فشار خون بالا در هنگام سکته قلبی
سکته قلبی حالتیست که رگهای کرونری در اثر ایجاد پلاک، خونرسانی کامل به قلب را انجام نمیدهند. از طرف دیگر، فشار خون بالا میتواند ریسک رخداد خطرات جدی ، از جمله حملات قلبی و سکته را در شما افزایش دهد. در این هنگام، شما میبایست با کنترل فشار خون خود، ریسک ابتلا به سکته را در خود کاهش دهید. کنترل فشار خون با مصرف داروها و تغییر سبک زندگی شما امکانپذیر است. بهترین مکمل برای کاهش و کنترل فشار خون و پایینآوردن ریسک ابتلا به سکته قلبی، کالمگ است. کالمگ حاوی پتاسیم و منیزیم در فرم سیترات است و در کاهش فشارخون سیستولیک و دیاستولیک شما در طول مدت 1 الی 3 ماه، با کاهش مقاومت عروقی و گشادکردن عروق، اثرگذار است. شما میتوانید با مشورت پزشک یا داروساز خود، از این محصول استفاده کنید.
سکته قلبی چیست؟
سکته قلبی، حالتیست که در آن خونرسانی کافی به بافت قلبی شما انجام نمیگیرد. این اتفاق به دلایل مختلفی از جمله تجمع پلاکهای قلبی در عروق کرونر، اسپاسم عروقی، سوء مصرف مواد مخدر، کمبود اکسیژن در خون و یا ایجاد پارگی در رگهای خونی است. در بعضی موارد رگ به طور کامل مسدود میشود و در برخی موارد دیگر، رگ به شکل نسبی مسدود میشود.
آیا فشار خون بالا، منجر به ایجاد سکته قلبی میشود؟
درواقع فشار خون بالا، منجر به تضعیف و تخریب رگهای کرونری میشود و کاهش جریان ثابت خون به قلب را به دنبال دارد. هرچند رخداد حمله قلبی، حتی با کنترل فشار خون باز هم امکانپذیر است اما با کنترلش، ریسک آن را بسیار کاهش میدهد.
فشار خون در واقع اندازهگیری نیروی وارده از گردش خون در برابر دیوارههای رگهایتان است. فشار خون دو جزء دارد:
- فشار خون سیستولیک (عدد بزرگتر در اندازهگیری فشار خون): فشار اندازهگیریشده در رگهای شما هنگامی که قلبتان خون را به سراسر بدن پمپاژ میکند، میباشد.
- فشار دیاستولیک (عدد پایینتر در اندازهگیری فشار خون): فشار اندازهگیریشده در رگها، بین ضربانهای قلبتان در هنگامی که قلبتان در فاز استراحت است.
براساس مطالعات انجمن قلب آمریکا، فشار خون استاندارد یا سالم، فشار سیستولیک کمتر از 120 میلیمتر جیوه و فشار دیاستولیک کمتر از 80 میلیمتر جیوه در نظر گرفته میشود.
فشار خون بالا، هنگامی اتفاق میافتد که فشار سیستولیک بین 120 تا 129 میلیمتر جیوه و فشار دیاستولیک، بین 80 تا 89 میلیمتر جیوه باشد. این فشار خون بالا، به تدریج عروق کرونر را تضعیف میکند و زمینه تصلی شرایین و حملات قلبی را فراهم میکند. فشار خون بسیار بالا میتواند آسیبهایی را نیز به بافت رگ شما وارد کند. هرگونه اقدامی که به کنترل و کاهش فشار خون شما کمک کند، میتواند شما را از حملات قلبی مصون دارد.
براساس مطالعات انجامگرفته، کاهش نزدیک به 2 واحد در فشار خون سیستولیک و دیاستولیک، خطر رخداد حملات قلبی را تا 23 درصد کاهش میدهد.
چه عواملی ریسک ابتلا به فشار خون را بالا میبرد؟
براساس یک مطالعه در سال 2017، مشخص شد 40 تا 50 درصد افرادی که در ایالت متحده آمریکا به فشار خون مبتلا هستند، استعداد ابتلا به این اختلال را در خانواده خود داشتهاند. پس یکی از مهمترین علل ابتلا به فشار خون، عوامل ارثی و ژنتیکی است.
سایر عواملی که در رخداد فشار خون دخیل هستند، عبارتند از:
- بالارفتن سن
- مصرف بیش از حد الکل
- چاقی
- کمتحرکبودن
- سیگار کشیدن
- ابتلا به برخی اختلالات مثل دیابت و بیماریهای کلیوی
چه مدت طول میکشد تا فشار خون بالا به قلب شما آسیب بزند؟
افزایش گاه به گاه فشار خون ناشی از مواردی مثل استرس، ورزش یا مصرف برخی داروها، عموما باعث آُیب به عروق کرونر نمیشود اما اگر این فشار خون بالا مزمن شود، ممکن است احتمال تصلب شرایین و سایر عوارض در پی آن، بالا رود. ارتباط مشخصی بین میزان بالابودن فشار خون و احتمال رخداد سکته قلبی وجود ندارد؛ با این حال در یک مطالعه در سال 2019، مشخص شد افرادی که فشار خون سیستولیک آنها حدود 160 میلیمتر جیوه است، در عرض 8 سال با خطر 4.8 درصدی در معرض رخداد سکته قلبی هستند. در افرادی که فشار خون سیستولیک با میانگین 136 میلیمتر دارند، با خطر 1.9 درصدی در معرض ابتلا به سکته قلبی یا مغزی قرار دارند. هرچه شما زودتر فشار خون خود را کنترل کنید، بیشتر خود را از خطر تصلب شرایین و حملات قلبی مصون خواهید داشت.
4 نشانه اصلی حمله قلبی قریبالوقوع چیستند؟
بیشتر حملات قلبی با درد و فشار در قفسه سینه خود را نشان میدهند. این حالت اغلب برای چند دقیقه طول میکشد و سپس فروکش میکند. سه علامت رایج دیگر عبارتند از :
- سبکی سر یا غشکردن
- درد در فک، گردن، شانهها یا بازوها
- تنگی نفس
راههای کاهش فشار خون چیست؟
کاهش و کنترل فشار خون، برخی اوقات تنها از طریق تغییر سبک زندگی امکانپذیر خواهد بود. برخی دیگر از افراد ممکن است به داروهای کاهنده فشار خون نیاز داشته باشند.
برخی از اقدامات که شما میتوانید به راحتی برای کاهش فشار خون خود انجام دهید عبارتند از:
- ورزشکردن به مدت 150 دقیقه در هفته ( 30 دقیقه ورزش برای 5 روز در هفته)
- پیروی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب، مثل رژیم غذایی مدیترانهای
- حفظ وزن مناسب (با مشورت پزشک خود، وزنتان را متعادل نگه دارید)
- سیگار را ترک کنید ( از روزی که شما سیگار را ترک کنید، خطرات قلبی-عروقی در شما کاهش مییابد)
در بررسیهای بیشتر، ممکن است پزشک شما یک یا چند داروی ضد فشار خون را برای شما تجویز کند.
بهترین مکمل برای کنترل و کاهش فشار خون، کالمگ است. کالمگ محصولی حاوی پتاسیم و منیزیم در فرم سیترات است که در مصرف حداقل 3 ماه، منجر به کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک ( به ترتیب به میزان حدود 5 میلیمتر جیوه و 3 میلیمتر جیوه) در شما میشود. این محصول با کاهش مقاومت عروقی، دیوارههای عروق خونی را بازتر میکند و بدین ترتیب منجر به کاهش فشار خون میشود.
منابع
Hypertension as a risk factor for atherosclerosis: Cardiovascular risk assessment – PMC (nih.gov)
Magnesium – Health Professional Fact Sheet (nih.gov)
Potassium – Health Professional Fact Sheet (nih.gov)
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.