگر آنفولانزا، سرماخوردگی شدید یا مسمومیت غذایی دارید – ممکن است لازم‌باشد ازمصرف قهوه اجتناب کنید و نوشیدنی های آبرسان بیشتری را انتخاب کنید، به‌خصوص اگردردسته‌ی قهوه‌خوران همیشگی نیستید. برخی از نمونه‌های نوشیدنی‌های باخاصیت آبرسانی بیشتر شامل آب، نوشیدنی‌های حاوی املاح یا ویتامین و آب میوه‌های رقیق‌شده‌است. با این حال، اگربه‌طور‌منظم قهوه می‌نوشید، ممکن است بتوانید بدون افزایش خطر کم‌آبی بدن درهنگام بیماری، به نوشیدن قهوه ادامه‌دهید.

قهوه همچنین با برخی داروها تداخل دارد، بنابراین اگر یکی از این داروها را مصرف می کنید، باید از نوشیدن قهوه خودداری کنید.

به‌ویژه، کافئین می‌تواند اثرات داروهای محرک مانند سودوافدرین را تقویت کند، که اغلب برای کمک به کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده می‌شود. همچنین می‌تواند با آنتی‌بیوتیک‌هایی مثل سیپروفلوکساسین تداخل داشته‌باشد، که در صورت ابتلا به عفونت‌های باکتریایی، ممکن است این آنتی‌بیوتیک‌ها را دریافت کنید. ازطرف‌دیگر، حضور کافئین درترکیب با بعضی از داروها مانند استامینوفن و ایبوپروفن، اثرات آن‌هارا تقویت می‌کند و منجربه تسریع عملکردشان می‌شود.

طبق‌معمول، مصرف‌کنندگان دائمی قهوه ممکن است بتوانند در حین نوشیدن قهوه مشکلاتی دررابطه باتداخلات باداروهای ذکرشده را نداشته‌باشند، زیرا بدن آنها به اثرات‌آن عادت‌کرده‌است. بااین‌حال، قبل از انتخاب نوشیدن قهوه به‌همراه این داروها، باید با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی صحبت کنید.

گزینه‌ی دیگر، نوشیدن قهوه‌های بدون کافئین در حین مصرف این داروها است، زیرا کافئین موجود در قهوه باعث ایجاد این فعل و انفعالات می‌شود. درحالی که قهوه‌های بدون کافئین حاوی مقادیر کمی‌کافئین هستند، چنین مقادیر کمی بعیداست که باعث تداخلات‌دارویی شود.

اگرچه مصرف به‌اندازه‌ی قهوه در بزرگسالان سالم به طورکلی بی‌ضرر است، اما اگر بیمار هستید، ممکن است لازم‌باشد ازمصرف آن اجتناب کنید.

قهوه برای سرماخوردگی

مصرف‌قهوه درهنگام سرماخوردگی یا بیماری‌های خفیف، مشکلی‌ به‌همراه ندارد، اما بیماری‌ها وسرماخوردگی‌های شدیدتر که بااستفراغ یا اسهال همراه هستند، می‌توانند منجر به کم‌آبی بدن شوند و نوشیدن قهوه ممکن است این اثرات را تشدید کند. با این حال، اگر به طور منظم قهوه می‌نوشید، ممکن است بتوانید در طول یک بیماری شدیدتر بدون عوارض جانبی به نوشیدن قهوه ادامه‌دهید. همچنین، اگرمتوجه‌شدید که قهوه باعث ایجاد زخم معده یا تحریک آن می‌‍شود، ممکن است بخواهید میزان مصرف آن‌را محدود کنید.

دریک مطالعه، برای تعیین اینکه آیا قهوه‌ی کافئین‌دار و بدون‌کافئین، ناراحتی‌های مرتبط با سرماخوردگی (مانند کاهش هوشیاری، عملکرد روانی-حرکتی کندتر) را ازبین می‌برد یا خیر، یک کارآزمایی انجام‌گرفت. 100 داوطلب زمانی که سالم بودند مورد آزمایش قرارگرفتند و 46 نفر پس از ابتلا به سرماخوردگی به آزمایشگاه بازگشتند. آن‌دسته از افراد که سالم ماندند به عنوان گروه کنترل فراخوانده‌شدند. در ویزیت دوم، تست‌های آزمایشگاهی، قبل از نوشیدن قهوه و دیگری یک ساعت بعد از نوشیدن قهوه، انجام‌گرفت. داوطلبان به طور تصادفی در یکی از سه گروه بعدی قرارگرفتند:1- گروه مصرف کننده‌ی قهوه‌ی کافئین‌دار (1.5 میلی گرم بر کیلوگرم کافئین/وزن بدن)، 2- گروه مصرف‌کننده‌ی قهوه‌ی بدون کافئین و3- گروه مصرف‌کننده‌ی آبمیوه. افراد مبتلا به سرماخوردگی، کاهش هوشیاری را گزارش کردند و در انجام وظایف روانی-حرکتی کندتر بودند. کافئین هوشیاری و عملکرد افراد مبتلا به سرماخوردگی را به همان سطح گروه کنترل افزایش داد و قهوه بدون کافئین نیز منجر به بهبودی شد. این نتایج نشان می‌دهد که داروهایی که هوشیاری را افزایش می‌دهند، می‌توانند ناراحتی مرتبط با سرماخوردگی را ازبین‌ببرند.

درنهایت، اگر از داروهایی استفاده می‌کنید که ممکن است با کافئین تداخل داشته‌باشد، مانند سودوافدرین یا آنتی‌بیوتیک‌ها، باید مصرف قهوه را قطع‌نمایید یا حداقل‌میزان قهوه‌های کافئین‌دار را استفاده‌کنید. اگر درهنگام بیماری، نگرانی خاصی دررابطه‌با نوشیدن قهوه دارید، بهتراست با داروساز یا پزشک‌خود مشورت‌کنید. نوشیدن قهوه می‌تواند درهنگام سرماخوردگی‌های ملایم، به‌شما برای داشتن فعالیت‌های ذهنی و فیزیکی بهتر کمک کند.

منابع:

The 15 Best Foods to Eat When You’re Sick (healthline.com)

Caffeine and the common cold – PubMed (nih.gov)

دکتر صدف حدادیان
دکتر صدف عبدیان

من دکتر صدف عبدیان فارغ التحصیل داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هستم. در طول تحصیلم چندین مقاله ی ISI در زمینه‌ی اثرات داروهای گیاهی بر روی بیماری عصبی چاپ کردم و هم اکنون به عنوان مدیر مدیکال و تحقیق و توسعه در شرکت سمانیک سلامت گستر مشغول هستم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
شهابی Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +