شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

علت جوش صورت در خانم ها چیست؟

دسته بندی :پوست، مو و زیبایی, زنان ۱۰ خرداد ۱۴۰۴ دکتر مهرنوش گرشاسبی 328 مشاهده
علت جوش صورت در خانم ها چیست؟

جوش صورت یا آکنه یکی از شایع‌ترین مشکلات پوستی است که بسیاری از خانم‌ها، حتی پس از سنین نوجوانی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. برخلاف تصور رایج، آکنه تنها مختص نوجوانان نیست و عوامل مختلفی مانند تغییرات هورمونی، استرس، رژیم غذایی و مشکلات کبدی می‌توانند در بروز آن نقش داشته باشند. با من همراه باشید تا در این مقاله، به بررسی علل آکنه در زنان و راهکارهای درمانی مؤثر ‌بپردازیم.

آکنه زنان بزرگسال چیست؟

آکنه زنان بزرگسال می‌تواند بسیار شبیه به آکنه نوجوانی به نظر برسد. اگرچه تصور می‌شود آکنه بزرگسالان معمولاً خط فک و چانه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما می‌تواند در هر بخشی از صورت یا تنه ظاهر شود. زنان بزرگسال ممکن است منافذ مسدودشده، جوش‌های چرکی ملتهب یا کیست‌های عمقی داشته باشند. متأسفانه، روش‌های درمانی که در دوران نوجوانی مؤثر بودند، ممکن است در زنان بزرگسال مبتلا به آکنه به ‌دلیل عوامل محرکی مانند عدم تعادل هورمونی، استرس و رژیم غذایی، به خوبی جواب ندهند.

علل آکنه در زنان

دلایل متعددی برای بروز آکنه در زنان وجود دارد. اختلالات هورمونی ناشی از بارداری، چرخه قاعدگی، یائسگی و قرص‌های ضدبارداری می‌توانند با تغییر در تولید برخی هورمون‌ها به آکنه منجر شوند. این هورمون‌ها تولید چربی در پوست را تحریک می‌کنند و رشد باکتری‌های عامل آکنه را تسهیل می‌کنند. استرس نیز می‌تواند تولید موادی را افزایش دهد که غدد چربی در پوست بیماران مبتلا به آکنه را فعال می‌کنند. مصرف لبنیات و غذاهای با شاخص گلیسمی بالا نیز با آکنه مرتبط است. برخی محصولات مراقبت از مو یا پوست می‌توانند منافذ را مسدود کنند و باعث آکنه کومدونال (جوش‌های سرسیاه و سرسفید) شوند. یک متخصص پوست می‌تواند به تعیین درمان مناسب برای نوع آکنه شما کمک کند.

عواقب آکنه بزرگسالی و جای جوش  

جای آکنه می‌تواند تغییر شکل‌دهنده باشد. تغییرات دائمی در بافت پوست به صورت فرورفتگی‌ها یا اسکارهای برجسته ممکن است به راحتی با آرایش پوشانده نشوند. اسکارهای برجسته همچنین می‌توانند منجر به کندن پوست و بدتر شدن بافت و رنگدانه‌های پوست شوند.

آکنه همچنین می‌تواند با لکه‌های قرمز یا تیره بهبود یابد که ممکن است برای هفته‌ها تا ماه‌ها برطرف نشوند. لکه‌های تیره به‌ویژه در پوست‌های تیره‌تر، بدون محافظت مناسب در برابر آفتاب ممکن است مدت زمان بیشتری باقی بمانند.

 

وجود همزمان آکنه و لکه‌های تیره می‌تواند تأثیر منفی بر کیفیت زندگی داشته باشد. بار عاطفی مرتبط با آکنه ممکن است شامل افزایش خطر ابتلا به افسردگی در مقایسه با بیماران فاقد آکنه باشد. مطالعات بالینی نشان می‌دهند که آکنه شدید می‌تواند به اندازه بیماری‌های مزمنی مانند آرتریت، دیابت، کمردرد و آسم بر کیفیت زندگی تأثیر منفی بگذارد. اگر آکنه، اسکارهای گسترده یا لکه‌های تیره با هر میزان شدتی دارید که بر سلامت روان شما تأثیر می‌گذارد، می‌توانید از مداخله زودهنگام با داروهای خوراکی بهره ببرید.

علت جوش صورت در خانم ها

گزینه‌های درمانی جوش صورت

آکنه یک مشکل پزشکی است، اما در صورتی نیاز به درمان دارد که آکنه یا اثرات باقیمانده از آن برای شما آزاردهنده باشد. در صورت تمایل به دریافت درمان، برای بهترین گزینه‌های موجود به یک متخصص پوست مراجعه کنید

متخصص پوست ممکن است ترکیبی از درمان‌های موضعی (پوستی) و خوراکی را تجویز کند. برخی از این داروها در صورت بارداری یا شیردهی ممکن است مناسب نباشند یا دارای عوارض باشند. در مورد محصولات مراقبت مو و پوست که ممکن است باعث تحریک، انسداد منافذ یا افزایش تولید چربی پوست شوند و آکنه شما را تشدید کنند نیز از متخصص پوست خود سؤال کنید. همچنین از دستکاری پوست برای جلوگیری از ایجاد اسکار خودداری کنید و سعی کنید عوامل استرس‌زای عاطفی و جسمی را به حداقل برسانید.

سلناک پلاس: مکملی نوین برای درمان جوش صورت

در کنار درمان‌های رایج آکنه، استفاده از مکمل‌های تغذیه‌ای مانند سلناک پلاس می‌تواند به بهبود سلامت پوست و کاهش التهاب کمک کند. این مکمل حاوی ترکیبات مؤثری مانند

  • سلنیوم (۵۰ میکروگرم): یک آنتی‌اکسیدان قوی که به کاهش التهاب پوست کمک می‌کند.
  • ان-استیل سیستئین (۱۲۵ میلی‌گرم): با پشتیبانی از سم‌زدایی بدن، به کاهش جوش‌های التهابی کمک می‌کند.
  • عصاره خار مریم (۱۲۵ میلی‌گرم): با تقویت کبد، به تعادل هورمونی و کاهش آکنه هورمونی کمک می‌نماید.

این مکمل می‌تواند به عنوان یک راهکار تکمیلی در کنار درمان‌های اصلی آکنه استفاده شود، اما پیش از مصرف، به‌ویژه در صورت بارداری یا مصرف داروهای دیگر، با پزشک مشورت کنید.

مکمل سلناک پلاس

به زودی در سراسر داروخانه های کشور

سوالات متداول

آیا آکنه در زنان بزرگسال با آکنه نوجوانی متفاوت است؟

بله، آکنه در زنان بزرگسال اغلب تحت تأثیر عوامل هورمونی بوده و بیشتر در ناحیه پایین صورت (خط فک و چانه) ظاهر می‌شود. همچنین ممکن است به درمان‌های معمول آکنه پاسخ متفاوتی دهد.

علت اصلی جوش صورت در خانم‌ها چیست؟

عوامل مختلفی شامل تغییرات هورمونی (مثل قاعدگی، بارداری یا سندرم تخمدان پلیکیستیک)، استرس، استفاده از محصولات آرایشی نامناسب، رژیم غذایی پرچرب یا شیرین و عدم رعایت بهداشت پوست نقش دارند.

آیا هورمونها در جوش صورت تأثیر دارند؟

بله، افزایش آندروژن‌ها (هورمون‌های مردانه) باعث تحریک غدد چربی و تولید سبوم بیشتر می‌شود که منجر به جوش می‌شود. این مسئله در دوران قاعدگی، یائسگی یا بیماریهایی مانند PCOS شایع است.

چگونه از جوشهای پیش از قاعدگی جلوگیری کنیم؟

استفاده از محصولات ضدجوش حاوی بنزوئیل پراکسید یا اسید سالیسیلیک قبل از شروع قاعدگی، کاهش مصرف نمک و شیرینی در این دوره، استفاده از مرطوب‌کننده‌های غیرکومدوژنیک

سلناک پلاس چگونه به بهبود آکنه کمک می‌کند؟

این مکمل با ترکیباتی مانند سلنیوم (کاهش التهاب)، ان-استیل سیستئین (سم‌زدایی) و عصاره خار مریم (تنظیم هورمون‌ها) به بهبود سلامت پوست و کبد کمک می‌کند که می‌تواند در کنترل آکنه مؤثر باشد.

آیا مصرف همزمان سلناک پلاس با داروهای آکنه مشکلی ایجاد نمی‌کند؟

به طور کلی تداخلی ندارد، اما برای اطمینان بهتر است با پزشک خود مشورت کنید، به ویژه اگر داروهای هورمونی یا دیگر مکمل‌ها را مصرف می‌کنید.

درمان جوش‌های شدید و کیستی چیست؟

مراجعه به متخصص پوست برای تجویز داروهایی مانند ایزوترتینوئین (آکوتان)، آنتی‌بیوتیک‌های موضعی/خوراکی یا تزریق کورتیکواستروئید، استفاده از لیزر یا نوردرمانی تحت نظر پزشک

آیا رژیم غذایی بر جوش صورت تأثیر دارد؟

مطالعات نشان داده‌اند مصرف زیاد شیر (به‌ویژه شیر کم‌چرب)، غذاهای با شاخص گلیسمی بالا (مثل نان سفید، شیرینی) و فست‌فود ممکن است جوش را تشدید کند. مصرف امگا-۳، میوه‌ها و سبزیجات تازه توصیه می‌شود.

چقدر طول می‌کشد تا اثرات سلناک پلاس روی پوست ظاهر شود؟

معمولاً پس از ۴ تا ۸ هفته استفاده منظم، بهبود در کاهش التهاب و شفافیت پوست مشاهده می‌شود.

چگونه جای جوش را از بین ببریم؟

برای جای قرمز: از محصولات حاوی نیاسینامید یا ویتامین Cاستفاده کنید برای اسکار فرورفته: میکرونیدلینگ، لیزر فرکشنال یا پرکننده‌های پوستی توسط متخصص

روش صحیح شستشوی صورت برای جلوگیری از جوش چیست؟

صورت را روزانه ۲ بار (صبح و شب) با پنهای ملایم و آب ولرم بشویید. از مالش شدید پوست خودداری کنید. پس از شستشو از تونر بدون الکل و مرطوب کننده مناسب استفاده کنید.

تجربه بیماران

سارا، ۲۴ ساله : از ۱۸ سالگی هر ماه قبل از پریود، جوش‌های دردناک روی چانه و فکم میزد. کرم‌های معمولی تأثیری نداشتند. پزشک برای من قرصهای ضدبارداری با ترکیب استروژن-پروژسترون تجویز کرد. همچنین شب‌ها از ژل موضعی کلندامایسین استفاده می‌کردم. بعد از ۳ ماه، جوش‌ها ۷۰٪ کاهش یافتند.

نازنین، ۳۰ ساله: جوش‌های زیرپوستی بزرگ داشتم که حتی با آنتی‌بیوتیک هم خوب نمی‌شدند. پوستم پر از جای جوش شده بود. متخصص پوست برایم ایزوترتینوئین (آکوتان) به مدت ۶ ماه تجویز کرد. با وجود خشکی پوست و لب‌ها، جوش‌ها کاملاً از بین رفتند. اما حالا از لیزر فرکشنال برای جای جوش‌ها استفاده می‌کنم.

مریم، ۱۹ ساله: متوجه شدم هر وقت بستنی یا شیر زیاد می‌خورم، پیشانی‌ام پر از جوش‌های ریز می‌شود. با قطع مصرف لبنیات و جایگزین کردن شیر بادام، جوش‌ها کاهش یافتند. پزشک نیز رتینوئید موضعی (آداپالن) را توصیه کرد.

لیلا، ۲۷ ساله: وقتی در دوران امتحان پایان ترم بودم، کل صورتم جوش زد. حتی گونه‌هایم که قبلاً هیچ جوشی نداشت. با  کمک تکنیک‌های مدیریت استرس مثل یوگا و تنفس عمیق و همچنین استفاده از ماسک‌های حاوی گوگرد برای کنترل جوش‌ها بهبود یافتم.

آذین، 48 ساله: با شروع یائسگی، جوش‌های هورمونی اذیتم می‌کرد. سلناک پلاس به تعادل هورمون‌ها و کاهش جوش‌ها کمک زیادی کرد.

منبع

Adult female acne: Why it happens and the emotional toll – Harvard Health

دکتر مهرنوش گرشاسبی
دکتر مهرنوش گرشاسبی

دکتر گرشاسبی دکتری اگروتکنولوژی مهرنوش گرشاسبی هستم دکترای اگروتکنولوژی و مدرس و محقق گیاهان دارویی که به صورت تخصصی در حوزه تولید محتوای مجموعه سمانیک فعالیت می‌کنم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: